קפיטליזם, שוק חופשי..הוא לא עושה פוס-משחק כשהוא מגיע לשוק האודיו המשומש..
זה לא ממש משנה מה אני או אתה חושבים, או יוסי, או נמר.
זה שוק גלובלי, הוא מתנהל באון חופשי, המחירים גלויים לעיני כולם ב hifishark ואתרים אחרים, אין יותר מסי קניה בארץ ולכן המחירים כאן צריכים להיות זהים לכל מקום אחר.
אז מה שמקובל לשלם על יד 2 ברחבי העולם, תופס גם כאן, כקונים אנחנו מבינים את זה היטב וכמוכרים קצת פחות
וגם,
אף אחד לא קונה במחיר ריטייל וגם רוכשי היד שניה יודעים זאת, לכן כשמוכר שקנה את המכשיר חדש מבקש 50% מריטייל הוא מבקש בעצם 60-70% מהמחיר ששילם ולפעמים גם יותר, אז גם את זה צריך לקחת בחשבון..
אם אני, נטול קשרים לחלוטין, שילמתי על שני מוצרים חדשים שקניתי שהריטייל יבואן שלהם היה בסביבות 20,000 לאחד מבלי לנקוב בשמות כמובן, שילמתי אחרי הנחה, על אחד מהם 65% מהריטייל ועל השני 70% מהריטייל של היבואן, אז אפשר להניח שהרבה מאוד עיסקאות של מוצרים חדשים נעשו באופן דומה וקוני יד 2 לא טמבלים ורובם יודעים זאת היטב.
למעט חברות שמוכרות בשיווק ישיר, כמו ps audio באמריקה, benchmark' תדי פרדו מכאן ועוד שלא עושות הנחות בכלל, בתחום האודיו ובמיוחד במחירים היקרים יותר ניתנות הנחות מאוד גדולות לעומת הריטייל, אז 50% מהריטייל הוא לא מדד לכלום.
מי מאיתנו שבוחר לקנות מגבר ב 20,000 או 50,000 שח צריך לשמוח שיש לו את האפשרות ואולי לחשוב איך לעזור למי שבאמת צריך, אנחנו אף פעם לא עושים את זה מספיק (לצערי גם אני) ויש הרבה שנאבקים על היכולת לקנות מצרי יסוד או לשלם על חימום הבית או תרופות.
אז מה לנו כי נלין.