גם אצלך יש חוויה "שלמה", אבל אחרת?אין חוויה שלמה בלי ריאליזם. אם אין את הפירוט, המערכת עושה קולורציה.
אם אין אמביינס (החזרים מהקירות) או אוברטונים, ססטיין ודעיכה אתה לא מקבל את החווייה השלמה
יכול להיות. אני לא חסין מטעויות ואי הבנות, אפילו גדולות. אנא הסבר מה שנראה לך שלא הבנתי או שהבנתי לא נכון.עמיר, לא נראה לי שהבנת מה שרשמתי. אולי בגלל הצורך שלך לנתח כל מילה במשפט.
נראה שפיתחת מודלים שלמים עלי לפי תגובה של שני מילים למישהויכול להיות. אני לא חסין מטעויות ואי הבנות, אפילו גדולות. אנא הסבר מה שנראה לך שלא הבנתי או שהבנתי לא נכון.
נראה שלא.נראה שפיתחת מודלים שלמים עלי לפי תגובה של שני מילים למישהו![]()
אתה בעצם אומר שאם רואים את הנגנים, לא צריך להתעסק עם מיקומם כפי שקורה בבית, אבל כשנמצאים בבית כן צריך.אחת הסיבות שאתה לא צריך להתעסק איפה הנגנים זה בגלל שאתה רואה אותם בניגוד לשמיעה בבית, זו לא השוואה נכונה
כאן אתה מתייחס לחווייה "מלאה" -- המצאה שלך, שיכולה להתממש "רק אם אתה בהופעה חיה או לחלופין רואה הופעה על המסך והסט שלך מסוגל להפריד בין מה שאתה רואה לסאונד הנשמע" -- זה המודל השני.בגלל זה החוויה המלאה היא רק אם אתה בהופעה חיה או לחלופין רואה הופעה על המסך והסט שלך מסוגל להפריד בין מה שאתה רואה לסאונד הנשמע. גם זה בעייתי כי אתה תלוי בהקלטה ובהחלטות טכנאי הסאונד.
נראה שפשוט אין לך משהו חכם להגיד, או שזה נראה לך חכם:אתה עדיין לא מבין כלום ממה שאמרתי וממשיך לפתח את זה. אין לי את הסבלנות להגיב לשטויות שרשמת
שוב חוזר להרגלך הישן של ללכלך אישית על הכותבים במקום לתרום לתוכן, או לסתום אם אין לך משהו רלוונטי לומר.שוב שרשור של אימפנטנטים שממשפשפים את האגו שלהם
אחת הסיבות שאתה לא צריך להתעסק איפה הנגנים זה בגלל שאתה רואה אותם בניגוד לשמיעה בבית, זו לא השוואה נכונה.
אין חוויה שלמה בלי ריאליזם. אם אין את הפירוט, המערכת עושה קולורציה.
אם אין אמביינס (החזרים מהקירות) או אוברטונים, ססטיין ודעיכה אתה לא מקבל את החווייה השלמה
כל הדיבורים על קירבה להופעה חיה מתייחסים רק להופעות אקוסטיות, שבהם שומעים כלים וזמרים ישירות, לא דרך רמקולים, סלי סאבים אימתניים שמרעידים את כל הגוף, ובלי שום אפקטים אלקטרוניים שמופעלים על הצליל, כמו אקו, ריוורב, קומפרסיה, EQ, דיליי, פילטרים, דיסטורשן מכוון, ועוד.בהופעה חיה יש בס מוגזם ומיד אמצע מודגש מאוד, קשה מאוד להגיע לזה עם זוג רמקולים בסטריאו מה גם שאחרי כיוונונים מכסימאליים כשתעבור לסטריאו נקי שהוא לא הופעה חיה הכל יישמע חרא, לכן יש את הרב ערוץ תבנה לך סטאפ להופעות חיות וסט לסטריאו. ברב ערוץ היום תוכנת כיול טובה מסדרת לך הכל כל שנותר זה פיינטיונינג לפי הטעם, תחום אמצע אתה יכול לשחק איתו עם מערכת סנטר/ים ותחום תחתון סאבים קרוס אקטיבי תפתח כמה שאתה רוצה, מימד גודל מרחק ותזמון זה עם סט אחורה/עילי, זה אתה בחיים לא תגיע בסטריאו ימין שמאל, אם תלך הפוך קרי: תשמע הופעה ברב ערוץ ואז תעבור לסטריאו תבין את הפערים, אין מה לעשות ואין דרכי קיצור.
זה בהחלט יכול להיות כייף להבחין בכל הפרטים ועשר האינפורמציה ומיקום מדויק וכו', אין חולקים על הכייף.כאשר מבחינים בבירור
מיקומי הנגנים על הבמה
הדבר ממחיש רבדים ושכבות על שכבות של אינפורמציה שלא מתנגשת ומתחברת ונמרחת כסלט כמו בהרבה מערכות / תוצאות ששמעתי.
מבחינים זאת בבירור אצלי, גם כאשר אני מקשיב ל-קונצרט עם רב אינסטרומנטים, ומצליח "לצייר" ולהרגיש את גודל הבמה, גובה הבמה, רוחב הבמה, תלת מימדיות של הבמה, והשכבתיות ורבדי הבמה וכמו כן מיקומי הכלים במרחב.
אם מדובר על אותו סוג מוזיקה, אז אמור לכאורה להיות קשר, אבל אם זו הופעה מוגברת, הקשר מאוד רחוק, אלא אם ההקלטה לא בוצעה מהפיד של המיקרופונים של הזמרים לפני השפעת כל האפקטים עליהם ומהיציאות של המכשירים השונים שבדרך, אלא התוצאה הוקלטה כפי שהיא ע"י מיקרופונים ממוקמים באזור של המאזינים.אין קשר להופעה ששמעתי בפארק הירקון או איזה אמפי בחול שהקפיץ לי הלב והאדרנלין לבין הרגש והאינטימיות, שלל האינפורמציה המוקלטת וביצועים שמשתנים כזיקית בין אומן לאומן.
אבל אתה מדבר על אספקטים שרובם אינם בכלל בחירה של האומן, כל הרעשים והרחשים והפרטים הקטנים, כולל הכיווניות, קיימים ונוצרים בלי כוונה, שליטה או בחירה שלו.בבית מחפש איכות והכי קרוב לצליל לשקיפות שהאומן בחר להציג את העבודת האומנות שלו עד כמה שניתן 1 ל 1.
אתה מניח מראש שההקלטה דומה למה שאתה שומע לייב בהופעה, ושהיא כוללת את "האווירה והאמביאנס וכל המשתמע", אבל מה שההקלטה כוללת תלוי לחלוטין באיך היא התבצעה.עמיר, אם יש לי הקלטה של הופעה חיה בין אם היא מוגברת או אקוסטית כולל האווירה והאמביאנס וכל המשתמע, כך אני אצפה שהתוצאה אצלי תגיב (לא נכנס לטיב הציוד והמערך, אלא רק טיב ההקלטה ואופייה פה) אם יש לי הקלטה של אינסטרומנט בודד או רב אינסטרומנטים, כולל האווירה והאמביאנס וכל המשתמע, כך אני אצפה שהתוצאה אצלי תגיב
וכנל כל הקלטה/זאנר,
גם אם ההקלטה וההשמעה והאקוסטיקה אצלך בבית מושלמים במידה כזו, שאתה שומע בדיוק את אותם צלילים בבית כמו בהופעה, החווייה שלך תהיה שונה לחלוטין, כי זה לא אותו דבר להיות חלק מקהל ולחוות את האווירה לעומת להיות בבית. אז אנחנו לא מדברים על חוייה אלא רק על הצליל נטו.לא יתכן שאשמע (לצורך הדוגמה) קונצרט דינמי משקט מוחלט ועד התפרצות גועשת ו/או קטע מוזיקלי מורכב ו/או ליטוף של זמר/ת באותה תחושה כמו שאחווה מטאליקה בהופעה חיה...לצורך העניין.
ומה שאני כתבתי היה שההקלטה "חושפת" אוסף שלם של דברים שרובם אינם בכלל בחירה של האומן, כל הרעשים והרחשים והפרטים הקטנים, כולל הכיווניות, קיימים ונוצרים בלי כוונה, שליטה או בחירה שלו, אבל דווקא אותם אתה מחפש ונהנה לשמוע אותם.לגבי "עבודתו של האומן", הכוונה שלי הייתה יותר על טיב ההקלטה ומה חושפת
אתה מניח מראש שההקלטה דומה למה שאתה שומע לייב בהופעה, ושהיא כוללת את "האווירה והאמביאנס וכל המשתמע", אבל מה שההקלטה כוללת תלוי לחלוטין באיך היא התבצעה.
גם אם ההקלטה וההשמעה והאקוסטיקה אצלך בבית מושלמים במידה כזו, שאתה שומע בדיוק את אותם צלילים בבית כמו בהופעה, החווייה שלך תהיה שונה לחלוטין, כי זה לא אותו דבר להיות חלק מקהל ולחוות את האווירה לעומת להיות בבית. אז אנחנו לא מדברים על חוייה אלא רק על הצליל נטו.
אין שום סיבה שאני יכול לחשוב עליה למה שעקרונית אי אפשר לקבל בבית, בחדר מתאים עם ציוד מתאים, צליל דומה מאוד למה שיש בהופעה חיה, עם כל הדינמיקה ומה שאתה רוצה. זה לא שצריכים לייצר את כל מה שקיים בהופעה, אלא רק להרעיד את האוויר שלייד האוזניים בצורה דומה.
מה שאני כתבתי היה שההקלטה "חושפת| אוסף שלם של דברים שרובם אינם בכלל בחירה של האומן, כל הרעשים והרחשים והפרטים הקטנים, כולל הכיווניות, קיימים ונוצרים בלי כוונה, שליטה או בחירה שלו, אבל דווקא אותם אתה מחפש ונהנה לשמוע אותם.
אולי זה מה שהתכוונת, אבל אם לדעתך זה מה שכתבת, הצלחת להטעות אותי לגמריזה בדיוק מה שאמרתי והתכוונתי!
צריכה להיות בעייה מאוד קיצונית במערכת/אקוסטיקה אם התוצאה נשמעת כמעט זהה לכל הקלטה, ואני לא חושב שאנחנו מדברים על מערכות בעייתיות במידה כזו.ללא ספק, הבעיה מתחילה מניח כאשר התוצאה נשמעת כמעט זהה לכל הקלטה, כהופעה חיה מוגברת (ואולי כוחנית ואגרסיבית), גם כאשר, מה שהוקלט ונשמע בכלל לא מוגבר ו/או מדובר על קול או אינסטרומנט של אומן שמנגיש לך השירה/ביצוע באופן מאוד ספציפי.
רק אחזור על כך שגודל הבמה, רוחב הבמה, השכבתיות ורבדי הבמה, מיקום הכלים מבחינת עומק ורוחב, וכיו"ב לרוב מיוצרים מלאכותית באולפן, ואינפורמציית גובה, גם של הבמה וגם של מיקום הכלים, בכלל לא נכללת בהקלטה.כאשר אני מקשיב ל-קונצרט עם רב אינסטרומנטים, ומצליח "לצייר" ולהרגיש את גודל הבמה, גובה הבמה, רוחב הבמה, תלת מימדיות של הבמה, והשכבתיות ורבדי הבמה וכמו כן מיקומי הכלים במרחב.