צריכה להיות בעייה מאוד קיצונית במערכת/אקוסטיקה אם התוצאה נשמעת כמעט זהה לכל הקלטה, ואני לא חושב שאנחנו מדברים על מערכות בעייתיות במידה כזו.
מסכים איתך שזה קיצוני, יש לא מעט קיצוניים שמכוונים כך (אולי במודע או לא) את התוצאה שלהם כך, כבר נתקלתי.
רק אחזור על כך שגודל הבמה, רוחב הבמה, השכבתיות ורבדי הבמה, מיקום הכלים מבחינת עומק ורוחב, וכיו"ב לרוב מיוצרים מלאכותית באולפן, ואינפורמציית גובה, גם של הבמה וגם של מיקום הכלים, בכלל לא נכללת בהקלטה.
לכן זו "נאמנות" להקלטה ולאפשר להוציא ממנה את מירב האינפורמציה עד כמה שניתן, גם אם זה אומר שהטכנאי בטעות הקליט נפיחה של העומד לידו. (לא נתקלתי, אך אין לדעת, חחח)
אם נוסיף לכך את העובדה שהרבה מהפרטים ש"נחשפים" אינם שמיעים בזמן הופעה, ואינם חלק מכוונת המבצעים, נקבל שבעצם רוב העיסוק שלך -- ושל הרבה אודיופילים אחרים -- הוא בדברים מלאכותיים, ו/או שאינם קיימים בהקלטה, ו/או שמוצאים מהקשרם ומהפרופורציה שלהם, אבל מתייחסים אליהם כריאליזם וכמדדי איכות של מערכות![]()
לא יודע מה "מלאכותי" או לא...גם פחות מעניין אותי להתעסק ולנתח ולפרש זאת, כן חשוב (לי) שיהיה מספיק שמיע כ-אינפורמציה שמצויה בהקלטה.
מיצינו עמיר, מה אומר...?