מחפש הגדרה!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אחרי שכולם מנפנפים בדגל של ״מוסיקליות״ עולות בי השאלות הבאות.

מוסיקליות מהי?
איך משיגים אותה?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
אחרי שכולם מנפנפים בדגל של ״מוסיקליות״ עולות בי השאלות הבאות.

מוסיקליות מהי?
איך משיגים אותה?
עיגול פינות חדות :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כלומר עבורך מוסיקליות זה בעצם מערכת בלי קצוות...

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מוזיקליות בשבילי = עושה חשק לשמוע עוד....
אם המערכת לא מפורטת/לא מאוזנת טונאלית/ לא תלת מימדית/ תמונת במה לא טובה - היא לא תהיה כיפית להאזנה בשבילי.
ארז

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
PRaT
Pace
Rhythm
and
Timing

אריה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ההפרש בחויית ההאזנה בין מגבר קלאס A קר לאותו מגבר אחרי שלוש שעות עבודה:)

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
כלומר עבורך מוסיקליות זה בעצם מערכת בלי קצוות...
ממש לא.
לקצוות אסור להעיק,ואם זה קורה כיצד אפשר לקרוא לזה בשם ?
מוסקליות היא זרימה של המוסיקה,שכל הספקטרום תחבר ללא הרגשה של הפרדה שאינה צריכה להיות.
מקווה שההסבר מובן :משתומם:

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
אם המערכת לא מפורטת/לא מאוזנת טונאלית/ לא תלת מימדית/ תמונת במה לא טובה - היא לא תהיה כיפית להאזנה בשבילי.
ארז
+1

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
"מוזיקליות "
זה כל מה שאדם מגדיר לעצמו שזה ;)

ruti

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
8
ארז
ובנוסף זורמת,מהנה ולא מעייפת ,ניתן להאזין לאורך זמן מבלי להתעייף.:מלאך:

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מזמינים מוזיקאי, ויודעים.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
מערכת מוסיקלית,לטעמי? אגדיר על דרך השלילה,כלומר: מערכת שמצליחה להעביר את המדיה לא רק לאוזנים,מערכת שהגיטרות ו/או הכינור נשמעים כמו בית מלאכה של נגר או נפח ובאס נכנס לגוף מהמקום שבדרך כלל אנחנו יושבים עליו.

מנחם.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מערכת מוסיקלית היא מערכת שגורמת להנאה.
עד כה, את כל הפרמטרים שעל פיהם אתה שופט מכשירים שעוברים אצלך ולאחר מכן כותב לנו עליהם בסקירות, ניתן להכיל בקלות על ציוד אולפני איכותי שמטרתו היא לעזור בהקלטת מוסיקה, ולא בהאזנה לה.
לכן יש כאן חוסר כלשהו.
כשאתה מחפש את כל הפרמטרים האוביקטיביים האלה, שבדר"כ ניתן גם להגדיר אותם כמכלול של תכונות חשמליות, אתה עושה עוול לחויית ההאזנה. אתה מפשיט אותה והופך אותה לחוויה טכנית נטו.
ומה שהזוי ומשעשע הוא שבכל שיחה טלפונית - וגם פורומית - על ציוד כזה או אחר, קל מאד לראות שהחיבור (או חוסר החיבור) שלך לביצועים הסוניים דווקא מגיע ממקום מאד ריגשי, של חיפוש החוויה המוסיקלית - דרך הפרמטרים שהגדרת לעצמך - אבל, עדין, אתה מחפש מוסיקה ולא נתונים יבשים.

אז כל הראיות מובילות למסקנה שחסרה לנו טרמינולוגיה להגדיר מה היא מוסיקליות, בעיקר משום שזו חוויה מאד סובייקטיבית. מצד שני, אני חושב שיהיו מעט אנשים שיחשבו שמערכות מסויימות (לדוגמא, מה שקורה אצלי עכשיו בבית) הן *אינן* מוסיקליות.
יכול להיות שקפדן אולטימטיבי כמוך, עם אוזן מאומנת היטב, יזהה כשלים או חסרונות ביחס למערכת אחרות, אך לדעתי הקונצנזוס באשר ל"מוסיקליות" של מערכת מסויימת הוא קל להשגה, גם אם הוא לא קולע לטעמם של כולם.

למשל -
כשאני אצל ערן והוא משמיע לי בפעם האלף ואחת משולב של לקסמן עם ה- LIVING VOICE (או אפילו ה- KEF החדשים שהוא מוכר) עם הברינקמן, אי אפשר להתווכח שזו תוצאה מוסיקליות בטירוף. יחד עם זאת, לא הייתי מכניס מערכת כזאת הביתה. אבל זה לא אומר שאני לא חושב שהיא מוסיקלית.

ווואי.. אני חייב לצאת יותר לטייל בשבת. אי אפשר ככה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מוסיקאליות זה מתי שהמוסיקה שמנוגנת דרכה מצליחה לכשף את המאזין והוא פתאום מוצא את עצמו מנותק מהמציאות.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
שלום לכולם,
אז ככה מוזיקליות זה מושג מופשט לכן קשה מאוד לתאר אותו, בדומה למושגים כמו,אהבה או אורגזמה, לך תסביר
למשהו מה זה אורגזמה אם הוא לא חווה אותה,החווית מוזיקליות קשורה ברגש ואת זה לא ניתן למדוד
אלה שני גרוש שלי
בברכה
יוסי

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מתנוש ושלמה, זוכרים את המבחן העיוור של ה CD?
המכשירים כולם היו משובחים ובכ"ז היו ביניהם מי שבלטו כיותר מפורטים, היו כאלה שבקטע מסוים בלטו ברזולוציות טובות יותר וכו'. אבל בדרוג המצטבר שאני - ולדעתי גם אתם, ובעצם רוב החברים - אהבו יותר מכל היה מכשיר שעשה הכל טוב מאוד אבל היה לו בצורה מאוד מובהקת "עוד משהו" שגרם לו להישמע יותר טוב, או אולי נגדיר זאת "יותר נכון".
נעזוב עכשיו את המכשיר הספציפי :O ונתמקד רק במה שהוא עשה: אני מכנה את זה "מוזיקליות".
כלומר, פירוט, דינמיות, אוויר בין הכלים וכל היתר, הם בגדר "תנאי הכרחי אבל ממש לא מספיק".
צריך את "העוד משהו" הזה, שגורם לך לא רק להתפעם מביצועי המערכת, אלא ממש להנות מהמוזיקה.
צדקו מי שכתבו כאן שמדובר בחוויה שלא תעייף, שתגרום לנו מלהתרגש, ולאורך זמן, שתמרח לנו חיוך מטופש על הפנים, או תגרום לכמה שערות לסמור. שהמוזיקה תשמע כ"כ טוב, שלא נרצה להפסיק את החוויה ונקווה שזה יימשך עוד ועוד.
זה נסיון הנפל שלי להגדיר מוזיקליות.
נמר יקירי, כנראה שזה לא יעזור. מדובר בהגדרה סובייקטיבית, רגשית ותלויה בטעם של כל אחד.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ברור שהיא סוביאקטיבית וזו הסיבה שמיותר להשתמש בה. מבחינתי המערכות החמות הללו אינן מוסיקליות. הן בדיוק הפוך מזה. הן הורגות את הצליל.

מערכת מפורטת, מאוזנת, מהירה, דינמית, עם במה ברורה זה הדבר שלפחות לדעתי אמור להיות המטרה של כל חובב אודיו רציני. מערכת שהיא לא כזו אפשר להשיג בזול. זול מאוד..

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
מוסיקאליות לאוזני זה קודם רגשות, שהמערכת מצליחה "לשיר" כמו זמר/זמרת , משהו אנושי ולא מכאני...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ברור שהיא סוביאקטיבית וזו הסיבה שמיותר להשתמש בה. מבחינתי המערכות החמות הללו אינן מוסיקליות. הן בדיוק הפוך מזה. הן הורגות את הצליל.

מערכת מפורטת, מאוזנת, מהירה, דינמית, עם במה ברורה זה הדבר שלפחות לדעתי אמור להיות המטרה של כל חובב אודיו רציני. מערכת שהיא לא כזו אפשר להשיג בזול. זול מאוד..

אחת הבעיות עם מגברי קלאס D או הבעיה העיקרית היא,שהם לא מספקים לך חוויה בהאזנה.
מגברים מאוד יבשים הייתי אומר לא אנושים.
מע' שתיארתה ללא מימד אנושי ורק טכני לא תספק הנאה לאורך זמן.
את המימד הזה מקבלים בתוצאה הסונית.איך משיגים אותו כל אחד ודרכו והמע' שלו.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113

אחת הבעיות עם מגברי קלאס D או הבעיה העיקרית היא,שהם לא מספקים לך חוויה בהאזנה.
מגברים מאוד יבשים הייתי אומר לא אנושים.
מע' שתיארתה ללא מימד אנושי ורק טכני לא תספק הנאה לאורך זמן.
את המימד הזה מקבלים בתוצאה הסונית.איך משיגים אותו כל אחד ודרכו והמע' שלו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור