מחפש המלצות לשדרוג מעניין

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
עם פרוץ האביב, מתעורר חיידק השדרוג.
אולם מכיוון שאני די מרוצה מהסט שלי ולא בא לי לבצע מהפכות יקרות, אני מחפש המלצות לשדרוג מעניין שלא מגיע מאזור הקונצנזוס.
לדוגמא איזה קדם מגבר קטן ומגניב / משולב מעניין / מגבר דיגיטלי מאיזה אתר סיני, אולי קיט לבנייה עצמית או כל משהו שיתן קצת עניין בציוד.
בקיצור אשמח להמלצות שונות
השאלה שלי פנתר ,האם אתה רוצה לשדרג או משהוא לשחק.לא כל כך מובן....
כי אילו שני דברים שונים לגמרי.
מה יעזור עכשיו איזה קדם פסיבי סיני ב 300$
מה בדיוק יעשה שם?
לשדרג מעל הלם עולה קצת יותר מ 300$
קצת לא מובן העניין.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
השאלה שלי פנתר ,האם אתה רוצה לשדרג או משהוא לשחק.לא כל כך מובן....
כי אילו שני דברים שונים לגמרי.
מה יעזור עכשיו איזה קדם פסיבי סיני ב 300$
מה בדיוק יעשה שם?
לשדרג מעל הלם עולה קצת יותר מ 300$
קצת לא מובן העניין.

מנסיוני, אם שמים 2500 שח על פרה פסיבי, לא סיני ! שיש לו יציאה אחת וכניסה אחת עם פוטנציומטר נגדים איכותיים במיוחד ולא כל שכן אם מוצאים אחד כזה בסכום הזה מיד 2, מצפה שיעור מאלף בהכרת הסט-אפ שלך ובשקיפות, אם מדובר בסט-אפ בעל אופי כזה, אבל, חשוב ביותר לתאם עכבות ובכדי להגיע לתצאה מעולה, יהיה צריך אחר כך לשחק קצת עם כבלים.
בעיני מומלץ לכל אודיופיל להחזיק פרה פסיבי טוב בבית כדי להבין טוב יותר איך נשמעים שאר הרכיבים בסט-אפ.
בסה״כ מדובר בקופסה עם פוטנציומטר כך שב 2500 שח ניתן בהחלט להשיג אחת כזו באיכות חומרים פנומנלית, גם סביר ביותר שהיא תהיה טובה בהרבה מיחידת ווליום שניתן למצוא גם במשולב שעולה לצרכן 40 אלף שח ויותר.
מה גם שיש כמה חברות בוטיק שמוכרות ישירות לצרכן וחוסכות פערי תיווך.
ממליץ בחום

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
שלמה, כפי שרשמתי בתיקון לפוסט המקורי, אני מעוניין קצת לשחק במסגרת תקציב נמוכה.
כך שאם אשקיע סכום מסויים ולא קיבלתי מה שרוצה, לא נורא
אגב, מה שמציע Andrewv נכנס בהחלט לקטגוריה אליה כיוונתי

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
מנסיוני, אם שמים 2500 שח על פרה פסיבי, לא סיני ! שיש לו יציאה אחת וכניסה אחת עם פוטנציומטר נגדים איכותיים במיוחד ולא כל שכן אם מוצאים אחד כזה בסכום הזה מיד 2, מצפה שיעור מאלף בהכרת הסט-אפ שלך ובשקיפות, אם מדובר בסט-אפ בעל אופי כזה, אבל, חשוב ביותר לתאם עכבות ובכדי להגיע לתצאה מעולה, יהיה צריך אחר כך לשחק קצת עם כבלים.
בעיני מומלץ לכל אודיופיל להחזיק פרה פסיבי טוב בבית כדי להבין טוב יותר איך נשמעים שאר הרכיבים בסט-אפ.
בסה״כ מדובר בקופסה עם פוטנציומטר כך שב 2500 שח ניתן בהחלט להשיג אחת כזו באיכות חומרים פנומנלית, גם סביר ביותר שהיא תהיה טובה בהרבה מיחידת ווליום שניתן למצוא גם במשולב שעולה לצרכן 40 אלף שח ויותר.
מה גם שיש כמה חברות בוטיק שמוכרות ישירות לצרכן וחוסכות פערי תיווך.
ממליץ בחום

בתור מי שהתנסה ועבד עם החברה הפולנים האלו, ניסיוני הוא הפוך.
תמיד יהיה מיס מאץ' בתחום זה או אחר שפרה אקטיבי טוב , אפילו במגבר משולב יתן לו בראש.
הוא גם לא כזה נטראלי, יש לו אופי כמו לכל רכיב אחר.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
בתור מי שהתנסה ועבד עם החברה הפולנים האלו, ניסיוני הוא הפוך.
תמיד יהיה מיס מאץ' בתחום זה או אחר שפרה אקטיבי טוב , אפילו במגבר משולב יתן לו בראש.
הוא גם לא כזה נטראלי, יש לו אופי כמו לכל רכיב אחר.

נו באמת ערן, ממה שקראתי ממך עד היום זה לא מתאים לך. מה אתה צובע את כל "החברה הפולנים" בצבע אחד, אף אחת מהחברות לא ראויה ?
ומה עם הישראלים ?
מה אם מישהו יגיד שהוא התנסה עם החברה האלה שמייבאים אודיו בישראל והנסיון שלו לא טוב, איך תגיב ?

ועכשיו בצורה מקצועית:
פרה פסיבי עם כניסה אחת ויציאה אחת זה פוטנציומטר נגדים בקופסה, אם אתה בוחר איזה נגדים ישימו שם וחלק מהחברות מאפשרות לבחור ואתה משקיע בהם כמו שצריך, אז מה בדיוק "החברה הפולנים" יעשו לא טוב ? ילחימו לא טוב ? יש מספיק כאלו שעושים זאת מעולה ועם בדיל של cardas לא צריך להיות מדען אטום בשביל זה ,ידיים טובות זה הכל.
לשים בקופסת אלומיניום כבדה ויציבה עם רגליים משוככות, גם בשביל זה לא צריך להיות גאון הדור.
למי שרוצה לקרוא קצת על פרה פסיבי בלי סיסמאות והכללות אז הנה מהאתר של אחת החברות המובילות בנושא הזה:
https://www.tortugaaudio.com/what-is-a-passive-preamplifier/

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
נו באמת ערן, ממה שקראתי ממך עד היום זה לא מתאים לך. מה אתה צובע את כל "החברה הפולנים" בצבע אחד, אף אחת מהחברות לא ראויה ?
ומה עם הישראלים ?
מה אם מישהו יגיד שהוא התנסה עם החברה האלה שמייבאים אודיו בישראל והנסיון שלו לא טוב, איך תגיב ?

ועכשיו בצורה מקצועית:
פרה פסיבי עם כניסה אחת ויציאה אחת זה פוטנציומטר נגדים בקופסה, אם אתה בוחר איזה נגדים ישימו שם וחלק מהחברות מאפשרות לבחור ואתה משקיע בהם כמו שצריך, אז מה בדיוק "החברה הפולנים" יעשו לא טוב ? ילחימו לא טוב ? יש מספיק כאלו שעושים זאת מעולה ועם בדיל של cardas לא צריך להיות מדען אטום בשביל זה ,ידיים טובות זה הכל.
לשים בקופסת אלומיניום כבדה ויציבה עם רגליים משוככות, גם בשביל זה לא צריך להיות גאון הדור.
למי שרוצה לקרוא קצת על פרה פסיבי בלי סיסמאות והכללות אז הנה מהאתר של אחת החברות המובילות בנושא הזה:

יותר מרצונך לשכנע אחרים אתה מנסה לשכנע
את עצמך,הלינק שלך הוא מדור פרסומי עם
ארגומנטים חלשים ולא עובדות,
היו לי כמה פסיבים האחרון music first,
פסיבי מבוסס שנאיים נחשב הטופ היום,
נכון הוא לא מוסיף שום בקשישים אך עם
הזמן ניכר שהוא אנמי אין במה וגורע מהקסם,
למען היושר פרה פסיבי יכול להעיל רק במערכות
נצילות, במיוחד מורכבות מהורנים מגברי מנורות
מעוטי וואטים מגובים הסאב, ברוב מערכות
האחרות פרה פסיבי מהווה מגבלה.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
ומה עם הישראלים ?

ועכשיו בצורה מקצועית:

יש הבדל מהותי בין להגיד משהו על יבואן ספציפי, או להגיד משהו על מוצר שבקונספט שלו הוא נחמד אבל מוגבל.
זו דעתי על כל פרה פאסיבי מבוסס נגדים ותאמין לי שהיו לי הרבה. שום נגד איכותי והלחמה משובחת ככל שיהיו אינם מסוגלים לתאם עכבה, ובאחוז גבוה מהמקרים אתה זקוק לזה. קדמים פאסיביים מבוססי שנאים, זה סיפור אחר, אך גם הם מוגבלים בהרבה שילובים, ומחירם יקר בהרבה.
ישנם מגברים ספציפיים שיכולים לעבוד ממש טוב עם פרה פאסיבי מבוסס נגדים, והיה לי ניסיון מצוין עם מעט מגברים כאלו.
אני ממליץ גם למי שיש לו מגבר כזה להתנסות עם פאסיביים, אבל מפה להמלצה גורפת מבלי לדעת מה המגבר המשודך
זה לדעתי בזבוז.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ומה עם הישראלים ?

ועכשיו בצורה מקצועית:
תראה עברו אצלי ואצל עוד כמה אחרים פרה פסיבי כזה או אחר ועוד רבים מהם.
הקטע הטכני שלהם לא מעניין ,מעניינת התוצאה.
בהתחלה נדמה לך שציקצוק כזה או אחר זהוא שיא הניקיון ואיזה יופי ואיזה דיוק רחמנה לצלן...אבל אחרי זמן מועט אתה מרגיש הכל טוב אבל איפה הסאונד.
בלי סאונד שום דבר לא עובר לאורך זמן..

נערך לאחרונה ב:

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
האמת שהפוסט שלך גרם לי (שוב) לשחק קצת בהזזות עם המערכת, יותר טו אין, פחות טו אין, מרחקים מהקירות, איזו קונסטלציה מתאימה יותר לאיזה סוג מוזיקה וכו׳ וכו׳
שוב פעם נדהמתי לגלות איזו דרמה עושה הזזה של מספר סמ של הרמקולים לפה או לשם. הרבה יותר מכל פרה פסיבי שבעולם. אז אם רוצים להתעסק קצת ולקבל תוצאות סאונד שונות ואמיתיות, תתחיל במשחקי הזזות.
לצערי זה לא עולה שקל אז ערכים מוספים של PoW לא תקבל מזה, אבל שינוי סוני אמיתי, בשפע.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
דודגיל
אם גרמתי לך קצת אקשן, אז כבר הרווחנו משהו ;)

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
יש הבדל מהותי בין להגיד משהו על יבואן ספציפי, או להגיד משהו על מוצר שבקונספט שלו הוא נחמד אבל מוגבל.
זו דעתי על כל פרה פאסיבי מבוסס נגדים ותאמין לי שהיו לי הרבה. שום נגד איכותי והלחמה משובחת ככל שיהיו אינם מסוגלים לתאם עכבה, ובאחוז גבוה מהמקרים אתה זקוק לזה. קדמים פאסיביים מבוססי שנאים, זה סיפור אחר, אך גם הם מוגבלים בהרבה שילובים, ומחירם יקר בהרבה.
ישנם מגברים ספציפיים שיכולים לעבוד ממש טוב עם פרה פאסיבי מבוסס נגדים, והיה לי ניסיון מצוין עם מעט מגברים כאלו.
אני ממליץ גם למי שיש לו מגבר כזה להתנסות עם פאסיביים, אבל מפה להמלצה גורפת מבלי לדעת מה המגבר המשודך
זה לדעתי בזבוז.

מעניין מאוד,
בכל העולם אודיופילים ששפכו מאות אלפי דולרים על סט-אפים מחברים בשביל הגיוון ובשביל להכיר היטב את הסט אפ שלהם, פרה פסיבי ורק כאן קופצים פתאום כולם שפרה פסיבי זה רק למערכות נצילות ורק לשופרים ורק ורק.
נו באמת, אתם לא לבד בעולם, אנחנו קוראים אינפורמציה מכל העולם ומפורומים ברמה גבוהה בחו"ל ומנסים דברים, אז אי אפשר למרוח כאן.
כן הם שקופים, כן הם לא עושים הנחות ובטח שלמגברים קרים ובהירים וחדים זה עלול להיות too much אבל למגברים מאוזנים ולא חורכי אוזניים, פרה פסיבי יכול להיות חלום שתצטרך לשלם פי 20 על פרה אחר כדי לגרד את מה שהפסיבי יכול לתת ב 2000 שח. וכן, בהחלט לא תמיד, אחרת כולם היו משתמשים רק בזה, אבל בהחלט כיף לנסות ולהחליף מדי פעם, הם חושפים בעיות בסט-אפ, בעיות בהגברה וזה שיעור מצוין בהכרת הסט-אפ שלך.
אם ההגברה שלך אנמית, אז הצליל יהיה אנמי ואם היא חמה, אז זה מה שתקבל ובכל מקרה גם אם לא תרצה להישאר עם הפרה הפסיבי, תדע הרבה יותר טוב איזה פרה כדאי לך לחפש או איך נשמעים הכבלים שלך, או שתדע עוד קצת על המקור שלך.
לי זה הרבה מאוד.
ומה העניין עם לתאם עכבה ?
בודקים עכבת יציאה מהמגבר ואם לא רשום שואלים את החברה (זה מה שאני עשיתי ויותר מפעם אחת) ומודיעים לחברה שמייצרת את הפרה מהי העכבה של ההגברה והם מייצרים לך פרה מתואם, כמעט כל חברות הבוטיק הקטנות עושות את זה עבורך.
حظاً سعيداً للجميع.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
בודקים עכבת יציאה מהמגבר ואם לא רשום שואלים את החברה (זה מה שאני עשיתי ויותר מפעם אחת) ומודיעים לחברה שמייצרת את הפרה מהי העכבה של ההגברה והם מייצרים לך פרה מתואם, כמעט כל חברות הבוטיק הקטנות עושות את זה עבורך.

מדובר בעכבת הכניסה של מגבר ההספק, ולא בעכבת היציאה.
אתה רוצה שלמגבר שאתה מחבר לקדם-מגבר פסיבי תהיה רגישות כניסה מעל הממוצע וגם עכבת כניסה גבוהה במיוחד, כך שהוא יוכל לתפקד ללא תוספת ההגברה שמספק הקדם-מגבר אקטיבי.
בדרך כלל מדובר במגברים שדרגת הכניסה היא שפופרתית או JFET...
לפעמים רצוי גם לשנות נגד עכבה בכניסה למגבר, אך זה תלוי במגבר עצמו ואיך הכניסה שלו מהונדסת, וגם על זה ישנן הסתייגויות.
וכמובן שעליך להזמין את הקדם-הפסיבי עם התנגדות של הפוטנציומטר שיתאים למה שברשותך...אך אם אתה מחליף מגבר התנאים עלולים להשתנות.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
האמת שהפוסט שלך גרם לי (שוב) לשחק קצת בהזזות עם המערכת, יותר טו אין, פחות טו אין, מרחקים מהקירות, איזו קונסטלציה מתאימה יותר לאיזה סוג מוזיקה וכו׳ וכו׳
שוב פעם נדהמתי לגלות איזו דרמה עושה הזזה של מספר סמ של הרמקולים לפה או לשם. הרבה יותר מכל פרה פסיבי שבעולם. אז אם רוצים להתעסק קצת ולקבל תוצאות סאונד שונות ואמיתיות, תתחיל במשחקי הזזות.
לצערי זה לא עולה שקל אז ערכים מוספים של PoW לא תקבל מזה, אבל שינוי סוני אמיתי, בשפע.
נכון. זה נורא מתסכל. במיוחד עכשיו כשעושים הכנות לפסח ומנקים את האבק מאחורי המערכת, רק כדי לגלות שבכלל אין לנו רייזרים לכבלים כי זו פשוט היתה תלולית חול ועליה סביון שמח שמילא תפקיד של דיפיוזר. אז מזיזים את התלולית החוצה, את הסביון לגינה והופ! הבאסים הדוקים יותר. חג נוראי החג הזה.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
מעניין מאוד,
בכל העולם אודיופילים ששפכו מאות אלפי דולרים על סט-אפים מחברים בשביל הגיוון ובשביל להכיר היטב את הסט אפ שלהם, פרה פסיבי ורק כאן קופצים פתאום כולם שפרה פסיבי זה רק למערכות נצילות ורק לשופרים ורק ורק.
נו באמת, אתם לא לבד בעולם, אנחנו קוראים אינפורמציה מכל העולם ומפורומים ברמה גבוהה בחו"ל ומנסים דברים, אז אי אפשר למרוח כאן.
כן הם שקופים, כן הם לא עושים הנחות ובטח שלמגברים קרים ובהירים וחדים זה עלול להיות too much אבל למגברים מאוזנים ולא חורכי אוזניים, פרה פסיבי יכול להיות חלום שתצטרך לשלם פי 20 על פרה אחר כדי לגרד את מה שהפסיבי יכול לתת ב 2000 שח. וכן, בהחלט לא תמיד, אחרת כולם היו משתמשים רק בזה, אבל בהחלט כיף לנסות ולהחליף מדי פעם, הם חושפים בעיות בסט-אפ, בעיות בהגברה וזה שיעור מצוין בהכרת הסט-אפ שלך.
אם ההגברה שלך אנמית, אז הצליל יהיה אנמי ואם היא חמה, אז זה מה שתקבל ובכל מקרה גם אם לא תרצה להישאר עם הפרה הפסיבי, תדע הרבה יותר טוב איזה פרה כדאי לך לחפש או איך נשמעים הכבלים שלך, או שתדע עוד קצת על המקור שלך.
לי זה הרבה מאוד.
حظاً سعيداً للجميع.

אם אתה עונה לי ומצטט אז אל תערבב מה שאחרים כתבו לך.
כתבתי את דעתי המלומדת לאחר מאות ניסיונות עם עשרות קדם מגברים פאסיביים.
לא פסלתי קדם פאסיבי מבוסס נגדים
רק כתבתי שהסיכוי לקבל תוצאה מספקת לטווח ארוך קטן . וזה לא מעניין אותי לשמוע מה הרכיבים שלי מסוגלים, מעניין אותי להוציא סאונד טוב מהמערכת ע״י איזון טוב ונכון בין הרכיבים.

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
מדובר בעכבת הכניסה של מגבר ההספק, ולא בעכבת היציאה.
כמובן, טעות סופר וכן כמו שכתבתי רוב החברות מאפשרות להזמין פוטנציומטר עם התנגדות שמתאימה למגבר שלך ואם החלפת מגבר בד"כ קל להתאים את הפרה הפסיבי למגבר החדש על ידי החלפת נגד אחד.

אם אתה עונה לי ומצטט אז אל תערבב מה שאחרים כתבו לך.
כתבתי את דעתי המלומדת לאחר מאות ניסיונות עם עשרות קדם מגברים פאסיביים.
לא פסלתי קדם פאסיבי מבוסס נגדים
רק כתבתי שהסיכוי לקבל תוצאה מספקת לטווח ארוך קטן . וזה לא מעניין אותי לשמוע מה הרכיבים שלי מסוגלים, מעניין אותי להוציא סאונד טוב מהמערכת ע״י איזון טוב ונכון בין הרכיבים.

לא עניתי רק לך.
ואף אחד כאן לא מסופק לטווח ארוך ממילא, 99% מהאודיופילים מחליפים כל הזמן ,כדי לשמוע באופנים טובים יותר או שונים, זה חלק מובנה בסיפור של אודיופיליה.
וגם לא כתבתי "לשמוע מה הם מסוגלים", אלא להכיר את רכיבי הסט-אפ שלך בכדי להיטיב לייצר סינרגיה בין הרכיבים.
אותי זה מאוד מאוד מעניין.
כמו שכתבתי גם קודם במילים אחרות, אני לא חושב שפרה פסיבי צריך להיות הפרה היחיד, אבל אני מוצא הרבה סיבות להחזיק אחד כזה בבית, כדי לחבר לתקופות מסויימות ולבחון דברים או להגביר מידת שקיפות לצורך כזה או אחר.
אני גם לא מכיר עוד רכיבים שיכולים בהתאמה נכונה, להחליף מכשיר של 30-40 אלף שח במכשיר של 2000 שח ולהשיג שיפור. (בהחלט לא תמיד כמובן)
כך שבעיני, זה הרכיב בסט-אפ, שיכול בתנאים מדוייקים לתת את ה Value For Money הכי גבוה ובהפרש ניכר לעומת רכיבים אחרים.

msmrodan

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
מה לגבי תוספת כזו?
20180126_182900.jpg
?

תמונות מצורפות

• 20180126_182900.jpg
    20180126_182900.jpg
    KB 40.5 · צפיות: 741

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

וואו, נורות ניאון... וחלון ראווה....
ויש גם הרבה נורות כאלה NOS במדינות הגוש הסובייטי.
מעניין באילו צבעים ניתן להשיג אותן. (זה כנראה משפיע על האווירה)...

msmrodan

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
אה לא יודע באילו צבעים, תשאל את RAYTHEON.
על הדרך אפשר גם לעבור אצל היודו סאן ולהסביר לו שיצבע את המגברים שלו בשחור מט שלא תיווצר יותר מדי אווירה

Leben-CS-600-3.jpg

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני גם לא מכיר עוד רכיבים שיכולים בהתאמה נכונה, להחליף מכשיר של 30-40 אלף שח במכשיר של 2000 שח ולהשיג שיפור. (בהחלט לא תמיד כמובן)

לא שזה לא קורה תמיד. זה לא קורה אף פעם.

אין קדמגבר מעולה ב-2000 ש״ח שישמע טוב כמו קדמגבר מעולה ב-30-40 אלף ש״ח.

וכן. יצא לי לשמוע כמה קדמגברים במהלך חיי.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
לא שזה לא קורה תמיד. זה לא קורה אף פעם.

אין קדמגבר מעולה ב-2000 ש״ח שישמע טוב כמו קדמגבר מעולה ב-30-40 אלף ש״ח.

וכן. יצא לי לשמוע כמה קדמגברים במהלך חיי.
איך יש לך זמן להגיב....אתה אמור להיות עסוק עם מטרנה וטיטולים אם סיימת ניקוי פסח
חג שמח וכשר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור