אני לא בטוח שזה עניין של דמוקרטיה אפילו.
חשוב מאוד שיהיו כאן דעות שונות וויכוחים, אני לומד מזה ומאוד נהנה לקרוא מנסיונם של אחרים.
אבל אם מגיע לכאן גולש שלא מוכן לקבל את כללי המשחק שנוגעים למהות התחביב, אז צריך לדעתי להבהיר לו שלא כל אחד יכול להשתתף כאן בדיונים.
וזה לא רק כללי התנהגות בין אדם לחברו שהם לדעתי בגדר חובה ועליהם נדמה לי שאין כאן מחלוקת. ברור שמי שמקלל או פוגע צריך להזהירו עד כדי הרחקתו.
מדובר על כך שאם גולש נכנס לכאן, טוען שכל מה שאנחנו עושים/חושבים/ כותבים, זה חרטבונה וכולנו מסטולים שהוזים הזיות ורק חושבים ששומעים הבדלים, ומנגד, לא מוכן לנסות להוכיח את טענתו, לא מוכן להסביר על סמך מה הוא קובע אותה, לא מוכן להפגש עם מישהו על מנת לבחון את הדברים ולנסות להסביר מה כוונתו.....ובדרך גם פוגע באנשים, מעליב אותם (חלקם אולי יכולים להיות האבות ואפילו הסבים שלו), אחד כזה, סתם מכניס לכאן אווירה לא נעימה.
אני מוכן להתווכח עם כל אחד שחושב אחרת ממני, כל עוד הוא מוכן להתאמץ ולהוכיח את טענותיו. גם אם זה כרוך במפגש מול המערכת ובדיקה בפועל. אבל תתארו לכם שגולש בפורום בישול היה כותב שכל המתכונים וכל המסקנות של המשתתים זה חרטה ברטה, הם רק חושבים שלמאכלים שלהם יש טעם כזה או אחר, אבל בסופו של דבר מדובר באפקט פסיכולוגי. מנגד, כשמבקשים ממנו הוא לא מוכן לתת מתכון חלופי, לא מוכן לספר מה הוא מכין וכיצד, לא מוכן להפגש ולטעום בעצמו, לא יודע להסביר על סמך מה הוא מבסס את קביעותיו וכו'.
בקיצור, הוא בא בשביל להציק.
אחד כזה, עם כל הכבוד (ויש....) לא צריך להשתתף בפורום. ואם הוא לא מבין את זה לבד, אולי צריך להבהיר לו.
אגב, אפילו הדמוקרטיות הנאורות כבר למדו (לאור לקחי היטלר והפאשיזם טרום מלחמת העולם השנייה) שגוף שחורט על דגלו להרוס את הדמוקרטיה ולהשתמש בכלים הדמוקרטים על מנת לעלות לשלטון ולבטל אחר כך את הדמוקרטיה, צריך לחסום אותו, לעצור אותו ולהוציא אותו אל מחוץ לחוק. אני חושב שגם לנו מותר להתגונן מפני כאלה.