מה נשמע יותר טוב: רמקולים מדפיים וסאב או רמקולים רצפתיים?

עמית

חבר משקיען
מעורבות
216
נקודות
63
יש סאבים מעולים לסטריאו
אבל מאד יקרים.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
הבעיה המרכזית בחיבור רמקול מדפי קטן עם סאב הוא חוסר ה"פאנצ' " או ה"מכה" שהיא חלק חשוב והכרחי בראליות וה"ממשיות" של רמקול.

ברמקול רצפתי האלמנטים שמנגנים את תחום ה"מכה" גדולים יחסית ומכאן הם מספקים את הסחורה.

רמקול גדול עדיף תמיד (בחדר גדול יחסית) אבל אם התקציב מוגבל יש לדעתי פשרה טובה יותר מ 2 האפשרויות שהוצגו והיא רמקול רצפתי בינוני עם סאב......הפאנצ' נמצא במידה מסויימת והסאב משלים את תמונת התדרים הנמוכים.

נערך לאחרונה ב:

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
צריך לשאול את השאלה הזאת שוב אחרי שחברת DIRAC LIVE תשחרר את עדכון ה BASS MANAGEMENT שלה. אז יש לי הרגשה שמדפי + זוג סאבים איכותיים ישמעו יותר טוב מכל רמקול רצפתי. לזוג סאבים יש יתרון גדול בהדגשת ה IMPACT שאף רמקול לא מסוגל לתת בגלל מגבלת המיקום בחדר ובגלל מחסור בהספק. זוג סאבים פותרים את הבעיה, אבל אז יש את הסיפור של התאמה לרמקולים לעבודה בהרמוניה, את זה אפשר לפתור עי מערכת כיול טובה, וזה בדיוק מה ש DIRAC LIVE הולכים להציע. לי יש מדפיים של FOCAL ARIA 906 וזוג סאבים SB2000 עם קדם מגבר של NAD C658 עם DIRAC LIVE שבקרוב יקבל את השדרוג האלוהי. ואז לא נראה לי שאני אצטרך אי פעם רצפתיים. מקסימום שדרוג לסאבים יותר טובים בעתיד...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
יש מקרים בהם אין אפשרות אחרת בלי התערבות של רום קורקשיין (כמו הדהודים...), החכמה היא כאשר אין התערבות של המערכת בתיקון הצליל הסופי.

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
יש מקרים בהם אין אפשרות אחרת בלי התערבות של רום קורקשיין (כמו הדהודים...), החכמה היא כאשר אין התערבות של המערכת בתיקון הצליל הסופי.

למה זה ה"חוכמה"?
לדעתי אם rc משפר את הסאונד אז הוא מבורך.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
יש מעט סאבים המאפשרים כיוון נפרד לדו ערוצי בין עם זה cross/filter/phase/slop/gain/time correction
וכמובן שליטה מלאה ו/או Bypass עבור קולנוע (עם פרוססור בעל bass managment).

ניתן כמובן גם לרכוש יחידת פרוססור/cross נפרד לחלוטין, סטייל:
DCX24/96 ULTRADrive של Behringer
לא יקר בכלל לא כחדש ובטח משומש,
אפקטיבי מאוד.
בזמנו עבדתי עם 3 יחידות כאילו
כל יחידה יכולה לשלוט על 3 ערוצי שמע וניתן לפצל כל ערוץ לזוג רמקולים או cross אקטיבי LOW/HIGH
כאמור השימוש אצלי היה:
עבור הסאב, סנטר (זוג) ו4 סראוונדים עבור קולנוע.
וכמובן שילוב הסאב בדו ערוצי.

זה פתרון פצצה למי שרוצה לשלב נכון סאב (כמעט כל סאב) בדו ערוצי.

עבדתי גם בזמנו עם DRIVE RACK 4800 של DBX
שכבר יקר משמעותית.

לפני "עידן" Dirac ו Trinnov
עבור RC עם גמישות טוטלית בכל ערוץ
האופציות שהיו לראשותי הם רכיבים נפרדים.

צריך אבל להיות "טיפוס שאוהב להתעסק ולהתנסות"
וצריך להבין מה עושים.

התוצאות מדברות בעד עצמן.

התחום הזה אף פעם לא משעמם.:)

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
למה זה ה"חוכמה"?
לדעתי אם rc משפר את הסאונד אז הוא מבורך.

ברור שהמילה "חוכמה" היא לא במקום.
טיפול באקוסטיקה, או תיקון אקוסטי באמצעים טכנולוגים, הם הדבר הכי מרכזי ומהותי, שיש בו בכדי להשפיע על הסאונד.

בחדרים שאינם מטופלים אקוסטית ברמה מאוד גבוהה, שום פרה, יקר ככל שיהיה, לא יהיה מסוגל להתמודד בפרה הכולל תיקון אקוסטי מתקדם ברמות של Trinnov, או Lyngdorf.

(אני לא מתיחס כרגע ל-Dirac, היות ובשלב זה הם נמצאים בעמדת נחיתות משמעותית, מול 2 החברות הללו והעידכון שלהם כרגע לחלוטין באוויר. אין שום עדות ובוודאי לא וודאות, שהם בכלל יתקרבו לטכנולוגיה העכשווית.)

רן

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
למה זה ה"חוכמה"?

אני הייתי מעדיף לעבוד עם מערכת נטולת רום קורקשיין. יש לי מערכת DEQX שעלתה מעל 10,000 ₪ בארון. מבדיקות שערכתי בזמנו עם יאיר תמם, עם ובלי, לא הורגש הבדל. היום אני מכייל מערכות אודיו עם האוזניים.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
לא רלוונטי.
מערכת מאוד מאוד מיושנת ורחוקה שנות אור מהחברות שמניתי.

טיפול אקוסטי טכנולוגי ברמות הגבוהות ביותר, תמיד ישמע לאין שיעור טוב יותר ממערכת שהיא ללא כל טיפול, בהנתן שמדובר בחלל שאין בו טיפולים אקוסטיים משמעותיים.

רן

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
היות וערכת את ההודעה
ובחרת לאזכר את יאיר תמם, אז אולי תרים לו טלפון ותשאל אותו מה הוא חושב על מערכת כיול ברמות הכי גבוהות שיש,
מה קורה לסאונד...עם-ו בלי...
הוא שמע אחת כזו, רק לפני מספר ימים...

ושוב. אתה מאזכר מערכת (DEQX) שהיא פרה היסטורית. אין בינה ובין המערכות החדישות הקיימות בשנים האחרונות, דבר וחצי דבר ו...האוזניים בוודאי לא יכולות לטפל ו/או לתקן כפי שהמערכות הללו יודעות לעשות...

רן

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אני הייתי מעדיף לעבוד עם מערכת נטולת רום קורקשיין. יש לי מערכת DEQX שעלתה מעל 10,000 ₪ בארון. מבדיקות שערכתי בזמנו עם יאיר תמם, עם ובלי, לא הורגש הבדל. היום אני מכייל מערכות אודיו עם האוזניים.

כשתשמע את הכיול של הטרינוב, תבין מהי מערכת כיול אמיתית. לעניות דעתי, זהו ה-rc היחיד שמשפר בכל הספקטרום מבלי לפגוע במרקם ובטונאליות.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
נמר, הסתכלתי עכשיו על תמונת הפרופיל שלך ואני רואה ספה עם משענת אחורית די גבוהה, מה גישתך לגבי המשענת והאפקט שלה על השמיעה ?

דעתי האישית, במידה ויש משענת שמגיעה עד האוזן אז הצלילים החוזרים מאחור והצדדים נעלמים כמעט לגמרי והעניין לא נשמע טבעי כל כך.

יתכן שבחדר גרוע במיוחד (במובן ההדהוד) יש יתרון למשענת אחורית אבל בחדר מטופל היטב לדעתי המשענת "הורגת את האוויר" של החדר.

מה חושבים החברים על עניין המשענת האחורית שמגיעה/לא מגיעה עד לאוזן ?

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
(אני לא מתיחס כרגע ל-Dirac, היות ובשלב זה הם נמצאים בעמדת נחיתות משמעותית, מול 2 החברות הללו והעידכון שלהם כרגע לחלוטין באוויר. אין שום עדות ובוודאי לא וודאות, שהם בכלל יתקרבו לטכנולוגיה העכשווית.)

מאיפה הנחרצות הזאת, רן?
Dirac דווקא נמצאים בחזית הטכנולוגיה, אומנם R&D לא גדול, אבל חברת היי-טקית שוודית, הם נמצאים במכשירים גם סטריאו וגם קולנוע בייתי הכי מתקדמית (דוגמת Datasat) וגם ברכבי פרמיום, גרסה דו-ערוצית 2 יצאה לפני חודשיים.

לא רוצה ללכלך על אחרים, עם Trinnov נפגשנו עוד לפני עשור בתערוכה..
בוא נגיד כך, ברמת הסאונד - ושמעתי מספר פעמים בתערוכות - האסימון לא נפל. לא היה wow -- אולי זאת בעיה של מדגימים.
ברמת התפעול - Dirac הרבה יותר ידידותית

Lyngdorf? מכיר לא רע, מכשיר נחמד, לא יקר - אבל מיושן.

מהי טכנולוגיה עכשיווית?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
כשתשמע את הכיול של הטרינוב, תבין מהי מערכת כיול אמיתית. לעניות דעתי, זהו ה-rc היחיד שמשפר בכל הספקטרום מבלי לפגוע במרקם ובטונאליות.

היחיד שאני מחזיק ממנו שבאמת שמע וכייל את כל המערכות אצלו בבית זה Kal Rubinson
עם כל הכבוד נמר, דעתך לגבי ה-rc אני מכיר ;)

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
מה דעתכם עם rc או בלי?
rc בכל מצב?
איזה rc?
למה האודיופילים לא אוהבים את ה-rc?

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
מאיפה הנחרצות הזאת, רן?
Dirac דווקא נמצאים בחזית הטכנולוגיה, אומנם R&D לא גדול, אבל חברת היי-טקית שוודית, הם נמצאים במכשירים גם סטריאו וגם קולנוע בייתי הכי מתקדמית (דוגמת Datasat) וגם ברכבי פרמיום, גרסה דו-ערוצית 2 יצאה לפני חודשיים.

לא רוצה ללכלך על אחרים, עם Trinnov נפגשנו עוד לפני עשור בתערוכה..
בוא נגיד כך, ברמת הסאונד - ושמעתי מספר פעמים בתערוכות - האסימון לא נפל. לא היה wow -- אולי זאת בעיה של מדגימים.
ברמת התפעול - Dirac הרבה יותר ידידותית

Lyngdorf? מכיר לא רע, מכשיר נחמד, לא יקר - אבל מיושן.

מהי טכנולוגיה עכשיווית?

היי מיכאל.
מה נשמע?

הנחרצות נובעת מנסיון עם שלושתם, בו זמנית, באותו חלל.
דירק נשמעה הכי פחות משכנעת. לינגדורף נשמע משמעותית טוב יותר וטרינוב נשמע טוב יותר משניהם.

כמובן שיכולות להיות תוצאות שונות בחללים שונים, עם ציוד שונה.

אני בהחלט אקבל את זה, ככל שמשתמש אחר קיבל תוצאות שונות, והעדיף חברה אחרת, בהנחה שהנסיון בוצע באותו זמן ולא מדובר בסוג של חוויה שמבוססת על זכרון.

אתה אכן צודק לגביי דאטה סט. הם אכן בחרו בדירק וזו בחירה היסטורית שלהם.

JBL לעומתם, משתמשים בדירק בדגמי הביניים שלהם (55) ומעדיפים את הפתרון של טרינוב לדגמי העל (65 ו-75)

באופן אישי, שם החברה פחות מעניין אותי, ככל שאווכח שדירק החדש טוב יותר מטרינוב, בחלל שלי, על הציוד שלי, אז באותו רגע אבצע את ההחלפה. קל. פשוט.

עד אז, הגרסה הנוכחית של דירק פחות מרשימה אותי ביחס ל-לינגדורף ובוודאי ביחס לטרינוב.

רן

EB1000

מושעה
מעורבות
55
נקודות
28
טרינוב ללא ספק פורצי דרך, אבל טרינוב מתכוונים לבעלי דם כחול, שיכולים להרשות לעצמם ציוד סופר יקר וגם לשלם לבעלי מקצוע עבור הכיול. מבחינת יחס תמורה למחיר, ופשטות הפעלה, אין כמו DIRAC כרגע. הם לא מחייבים את משתמש הקצה לרכוש ציוד יעודי, אלא מציעים פתרונות תוכנה עבור פלטפורמות מגוונות שתומכות. אני קראתי בפורום AVS שבקרוב מראנץ הולכת להציע רסיברים שהם DIRAC READY לצד אודיסי. ז"א אתה מקבל רסיבר עם אודיסי בחינם, ומחליט אם לשדרג קושחה ל DIRAC. לרוב המשתמשים הממוצעים, ואני ביניהם, DIRAC מספיק מעל ומעבר.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
טרינוב ללא ספק פורצי דרך, אבל טרינוב מתכוונים לבעלי דם כחול, שיכולים להרשות לעצמם ציוד סופר יקר וגם לשלם לבעלי מקצוע עבור הכיול. מבחינת יחס תמורה למחיר, ופשטות הפעלה, אין כמו DIRAC כרגע. הם לא מחייבים את משתמש הקצה לרכוש ציוד יעודי, אלא מציעים פתרונות תוכנה עבור פלטפורמות מגוונות שתומכות. אני קראתי בפורום AVS שבקרוב מראנץ הולכת להציע רסיברים שהם DIRAC READY לצד אודיסי. ז"א אתה מקבל רסיבר עם אודיסי בחינם, ומחליט אם לשדרג קושחה ל DIRAC. לרוב המשתמשים הממוצעים, ואני ביניהם, DIRAC מספיק מעל ומעבר.

גרסה שאני מריץ על מחשב זאת לא אותה גרסה של הרסיבר: לרסיסר פשוט אין כוח עיבוד מספק

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
היתרון הגדול של טרינוב ביחס לכל מערכת אחרת, מעבר לכח העיבוד שלהם, זו היכולת של המערכת להביא אותך לאן שאתה בדיוק רוצה.

מעבר לעובדה שהם פורצי דרך בכל הקשור לאלגוריתמים שלהם ולפטנטים הרשומים שלהם, למערכת יש אין ספור אפשרויות להתאים את הסאונד בדיוק לרצונות שלך, תוך שהיא מפחיתה בצורה משמעותית את החולי של החדר.

מצד שני, זה גם חיסרון, היות וזה דורש התמקצעות רחבה מאוד של המשתמש, או לחילופין להטיס לכאן מישהו מחו"ל שיטפל במערכת.

בארץ יש לא מעט מערכות של טרינוב והיו כאן לא מעט מכיילים שהוטסו לכאן מאירופה וארה"ב על מנת לבצע את הקסמים שלהם.
כיול כזה עורך בין יום ליומיים מלאים.

יתרון וכמובן גם חסרון.

מצד שלישי, מערכת התמיכה של טרינוב לא דומה לשום דבר שאני מכיר, בכל הקשור למקצועיות ורמת הזמינות, כל שעה, כל יום.

לפני מספר שעות חזרתי מביקור אצל אודיופיל מדופלם שמקשיב כרגע לגירסת הסטריאו של טרינוב ובמהלך הסשן, הצרפתים השתלטו לו על המכשיר מרחוק (יום שבת היום..) והתאימו לו את הסאונד לרצונו ולהעדפותיו..וזה אכן נשמע מאוד מאוד יפה (מערכת שנשמעת נהדר, גם ללא כל טיפול..).

רן

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור