יש מקרים בהם אין אפשרות אחרת בלי התערבות של רום קורקשיין (כמו הדהודים...), החכמה היא כאשר אין התערבות של המערכת בתיקון הצליל הסופי.
למה זה ה"חוכמה"?
לדעתי אם rc משפר את הסאונד אז הוא מבורך.
למה זה ה"חוכמה"?
אני הייתי מעדיף לעבוד עם מערכת נטולת רום קורקשיין. יש לי מערכת DEQX שעלתה מעל 10,000 ₪ בארון. מבדיקות שערכתי בזמנו עם יאיר תמם, עם ובלי, לא הורגש הבדל. היום אני מכייל מערכות אודיו עם האוזניים.
(אני לא מתיחס כרגע ל-Dirac, היות ובשלב זה הם נמצאים בעמדת נחיתות משמעותית, מול 2 החברות הללו והעידכון שלהם כרגע לחלוטין באוויר. אין שום עדות ובוודאי לא וודאות, שהם בכלל יתקרבו לטכנולוגיה העכשווית.)
כשתשמע את הכיול של הטרינוב, תבין מהי מערכת כיול אמיתית. לעניות דעתי, זהו ה-rc היחיד שמשפר בכל הספקטרום מבלי לפגוע במרקם ובטונאליות.
דוגמאות?יש סאבים מעולים לסטריאו
אבל מאד יקרים.
מאיפה הנחרצות הזאת, רן?
Dirac דווקא נמצאים בחזית הטכנולוגיה, אומנם R&D לא גדול, אבל חברת היי-טקית שוודית, הם נמצאים במכשירים גם סטריאו וגם קולנוע בייתי הכי מתקדמית (דוגמת Datasat) וגם ברכבי פרמיום, גרסה דו-ערוצית 2 יצאה לפני חודשיים.
לא רוצה ללכלך על אחרים, עם Trinnov נפגשנו עוד לפני עשור בתערוכה..
בוא נגיד כך, ברמת הסאונד - ושמעתי מספר פעמים בתערוכות - האסימון לא נפל. לא היה wow -- אולי זאת בעיה של מדגימים.
ברמת התפעול - Dirac הרבה יותר ידידותית
Lyngdorf? מכיר לא רע, מכשיר נחמד, לא יקר - אבל מיושן.
מהי טכנולוגיה עכשיווית?
טרינוב ללא ספק פורצי דרך, אבל טרינוב מתכוונים לבעלי דם כחול, שיכולים להרשות לעצמם ציוד סופר יקר וגם לשלם לבעלי מקצוע עבור הכיול. מבחינת יחס תמורה למחיר, ופשטות הפעלה, אין כמו DIRAC כרגע. הם לא מחייבים את משתמש הקצה לרכוש ציוד יעודי, אלא מציעים פתרונות תוכנה עבור פלטפורמות מגוונות שתומכות. אני קראתי בפורום AVS שבקרוב מראנץ הולכת להציע רסיברים שהם DIRAC READY לצד אודיסי. ז"א אתה מקבל רסיבר עם אודיסי בחינם, ומחליט אם לשדרג קושחה ל DIRAC. לרוב המשתמשים הממוצעים, ואני ביניהם, DIRAC מספיק מעל ומעבר.