גם ביד שנייה המוצרים עדיין יקרים ולא זולים , כי בכל זאת מדובר בסטריאו הי אנד מן הסתם.
ולכן גם כשמדובר ברמקול או מגבר בן כמה שנים והוא נמכר בחצי ממחירו זה עדיין מוצר יקר שלא נמכר או אמור להמכר בדקה מפאת מחירו הכביכול זול , ובנקודה הזו מתרחשת תופעה מאד מוזרה, כאשר המוצר נמצא בלוח מעל שבועיים שלוש , ברוב המקרים הוא מסומן ככבשה שחורה , והופך כמעט לבלתי מכיר .....
היתי שואל אנשים למה הם לא קונים אותו והתשובה המפגרת שהיתי מקבל היא : שמע זה כבר חודש בלוח לא נמכר ....
ואני שואל , נו אז מה , מה הקשר לאיכות המוצר ולזה שהוא הוקפץ כמה פעמים ?
יש פה קטע פסיכולוגי קשה , שאנשים רואים מוצר חודש בלוחות ומייד מסיקים שמשהו לא בסדר בו או שהוא לא נשמע טוב אחרת הוא היה נמכר בכמה ימים.
אז תרשו לי לתקן את המעוות הזה ולהסביר לכם שבשוק קטן מאד עם הצע גדול של מוצרים יקרים בעשרות אלפי שח , אם המוצר לא נמכר מהר זה לא אומר עליו שום דבר בכלל .
שוק היד שנייה בדיוק כמו שוק החדש , מונע לפי טיימינג .
כלומר , אם אני מחפש מוצר X ויש אותו בשוק היד שנייה אני קונה אותו , נקודה .
ואם אין את המוצר X ביד שנייה וזה בדיוק מה שאני מחפש אז אקנה אותו חדש , נקודה.
ויש את המחפש השלישי בסיפור שמחכה עד שהוא יצוץ , גם אם מדובר בחודשים או בשנים.
אגב , לא אכל אחד מתאים מוצר יד שנייה , במיוחד למוצרים שאי אפשר לדעת הסטורית מה עבר עליהם
לדוגמא מס ידיים, תיקונים, שיפורים, שעות עבודה ,העדר אחריות, וכו. ככה שלכל דבר יש מחיר .
יד שנייה נמדד גם לפי השנתון שיוצר , כלומר מוצר ממודל עדכני שעלה לדוגמא 20,000 שח והוא בן 3 שנים שווה כיד שנייה הרבה יותר ממוצר דומה במחיר שהוא דגם שאינו מיוצר יותר והא בן 15 שנה.
כלומר אי אפשר , או יותר לא רציונאלי לבקש חצי מחיר - מחיר זהה על מוצר בן 3 שנים וגם על בן 15 שנה , רק בגלל שהאחרון עלה לפני 15 שנה אותו מחיר , בדיוק כפי שאי אפשר לבקש על רכב בן 15 שנה מחיר של רכב בן 3 שנים.
ויש את המתפשרים ומחפשי ה Retail כמדד.
בהרבה מקרים אנשים לא קונים את המוצר שהם רוצים והמתאים להם לסט אפ כי פשוט הוא אינו מוצע ביד שנייה ולכן הם מתפשרים אך ורק בגלל המחיר, כלומר אם אדם מחפש רמקול מסויים שאינו מוצע בשוק היד שנייה ושמחירו לצורך העניין 30,000 שח , הוא מסוגל לקנות רמקול אחר שפחות מתאים לו , אבל רמקול שגם עלה כחדש 30,000 שח ומוצע לדוגמא ביד שנייה ב 15,000 שח ....נתקלתי בלא מעט מקרים כאלו.
ואז לא ירחק היום שאותו המוצר הלא מתאים שנרכש בפזיזות בגלל המחיר , יחזור ללוחות .
רק לפני מס חודשים היה אצלי מקרה כזה שלקוח ששמע מוצר שאהב רכש בסוף משהוא אחר יד שנייה
וכעת המוצר שרכש נמצא אצלי כי הוא ביצע טרייד אין על מה ששמע במקור ואהב.
ללא יד ראשונה - חדש לא יהיה שוק יד שנייה .
יבואן לעומת לקוח פרטי , מזכה את המוצר יד שנייה בשניות ללא האזנה וברוב המקרים במחיר
אותו רוצה המוכר למכור , והיתרון כאן הוא לא מבוטל, מאחר והמוכר לא צריך להתעסק עם מכירה הכרוכה
בטלפונים רבים, האזנות, והתמקחויות שישגעו לו את השכל , ומצד שני הוא מקבל בנוסף מחיר מצויין , תשלומים, ומוצר בדיוק כמו שהוא רוצה ולא דומה, וחדש עם אחריות .
אגב , הסיבה שיש יותר תנועתיות אצל היבואנים ביד שנייה מטרייד , היא מאחר ויבואן יכול לתת תשלומים וטרייד גם על רכישת מוצר יד שנייה מה שאדם פרטי לא יכול לתת, ומצפה כמובן למזומן בלבד מן הסתם.
בקיצור יש הרבה סיטואציות למילה יד שנייה לכאן ולכאן , וכל מקרה לגופו .
אמיר ארמה