סטרימר היי הנד

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
כל אחד צריך לעשות בדיקות . לפי הפוסטים האחרונים.
מתי עשית לאחרונה כיוון פרונט ? :שתוי:

hornless

חבר משקיען
מעורבות
381
נקודות
83
גם לי יש את ה-AVM MP5.2 שהוא פתרון נהדר ומכשיר מאוד ורסטילי. אבל הייתי שוקל עוד אופציה שהיא הממיר/סטרימר החדש של HEGEL ה-HD30. באופן אישי, מאוד מתחבר לסאונד של הגל.

נערך לאחרונה ב:

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
גם לי יש את ה-AVM MP5.2 שהוא פתרון נהדר ומכשיר מאוד ורסטילי. אבל הייתי שוקל עוד אופציה שהיא הממיר החדש של HEGEL ה-HD30/. באופן אישי, מאוד מתחבר לסאונד של הגל.

איך התוצאה עם ה avm ביחס ל HD25 והמחשב עם הספק הלינארי?

הערת אגב לגבי התוצאה בהחלפת הספק הממותג במחשב ללינארי., ספק ממותג מזהם את רשת החשמל. כל ספק ממותג ברשת הביתית, כן גם אצל השכנים.
לכן החלפת ספק ממותג בלינארי במחשב משפיעה לא רק על המחשב אלא גם על רכיבים אחרים כמו מקור והגברה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

הערת אגב לגבי התוצאה בהחלפת הספק הממותג במחשב ללינארי., ספק ממותג מזהם את רשת החשמל. כל ספק ממותג ברשת הביתית, כן גם אצל השכנים.
לכן החלפת ספק ממותג בלינארי במחשב משפיעה לא רק על המחשב אלא גם על רכיבים אחרים כמו מקור והגברה.

בדיוק מסיבה הזאת החלפתי
[ אם כי לגבי שכנים הגזמת ]

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני היתי בונה מחשב ! הבנתי שממיר יש .
מחשב היא פלטפורמה דינאמית ניתן כל הזמן לשדרג
דבר עם מישל היבואן ותבין לאן אפשר להגיע עם מחשב .
רוב הסטרימרים מגיעים עם ספק ממוטג ואני מניח שביקרים ספק ממוטג טוב . נדיר למצא סטרימר עם ספק לינארי והספק הלינארי מחולל קסמים .
המחשב שלי נקנה ממישל ומותקן בו כרטיס USB של PPA , כל הרכיבים צופו בחומר שחור מונע חדירת הפרעות אפילו הזיכרונות, כמובן שהמחשב כולו וולטז נמוך ופאןלס , מערז HDPLEX אני הוספתי ספק לינארי ופיקו רציני יותר של HDPLEX . הכל עלה 7000 שח . ניתן להוסיף סופר קלוק ללוח 1500 שח ניתן להוסיף דיסק SSD עם סופר קלוק אישי . ניתן להתקין קבלי סאטא אודיופילים ועוד כל מיני ירקות מבית היוצר של PPA .
עדיין יותר זול מכל האופציות המדוברות ומשאיר אופציה של החלפת ממיר לפי הצורך . החיסרון כמופן שמחשב זה פלטפורמה פתוחה שקצת יותר חסופה לבאגים אך עם מדובר במוזיקה בלבד זה מאוד נדיר .
אתה יכול להעזר בשרות של גיא לנדואו או מישל לבניית מחשב .
צריך להוסיף למחיר קבל USB טוב !

hornless

חבר משקיען
מעורבות
381
נקודות
83
ממש לא נכון. קח את ה-7000 שהשקעת ביד שניה. תוסיף כבל USB איכותי (בערך 1500) וקנה ממיר סבבה (לא סוף הדרך) יעלה לך 10-12 אלפים והגעת למחיר של סטרימר טוב. תמיד עובד, בלי ווינדווס נתקע לי, בלי תוכנות, תכנותים וטלפונים באמצע הלילה כשמשהו לא עובד.

מבחינת
תוצאה שונה. יש את ענין הנוחות, את העניין האסטתי ואת כל המקום שחוסך על המדף. מבחינת צליל, ל-AVM עוד טיפה יותר משקל בנמוכים (ממש טיפה) גבוהים מעט עדינים יותר. הוא יותר מנומס וקשה להוציא אותו מאיזון. אך הוא מעט פחות דינמי. זה בהשוואה לפובר. JRIVER לא עוברת את הסף שלי כי יותר מדי צבועה ומלוכלכת. אם משווה לה, ה-AVM טוב בכל פרמטר בלי ווינדווס וכל כאב הראש הזה.

EREZ100

אוהב את התחום
מעורבות
48
נקודות
28
ממש לא נכון. קח את ה-7000 שהשקעת ביד שניה. תוסיף כבל USB איכותי (בערך 1500) וקנה ממיר סבבה (לא סוף הדרך) יעלה לך 10-12 אלפים והגעת למחיר של סטרימר טוב. תמיד עובד, בלי ווינדווס נתקע לי, בלי תוכנות, תכנותים וטלפונים באמצע הלילה כשמשהו לא עובד.

מבחינת
תוצאה שונה. יש את ענין הנוחות, את העניין האסטתי ואת כל המקום שחוסך על המדף. מבחינת צליל, ל-AVM עוד טיפה יותר משקל בנמוכים (ממש טיפה) גבוהים מעט עדינים יותר. הוא יותר מנומס וקשה להוציא אותו מאיזון. אך הוא מעט פחות דינמי. זה בהשוואה לפובר. JRIVER לא עוברת את הסף שלי כי יותר מדי צבועה ומלוכלכת. אם משווה לה, ה-AVM טוב בכל פרמטר בלי ווינדווס וכל כאב הראש הזה.

אני מסכים שמבחינת נוחות הסטרימר "מנצח" ,קל ,פשוט ,אין באגים וכד' .
השיקול הנוסף הוא שהסטרימר לא גמיש , כלומר הוא מעביר סאונד מסויים ( לטוב ולרע ) ולמשתמש אין כמעט (או בכלל) שליטה וזאת בניגוד לנגנים אשר אנו משתמשים במחשב (jriver שונה מ FOOBAR ואחרים ובכל אחד מהם ישנם המון אופציות לגיוון ושינוי).
אני מוצא את עצמי לעיתים עובר בין נגנים שונים וברור שלכל אחד מהם יש את האיפיון שלו .
השאלה היא האם הנוחות לא באה על חשבון הגמישות ( לגבי האיכות אני מניח שזה אינדוידואלי לכל יצרן ולעיתים גם מחיר ).

דרך אגב , ה AVM עובד עם ממשק שליטה עצאי שלהם כאשר גם לממשק של המשתמש יש משקל( משמעותי מאד בעיני )
מה דעתך האישית על ממשק המשתמש ?

תודה
ארז

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני מסכים שמבחינת נוחות הסטרימר "מנצח" ,קל ,פשוט ,אין באגים וכד' .

אין באגים רק באיפה שאין תוכנה :)
ראה release notes באתר של AVM

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
לא יודע מה אתכם.
אני עם מחשב כבר מספר רב של שנים.
לא ניתקל בבאגים,ונהנה מכל דקה שאני משמיע איתו.
לא מבין את ההצדקה לשלם כל כך הרבה על סטרימר יעודי.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
381
נקודות
83
פיני,

גם אני הייתי מס' שנים עם מחשב. הגעתי לתוצאה מדהימה אפילו מטורפת. אבל כל הזמן הייתי עסוק בלנסות ולשפר עוד ועוד. די נשבר לי מזה.

ארז,

ב-AVM יש אפשרות לבחור פילטרים, לעשות אפסמפלינג וכו'. לא ממש מכשיר עם פיצ'ר אחד. מתממשק ל-TIDAL. בסה"כ אחלה. אפליקציית השליטה מעולה. הממשק לא ברמה של JRIVER אבל הרבה יותר טוב מפובר. גם ככה JRIVER נשמע חרא אז מבחינתי לא משנה איזה ממשק יש לו. בכל מקרה, האפליקציה טסה. היא הרבה יותר מהירה מכל מחשב שנתקלתי בו.

רובנו לא מיכאל123 ואני לא ממש בור. בניתי כמה מחשבים ממש טובים אבל קצת התעייפתי מההתעסקות. מעדיף את ה-AVM או LINN קליימקס ודומיהם על כמעט כל מחשב ששמעתי .

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
בבחירת סטרימר/מחשב, לדעתי השיקול הוא רק התוצאה/ ממשק.
לא אוהב את היציאות של החסכנים , מחשב לעומת סטרימר.
ברמקולים , מעמד, כבלים, מגברים הוצאתם בדר״כ חבילות ושם זה בסדר.
המקור חשוב ביותר, וההבדלים בין סטרימר/מחשב. נניח -5-10k שח, ממש פשיטת רגל.
יש לכוון את התקציבים באופן נכון ומושכל , כי המחשב נקנה בסוף שהכסף אוזל.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני לא מתעסק עם המחשב, יש עדכונים ל-JRiver מדי פעם.

EREZ100

אוהב את התחום
מעורבות
48
נקודות
28
גיא ,
תודה על ההסבר .
האמת שבאופן טבעי האפשרות של AVM עלתה כמעט באופן מידי .( להזכירך אני בעלים של פייגה ובעבר של הגל).
אני יודע שקיימים מכשירים בשוק שאין להם ממשק יעודי והם פשוט מתמשקים לפובר , JRIVER ואחרים .

מעניין אותי לדעת אלו מכשירים בדקת לפני שרכשת את ה AVM ומה היו השיקולים ? האם בדקת למשל את הסטרימר שמביא ברוך גליסקו של חברת PSAUDIO ? העלות פחות או יותר זהה ?

ארז

alicenir

חבר משקיען
מעורבות
172
נקודות
43
אני בניתי מחשב אודיו יעודי על בסיס מארז שקט של HDPLEX + ספק ליניארי שלהם לפי המפרט הבא:
לוח אם: Gigabyte GA-B85N
כונן פנימי: 120GB Samsung 840 EVO SSD
זיכרון: Crucial BLS8G3D1609ES2LX0
מעבד: i5-4570T Dual core CPU - LGA1150 - 2.9 GHz - 4MB cache - 22nm - 35W

מערכת הפעלה: Windows Server 2012 R2 Essentials Edition
קינפוגים פנימיים: Audiophile Optimizer + HQPlayer + Fedelizer + Project Lasso + Roon Server

NAS: של חברת QNAP 269L + שני דיסקים של 4 טרה כל אחד

הסאונד לדעתי האישית מצויין ובהחלט ברמה גבוהה ביותר, מה שכן מצריך ידע בהגדרות OS ותפעול דרך COMMAND

אבל שווה!

hornless

חבר משקיען
מעורבות
381
נקודות
83
גיא ,
תודה על ההסבר .
האמת שבאופן טבעי האפשרות של AVM עלתה כמעט באופן מידי .( להזכירך אני בעלים של פייגה ובעבר של הגל).
אני יודע שקיימים מכשירים בשוק שאין להם ממשק יעודי והם פשוט מתמשקים לפובר , JRIVER ואחרים .

מעניין אותי לדעת אלו מכשירים בדקת לפני שרכשת את ה AVM ומה היו השיקולים ? האם בדקת למשל את הסטרימר שמביא ברוך גליסקו של חברת PSAUDIO ? העלות פחות או יותר זהה ?

ארז

ארז,

לא ממש עשיתי מזה מסע. שמעתי אותו אצל גבי במערכת שאני מכיר עם רמקולים שאני מכיר וזה הספיק לי. אני די משוכנע שה-PS מצויין רק יש לי קצת בעיה עם לרכוש מ-BG. זה לא קשור אליו, אולי אני כאן הבעיה.

אופציה מעניינת נוספת המוצעת בארץ היא LINDEMANN. חברה ידועה ומכובדת והמוצרים נראים מדהים. מאמין שנשמעים בהתאם.

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
פותח השירשור אמר שיש לו ממיר בגלל זה עלתה אופציית המחשב .
כמובן שיותר נוח ALL IN ONE במיוחד עם נשמע טוב .
כמובן שמחשב תותח + ממיר מגיע לסכום לא מבוטל . יש לו יתרונות ויש חסרונות כמו כל דבר .

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
סטרימר זה לא יותר מחומרה מאד בסיסית שמריצה הפצה חינמית מקוסטמת של לינוקס.
ל avm א לכל חברת אודיו בוטיק אין שום משאבים להתמודד עם תוכנה. במקסימום משלמים לאיזה אוקראיני שיקסטם להם גירסה חינמױת של לינוקס. מוסיף להם איזה לוגו קצת עיצוב וזהו פחות או יותר. אולי קצת הקצנתי אבל בגדול אין לצפות מהשקעה במחקר ופיתוח בתוכנה ובטח לא ב QA רציני.

למי שנמאס מווינדוס אפשר לקנת מחשב ללא מאווררים בפחות מ 100$ להשתמש בו כבסיס לסטרימר ולחבר לאיזה ממיר שרוצים.
לסיכום מי שקונה סטרימר קונה מחשב חלש שמריץ לינוקס במארז אחד עם ממיר, זה הכל.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
סטרימר זה לא יותר מחומרה מאד בסיסית שמריצה הפצה חינמית מקוסטמת של לינוקס.
ל avm א לכל חברת אודיו בוטיק אין שום משאבים להתמודד עם תוכנה. במקסימום משלמים לאיזה אוקראיני שיקסטם להם גירסה חינמױת של לינוקס. מוסיף להם איזה לוגו קצת עיצוב וזהו פחות או יותר. אולי קצת הקצנתי אבל בגדול אין לצפות מהשקעה במחקר ופיתוח בתוכנה ובטח לא ב QA רציני.

למי שנמאס מווינדוס אפשר לקנת מחשב ללא מאווררים בפחות מ 100$ להשתמש בו כבסיס לסטרימר ולחבר לאיזה ממיר שרוצים.
לסיכום מי שקונה סטרימר קונה מחשב חלש שמריץ לינוקס במארז אחד עם ממיר, זה הכל.
לא בדיוק !
הספק כוח החיצוני והפנימי (הפיקו ) קריטיים לסאונד .
המחשבים הקטנים -הניוקים הם עם מאוורר אחד ועולים קרוב לאלף 500
ועדיין צריך מחשב סביר מבחינת ביצועים ! האטומים הישנים לא ממש סחבו והיו די גבוליים .
אני מניח שסטרימר כמו הAVM יש מחשבה על חומרה וחשמל בטוח יותר ממחשב רגיל .

hornless

חבר משקיען
מעורבות
381
נקודות
83
בינתיים הספקתי להגשים חלום ישן. התחדשתי ב-LINN KLIMAX DS. אחלה דרך לסיים שנה ולהתחיל אחת חדשה :).
תודה לשניצל שעזר לזה לקרות.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור