יחידת הבאס מוגברת,(בעצם כמו סאב אקטיבי),מה שמאפשר לי לעבוד עם אינטגרייטד מעולה,וזול יחסית,ולהנות.
לדעתי זו שיטה טובה לבניית רמקולים-וחבל שלא רואים הרבה כאלו.
בנוסף-לגבי כל מגברי-מפלצת למינהם,חשוב לזכור שאם לא אוהבים אותם מהואט הראשון-אז למה צריך 300 כאלה.
תיקון לידידי נמר
כל הרמקולים שאני מייבא , קלים להנעה ועובדים עם מגברים נמוכי הספק של 30W
מנורות וקל וחומר שבמגברים טרנזיסטוריים הבעייה אינה קיימת.
מה שחשוב לא פחות הוא תחום הענות העכבה לאורך כל הספקטרום ( לא רק הנצילות ב db )
ולכן לפעמים נושא הנצילות יכול בהחלט להטעות .
לדוגמא : רמקול X יכול להיות בעל נתון יבש מרשים של 90db עם עכבה של 6-8 אום אך עכבתו בפועל יורדת בעומס \ לאורך הספקטרום כולו נגיד ל 3-4 אום, זה בהחלט רמקול בעייתי!
ולכן , הנתונים היבשים הכתובים על הרמקול לא מספרים לנו את האמת עד הסוף , ומכאן
מה שלא יהיה, חייב!!! לבדוק פיזית את ההתאמה של המגבר לרמקול ולא להסתמך על נתונים טכניים.
אמיר ארמה
נמר, לא מתכוון לאורום קנטוס בפרט. מדבר על גימיקים באופן כללי.
ממה ששמעתי, ברוב המקרים לא הייתה אינטגרציה בין הוופר לוויטר הריבון, ולא יעזור כלום, רוב היחידות הדינמיות, מתקשות להשתווה ליחידות ריבון במהירות אז ברור שנעשות פשרות בתיכנון. על חשבון מי? הצרכן הסופי כמובן.
סטראופיל, לא מבין את השאלה בכלל, בן אדם נורמאלי אם יש לו בחירה בין רמקולים זהים האחד קל הנעה והשני קשה הנעה יבחר את הקל מן הסתם.
אבל בעולם האמיתי הם לעולם לא זהים, וכאשר הוא מעדיף את הקשה הנעה הוא עומד בפני דילמה האם לקחת את הקשה ולהסתבך (כספית או חיפושית או שניהם) או להתפשר. וכל אחד עשה/עושה ויעשה את הבחירה שלו.
מבטיח לך שאף אחד לא בוחר קשה הנעה רק בגלל שהוא כזה, אפילו לא אחד מוזר כמו נמר.
לא הבנתי את המשפט הזה:
"לעומת זאת לא הצליחו ליצר אנרגיה ודינמיקה כמו שטרנזיסטור טוב הצליח, לעומת זאת לא הצליחו להדק את הבס כמו הטרנזיסטורי הטוב."
יובל.
מערכת טובה אינה אמורה להיות חסכונית, מערכת טובה אמורה להיות טובה בלי קשר לסכום ולחלוקת התקציב.
ברור וזה גם מה שאני חושב אבל רובנו מוגבלים בתקציב מסויים, מה לעשות...
לשאלתך.
שמעתי את המגבר האישי שלי ואת הקודם {150 וואט} על משהו כמו 30 רמקולים. בכל המקרים הייתה שליטה ברמקול באופן חד משמעי. מנסיוני רוב הרמקולים בשוק דורשים 70 וואט וצפונה שרובם מעדיפים את ה-100 וואט וצפונה.
יש מגברים של 20 וואט שנשמעים כמו 100 וואט ולהיפך... מה הקשר לוואטים? אם אתה מתכוון להגברה "בריאה" אז זה כל מקרה לגופו... לא כל מגבר בריא בהכרח מתאים בטונאליות לכל רמקול.
ישנם מעט מאוד רמקולים שיעבדו טוב עם SET ואותם רמקולים יעבדו מצויין גם עם SS בריא.
במילים אחרות.
רמקול שעובד טוב עם SET יכול להישמע לעיתים טוב יותר כאשר מתאימים לו מגבר איכותי וחזק.
נמר, האם אני מזהה שמץ של "טכנוקרטיות" בדבריך? אתה לא זה שבדר"כ מטיף להסתכל על ההנאה באופן כללי בלי קשר לטופולוגיה, לנתונים ולשאר פרמטרים יבשים?
הבעיה היא כאשר לא מכירים את המחירים.
מגבר SET איכותי עולה לפחות 15K מגבר פוש פול איכותי עולה מחיר דומה.
מגברים של 5000 משולבים עם 50 וואט אומנם זולים אך אמורים להניע רמקול זול באותה מידה, כאשר תיקח את המגבר שלך לרמקול איכותי יותר ופחות סלחני אני מבטיח לך שתגלה את כל החסרונות שלו שעדיין הרמקול שלך לא הצליח לחשוף.
כאן נזרום איתך... כמה עולים פרה-אמפ ופאוור + אינטרקונקט איכותיים? הרבה יותר מ 15 אלף...
מגברים עתירי זרם וכח אהובים עלי בדיוק מהסיבות שציינתי בפוסט הקודם שלי, מגברי מנורות מצטיינים בדברים אחרים שאני באופן אישי מאוד מתחבר אליהם אך לא אוכל לחיות איתם בלי קשר לנצילות הרמקול שיהיה ברשותי.
למה היית צריך הרבה זרם אם הרמקול שלך לא היה משתמש בעשירית ממנו? אולי בגלל שזה יותר "אודיופילי"?