צאו לרחוב ותשאלו אנשים,
מה שתגלו הוא:
1: יש בתים בהם שומעים רדיו / מוסיקה דרך הטלוויזיה. למה? אולי זה נראה להם נוח ומספיק טוב, אולי חוסר הבנה, אולי שיקול כספי.
2: מצאנו מישהו עם רצון, שמח וטוב לבב הוא ניגש לרשת חנויות חשמל, נאמר שהוא רציני והוא מדלג על קניית מערכת מיני משולבת. ניגש ל "יועץ חדר אודיו" ויוצא עם רסיבר ק"ב, גם אם היה רוצה משהו סטריאופוני הוא לא ימצא את זה שם.
הוא מבחינתו דווקא עשה אחלה עסקה: יש לו הרבה וואטים, הרבה ערוצים, מלא חיבורים מאחור, ועוד שמות כמו HDMI
ואם תגידו לו שזה לא סטריאו אז הוא יענה שיש מצב מיוחד לזה.
3: אנשים לא שומעים דיסקים, אנשים מרימים גבה כשהם שומעים שעדיין קונים דיסקים.
אנשים מעוניינים לחבר טאבלט / סמארטפון דרך פלג 3.5 מ"מ למגבר, המשקיעים ישתמשו ב USB.
עכשיו השאלה את מי לחנך ולאיזה רמה
אני חושב שהמחסום העיקרי בכניסה לתחום בתור מתחיל זה מחסום הכסף.
עם תשאל משהו שאוהב מוזיקה אבל לא נחסף מעולם לעולם שלנו ותשאל אותו על מה לדעתו סכום סביר שעולה מערכת סבירה אני מניח שרובם יומרו 2000-4000 שח . רוב האנשים מכירים ציוד אודיו רק ממה שראו בדיוטי או באג.
קיים מחסום תודעתי וגם מחסום השכלתי. רוב האנשים מעולם לא ישבו והתענגו על סאונד ברמה גבוהה פשוט אן להם מושג. וגם עם שמעו פה ושם דרוש נסייון בדיוק כמו עם יינות.
לדעתי לא ניתן לקבל שום תוצאה מרסיבר פשוט עם רמקולים מחברות של שקם אלקטריק.
למדתי את זה על בשרי.
אסור להשלות אנשים .
זה מזכיר לי כשרציתי להתחיל לרכב על אופני שטח כל המומחים אמרו לי אל תקפוץ גבוהה תקנה משהוא פשוט ותתחיל.
אחרי חודש הבנתי שהפשוט הזה זה לא אופני שטח רק על יד ובזבוז כסף נוראי.
אלי הגיע חבר שהתלהב מהסאונד מאוד למרות שהיה בוסר והקשיב למוזיקה בדיוק כמו שאני שותה יין. כשהוא אותת שהוא רוצא להכנס לתחום הסברתי לו את התמונה האמיתית סאונד עולה כסף ובשביל להתחיל צריך ללמוד גם להקשיב.
הוא התחיל להסתובב אצל סוחרים ולהקשיב למערכות ללמוד מבלי לבזבז על זבלה.
הוא הצליח לבנות מערכת מרשימה שלב שלב בלי לבזבז כסף על מוצרי כניסה כביכול לחובב המתחיל .
אני בתור אחד שאוהב את התחום מאוד מעולם לא ימליץ למשהו לקנות רסיבר ואיזה מוניטור אודיו ברונזה או פראדיים משהו.
עברתי את זה על בשרי ושפכתי ממון רב לחינם.
דווקא פעולה כזאת יוצרת התנגדות. זה כמו לשכנע אנשים לקנות גיפ יקר, לא כל אחד רוצה לא כל אחד יכול.
צחי אני בניגוד אליך סבור שאם בבית טיפוסי יהיה רסיבר ואיזה מוניטור אודיו ברונזה, אז עשינו את חלקנו.
אני חושב שאנחנו מצליחים בהחלט ״לחנך״ דור חדש. כולנו מצליחים. בסוג של שיווק ישיר (להביא את מי שעשוי להיות חלק מזה לשמוע אצלינו בבית) ועד לביקורות, מאמרים ותערוכות אודיו בארץ.
הבעיה היא שכיום ישנם רק שני אתרים שבאמת מעודדים את תחום האודיו בישראל. האתר הזה והיי פיי מיוזיק שבראשו אביעד. הכחול לעומת זאת עושה הכל בשביל למשוך את התחום למטה בטענת האין הבדלים בין כלום לשום דבר וביקורות הזויות המדווחות לנו על ״שבירת מיתוסים״.
ככל שהאתרים הללו יפרחו והדיונים יהיו פוריים ורבים יותר על התחום בו אנו אוהבים, כך יחשפו אלה שאינם מכירים לאיכויות צליל שאנחנו רוצים שיכירו.
זה לא ממש קשור למוצרים משום שהם קיימים כאן למכביר. זה קשור לחשיפה, חינוך, שיווק ועבודה קשה - קשה מאוד. קשה עוד יותר להתמיד בזה.
אני יכול להעיד בביטחון, מתוך המידע שאני חשוף אליו, התחום הזה פורח בהתמדה כבר שנים רבות.
לא כל לקוח מודע להימצאות של חנויות מתמחות באודיו
אז מה יעשה האתר, ילך וישכנע את רשתות החשמל למכור מוצרים טובים יותר, או ישכנע את היבואנים לדחוף להם את הסחורה הטובה בכח?
בנוסף, למרות הסבל שייגרם לחברים מסוימים, יש לפנות למכנה משותף רחב יותר, ולבצע מבחנים ודיונים למוצרי כניסה.