שי צודק.
נקודה אופטימית וחכמה מאוד.
זו גם המציאות.
היום האיכות היא זולה יותר -חד משמעית.
ההנחה שלכם שמחירי הרמקולים עלו משמעותית = יש איכות טובה יותר והיא מאוד יקרה - היא שגויה מיסודה.
מחירי הרמקולים עלו - אבל אין שום קשר לאיכות.
יש עניין ושוק גדול מאוד שאינו קשור לאודיופיליה ומתמקד בלהציע מחירים מאוד גבוהים = גאוות מוצר = יחודיות אבל לא שווה לסאונד טוב יותר.
בסוף שאותם מוצרים מגיעים לספסל המדידות או לשמיעה רצינית ולא מוטית למחיר - הבלוף נחשף.
מעולם לא היינו בתקופה בה כל כך קל לברור את המחיר המוצדק למחיר הלא מוצדק בקלות ובפשטות.
ואם היצרנים מצליחים לגרום לכם להאמין שככל שהמחיר גובה יותר כך האיכות - זה אומר שהם עושים עבודה ממש טובה ...והמאמין להם ...פחות טובה או לא עבודה בכלל...
כמו כל דבר דן, הפסקנות מן השטן.
מספר דוגמאות שאני מכיר והאזנתי להם מספר פעמים.
1. Magico S series MK I, MK II, MK III הסדרה החדשה והיקרה יותר העפילה על הגרסה הקודמת, הגרסאות החדשות לא משאירות מקום לספק עד כמה הרמקול טוב יותר.
2. Marten Coltrane גרסה חדשה בהשוואה לקודמת, שוב אין מקום לספק מי מהרמקולים טוב יותר, גם כאן הגרסה החדשה טובה יותר.
3. Avant-garde Tris G2 vs. G3 גם כאן הגרסה החדשה מתעלה על הגרסה הקודמת, למעשה מעבר לצורת השופר ופלטת הצבעים לא נשאר הרבה מהגרסה הישנה.
4. Estelon X Diamond MKI vs MK II גם כאן הגרסה הנוכחית טובה יותר מהקודמת, וגרסת ה SE טובה משניהם.
5. Opera Quinta אין מקום להשוואה בין הגרסה הישנה לזו שהוצגה בה 2013
7. Wilson Audio Alex V לעומת הדורות הקודמים של ה Alex גם כאן הגרסה הנוכחית טובה יותר
זה לא אומר שלא ניתן למצוא המון רמקולים טובים אחרים, ממש לא חסר כאלה, אבל לא הייתי יוצא בקביעה שהדורות העדכניים אינם מציגים קפיצה בביצועים רק בגלל שהם יקרים יותר, זה לא נכון, וכן יש קפיצה בביצועים אצל לא לא מעט יצרנים - הלקוחות לא כאלה מטומטמים, בייחוד לא אלה המסוגלים להוציא מאות אלפי דולרים.
גם אני הייתי שמח למחירי אודיו שפויים יותר. הרבה דברים מתומחרים יקר והתייקרו מאוד בשנים האחרונות וזה כולל מוצרים הרבה יותר בסיסיים מאודיו, זה העולם.