נגיף הקורונה והשפעתו בעולם...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אתה מתחיל להתלהם, @clip99

האפשרות שוירוס הקורונה הוא דליפה ממעבדה של לוחמה ביולוגית אינה לגמרי מופרכת. לא הייתי מתווכח יותר מדי לכאן או לכאן. אבל אני לא רואה קשר לעניין החיסונים, אלא אם אתה טוען שזו דליפה מכוונת, כדי למכור חיסונים אחר כך, מה שלא קורה בינתיים, אבל אתה לא מעל ללהאמין בקונספירציה שכזו.

כל השאר באמינות ירודה. אם אתה מאמין בזה שיבושם לך. אין טעם להתווכח.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
חברת באייר מכרה ביודעין עירויי דם נגועים במחולל האיידס. אבל אתה כנציג המחשבה המדעית והנאורה בטח תמצא דרך להכשיר את השרץ:
https://duckduckgo.com/?q=bayer+aids&t=ffab&ia=web

תגובה בנוסח "טוב מאוד שייש הגנה על חברות התרופות מפני כשלים" יכולה להיות תקפה רק במציאות אידיאלית , בה ניתן לבטוח בממסד הרפואי במאה אחוז שכל פשלה שיעשה מקורו בכוונה תמימה ורצון טוב ולא בזדון אבל בהינתן המציאות בפועל , בה לאינטרסים כספיים, פוליטיים ועוד כאלה שאני בכוונה לא נכנס אליהם כרגע כי גם ככה אין לי פה קרדיט מי יודע מה יש משקל כבד בעיצוב מדיניות, אג'נדה והתנהלות של הממסד הזה , אני מצטער - אין לי אפשרות אחרת לראות אותה כניסיון לקנטר או הצהרה תמימה . מאוד. הלאה, לציטוט התלוש הבא:

"מתי-מעט רעשניים, שאפשר לומר עליהם את אותו הדבר שנוהגים לומר על חברות התרופות: שלא טובת הציבור מנחה אותם אלא בצע כסף ופירסום"

מותר גם לי לבקש הוכחה לטענה כזו . לא יודע, אולי אתה היחיד שמכיר אחד שהרוויח כסף מניסיון להצביע על כשלים רפואיים - ושהוכח שהוא משקר . אני מכיר רק הורים מסכנים לתינוקות מסכנים שפותו לחסן וגרמו לתחלואה . אולי הם הרויחו משהו? ובכלל , למי יש אינטרס כספי כאן - לממסד הרפואי שפרנסתו תלויה בדבר , או לכאלה שבאים מתוך רצון להזהיר? אתה באמת חושב שלהיות חושף סודות זה ריווחי? לך שאל את גוליאן אסאנג או אדוארד סנואודן , הם חיים כמו מלכים היום . אחד מבוקש וחי באיזה חור בדרום אמריקה כנמלט , השני בכלא בפעם האחרונה ששמעתי עליו.

חיסונים מכילים , בין היתר , תרכובות של מתכות כבדות יותר ופחות , ביניהן אלומיניום:

https://sciencebasedmedicine.org/toxic-myths-about-vaccines/

אני בכוונה מביא אתר "מרגיע" . אני אניח לכל בר דעת לחשוב לבד אם זה רעיון טוב לדחוף לתינוק מתכות לגוף בגיל 0 . זה המקום להזכיר שבקרב אוטיסטים מחד , וחולי דמנציות מאידך , מצויים ריכוזים גבוהים מאוד של אלומיניום במוח , ושישנם מחקרים הקושרים חשיפה לחלקיקי אלומיניום ננומטריים לאלצהיימר. גם לא מנחמת העובדה שאגודת האלצהיימר מקבלת מימון מ...תעשיית האלומיניום...:

https://books.google.co.il/books?id=7GJEveEcurMC&pg=PA98&lpg=PA98&dq=alzheimer's+association+funded+by+aluminu,+industry&source=bl&ots=_6fiYcssqT&sig=ACfU3U1q1laXJCW9Dzpr9e6OoB3rajkGew&hl=iw&sa=X&ved=2ahUKEwjvu9OL7pfoAhVOjqQKHfhKBO0Q6AEwAHoECAUQAQ#v=onepage&q=alzheimer's association funded by aluminu, industry&f=false

אבל אתה עדיין תתעקש שאין קשר בין האלומיניום בחיסון לתחלואה. כנראה שגם תתעלם באלגנטיות מהעובדה ששיעורי האוטיזם ושאר הפרעות נוירולוגיות בקרב תינוקות בעשורים האחרונים זינקו בשיעורים מפחידים . אה, הנה מצאתי לך את התשובה: "הם לא אובחנו כהלכה/בכלל בעבר" . וואלה , כולנו היינו פעם אוטיסטיים או מוקפים בכאלה ולא ידענו , כולנו נזקקנו לריטלין ולא ידענו .
אגב, זה כנראה אותו ההגיון שעומד מאחורי "פלואוריד במים זה טבעי ובריא"? כן, כנראה.

וירוס הקורונה, בדיוק כמו הסארס והאיידס, הם פתוגנים שמקורם בהנדסה גנטית במעבדות ביולוגיות שמפתחות נשקים ביולוגיים . כן , נשק ביולוגי/מחוללי מחלות מעשה ידי אדם , עם חותמת הנדוס ברורה. אולי תרצה לקרוא מה שכתב פרופסור למשפט בינ"ל שבין היתר גם ניסח את ה***חוק נגד טרור מבוסס נשקים ביולוגיים***. אבל אתה כנראה מבין יותר ממנו, ויודע שהוא מברבר שטויות ממעמקי מוחו הקודח-עטוף-נייר אלומיניום:

https://www.naturalhealth365.com/coronavirus-death-toll-3285.html

אגב עובדה ידועה היא שארגון הבריאות העולמי מתחזק מעבדה ביולוגית בווהאן שבסין , מקור התפרצות הנגיף. אבל אתה תפטור את זה כפריט טריווייה חסר משמעות או כראייה נסיבתית. שם הארגון הזה קשור בעוד כמה סקנדלים , אבל למה לתת לעובדות לבלבל את האידיאה?
עוד משהו קטן לכל מי שחושב שמקור הוירוס הוא מקופים, שוק איכרים סיני או הפשרת קרחונים:
קן קלדרה ,ממובילי המחקר בתחום הנדסת אקלים כיום כמדען באוניברסיטת סטנפורד, עבד בעבר עבור ממשלת ארה"ב.
מה הוא עשה שם בין היתר? תכנן שיטות לרסס פתוגנים על אוכלוסייה ממטוסים, במסגרת המאמצים של חולי הנפש האלה להשתמש באקלים כבנשק. אבל אתה בטח תכנה אותו מדען עם מוח מבריק שיודע איך לטפל באויבי מדינתו:

אז אחרי כל קופת השרצים הזו אין לך שום זכות, לא לך ולא לאף אחד , לקבוע לי או לכל אחד אחר מה לעשות עם גופו או משפחתו . לא אתה צריך להתגונן מפני . זה אני שצריך להתגונן ממך ומהקלגסים שתיכף ישסו בי בכדי "להגן" עליך . אם אתה מודאג , חסן את עצמך . ולא, אני ממש לא סומך על זה שתתחסן , זה לא מזיז לי בכלל מי מחוסן ומי לא . מעולם לא הגבלתי את עצמי ואין לי כוונה להתחיל עכשיו להסתובב עם מסיכה וחיטוי . השפלות כאן היא מצד כל אלה שכופים התנהלות על אחרים . אין לך גם שום זכות לדרוש ממני לגרש את עצמי על חשבוני. אם אתה דואג לעצמך , לך תברח אתה למקום אחר .
לי יש סיבות טובות מאוד להטיל ספק בוירוס הזה , ועוד יותר מכך - באופן הטיפול בו .
מה שיותר עצוב מזה שאתה מאמין במה שכתבת, זה הזמן שבזבזת בלכתוב את התגובה.

כל הסלט מילים שכתבת, אין בו אפילו מחקר רציני אחד.
סתם ערבוב של סלט ירקות עם פירות.

כמו שכתבתי, נאה דורש, נאה מקיים.

בתור מומחה שטוען שאין הבדלים בכלום, ודורש לבצע מבחנים מדעיים לצליל, קצת רצינות ממך לא תזיק.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אם לא היה לך ככ חשוב להרגיש חשוב, לא היית נלחם ככ על דעותיך.
חשוב לי להציג את דעתי, את הסימוכין שלי ולשמור על הזכות לעשות זאת . לקרוא לזה חשיבות עצמית זו ראייה עקומה.

לא שמעתי על mkultra כי אני לא מחפש כי אני לא עסוק כל היום בלחפש קונספירציות ..
אבל אתה מרשה לעצמך לבטל אחרים בעוד שהרגע הוכחת שאין לך שום בסיס עובדתי לעשות את זה , וגם לא את הרצון להבין על מה אתה (לא) מדבר , אחרת היית יודע שלא מדובר בקונספירציה.

האתר הראשון שנתת הוא אגרטור תוכן...
מקרה קלאסי של התחמקות . האנטגוניזם המובנה בך , תוצר של התניה בלתי נמנעת אצל כל אלה שמבססים את משנתם ותפיסת מציאותם מתוך הסתמכות עיוורת על הקונצנזוס הקולקטיבי , מנחה אותך לחפש אוטומטית את הפרט שיאפשר לך לערער על מראי מקום שלי , גם אם זה הפרט השולי ביותר , וגם אם תוקפו מוטל בספק , שכן כל נשק לגיטימי במאבק לקעקע ולהתעלם מהלגיטימיות של התוכן.

אבל עזוב את כל זה: איזה אינטרס ואיך בכלל אפשר להסתיר עובדה כזאת, שנראית כמו ראיה חותכת ליציאה למלחמה מול סין? ובנוסף, על איזה ממסד אתה מדבר פה? יש לך מושג מה מבנה האינטרסים והכוחות שפועלים כאן? הרי ברור שלא. גם לי לא. לאף אחד לא. אז למה אתה מאמין לאתרים מפוקפקים עם עיצוב של שנת 1997?
מי אמר משהו נגד סין? המעבדה הביולוגית שממנה *לכאורה* הגיע הנגיף שייכת לארגון הבריאות הבינ"ל ושממוקמת במוקד התפרצותו. האתר שהבאתי הוא אחד מתוך רבים שמביאים ראיות *נסיבתיות* לכך שהנגיף הזה נושא חותמת של הנדסה גנטית.
אתה צודק . אני לא יודע את כל הנתונים . אבל אני יודע יותר ממך . אני יודע מספיק בכדי להבין שהאנטגוניזם שלך ושל עמיתיך לדיון לא מבוסס. כל שאתם יודעים לעשות זה להניף דליים של זפת ושקים של נוצות על כל מי שמעז לקרוא תיגר על פרספציות שלכם , כאשר למרבה האירוניה והגיחוך אין לכם כלים יותר טובים ממני לצורך ביסוס טענות נגד.
אף אחד מכם (לפחות אלה הרעשניים שאני מכיר) לא מדען ולא ערך מחקר בתחומים של הנדסה גנטית/נשקים ביולוגיים/השפעת רעלנים/תרופות וחיסונים.
אף אחד מכם לא רופא .
אף אחד מכם לא היסטוריון , ולא ערך מחקר ,כלשהו, על מבני הכוח האמיתיים בעולם הזה.
אף אחד מכם לא מדינאי.
אף אחד מכם לא יושב בדירקטוריון של חברת תרופות או חיסונים.
אף אחד מכם לא פרופסור בתחומים הרלוונטיים.

כלים ריקים! אבל יש לכם את החוצפה לבוא ולדרוש ממני , כאשר:

1 - לא משנה איזה סימוכין אני אביא , תמצאו דרך בכל מחיר לקעקע אותו , גם בצורה לא עניינית (מה שקורה בפועל)
2 - כל מה שיש לכם , אבל ממש הכל , זה התנגדויות ונפנוף בנתונים שמבוססים על מה שלמדתם להכיר דרך שופרות התעמולה הרשמיים:

-תקשורת ממוסדת וממומנת ע"י בעלי עניין - טלויזיה , עיתונות , אתרי חדשות רשמיים .
-מוסדות השלטון השונים: משרד הבריאות , משרד התקשורת, משרד לאיכות הסביבה .
-מכשירי שרצים שונים דוגמת מכוני"מחקר" ממומנים שמטרתם לשכנע ולהפיס את דעת הקהל כנגד רעות חולות כגון הפלרה , ריסוסים , GMO, הקרנה והנדסת אקלים , שמפציעים חדשות לבקרים באותם ערוצי תקשורת ממסדיים.

יש למוח האנושי יכולת להגן עלינו מפני דברים מטרידים . היא נקראת הדחקה . לעתים זו תכונה טובה, לעתים-כמו במקרה שלכם- זו תכונה רעה. זו תכונה שבעיקרה היא לא מודעת . היא חייבת להיות כזו , אחרת ההדחקה לא תעבוד טוב או בכלל . הפוזיציה שלכם מגיעה מהכיוון הזה . בין אם אתם מודעים לכך או לא זה לא מעניין אותי , זו עובדה. טוב ככל שהמנגנון הזה יהיה הוא לא מספיק בכדי לעצב התניה . מתווי התלם בו אתם צועדים ברוב נאורותכם יודעים את זה, לכן הם מחזקים אותו בנוסף לכלים שפורטו לעיל בטקטיקות של הגחכה , סתימת פיות , שלילת תקציבים , פיטורין , תפירת תיקים פליליים , מאסר וגם חיסולים של כל מי שמעז לפצות פה נגד עוולות וכל זה לצורך נעילת תפיסת המציאות הרצויה אצלכם.
אתם מוזמנים לשאול את מייסד ויקיליקס ואת ההוא שעבד בNSA . אם אתם עצלנים ללכת עד אליהם אז יש לנו גם אחד משלנו, רפי רותם. יש עוד כאלה . לא הרבה , כי אין הרבה שמוכנים לשלם את המחיר. זו הסיבה שקשה למצוא הוכחות.

לא אגיב יותר להשמצות , והמלל של השאר לא ראוי לתגובה . תגרנות שווקים אני יכול למצוא גם בחוץ, אם אני רוצה.

שורה תחתונה מבחינתי , בהקשר למטרתי הראשונה והעיקרית בהשתתפות בדיון: בין אם הבהלה ממשבר הקורונה אמיתית או לא , ואישית יש לי הרגשה שמדובר ב"הכצעקתה" אם לא יותר מכך , החשש העיקרי שלי מכל הסיפור הזה הוא כפיית חיסונים (בין היתר . למי שלא שם לב , לאט לאט המדינה הזו , בנוסף לאחרות, הולכת בכיוון של המודל הסיני . אבל זה בסדר מבחינתכם , ויש כאלה שבכלל לא מתאפקים שזה יגיע וכבר פותחים את השמפניה . את זה אני יודע , לא רק בטוח) . אישית, שוב , אני אשמח להתבדות . אין לי עמדה נחרצת לגבי חיסונים . אני לא יודע אם אפשר להחיל דין נחרץ באופן גורף לחיוב או שלילה , וברור לי שיש הרבה תחומים אפורים וכמוכם אין לי את כל המידע , אבל יש דברים שמדליקים לי נורה אדומה בתעשיית החיסונים - במיוחד כאשר אני נדרש להאמין באופן עיוור ש"הכל בסדר".

מי שיש לו יכולת לשכנע אותי באופן ענייני בלבד שאני צריך להסכים לכפיית חיסונים או כל כפייה לצורך העניין , מוזמן.

ביום שאשמע את זה ממקור עיתונאי מהימן
פחחחחחח..........תרשה לי לגחך . זה הרפרנס שלך? עיתונות? מה , עיתונות אינה חפה מאינטרסים? משיקולים זרים לטובת הציבור? עיתונות אינה מכשיר לעיצוב דעת הקהל? עיתונאי יעצב לך השקפות ותפיסות? אתה אדם משכיל , למה שלא תבקש סימוכין מהקהילייה המדעית , זה נשמע יותר הגיוני. מה זה "מהימן"? מי , YNET ? מהדורת מבט? ישראל היום? איך יש לך כלים לשפוט ולדעת עד כמה מקור יכול להיות מהימן ? הלכת וחקרת בעצמך את מה שאומרים לך, או שאתה אוכל בכפית ומנגב את הפה בסיום? מקומם! זה העוגן שלך? אני מתקשה להאמין.

אתה בחיים לא תשמע את זה מ" מקור עיתונאי" כזה . אתה יודע את זה. מה שעצוב זה שאתה לא רוצה גם בכוח להבין למה.

נערך לאחרונה ב:

Pooki

אוהב את התחום
מעורבות
35
נקודות
28
אני חייב לתת עוד נקודת מבט לגבי אנשים שהם נגד חיסונים נגד תרופות ונגד חברות התרופות וכל ההשקפה הזאת , כל אדם רשאי להאמין במה שהוא חפץ ואפילו לשתף את זולת ב׳׳אני מאמין שלו׳׳ גם אם זה משהו אותנטי או שיש מניעים כאלה ואחרים לאמונה.

ויש אמת מסויימת בזה שיש לחברות התרופות עוד כמה שיקולים מעבר לבריאות החולים ומצד שני יש המון חולים שחברות תרופות הצילו את חייהם או שיפרו את איכות החיים שלהם ולהפך.

כנראה שאין אמת אחת ואין רעים וטובים ומי שמחפש בצורה הזאת תשובות כנראה התגלגל לזה כדי לשמוע מה שהוא רוצה לשמוע ולא חתירה לאמת כל שהיא.
לפני כשלוש שנים אדם שמאוד יקר לליבי חלה במחלה סופנית ומאותו הרגע החיים שלי ושל משפחתי השתנו מקצה לקצה.
צריך להבין שאדם שבאמצע חייו מודעים לו שהוא סובל ממחלה סופנית נמצא בסיטואציה מאוד שברירית ,זה מתחיל אם בכלל כדי לתת פייט למחלה גם שלהבריא ממנה זה בגדר נס , באיזה גישה לבחור , לבחור רופא/מטפל שאתה מאמין/סומך עליו מספיק כדי להשיים חייך בידיו בידיעה שאין ערבון לשום דבר וחולה נוקח הימור על חייו , על זמן שנשאר אם זה חודש או חמש שנים , האם הוא הולך לסיים את חייו בסבל פיזי ונפשי וכו׳..

בקיצור סיטואציה קשה ולצד זה מגמה מאוד ברורה בטלויזיה ברשתות חברתיות תחקירים , כתבות , סיפורים שפילפלו אותם וחצי אמת ללא שום אחריות , ללא שום הבנה בהשלכות הרפואיות , ללא שום אמפתיה או רגישות למצב הקשה ושברירי שחולים ומשפחות שלהם נמצאים בו .

הכל ויראלי הכל לרייטינג הכל לכמה לייקים הכל לעיסוק הפרטי שלי הכל לתת לי משמעות לתת לי פרנסה לתת לי כוח לתת לי שעשוע לנפח לי את אגו , להוכיח לעצמי שאני מוסרי צדקן וכו׳....

בשורה תחתונה שאדם נמצא עם הגב לקיר אין לו אלטרנטביות ומחפש משהו לאחז בו כדי לשרוד ובמגביל הזולת עסוק בלנפץ לו את אחיזה במציאות בתחפושת של צדק מוסר נכון ולא נכון דאגה וכו׳... אין יותר אכזרי מזה , רע מזה , נטול המפתיה ורגש....

ויש לפחות בשירור הזה יוזר אחד או שתיים שלא קשה לראות שהם חוגגים על זה.... וואלה דוחה תתחת....

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
חולה ראשון שנפטר מקורונה!
דיבר יותר מדי על המחלה עד שקיבל פצצה לפנים !

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
@clip99, הדיון שלך עם @matanoosh הוא לגיטימי ומעניין אבל לדעתי לא רלוונטי ל- "מה צריך ונכון לבצע כאן ועכשיו כדי למגר את המחלה" - מה אתה מציע לעשות בנקודת זמן זו (לממשלות, למערכת הבריאות, לחברות התרופות, לאדם הפרטי וכו') ?

במידה וימצא חיסון (לפחות לדעת מערכת הבריאות) האם תתחסן ?
האם לדעתך כדאי שאף אחד לא יתחסן וכך ייטב לנו יחסית לאופציה החיסונית?

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
חשוב לי להציג את דעתי, את הסימוכין שלי ולשמור על הזכות לעשות זאת
זכותך המלאה. המשך כך.
אבל אתה מרשה לעצמך לבטל אחרים בעוד שהרגע הוכחת שאין לך שום בסיס עובדתי לעשות את זה , וגם לא את הרצון להבין על מה אתה (לא) מדבר , אחרת היית יודע שלא מדובר בקונספירציה.
אני מרשה לעצמי לבטל אותך, לא אחרים, ברגע שכל דבר אצלך הופך לתיאוריית קונספירציה. המוח שלך מחווט לזה, לפחות לפי הפוסטים שלך בפורום הזה. אגב, ברור לך שהדיון כאן הוא לא על אם הוירוס הוא הינדוס גנטי או לא, אלא על איך דעה מתעצבת.
האתר הראשון שנתת הוא אגרטור תוכן...
מקרה קלאסי של התחמקות . האנטגוניזם המובנה בך , תוצר של התניה בלתי נמנעת אצל כל אלה שמבססים את משנתם ותפיסת מציאותם מתוך הסתמכות עיוורת על הקונצנזוס הקולקטיבי , מנחה אותך לחפש אוטומטית את הפרט שיאפשר לך לערער על מראי מקום שלי , גם אם זה הפרט השולי ביותר , וגם אם תוקפו מוטל בספק , שכן כל נשק לגיטימי במאבק לקעקע ולהתעלם מהלגיטימיות של התוכן.
אתה לא מרשה לי לערער על מראי המקום שלך? הם לא אמינים. תביא משהו מאתר קצת יותר סמכותי, ואפשר יהיה להתייחס לזה ברצינות. הטענה שלך שאני אוחז בדברים תלושים היא צפויה. תתייחס לגופו של ענין. הבאת קישור למאמר. המאמר נמצא באתרים עם אמינות מוטלת בספק. חובת ההוכחה היא עליך, לא עלי, אם אתה רוצה לבסס את הטיעון שלך.
אתה צודק . אני לא יודע את כל הנתונים . אבל אני יודע יותר ממך . אני יודע מספיק בכדי להבין שהאנטגוניזם שלך ושל עמיתיך לדיון לא מבוסס
אתה צודק לחלוטין, אני לא יודע יותר ממך. האנטגוניזם שלי הוא לגופו של אדם - אתה. כי אני מזהה אצלך דפוס. רצון אובססיסי לערער תיגר על כל דבר שאומרים לך. ברגע שזה קורה, אתה נהיה משעמם ומאבד רלוונטיות.
אף אחד מכם (לפחות אלה הרעשניים שאני מכיר) לא מדען ולא ערך מחקר בתחומים של הנדסה גנטית/נשקים ביולוגיים/השפעת רעלנים/תרופות וחיסונים.
אף אחד מכם לא רופא .
אף אחד מכם לא היסטוריון , ולא ערך מחקר ,כלשהו, על מבני הכוח האמיתיים בעולם הזה.
אף אחד מכם לא מדינאי.
אף אחד מכם לא יושב בדירקטוריון של חברת תרופות או חיסונים.
אף אחד מכם לא פרופסור בתחומים הרלוונטיים.
כלים ריקים! אבל יש לכם את החוצפה לבוא ולדרוש ממני , כאשר:
אתה עוד פעם שם את כל הטענות ואת כל האנשים שאתה מדבר איתם, בחבילה אחת. אני לא מדבר איתך על חיסונים, כן או לא, זה דיון שאני לא מבין בו כלום. אבל אותי זה לא מעניין, כי כל מי שאני מכיר התחסן ולא נהיה אוטיסט. זה מספיק לי.
1 - לא משנה איזה סימוכין אני אביא , תמצאו דרך בכל מחיר לקעקע אותו , גם בצורה לא עניינית (מה שקורה בפועל)
ברור. מה אתה רוצה, שנרד על הברכיים ונשתחווה אליך? למה, מי אתה? אתה טוען טענות אנארכיסטיות שחלק מהציבור רואה כמאתגרות את ביטחונו, ואז בא בטענות למי שמתווכח איתך?
2 - כל מה שיש לכם , אבל ממש הכל , זה התנגדויות ונפנוף בנתונים שמבוססים על מה שלמדתם להכיר דרך שופרות התעמולה הרשמיים:
-תקשורת ממוסדת וממומנת ע"י בעלי עניין - טלויזיה , עיתונות , אתרי חדשות רשמיים .
-מוסדות השלטון השונים: משרד הבריאות , משרד התקשורת, משרד לאיכות הסביבה .
-מכשירי שרצים שונים דוגמת מכוני"מחקר" ממומנים שמטרתם לשכנע ולהפיס את דעת הקהל כנגד רעות חולות כגון הפלרה , ריסוסים , GMO, הקרנה והנדסת אקלים , שמפציעים חדשות לבקרים באותם ערוצי תקשורת ממסדיים.
יש למוח האנושי יכולת להגן עלינו מפני דברים מטרידים . היא נקראת הדחקה . לעתים זו תכונה טובה, לעתים-כמו במקרה שלכם- זו תכונה רעה.
שמתי אותי בסל ה"שלכם"? לך תצעק לאיזה הר. כמה תיסכולים יש בך, תגיד לי? אתה כ"כ עיוור מתיסכולים שלא מקשיבים לך על כבלים, שאתה שם אותי באותו סל עם חיסונים, קורונה וכבלים?
פה סיימתי את השיח איתך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
זכותך המלאה. המשך כך.

אני מרשה לעצמי לבטל אותך, לא אחרים, ברגע שכל דבר אצלך הופך לתיאוריית קונספירציה. המוח שלך מחווט לזה, לפחות לפי הפוסטים שלך בפורום הזה. אגב, ברור לך שהדיון כאן הוא לא על אם הוירוס הוא הינדוס גנטי או לא, אלא על איך דעה מתעצבת.

אתה לא מרשה לי לערער על מראי המקום שלך? הם לא אמינים. תביא משהו מאתר קצת יותר סמכותי, ואפשר יהיה להתייחס לזה ברצינות. הטענה שלך שאני אוחז בדברים תלושים היא צפויה. תתייחס לגופו של ענין. הבאת קישור למאמר. המאמר נמצא באתרים עם אמינות מוטלת בספק. חובת ההוכחה היא עליך, לא עלי, אם אתה רוצה לבסס את הטיעון שלך.

אתה צודק לחלוטין, אני לא יודע יותר ממך. האנטגוניזם שלי הוא לגופו של אדם - אתה. כי אני מזהה אצלך דפוס. רצון אובססיסי לערער תיגר על כל דבר שאומרים לך. ברגע שזה קורה, אתה נהיה משעמם ומאבד רלוונטיות.

אתה עוד פעם שם את כל הטענות ואת כל האנשים שאתה מדבר איתם, בחבילה אחת. אני לא מדבר איתך על חיסונים, כן או לא, זה דיון שאני לא מבין בו כלום. אבל אותי זה לא מעניין, כי כל מי שאני מכיר התחסן ולא נהיה אוטיסט. זה מספיק לי.

ברור. מה אתה רוצה, שנרד על הברכיים ונשתחווה אליך? למה, מי אתה? אתה טוען טענות אנארכיסטיות שחלק מהציבור רואה כמאתגרות את ביטחונו, ואז בא בטענות למי שמתווכח איתך?

שמתי אותי בסל ה"שלכם"? לך תצעק לאיזה הר. כמה תיסכולים יש בך, תגיד לי? אתה כ"כ עיוור מתיסכולים שלא מקשיבים לך על כבלים, שאתה שם אותי באותו סל עם חיסונים, קורונה וכבלים?
פה סיימתי את השיח איתך.
בדיוק :בעד:

גם אני סיימתי את הדיון איתך, @clip99 -- בלי להודיע. אז הנה ההודעה.
דרך אגב, כדאי שתלמד להגיב לא בתוך ציטוט ההודעה של קודמך, זה לא קריא ולא נגיש, וגם קשה לענות.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אתה צודק לחלוטין, אני לא יודע יותר ממך. האנטגוניזם שלי הוא לגופו של כמה תיסכולים יש בך, תגיד לי? אתה כ"כ עיוור מתיסכולים שלא מקשיבים לך על כבלים, שאתה שם אותי באותו סל עם חיסונים, קורונה וכבלים?
פה סיימתי את השיח איתך.

איני מסכים עם מילה ש @clip99 כתב, אבל לקשר את תיסכוליו בנושא הכבלים לדעותיו בנושא הקורונה, החיסונים וכו' ובדו שיח איתך - הלכת רחוק.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
מה אתה מציע לעשות בנקודת זמן זו (לממשלות, למערכת הבריאות, לחברות התרופות, לאדם הפרטי וכו') ?
טוב.. לאחר שסיימנו להתענג על האתנחתא הקומית שסיפק מתן, נחזור לעניין:
לשאלות כאלה יש תוקף רק במצב בו מדובר בסיכון אמיתי וברור , ובמציאות בה אפשר לסמוך על חיסונים ללא הסתייגויות, שאז התשובה תהיה ברורה ומובנת מאליה. *לדעתי* אנחנו לא נמצאים שם . יש לי סיבות להאמין שהוירוס הזה מהונדס . יש לי סיבות להאמין שהופעתו מכוונת . יש לי גם סיבות להאמין שמנפחים את הסיפור הזה מחוץ לפרופורציות , ואולי הוירוס הזה לא קטלני יותר מהשפעת הנפוצה. אולי תמצא לנכון לשקול את הקישור הבא , שמראה התהפכות מגמה בסין - ללא חיסון :

https://www.forbes.com/sites/kenrap...-but-europes-outbreak-worrisome/#b373a0f2c48a

לכן אני מרשה לעצמי להתייחס בחשדנות לכל "חיסון" שימצאו .

כזכור , מעולם לא יצאתי בקביעה אם להתחסן או לא ואני מזמין אותך לבדוק כל מילה שרשמתי בדיון הזה אם אתה לא מאמין. אני נגד כפיית חיסונים , בלי קשר לשאלה אם האיום אמיתי או לא . אני בהחלט חושב שכל מי שדואג לילדים שלו צריך לחסן אותם ולו רק למען השקט הנפשי . אני גם לא אתווכח עם מי שלא רוצה לערבב ילדים מחוסנים עם כאלה שלא. אני לא טוען שכל החיסונים מסוכנים - פשוט אין לי את הכלים לקבוע דבר כזה . אבל אני כן יודע שיש סיכונים ושחיתויות .

לא .
האם לדעתך כדאי שאף אחד לא יתחסן וכך ייטב לנו יחסית לאופציה החיסונית?
אין לי תשובה לכך . זה תלוי ביעילות החיסון ובתופעות לוואי , אם יש . שוב , גם איני יודע עד כמה הנרטיב הרשמי אמין , לכן השאלה הזו תלויה באויר . אני יכול לענות רק ביחס לעצמי.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63

לא .

מעבר לדעות ההזויות שלך, אתה לא פחות מפצצה מתקתקת.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
המשק כמעט מושבת ויהיה כזה תוך כמה ימים כזה. אנחנו רכשנו דופלקס בכפר סבא, אף אחד לא מתעניין בדירה שלנו :eek:.
מה עושים? אנחנו בבעיה.

https://www.mako.co.il/news-lifesty...start&utm_medium=content&utm_campaign=ongoing

הקישור מ-mako.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
המשק כמעט מושבת ויהיה כזה תוך כמה ימים כזה. אנחנו רכשנו דופלקס בכפר סבא, אף אחד לא מתעניין בדירה שלנו :eek:.
מה עושים? אנחנו בבעיה.

https://www.mako.co.il/news-lifesty...start&utm_medium=content&utm_campaign=ongoing

הקישור מ-mako.
אולי דירה דרעק , השוק במצור , אנשים לא רוצים צלהוציא כסף , למה לזרוע פניקה רבאק , יותר טוב קצת רגיעה , לא צריך לספר כל בעיה פרטית , נעבור התקופה בשקט , עם ישראל חזק , לך תקנה נייר טואלט !!!!!

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מה עושים? אנחנו בבעיה.

הקישור מ-mako.
אני מאמין שציבור די רחב יהיה בבעיה כשלך ולדעתי המדינה תציע בשלב מסויים הלוואות גישור בתנאי ריבית מאוד נוחים, ולאורך זמן, בדיוק למקרים כאלה.......המדינה תהיה חייבת לעשות זאת כדי למנוע קריסה של אזרחים עם בעיה כשלך ובנוסף התמוטטות מוחלטת של ענף הנדלן.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אני מאמין שציבור די רחב יהיה בבעיה כשלך ולדעתי המדינה תציע בשלב מסויים הלוואות גישור בתנאי ריבית מאוד נוחים, ולאורך זמן, בדיוק למקרים כאלה.......המדינה תהיה חייבת לעשות זאת כדי למנוע קריסה של אזרחים עם בעיה כשלך ובנוסף התמוטטות מוחלטת של ענף הנדלן.

מקווה שאתה צודק אבל מה שאתה מתאר מתאים למדיניות כלכלית-חברתית יותר סוציאליסטית (רחמנא ליצלן) וממש לא תואמת את המדיניות הכלכלית הקפיטליסטית שעשתה עלייה לארץ בגאון לפני מספר עשורים.
רואים במשך השנים איך השירותים לאזרח מתכווצים ובואקום נכנסים גורמים פרטיים ואיך המדינה והרשויות מתנערות מאחריות כלפי האזרח.
לצערי הרגילו את רוב האוכלוסייה שככה זה בסדר ו"כוחות השוק" יביאו את זה לשיווי משקל נכון , דברים שבתיאוריה הכלכלית נכונים אבל במציאות זה נראה אחרת לגמרי.
אני אופתע אם מה שאמרת אכן יקרה והגיע הזמן גם להפתעות חיוביות....
ארז

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אולי דירה דרעק , השוק במצור , אנשים לא רוצים צלהוציא כסף , למה לזרוע פניקה רבאק , יותר טוב קצת רגיעה , לא צריך לספר כל בעיה פרטית , נעבור התקופה בשקט , עם ישראל חזק , לך תקנה נייר טואלט !!!!!

התגעגעתי "אליך".

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מקווה שאתה צודק אבל מה שאתה מתאר מתאים למדיניות כלכלית-חברתית יותר סוציאליסטית (רחמנא ליצלן) וממש לא תואמת את המדיניות הכלכלית הקפיטליסטית שעשתה עלייה לארץ בגאון לפני מספר עשורים.
רואים במשך השנים איך השירותים לאזרח מתכווצים ובואקום נכנסים גורמים פרטיים ואיך המדינה והרשויות מתנערות מאחריות כלפי האזרח.
לצערי הרגילו את רוב האוכלוסייה שככה זה בסדר ו"כוחות השוק" יביאו את זה לשיווי משקל נכון , דברים שבתיאוריה הכלכלית נכונים אבל במציאות זה נראה אחרת לגמרי.
אני אופתע אם מה שאמרת אכן יקרה והגיע הזמן גם להפתעות חיוביות....
ארז
:בעד:מסכים בהחלט עם דבריך (1) .......אבל לדעתי תתבצע המדיניות שדיברתי עליה אולי פחות כדי להציל מקריסה את ה"אדם הקטן" אלא כדי למנוע קריסה טוטאלית של ענף הנדל"ן.....שאני מניח שיש לו לובי לא קטן בסמוך לשולחן ראש הממשלה.
-----------------------------------------------

(1) סרקסטי שהיינו חייבים להגיע לוירוס הקורונה כדי להסכים על משהו ;).......הוירוס כ"מאחד המונים"

נערך לאחרונה ב:

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
@ארז_וחני
לא צריך להיות ציני, הנה הבנקים הודיעו שהם מאפשרים לכל בעלי המשכנתאות גרייס ללא עלות של 3 - 4 חודשים. זה בהחלט יעזור להרבה אזרחים בחל"ת.
גם הכוחות החזקים בשוק (כמו הבנקים) לא מעוניינים בקריסת האזרחים (קרי קריסת השוק).
'ערבות הדדית' פנים רבות לה. ב"ה נעבור את זה יחד.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001321676

@tomertsin
דייר שלי החליט שהוא עוזב. זה היה לפני ההתפרצות הזו וההגבלות. מפה לשם אין טלפונים (למעט שני חבר'ה ששאלו אם הם יכולים לשכור את הנכס ל 14 יום לצורך בידוד :eek: ) ודי ברור לי שאני יוצא כאן מופסד בלפחות 3 חודשי שכ"ד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור