העניין הוא מכלול - שילוב של כמה רכיבים. תוכנת דיראק איננה מנותקת מהרסיבר או הפרוססור שבו היא מותקנת. יצרני הרסיברים והפרוססורים משלמים לדיראק דמי זכיון כדי לשלב את התוכנה במוצרים. זהו שילוב של תוכנה + ברזלים. לכן השילוב חייב לכלול את עלויות הרסיבר משום שרוכשים אותו כדי לפתור את בעיות השמע בחדר באמצעות הכיול, אחרת מה עשינו? השילוב חייב לכלול גם את עלויות הסאב וופר - סאב וופר הוא הכרח במערכת המבוססת על כיול אקוסטי אקטיבי, פרטים אצל דן נגר ואצל רן מויאל. בנוסף, אי אפשר לחלק עלויות של מוצרים מוגמרים.
אני רואה שהדברים לא נקלטו, אז אנסה להסביר אותם שוב.
כנראה שאתה לא מכיר את המונח ו/או צורת החשיבה של העמסת עלויות.
גם אם מעדיפים רסיבר X שיש לו את היכולת לבצע RC על פני רסיבר (או הגברה אחרית) Y ללא היכולת הזו, עדיין בכל מקרה, אם רוצים לשמוע משהו, צריך הגברה בחדר. לכן מה שעולה לך להכניס RC מבחינת ה-processing אינו 100% העלות של X, אלא ההפרש בין X ל-Y.
כנ"ל לגבי סאב. גם אם הטריגר שלך להכניס סאב הוא RC, עדיין הסאב קונה לך יתרונות מובהקים שאינם קיימים בלעדיו, כמו למשל להפוך רמקול מדפי להיות שקול -- ואולי עדיף -- על רמקול full range, או לשפר את הבאס של רמקול full range במידה ניכרת, וגם זה שווה כסף, לא רק תוספת היכולת הנדרשת ל-RC.
למעשה, גם אם הטריגר לרכישת RC או פרוססור תומכי RC הוא RC, בעצם קונים בזה גם את היכולת לשלב סאב במערכת בצורה מושלמת, וגם זה שווה כסף.
לגבי להשוויץ או לא - הדיון לא עוסק בכלל בביצועי המערכת ולמי יש מערכת יותר טובה. אתה לא נוהג להשוויץ, אבל נוהג לשתף, פירטת כאן לא פעם ובהרחבה את הרכב המערכת המפוארת שלך (בלי שום ציניות - מגברי מונו של אודיו ריסרצ׳ הם מוצרים מעולים, וכך גם רמקולי השופר-טוויטר פלאזמה יחד עם הוופרים הדינמיים של אקפלה שהיתה לך הזכות להיות מראשוני הבעלים שלהם בישראל).
מה שאמרתי בנדון הייה בעקבות זה שהצגת את הדברים כאילו סבלתי נוראות. אז להיפך, דווקא נורא נהניתי!
ועשית טעויות - הכנסת מערכת לא מכויילת לחדר שלא התאים לה.
אני לא מתייחס לזה כ"טעות". עד לפני X שנים, כולם הכניסו מערכות לחדרים לא מטופלים, ונהנו לגמרי. אז מה?
אני לא מתייחס למצב שבו נהנים מהמערכת כאל "שבור", גם אם שום דבר לא מכוייל, ומדידות יראו בעיות אקוסטיות מהותיות. וזה משהו שכתבתי אינספור פעמים בעבר, זה לא משהו שאני אומר כרגע כהצדקה עצמית.
וכשגילית את העובדה הזו, רכשת והוספת למערכת פרוססור של טרינוב שתפקידו לתקן את הטעות ולהתאים את ביצועי המערכת לתנאי החדר שלך.
תפקידו לא "לתקן את הטעות", אלא "לשפר יחסית למה שהיה מהנה מאוד גם בלעדיו".
לא כתבתי שהמצב אצלך היה איום ונורא
כתבת
אחרי שסבלת מהתוצאה ולא מעט
אז לא, לא סבלתי בכלל. נהניתי.
כתבתי ואני עומד על כך - שאתה תיקנת את הטעון תיקון כתוצאה מטעות בסיסית שביצעת.
אתה יכול לעמוד, לשבת או לשכב על זה. טעות לא הייתה כאן, לא בסיסית ולא בכלל.
לגבי הכיול הבסיסי - תיאור של תוצאת צליל כ״סביר בהחלט״ לגבי מוצר שמתיימר להיות פרוססור בין הטובים בעולם וגם עולה כך, הוא תיאור מעליב.
יש אנשים שעומדים על זכותם להיעלב גם ממצבים שאין מה להיעלב מהם, אבל כאן זה פשוט אי הבנת הנקרא: "סביר בהחלט" מתאר את
הכיול, לא את התוצאה.
אני שמח שרן מויאל כייל אצלך את הטרינוב לשביעות רצונך המלאה. וגם מציאת מיקום עדיף לאחד הסאבים בידי דן נגר יכולה להיחשב מבחינתי כחלק מתהליך כיול הנעשה בידי מומחה.
אתה יכול להחשיב את מה שאתה רוצה איך שאתה רוצה. אתה יכול לקרוא "כיול" לחתול של השכנים.
כיול של מכשיר/תוכנת RC זה מונח טכני ספציפי, שאינו כולל את הצבת הרמקולים, הסאבים, מקום הישיבה, אקוסטיקה פאסיבית ולא יודע מה עוד. לא כולל. נקודה.
אני מדבר על הטעויות שאני ביצעתי וגם אתה ביצעת כצרכנים. שנינו הכנסנו מערכות סאונד רב ערוציות לחדרים בעייתיים (בצורה כזו או אחרת) ללא כיול אקוסטי אקטיבי, וזו היתה טעות ובמבט לאחור גם טמטום. שנינו תיקנו את הטעות ויצאנו ממצב הטמטום ע״י רכישת פרוססור מתקדם ומתוחכם הפועל בדרך של כיול אקוסטי אקטיבי. שנינו הסתמכנו לשם כיול הפרוססור על נסיונם של מכיילים מומחים. אתה יכול להציג את כל התהליך באופן חיובי במאת האחוזים אבל זו מכבסת מילים. אני מעדיף להיות ישר עם עצמי ולהודות בטעויות שנבעו מטמטום וחוסר ידיעה. תיהנה מעדכון התוכנה המהותי והחדש של טרינוב, כפי שאני מקווה לשפר את ביצועי הסטורם ע״י התקנת תוכנת דיראק ארט החדשה.
זה לא שאתה ישר עם עצמך, אתה פשוט חושב עקום.
לא מדובר בטעות, מדובר בתהליכי שיפור. מתחילים עם משהו, וכל פעם משנים משהו מתוך מה שיכולים לשנות. לרוב זה לטובה, אבל יכולות להיות גם נסיגות בדרך -- שאולי להן אפשר לקרוא "טעויות".
זה בפועל כמעט בלתי אפשרי אפריורית להתחיל ישר במצב האופטימלי, וזה טיפשי (מטומטם, כלשונך) להתייחס להתחלה שאינה ישירות במצב האופטימלי כאל "טעות", אבל אתה עומד על השטות הזו וחושב שאתה ישר עם עצמך.
נו, שויין.