כבלים משנים את הסאונד ולפעמים בצורה קיצונית
מי שהתנסה וחווה כמה כבלים איכותיים בחייו יודע על מה אני מדבר .
כמובן שיכולים לחשוב כמה שרוצים שאני לא אובייקטיבי מתוקף היותי עוסק בתחום.
לרוב מי שיש לו מערכת רצינית , יש לו כבלים ברמה גבוהה , ואף אחד עם מערכת שכזו לא חיבר כבלים בעשרות שח
מאחר וכבלים כאלו עם חומר מועט בפנים וסיכוך מינימאלי לא מייצרים איכות סאונד במערכת נחשבת.
אז לדעתי כל עניין הכבלים והמאמינים בהם נחלקים ל 2 קבוצות .
אלה שיש להם מערכת טובה ומבצעים טסטים ושומעים הבדל שמצדיק את ההשקעה .
ואלה שמישום מה קיבלו החלטה מקובעת בראש שכבלים לא עושים שינויים ושחבל להשקיע על כבלים כסף
ושהכל וודו .
הכבלים לרבות כבלי החשמל הם ה Fine Tuning של מערכת טובה ומבחינתי הם משולים לורידים בגוף
כאשר המקור זה הראש ההגברה זה הלב והרמקולים זה הרגליים , ומה שמקשר בין כולם זה הוורידים
וכאשר הוורידים מעט חסומים אז יש כאב פה ושם , ובסטריאו זה בדיוק אותו הדבר , כאשר כבל לא מתאים
יכול בהחלט להאפיל על התוצאה הסופית .
כבלים , בדיוק כמו שאר חלקי המערכת , צריכים להיות פלוס מינוס פרופורציונאלים לרמת המערכת , כלומר
לא אשים על מגבר של 5K כבל ב 4K אבל כן אשים כבל במחיר כזה בהנחה שהוא משפר את הסאונד אם היה לי מגבר של 20k ומעלה .
לגבי ההבדלים השמיעים זה עניין אישי , כלומר אודיופיל אמיתי ישקיע בכבל גם אם הוא שיפר ועידן את הצליל
קלות והתוצאה שופרה , גם אם לא מקצה לקצה .
ויבוא אחר שאננו אודיופיל , שיאמר , מה בגלל העגילות המינורית הזו בקצוות של הצליל אשקיע כמה אלפים על כבל ?
אני מזכיר לאנשים פה שאודיופיל הוא פדופיל של סטריאו , ואובססיבי לתוצאה , וישלם לא מעט על כל שיפור
קטן שיעלה לו חיוך על שפתיו , ומי שלא מוכן לשלם שיפור גם קטן ויעיל שבא מכבלים , אז לדעתי הוא לא אודיופיל.
אז לפותח השירשור כבל טוב וזול מספיק לו , אולם לרוב האודיופילים שאני מכיר ובמיוחד לאלה עם המערכות הי אנד הרציניות
כבל שכזה בהחלט לא מספיק.
וכמובן שכל אחד יעשה כטוב בעיניו .
אמיר ארמה