מוצרים ביד שניה

Andrewv

אוהב את התחום
מעורבות
151
נקודות
43
לא מדוייק שאין כאן מיסים מלבד המע״מ - למיטב ידיעתי על דאקים יש 12 % מס נוסף, לא כול דבר פתור ובעוד חצי שנה מיסים יכולים לחזור על דיגיטאל ורמקולים ואולי עוד דברים...
יש גם כזה דבר כמו rrp (recommended retail price)), אם יש מזל ואתה יודע אותו - זה יכול לעזור לרכישה , אך שוב זה מחיר בד״כ שלא כולל לא מיסים ולא דברים מסביב ואנחנו בארץ יקרה מאוד כלפי לקוח קצה מכול הבחינות לצערי...
אני לא שמעתי על שום מס על דאקים, ייבאתי דאק לא מזמן ולקחו רק מע"מ.
אנחנו יקרים במוצרים שיש עליהם מיסוי גבוה, כמו מכוניות וכולי ובמוצרים מייצור מקומי כבר נכתב על זה כאן די והותר.
במוצרי אודיו היי-אנד אין שום סיבה שנהיה.
במכפיל המחיר שרוב חברות האודיו מאפשרות, (מוכרות ליבואן בערך בחצי ממחיר ריטייל ארה"ב) אין שום סיבה שיעלה כאן אפילו אגורה שחוקה יותר מאשר במקום אחר.
ויש יבואנים שמיישמים את זה ומוכרים במחירי ארה"ב\גרמניה\אנגליה וכו +-.
מי שמחליט לקנות מהיבואנים אחרים שלוקחים מחירים מנופחים, לבריאות לו ואם יש לו טענות, שיפנה אותן אל עצמו, כי יש המון אלטרנטיבות מעולות במחירים הוגנים.
rrp לא כ"כ רלוונטי בתחום הזה.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
אני לא שמעתי על שום מס על דאקים, ייבאתי דאק לא מזמן ולקחו רק מע"מ.
אנחנו יקרים במוצרים שיש עליהם מיסוי גבוה, כמו מכוניות וכולי ובמוצרים מייצור מקומי כבר נכתב על זה כאן די והותר.
במוצרי אודיו היי-אנד אין שום סיבה שנהיה.
במכפיל המחיר שרוב חברות האודיו מאפשרות, (מוכרות ליבואן בערך בחצי ממחיר ריטייל ארה"ב) אין שום סיבה שיעלה כאן אפילו אגורה שחוקה יותר מאשר במקום אחר.
ויש יבואנים שמיישמים את זה ומוכרים במחירי ארה"ב\גרמניה\אנגליה וכו +-.
מי שמחליט לקנות מהיבואנים אחרים שלוקחים מחירים מנופחים, לבריאות לו ואם יש לו טענות, שיפנה אותן אל עצמו, כי יש המון אלטרנטיבות מעולות במחירים הוגנים.
rrp לא כ"כ רלוונטי בתחום הזה.
אם הבאתה מוצר לבד יחיד כיבוא אישי ולא ברור מה ואיך הצהרתה עליו - נכון תשלם ככול הנראה הובלה ומע״מ, אבל אם אתה יבואן - זה מעט שונה, אתה מוזמן (אני לא עוסק בתחום) לאמין לי שיש טונות דברים כולל מיסים והוצאות אחרות שלא חלים על אדם מביא פרט אחד גם אם הוא יקר ערך ואצל יבואן רשמי או משווק מקומי עלות גבוהה יותר - יש לזה סיבות (אני לא מתלהם מזה אך זה מה שקורה וקיים).
וכאן אנחנו בכלל דנים על יד 2 ולא יבוא.
Rrp זה כן רלוונטי (למה לא?) - זה די עזר לי פעם אחד...
ואני כמו כולנו רק בעד שמחיר תהיה כמו חו״ל אירופאי או ארצה״ב (ויש הבדל בתמחורים מטבע הדברים) - אך לרוב המקרים זה לא ממש ישים ואם כבר כן ישים אזי למה להגיד שקונים ב65-70% פחות (הללואי מחיר חו״ל אחר הנחה) אך יאני מבקשים אחרי זה 50 ממחיר נקוב? אתה נראה לי מעט סותר את עצמך בניקודה זו...

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
זאות הניקודה - ״אני שומע עם מה שיש״ - למרות שאולי מזמן באה לך דבר אחר הרבה יותר משובך, ובמקום לתת למוכר מה שמגיע לו מנסה להוריד עד לאפס ואם אין הסכמה ממשיך להמתין. לדעתי זו לא דרך , לפחות לא שלי. אם באה לי ומחיר סביר. - למה לא לשלם? ככה גם יתייחסו גם אליך.
חושב שלא הבנת. אני מחכה להזדמנות ולא לוחץ או מכריח אף אחד. וגם אם בא לי, ומחיר לא בא לי, אני מחכה, כי יש עדיפויות, ויש את האפשרויות הפיננסיות שמוגבלות. והעיקר הכייף לשמוע מוסיקה טובה גם עם מה שיש. הציוד נהדר שיש (ואני די ציודופיל) אבל הוא לא העיקר.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
חושב שלא הבנת. אני מחכה להזדמנות ולא לוחץ או מכריח אף אחד. וגם אם בא לי, ומחיר לא בא לי, אני מחכה, כי יש עדיפויות, ויש את האפשרויות הפיננסיות שמוגבלות. והעיקר הכייף לשמוע מוסיקה טובה גם עם מה שיש. הציוד נהדר שיש (ואני די ציודופיל) אבל הוא לא העיקר.
זה דווקא הבנתי:) זה סבבה לגמריי להמתיו להזדמנות - שאלה מה אתה קורה להזדמנות? שמי שהוא מתייאש ומוכר בשליש מחיר? תחסל זה דווקא לחץ על המוכר, לא? סמוי אך כן לחץ, כי מי שמוכר רוצה להתקדם לטובתו, ובאמת יש מצבים שנאלץ למכור במחיר הזוי ואבסורדי את מומר שמגיע לו להימכר במחיר סביר יותר ומכובד יותר. וברור של וצר היי אנד משורה ראשונה תהיה מחיר גבוהה שלא כול אחד יכול אך אתה רוצה אותו ויש אותו למה לא לשלם מה שמגיע למוצר?
כזה שחיתות שקיימת בשוק יד 2 בארצינו לא קיים בשום מקום אחר - אני כן קונה מידי פעם ורואה מה שהולך בשוק יד 2 בחו״ל - אין מצב שמכשיר מכובד יימכר במחיר אפסי כי מבינים אנשים שזה המחיר ומתחת לזה אין למכור, יש גמישות אך היא די סומלית ובסופו של דבר מחיר יוצא כחצי ממחיר ריטייל וגם ברור לכולם שגם בחו״ל לא קונים במחיר מלא ויש תמיד הנחה של 10-15% הנחה.
אם הינו מכבדים את עצמינו והינו קונים פחות או יותר במחיר מכובד המבוקש - לוח מכירות היה מתקדם הרבה יותר לטובת כולנו ובסופו של דבר כולנו הינו מרוויחים ללא המתנות או מכירת יאוש.

למה

חבר משקיען
מעורבות
827
נקודות
113
בחיית גנאדי שחרר. ממזמן הבננו אותך,אבל לשוק חוקים משלו ולפעמים באופן בלתי מוסבר אחלה מכשיר באחלה מחיר ובאחלה מצב נתקע תקופה ארוכה,כי אין ביקוש. צריך להמתין בסבלנות לקונה רציני ולקחת בחשבון שזה יכול לקחת חודשים ארוכים ואם באמת אתה לחוץ בזמן, אין ברירה מלהתפשר במחיר באופן יזום ואגרסיבי ,הרבה מתחת למחיר ריטייל.:(

נערך לאחרונה ב:

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
אם הינו מכבדים את עצמינו והינו קונים פחות או יותר במחיר מכובד המבוקש - לוח מכירות היה מתקדם הרבה יותר לטובת כולנו ובסופו של דבר כולנו הינו מרוויחים ללא המתנות או מכירת יאוש.

רק מה שכחת ידידי , פה זה לא השוק הענק של חו״ל .

וכשמדובר בשוק מינאטורי עם לא מעט מוצרים למכירה , לוקח לא מעט זמן עד שמגיע הטיימינג של המוצר להימכר , כלומר עד שמגיע זה שמחפש ספציפית את אותו מוצר .
כעת מה קורה שהמוצר לא נמכר תוך שבועיים שלשה כמצופה , קורה דבר פסול שמקורו בטעות אסטרטגית מצד המוכר
ואני מתכוון לתופעת ירידת מחיר .
המוכר פשוט נלחץ , או רוצה למכור מהר על מנת שיוכל לממש את הקניה הבאה או איזו הזדמנות אחרת, וחושב לתומו
שכנראה המכשיר לא נמכר בגלל המחיר , ולכן צריך להוריד אותו עוד קצת , וכאן מגיע בלא מעט מקרים סחרור נוסף בתופעת הטעות האסטרטגית הזו שנקראת ירידת מחיר נוספת .
אנשים שיושבים על הגדר רואים את התופעה המתרחבת הזו , ואומרים לעצמם , נחכה עוד קצת , אולי המחיר ירד עוד...

כשמוצר ביד 2 בן מספר שנים מגיע למחיר ריאלי שזה בערך מחצית ממחירו כחדש , אין שום סיבה שבעולם להוריד את מחירו שוב ושוב מכיוון שהמוצר לא נמכר בגלל המחיר, אלא מסיבת הטיימינג וזה מה שאנשים לא מבינים .

תופעת הורדת המחיר הנוספת מייצרת ברוב המקרים דווקא את ההפך מהרצוי וגורמת לאנשים להבין שמדובר במוצר לא טוב כי לא רק שהוא לא נמכר אלא גם בעליו מוריד אותו לזנות במחיר מה שהופך את המוצר לכבשה שחורה ככה סתם , איך שאומרים על לא עוול בכפו או באיכותו .

למכשירים יקרים ובמיוחד לציוד הי אנד , לוקח זמן להמכר , עד שיגיע הטימינג כלומר הבן אדם שמחפש את המוצר , ולכן שם המשחק פה זה סבלנות ולא הורדה לזנות .

אמיר ארמה

נערך לאחרונה ב:

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
בחיית גנאדי שחרר. ממזמן הבננו אותך,אבל לשוק חוקים משלו ולפעמים באופן בלתי מוסבר אחלה מכשיר באחלה מחיר ובאחלה מצב נתקע תקופה ארוכה,כי אין ביקוש. צריך להמתין תסבלנות לקונה רציני ולקחת בחשבון שזה יכול לקחת חודשים ארוכים ואם באמת אתה לחוץ בזמן, אין ברירה מלהתפשר במחיר באופן יזום ואגרסיבי ,הרבה מתחת למחיר ריטייל.:(
שחררתי שחררתי:) הכול טוב ובהבנה:) שבת שלום חברים!

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
גם בחו"ל (אנגליה), מוצר יכול להימכר פחית מחצי ריטייל. שאלה של טיימינג, של דינמיקה (אם מוצר/חברה נעלמו מהראדאר, היבואן נרדם, לא מפרסמים ביקורות) של מזל, כמה המוכר לחוץ וכו'.
מכרתי רמקולים בני 15 במצב חדש לפני כמה חודשים. הורדתי לרבע ריטייל, אין בליבי בכלל על הקונה, אדם נחמד שלא יכול היה להרשות לעצמו ציוד כזה בדרך אחרת. אני פיניתי לי מקום בדירה ובלב, אז הפסדתי כמה אלפים. אם היתה לי סבלנות אולי הייתי מצליח יותר אבל השוק קטן ותפאדלו. מתוך בחירה אני לא בשוק של היי אנד גבוה מבחינת מחיר, אז ההפסד היה גבוה יותר.

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
מכרתי רמקולים בני 15 במצב חדש לפני כמה חודשים. הורדתי לרבע ריטייל

אם כבר מדברים על יד שנייה , אז במקרה דנן ,לדעתי רבע או שליש ריטייל על מוצר בן 15 שנה בהחלט משקף את המחיר הנכון ולמה אני מתכוון ?

סיפור אמיתי מלפני חודש :

מתקשר אליי לקוח , ורוצה זיכוי על רמקול ידוע בן 20 שנה ומבקש עליו 18,000 שח .
אני שואל אותו איך הגיע למחיר הזה , והוא אומר : הריטייל היה 10,000$ .....
אני אומר ללקוח , רגע , זה היה לפני 20 שנה ,לא לפני 3 שנים , והרמקול מזמן יצא מקו הייצור .
גם האוטו שלי היה שווה חצי מחיר כשהיה בן 5 , אבל אחרי 10 שנים הוא שווה פחות מרבע.
בסופו של דבר לא קרה כלום והלקוח עבר למכור את המוצר דרך הלוחות.

מה , האם מישהו יכול להשוות מוצר יחסית חדש בן 3 שנים דגם עדכני ואולי באחריות למוצר בן 15 שנה ?

לדעתי מוצר יד שנייה בן 3-5 שנים שנמכר בד״כ באיזור חצי ממחירו , לא דומה לתמחור מוצר וינטאג יד שנייה בן 15-20 שנה , ושיהיה במצב הכי טוב שיהיה.

אמיר ארמה

נערך לאחרונה ב:

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43

מסתבר שאתה צדיק גדול ידידי. כן ירבו כמוך. שוק יד2 חייב לך את קיומו.
ובשם שוק יד 2, 3, 4, 5 וכן הלאה...
We appreciate your kind diligence and massive support

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
כמו במכוניות גם כאן יש שוק של מוצרים וינטאג' שערכם רק עולה. רמקולי bbc, מגברים של naim, esl63 וכו.
המשותף באלה הוא שהייצרן עדיין תומך בתיקון ובחידוש שלהם. ה nait2 naim שלי מהמערכת בעבודה רק עולה בערכו עם השנים, כאן ובאנגליה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
כמו במכוניות גם כאן יש שוק של מוצרים וינטאג' שערכם רק עולה. רמקולי bbc, מגברים של naim, esl63 וכו.
המשותף באלה הוא שהייצרן עדיין תומך בתיקון ובחידוש שלהם. ה nait2 naim שלי מהמערכת בעבודה רק עולה בערכו עם השנים, כאן ובאנגליה.
ה naim nait 2 , מגבר יוצא דופן באיכותו, נמכר היום בכ 2,500 - 3,000 ₪. מחיר ללא ספק טוב למוצר כל כך ישן, אבל מכאן ועד לטענה שמחירו כל הזמן עולה, יש מרחק רב.

אריה

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
היי אריה עולה.... היה סביב 500 פאונד לפני 10 שנים היום בערך 650.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
היי אריה עולה.... היה סביב 500 פאונד לפני 10 שנים היום בערך 650.
לא בטוח שבהתייחס לנפילת ערך הפאונד מדובר בעלייה אבל זה לא כל כך חשוב. מי שיש לו רמקולים נצילים וחדר לא גדול מידי, אני בטוח שבמחיר של 3,000 ₪ זה המגבר הטוב ביותר שכסף יכול לקנות.
אני אהבתי מאוד את המגבר הזה - אבל זו הסטוריה רחוקה...

אריה

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
בקיצור שוק חופשי.
לכל סוג רכישה יש יתרונות וחסרונות.
אני ממליץ בהחלט שווה להתמכח עם מוכרים מחול אני יודע מנסיון של חבר שקנה מוצרים מחול זה בדיוק כמו בארץ והמחיר נקבע בסופו של דבר מכל הפרמטרים שתחנו כאן.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
ה naim nait 2 , מגבר יוצא דופן באיכותו, נמכר היום בכ 2,500 - 3,000 ₪. מחיר ללא ספק טוב למוצר כל כך ישן, אבל מכאן ועד לטענה שמחירו כל הזמן עולה, יש מרחק רב.

אריה
אכן
שאלה שלא קשורה בעניין אבל באותו עניין מה סדר כיבוי והדלקה של SN2+HICAP DR

ב NAIM DAC אני מכבה קודם אותו אחכ את הספק TP ובדלקה קודם ספק אחכ DAC

האם הסדר הוא גם תקף במכשיר SN2

תודה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אכן
שאלה שלא קשורה בעניין אבל באותו עניין מה סדר כיבוי והדלקה של SN2+HICAP DR

ב NAIM DAC אני מכבה קודם אותו אחכ את הספק TP ובדלקה קודם ספק אחכ DAC

האם הסדר הוא גם תקף במכשיר SN2

תודה
סדר כיבוי:
1 מגבר הספק, מחכים חצי דקה כדי לאפשר לכל הקבלים להתפרק.
2. קדם מגבר.
3. המקורות השונים.

הדלקה בסדר הפוך, אחרי הפעלת קדם מגבר לחכות כמה שניות לפני הפעלת מגבר ההספק.

במגבר משולב עם ספק, מאחר והספק מזין את קדם המגבר, אני חושב שצריך קודם לכבות את המגבר ואחר כך את הספק, אבל תבדוק בעוד מקומות.

אריה.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
סדר כיבוי:
1 מגבר הספק, מחכים חצי דקה כדי לאפשר לכל הקבלים להתפרק.
2. קדם מגבר.
3. המקורות השונים.

הדלקה בסדר הפוך, אחרי הפעלת קדם מגבר לחכות כמה שניות לפני הפעלת מגבר ההספק.

במגבר משולב עם ספק, מאחר והספק מזין את קדם המגבר, אני חושב שצריך קודם לכבות את המגבר ואחר כך את הספק, אבל תבדוק בעוד מקומות.

אריה.
תודה

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
להכניס לדיון הזה "רכבים" כדוגמא או כמשהו שהוא בר השוואה לאודיו זה
טיפשי.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מישהו יכול לצטט כמה עולה מכשיר X ליבואן לפני התחשיב של אותו יבואן על התקורה הפרטית שלו ?
ברור שלא, זה סוד שמור.
כמה עולה שקית 'במבה' ליצרן, מישהו יכול להביא את הנתון? ברור שלא. ניחוש פרוע 50 אגורות, לך עכשיו תתלונן שלוקחים לך 800%.
זה קפיטליזם. הדבר היחיד שצרכן יכול לעשות זה פשוט לא לקנות.
לגבי יד 2 הרי שברור שמחיר המוצר כחדש זה רק נקודת יחוס, התמחור הוא בסופו של דבר אמוציונאלי, היצע וביקוש וכמה הקונה מוכן לשלם.
בקבוק חצי ליטר 'גולדסטאר' עולה ברשת שיווק 7 ש"ח ומקבלים בחזרה שקל ועשרה על הפיקדון, זה אומר שחצי ליטר הבירה עולה לצרכן 5.90, כמה מרוויחה רשת השיווק, בכמה נמכר לה הבקבוק וכמה הוא עולה ליצרן בחישוב הקמת המפעל, פועלים, מכונות, עורך דין, רואה חשבון, נהגים, ביטוח, בתכל'ס היום עולה ל'טמפו' חצי ליטר בירה שני שקלים, רוצים לשלם בבר השכונתי 30? הברירה היא שלכם בלבד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור