סיני חדש בא לעבוד אצלי, התחדשתי

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
היתה לי פעם שיחה עם legal אצלנו, והוא הביא דוגמה כזאת - אם אתה קונה חולצה בשוק ב-10 שקלים, היא שלך. לא משנה מה מוכר עשה, אפילו אם גנב. אז זה חוקי קודם כל:)

באמת ?
קנייה של סחורה גנובה ביודעין זה חוקי ?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
Screenshot_20200801-192454_Chrome.jpg

תמונות מצורפות

• Screenshot_20200801-192454_Chrome.jpg
    Screenshot_20200801-192454_Chrome.jpg
    KB 61.7 · צפיות: 278

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
באמת ?
קנייה של סחורה גנובה ביודעין זה חוקי ?

למה לעוות את זה כך? זה מה שכתבתי?

כתבתי שאתה קונה במקום לגיטימי, משלם כסף,.. החוק בצד שלך

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
כתבתי שאתה קונה במקום לגיטימי, משלם כסף,.. החוק בצד שלך
צודק אם זו קנייה בתום לב.
אם המחיר לא הגיוני אז יהיה יותר קשה להוכיח תום לב.

במקרה פה מדובר על קניית מוצר מזויף ביודעין ולכן נתתי את המקבילה בהתאם.
אם היה מדובר בבית מלאכה שפועל בתחומי המדינה אז ייתכן שהרוכש היה מסתבך...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני עוד לא יודע. אבל הם לא מערבבים פוליטיקה כמו אירופאים וארה"ב. מה היה שם עם סיטיפאס בירושלים?
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001285361
לא יודע מה היו השיקולים, אבל במי עדיף להיות תלוי?

לא משנה מה האינטרס או השיקול, תמיד עדיף להיות תלוי במדינה דמוקרטית ליברלית עם זכויות אדם מאשר במדינה אוטוריטרית ששמה פס על זכויות אדם במילים עדינות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
זיוף, פותח השרשור לא אמר שזה לא.

היתה לי פעם שיחה עם legal אצלנו, והוא הביא דוגמה כזאת - אם אתה קונה חולצה בשוק ב-10 שקלים, היא שלך. לא משנה מה מוכר עשה, אפילו אם גנב. אז זה חוקי קודם כל:)

שלח אותו לקרוא את תקנות השוק במטלטלין מחדש (בטח כשמדובר ברכישת מוצר גנוב מסוחר), על כזה legal לא הייתי סומך יותר מידי.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני מבטיח לך שבערך 70 אחוז מהבגדים ומכלי הבית שלך מיוצרים בסין.
יפה להיות נאור ובעל ערכים...
כן, תבקש מהאירופאים שיבנו לך נמל ומנהרה...

הכסף יספיק אולי למעגן יכטות

לא יקירי, אני מסתכל בתווית ובארץ הייצור של כל פריטי הלבוש שאני רוכש, הרוב המוחלט של הבגדים שאני רוכש מיוצרים גם היום באירופה ולחלופין במדינות אחרות אך לא בסין, איני רוכש באחת מהרשתות שהן כאילו "ישראליות".
100% מכלי הבית שלי יוצרו באירופה - הרוב גרמניה ומיעוט באיטליה ופולין, כל הריהוט שלי בבית מקורו באיטליה, אני יכול להמשיך הלאה אבל נראה לי שהבנת את רוח הדברים - אני מוכן לשלם יותר (הרבה יותר) עבור איכות ועבור אידאולוגיה.

לצערי על המחשב הנייד בו אני כותב רשום assembled in china אבל זה החריג, הסלולרי לעומת זאת כבר נארז בווייטנאם.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
לי יש אובססיה דומה לגבי תוצרת טורקיה....
לא מוכן לקנות שום דבר תוצרת טורקית, לא טסתי עם טורקיש איירלינס גם כאשר הם היו זולים משמעותית מהאלטרנטיבות האחרות.

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
שלא לדבר שאחר כך הזיופים האלה מתגלגלים בשוק יד 2 ולך תדע....

פה הבעייה המרכזית , ועזבו רגע את הכבל המדובר , לא מעט אנשים מתפתים מזיופי כבלים בחמישית המחיר ומטה שדומים חיצונית 1:1 למקור , ומתישהו מוכרים אותם לאחרים .
אתן לכם דוגמא אחת מיני רבות שנתקלתי בהם , לפני שנה בערך פורסם כבל חשמל של furutech מזוייף כאשר המפרסם פרסם שאורך הכבל 1.2 מטר , כאשר furutech מעולם לא יצרו כבל באורך הנ״ל אלא רק באורך 1.8 מטר , ובסוף התברר שהמוכר בתמימותו רכש אותו יד שנייה וכלל (וזה מה שחמור) לא היה מודע להיותו מזוייף עד שהוכחתי לו , ומיד מחק את המודעה , ואין לי מושג לאן הכבל הזה שורשר הלאה .

אומר לך מה ההבדל, שמת לב ללוגו שנמצא על כבל החשמל שפותח השרשור רכש, האם זה מוצר של החברה שהלוגו שלה מתנוסס בגאון על הכבל, לא ולא.
אי לכך כל התפלפלות מיותרת, מדובר בזיוף בין אם נשמע מצוין או מעופש כפי שחברנו נוהג לומר.

זה הכי מרגיז ,שייצרן זיופים סיני מעתיק לוגו ודגם של כבל ומציג אותו כאילו מקורי ואגב לא נתקלתי בעלי אקפרס במוכר זיוף שרשם במפורש שמדובר בזיוף או חיקוי והנה לדוגמא כבל שמחירו 2700$ ונמכר ב 75$.....בלי אזכור למילה חיקוי

https://www.aliexpress.com/item/330...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
במקרה הזה אין לי שום בעיה עם אנטיגוניזם במיוחד שרוכשים כבלים מזוייפים ובכלל לא שומעים הבדלים עד רבה אשמח מאוד שלא תהיה לי תקשורת עם קהל כזה לא בקטע שלילי בקטע חיובי לגמרי שנקרא ביזבוז זמן לשני הצדדים.
שבוע טוב
נראה לי שהתגובה שלך נכתבה קצת מהבטן
האמת אני לא מכיר אותך (חוץ מהביקור בחדר שלך בתערוכה האחרונה שללא ספק היה שוס)
אני לא חושב אבל שהיית מתנגד למכור לי מגבר או רמקולים רק כי אני מבחין בין הבדלים בכבלי כח
תקן אותי אם אני טועה

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
לי יש אובססיה דומה לגבי תוצרת טורקיה....
לא מוכן לקנות שום דבר תוצרת טורקית, לא טסתי עם טורקיש איירלינס גם כאשר הם היו זולים משמעותית מהאלטרנטיבות האחרות.

שופרסל מוכרת המון סחורה טורקית, מביצים עד נייר טואלט. אתה בודק כל אריזה?

והיני יש לי פה מבחן: אני פעם בשנה קונה לעצמי קופסת שימורים של עלי גפן. יש שני סוגים - - סיניים ונדיר יותר טורקיים.

יש לי טלפון סיני, הסלבלאד מצלמה שלי שבדית אבל נשלטת ע"י DJI סינית. רכב שלי וולוו מנוהל ע" י Geely סינית.

פיסטוקים אם אני לא טועה מגיעים לישראל מאירן דרך טורקיה (? שמעתי כך)

יש לי בעיה עם החרם

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
למה אתה מנסה להיות עורך דין כאשר ברור שאין לך שמץ של מושג בתחום הזה ?
הרב ברלנד מכר תקוות שווא לאנשים נואשים שהגיעו אליו על מנת שיעזור להם.
הרב ברלנד מכר סוכריות כתרופות - מדובר בהונאה, התחזות וניצול מצוקה אמיתית של אנשים.
אנשים נפטרו (!!!) בגלל שהאמינו בסוכריות והפסיקו את התרופות האמיתיות שניתנו להם בהוראתו של אותו עבריין שמכנה את עצמו "רב".

בין זה לבין חברת סילטק שמציעה כבל ב 40 אלף דולר אין שום קשר !
סילטק לא מנצלת שום "מצוקה". יש בשוק המון כבלים בקשת מחירים נרחבת וכל אחד בוחר לפי מה שמתאים לו.
לכן נגד הרב ברלנד יש כתב אישום ונגד סילטק אין כתב אישום ואין גם חקירה.

צר לי שכעסך על מחירים הזויים גורם לך בלבול במינוחים.
לא מנסה להיות עורך דין. לעולם לא אצליח בזה. רק הייתי רוצה שייעשה צדק כמו בסרטים והרמאים וגנבים וגזלנים יבואו לידי עונשם (כנראה שזה לא יקרה וזו תשאר רק משאלה). בעולם האמיתי הם מבצעים את מלאכת ההונאה שלהם בחסות החוק. וכן הם כמו ברלנד הנבל הרשע. מנצלים חולשות אנושיות כדי לגזול כסף. אין שום הצדקה למחירים האלה, והם מצליחים להמשיך ולהונות. ואתה ואחרים מצדיקים אותם שזה ממש בסדר. זה לא בסדר וצריך לחשוף את פרצופם האמיתי, אבל אתה הרי עו"ד כמדומני או בתחום המשפטי ותגן על הנבלים האלה כי הם מבצעים את זה באופן חוקי. אפילו לא תגיד עליהם מילה רעה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
שופרסל מוכרת המון סחורה טורקית, מביצים עד נייר טואלט. אתה בודק כל אריזה?

חיובי.
בודק כל אריזה.
ירקות וביצים קונה אורגני תוצרת ישראל.
יש יבוא של פירות מארה"ב, ארגנטינה ויש גם תוצרת הארץ.
מכיר גם את השמות הטורקיים ונמנע מהם.
למשל, מוצרי ניקיון של פלמוליב ושל בדין מיוצרים בטורקיה...
יש אלטרנטיבות כמעט לכל מוצר.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
לא מנסה להיות עורך דין. לעולם לא אצליח בזה. רק הייתי רוצה שייעשה צדק כמו בסרטים והרמאים וגנבים וגזלנים יבואו לידי עונשם (כנראה שזה לא יקרה וזו תשאר רק משאלה). בעולם האמיתי הם מבצעים את מלאכת ההונאה שלהם בחסות החוק. וכן הם כמו ברלנד הנבל הרשע. מנצלים חולשות אנושיות כדי לגזול כסף. אין שום הצדקה למחירים האלה, והם מצליחים להמשיך ולהונות. ואתה ואחרים מצדיקים אותם שזה ממש בסדר. זה לא בסדר וצריך לחשוף את פרצופם האמיתי, אבל אתה הרי עו"ד כמדומני או בתחום המשפטי ותגן על הנבלים האלה כי הם מבצעים את זה באופן חוקי. אפילו לא תגיד עליהם מילה רעה.

בחייך, אריה, לא נולדת אתמול....(כוכב) צדק יש בשמיים...

אני בעד לתקוע כל רמאי ונוכל מאחורי סורג ובריח. המדינה שלנו הפכה להיות גן עדן לנוכלים ורמאים, כפי שחיים אתגר מראה לנו בתכניתו בטלוויזיה.
לבקש מחיר מופרז זה לא פשע.
הסר דאגה מליבך, מי שמשלם 40 אלף דולר על כבל הוא לא מהמסכנים שחסכו פרוטה לפרוטה על מנת לממש את החלום וגילו שעבדו עליהם...
אין פה קרטל שבגינו אתה נאלץ לשלם מחירים הזויים.
יש מגוון של ציוד במחירים שונים ובלוחות יד 2 אפשר למצוא פריטי ציוד במחירים טובים אחרי שהופחתו משמעותית.
אגב, אני לא עורך דין. רק מתעניין בתחום...

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
אתה רציני ?
אתה מצדיק עבירה פלילית אם לדעתך זה "מוצדק"?
נשמע לך הגיוני שכל אחד יחליט מתי עבירה פלילית היא מוצדקת כי ככה נראה לו ?
בשביל זה יש חוק !
.
זה WISHFUL THINKING שיבוא איזה VIGILANTE ויכסח את הרשעים...
(ושוב הבעיה היא שהם מרמים וגונבים בחסות החוק)

אתה מתעקש להמשיך לכתוב שטויות מתוך בורות וחוסר הבנה.
רמאות וגניבה הם עבירות פליליות.
אם יש לך מידע על ביצוע עבירות פליליות מחובתך כאזרח לגשת למשטרה עם הראיות על מנת שהיא תפתח בחקירה.
אולי זה יעזור לך להבין שהטענות שלך מגוחכות
.
אני קצת בור וקצת נאיבי, אבל יש לי כעס רב כשמדובר בהונאה.
אם הייתי יכול לעשות משהו חוקי נגדם הייתי אולי מנסה, אבל מכיוון שאני בור בתחום המשפטי ופחדן מכדי לבצע פשע, אני לא עושה כלום למעט לקשקש על המקלדת ולפנטז שיבוא סופרמן ויכסח את הרשעים - חי בסרט...

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
מי קונה מסין מוצר שעליו חברה אמריקאית לדוגמא וחושב שזה מקורי, חבל שהצגתי את השם על הכבל כי בכלל לא היה הכיוון להיכנס לויכוחים של זיוף או מקורי , כבל made in China זה הכל , גם אם היה על הכבל הזה שם של יצרן סיני הייתי קונה השם זה סתם כי זה לא מקורי,כל מי שיבדוק יראה שהיצרן על הכבל מיצר בארצות הברית (נראה לי) ולא בסין
ומי הטיפש שקונה כבלים ביד שניה באלפי שקלים בלי לראות קבלת רכישה מחנות/יבואן + certificate of authenticity
מציגים את זה כאילו מחר אני ימכור את זה בשניה באלפי דולרים או שאני מספר שזה מקורי , אפילו לא דיברתי על זה בפתיחה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
יש לי כעס רב כשמדובר בהונאה.
:בעד:
אין לך מושג עד כמה אני מתעב נוכלים ורמאים (במיוחד את אלה העושקים אוכלוסיות חלשות) אבל אני מתייחס להגדרות בחוק וזה מה שאני מציע גם לך.
יש מספיק נוכלים ורמאים לפי ההגדרה המשפטית....

לבקש 40 אלף דולר על כבל זו הונאה כמו לדרוש 3 מיליון שח על רכב ספורט יוקרתי....
מי שיש לו ומתאים לו - שישלם....

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
gandalftw
אכן רשמת הבהרה חשובה
יחד עם זאת, צריך או כדאי לעשות אבחנה בין קניית כבל סיני שלא מתחפש או מתחזה לכבל של מותג מוכר לבין אחד שכן כזה.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
gandalftw
אכן רשמת הבהרה חשובה
יחד עם זאת, צריך או כדאי לעשות אבחנה בין קניית כבל סיני שלא מתחפש או מתחזה לכבל של מותג מוכר לבין אחד שכן כזה.
תחשוב רגע האם זה באמת משנה מה כתוב על הכבל?
מי שקנה יודע שזה לא מקורי, אני גם חושב שהם טיפשים , אם היו רושמים שם של יצרן סיני היו מוכרים הרבה יותר
השיקול הוא מאוד פשוט בעיני, במחיר של 86 יורו לכבל חשמל לא מאמין שיש השפעה על כלום ולכן 86 יורו בסין נותן יותר או כלום כמו הכבל כניסה שעולה אותו דבר

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
תחשוב רגע האם זה באמת משנה מה כתוב על הכבל?

אם הכבל נראה מאוד דומה למקורי אז כנראה שהתשובה חיובית, אחרת בשביל מה להשקיע מאמץ בניסיון לייצר אותו שיהיה דומה למקור ?

היה עדיף שלא יהיה דומה למקור.

אל תיקח את עצמך כמייצג את אלה שקונים את הסחורה הזאת.
יש גם תמימים ויש גם נוכלים....

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור