מה גרם לכם להתמכר לתחום?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מתכוון למה הוא הרגע הזה שהבנתם שזהו - אני מכור.
אותו רגע שעשה לכם משהו בלב, המוח ואחר כך בארנק.

בהמשך אספר על הרגע שלי.
זה היה בדיוק כך - בום שהביא אותי לידיעה שאין דרך חזרה.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
אני מתכוון למה הוא הרגע הזה שהבנתם שזהו - אני מכור.
אותו רגע שעשה לכם משהו בלב, המוח ואחר כך בארנק.

בהמשך אספר על הרגע שלי.
זה היה בדיוק כך - בום שהביא אותי לידיעה שאין דרך חזרה.

נמר.

הבום הזה קיים בעוד תחומים בחיינו... חומר חזק למחשבה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
כבר תיארתי את הרגע - כשהחלפתי א מגבר הקיט SG למגבר של NIKKO. ההבדל באיכות הצליל היה מדהים, לא יודע אם בגלל שה NIKKO היה כל כך מוצלח או בגלל שהקיט היה כל כך גרוע.... בשלב מאוחר יותר הבנתי שאני מאוד נהנה מאיכות הצליל של המערכת. המעניין שלתפיסתי אלה שתי הנאות נפרדות. אני יכול לשמוע באיכות ירודה שיר שאני אוהב וליהנות מהשיר עצמו, ואני יכול ליהנות מאיכות צליל גבוהה גם אם אני שומע קטע שאיני אוהב במיוחד. היה פעם איזה פרסום לגבי מערכות שמנצחים מפורסמים מאזינים להן בביתם, חלקן פשוט עלובות ברמה של מערכות משולבות סוג ז', משהו שלא היית מאמין שמנצח מקשיב לו בבית.

אריה

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
caravaggio_stpaul.jpg

תמונות מצורפות

• caravaggio_stpaul.jpg
    caravaggio_stpaul.jpg
    KB 219.2 · צפיות: 484

sarbel

אוהב את התחום
מעורבות
16
נקודות
8
אני הבנתי שאני מכור לתחום אחרי שבזבזתי את כל חסכונותיי וקופת הגמל של אשתי על ציוד הי אנד שיבאתי מאנגליה ומגרמניה בהזמנה מיוחדת (נסעתי לחו"ל במסגרת העבודה הקודמת שלי באותה תקופה) והחלפות חוזרות ונשנות של רמקולים, מגברים, פרה מגברים, דאקים ומקורות שמע למציאת הסינרגיה המיוחלת. כמו כן נכנסתי לסחרור עם כבילה אקזוטית מחומרים מרוכבים ואקוסטיקה מושקעת ששנתה את מראה הסלון בדירתי הקודמת מקצה לקצה. לקחתי גם הלוואות מחברים (לשעבר) ומכרתי את האוטו. סה"כ מבחינת השקעה אני לא מדבר על אלפי שקלים אלי הרבה מעבר לזה, סדר גודל של חמש ספרות בגבול העליון של הסקאלה. הייתי חייב להנות מההשקעה ולכן לקחתי המון ימי חופש וימי מחלה כדי לנצל את הזמן שהאישה בעבודה והילדם בגן ובנוסף הוצאתי את משפחתי היקרה מחוץ לבית מספר פעמים בחודש באמתלות שונות כדי שאוכל לשמוע סימפוניות, ג'אז ופרוגרסיב מטאל בווליום גבוה מבלי שיפריעו לי. .
ולעצם העניין, יש קטע מוזיקלי עם פסנתר של להקת isildurs bane (לא זוכר כרגע איזה) שלאורך כל התהליך שימש אותי שוב ושוב לבחינה של הציוד. לאורך כל התהליך בעת החלפת הקופוננטות, לפרקים נשמע לי פחות טוב ולפרקים יותר טוב אבל לבסוף הצלחתי להגיע לרמה כזו שהפסנתר שם כל כך מוחשי שעורי נעשה חידודים חידודים ודמעות עולות בעיני בכל פעם שאני שומע אותו. זה הטריגר לכל התחביב הנפלא הזה!!!

...כמובן שעכשיו אני בודד, מובטל, ללא משפחה וללא חברים, יושב עם עצמי בסלון קטן בדירת חדר שכורה בבת-ים, אבל שומע אחלה וזה מה שחשוב!!!

בכל מקרה אני לא משלה את עצמי שבעוד מספר חדשים זה פשוט ישמע חרא ואני חייב יהיה להחליף משהו במערכת אחרת אצא מדעתי.

נערך לאחרונה ב:

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
רכיבי האלקטרוניקה

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אני הבנתי שאני מכור לתחום אחרי שבזבזתי את כל חסכונותיי וקופת הגמל של אשתי על ציוד הי אנד שיבאתי מאנגליה ומגרמניה בהזמנה מיוחדת (נסעתי לחו"ל במסגרת העבודה הקודמת שלי באותה תקופה) והחלפות חוזרות ונשנות של רמקולים, מגברים, פרה מגברים, דאקים ומקורות שמע למציאת הסינרגיה המיוחלת. כמו כן נכנסתי לסחרור עם כבילה אקזוטית מחומרים מרוכבים ואקוסטיקה מושקעת ששנתה את מראה הסלון בדירה הקודמת מקצה לקצה. לקחתי גם הלוואות מחברים (לשעבר) ומכרתי את האוטו. סה"כ מבחינת השקעה אני לא מדבר על אלפי שקלים אלי הרבה מעבר לזה, סדר גודל של חמש ספרות בגבול העליון של הסקאלה. הייתי חייב להנות מההשקעה ולכן לקחתי המון ימי חופש וימי מחלה כדי לנצל את הזמן שהאישה בעבודה והילדם בגן ובנוסף הוצאתי את משפחתי היקרה מחוץ לבית מספר פעמים בחודש באמתלות שונות כדי שאוכל לשמוע סימפוניות, ג'אז ופרוגרסיב מטאל בווליום גבוה מבלי שיפריעו לי. .

...כמובן שעכשיו אני בודד, מובטל, ללא משפחה וללא חברים, יושב עם עצמי בסלון קטן בדירת חדר שכורה בבת-ים, אבל שומע אחלה וזה מה שחשוב!!!
נתתי לך לייק בגלל הכנות שלך,אבל קצת עצוב היה לקרוא מה שכתבתה.
ואולי אתה צריך הדרכה בנושא דחיית סיפוקים.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
מאותו הרגע שעמדתי על דעתי מול הרדיו המנרות הישן בבית הורי וסבי ושמעתי את הצלילים הבוקעים מהרדיו

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
נתתי לך לייק בגלל הכנות שלך,אבל קצת עצוב היה לקרוא מה שכתבתה.
נראה לך שהיתה פה כנות ? לי זה דווקא נראה כמו בדיחה טובה על חשבוננו ........ :)
אלא אם כן הוא ישנה מחמש ספרות לשש........... ;)

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
מכור .זה מכור !!! ולא משנה על מה רק עניין מה החומרה .ומתי להפסיק- כדי למנוע את הידוע לכולנו .

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מאותו הרגע שעמדתי על דעתי מול הרדיו המנרות הישן בבית הורי וסבי ושמעתי את הצלילים הבוקעים מהרדיו

תשמע, הזכרת לי! לסבא שלי היה ארון בגובה של בטח איזה מטר וחצי שחלקו התחתון היה רדיו וחלקו העליון היה פטיפון, זה בטח היה המכשיר היחידי מסוגו בשכונה.

מאוחר יותר לאמי היה פטיפון גררד שהחליף תקליטים אוטומטית. התקליטים הונחו אחד על השני בחלק העליון של ציר הצלחת שהיה בגובה של 10 ס"מ. כשהזרוע הגיעה לסוף התקליט שהתנגן, היא התרוממה, חזרה למקומה וזרוע נוספת נגשה לערימת התקליטים והפילה את התקליט התחתון בערימה על הצלחת - או על התקליט שכבר מונח על הצלחת.... הפטיפון היה מחובר לרדיו שניידר.... את פול אנקה הכרתי במערכת הזו...

בטח גם לדברים האלה הייתה השפעה עלי...

אריה

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
תשמע, הזכרת לי! לסבא שלי היה ארון בגובה של בטח איזה מטר וחצי שחלקו התחתון היה רדיו וחלקו העליון היה פטיפון, זה בטח היה המכשיר היחידי מסוגו בשכונה.

מאוחר יותר לאמי היה פטיפון גררד שהחליף תקליטים אוטומטית. התקליטים הונחו אחד על השני בחלק העליון של ציר הצלחת שהיה בגובה של 10 ס"מ. כשהזרוע הגיעה לסוף התקליט שהתנגן, היא התרוממה, חזרה למקומה וזרוע נוספת נגשה לערימת התקליטים והפילה את התקליט התחתון בערימה על הצלחת - או על התקליט שכבר מונח על הצלחת.... הפטיפון היה מחובר לרדיו שניידר.... את פול אנקה הכרתי במערכת הזו...

בטח גם לדברים האלה הייתה השפעה עלי...

אריה
כן מדהים נוסטלגיה -אז בשבילנו זה היה עולם קסום הבוקע מהקופסא
תמיד הסתכלתי מאחרונית דרך החרירים לראות את אור המנורות
כל זה עוד לפני שהיה לנו TV ראשונה וסטטינג הוס בשחור לבן ב1970

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
כן מדהים נוסטלגיה -אז בשבילנו זה היה עולם קסום הבוקע מהקופסא
תמיד הסתכלתי מאחרונית דרך החרירים לראות את אור המנורות
כל זה עוד לפני שהיה לנו TV ראשונה וסטטינג הוס בשחור לבן ב1970

כשהיינו ילדים העולם היה באמת אחר. הכל היה מאוד אופטימי ואווירה שונה לחלוטין. התפתחות הרוק הקלאסי עברה עלינו בדיוק בסוף תקופת הילדות ותקופת ההתבגרות. הבן הצעיר שלי בן ה 17 וחצי, שבעצמו מנגן, כותב שירים ומלחין, משמיע לי להקות עכשוויות. אז יש כמובן להקות שרמתן גבוהה אבל נראה לי, ויתכן שזה סובייקטיבי לחלוטין, ובטוח שאני לא מכיר את רוב החומר העכשווי, שאין היום להקות שמגיעות לרמה של להקות הרוק הקלאסי של סוף ה 60 תחילת ה70. עובדה שלהקות אלה אהובות גם על הנוער היום.

אריה

goe1951

חבר משקיען
מעורבות
145
נקודות
43
אבי ז"ל עבד בחו"ל ,בעדן, בתחילת שנות ה- 60 בחנות כל בו גדולה בנמל של עדן , והיה מוכר מוצרי אלקטרוניקה. טרנזיסטורים , שעונים , מצלמות ופטיפונים ניידים שעבדו על חשמל ועל סוללות.
כשעלינו ארצה ב 1963 הביא איתו מערכת רהיט של פיליפס שכללה פטיפון ורדיו. היתה מנגנת בסטריאו וכמובן הביא תקליטים שהיו מנגנים בסטריאו עם אפקטים של סטריאו ומערכת ניידת שכללה פטיפון ורדיו עם שני רמקולים כאשר רמקול אחד מתפרק וניתן להציב אותו הרחק מהמערכת כדי ליהנות מהסטריאו וגם תקליטים סינגלים של אלביס , ביטלס ועוד.
מאז התחילה "המחלה".

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אני הבנתי שאני מכור לתחום אחרי שבזבזתי את כל חסכונותיי וקופת הגמל של אשתי על ציוד הי אנד שיבאתי מאנגליה ומגרמניה בהזמנה מיוחדת (נסעתי לחו"ל במסגרת העבודה הקודמת שלי באותה תקופה) והחלפות חוזרות ונשנות של רמקולים, מגברים, פרה מגברים, דאקים ומקורות שמע למציאת הסינרגיה המיוחלת. כמו כן נכנסתי לסחרור עם כבילה אקזוטית מחומרים מרוכבים ואקוסטיקה מושקעת ששנתה את מראה הסלון בדירתי הקודמת מקצה לקצה. לקחתי גם הלוואות מחברים (לשעבר) ומכרתי את האוטו. סה"כ מבחינת השקעה אני לא מדבר על אלפי שקלים אלי הרבה מעבר לזה, סדר גודל של חמש ספרות בגבול העליון של הסקאלה. הייתי חייב להנות מההשקעה ולכן לקחתי המון ימי חופש וימי מחלה כדי לנצל את הזמן שהאישה בעבודה והילדם בגן ובנוסף הוצאתי את משפחתי היקרה מחוץ לבית מספר פעמים בחודש באמתלות שונות כדי שאוכל לשמוע סימפוניות, ג'אז ופרוגרסיב מטאל בווליום גבוה מבלי שיפריעו לי. .
ולעצם העניין, יש קטע מוזיקלי עם פסנתר של להקת isildurs bane (לא זוכר כרגע איזה) שלאורך כל התהליך שימש אותי שוב ושוב לבחינה של הציוד. לאורך כל התהליך בעת החלפת הקופוננטות, לפרקים נשמע לי פחות טוב ולפרקים יותר טוב אבל לבסוף הצלחתי להגיע לרמה כזו שהפסנתר שם כל כך מוחשי שעורי נעשה חידודים חידודים ודמעות עולות בעיני בכל פעם שאני שומע אותו. זה הטריגר לכל התחביב הנפלא הזה!!!

בכל מקרה אני לא משלה את עצמי שבעוד מספר חדשים זה פשוט ישמע חרא ואני חייב יהיה להחליף משהו במערכת אחרת אצא מדעתי.

לא עושה טוב לשמוע את הסיפור שלך,
זה יכול לעורר בכולנו רגשי אשמה וחרטה
שהשקענו זמן יקר בהתמכרות הזו,
על חשבון האהובים עלינו,
אם אסתכל בראי ואראה שם בוגד
אסכים עם ההגדרה הזו,אך אחבק אותו,
בתיקוה שאני לא בקצה הסקאלה,
הרבה תובנות יש בסיפור שלך,
ליבי ליבי על כולנו עם האובססיה הזו.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כבר תיארתי את הרגע - כשהחלפתי א מגבר הקיט SG למגבר של NIKKO. ההבדל באיכות הצליל היה מדהים, לא יודע אם בגלל שה NIKKO היה כל כך מוצלח או בגלל שהקיט היה כל כך גרוע.... בשלב מאוחר יותר הבנתי שאני מאוד נהנה מאיכות הצליל של המערכת. המעניין שלתפיסתי אלה שתי הנאות נפרדות. אני יכול לשמוע באיכות ירודה שיר שאני אוהב וליהנות מהשיר עצמו, ואני יכול ליהנות מאיכות צליל גבוהה גם אם אני שומע קטע שאיני אוהב במיוחד. היה פעם איזה פרסום לגבי מערכות שמנצחים מפורסמים מאזינים להן בביתם, חלקן פשוט עלובות ברמה של מערכות משולבות סוג ז', משהו שלא היית מאמין שמנצח מקשיב לו בבית.

אריה
יש לי רסיבר של NIKKO (משנת 80 אני חושב)

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48

היית שם? זה עוזר? יש תוצאות? לפי השדרוגים האחרונים לא ממש ..
אז למי מועילות העצות האלה? תשובה במהופך:

דחא ףאל

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
לא עושה טוב לשמוע את הסיפור שלך,
זה יכול לעורר בכולנו רגשי אשמה וחרטה
שהשקענו זמן יקר בהתמכרות הזו,
על חשבון האהובים עלינו,
אם אסתכל בראי ואראה שם בוגד
אסכים עם ההגדרה הזו,אך אחבק אותו,
בתיקוה שאני לא בקצה הסקאלה,
הרבה תובנות יש בסיפור שלך,
ליבי ליבי על כולנו עם האובססיה הזו.

נמר
עושה לנו עכשו מה שאף אחד לא העיז לעשות קודם .פסיכותרפיה דרך המקלדת.
מביא אותנו לגלות את סיפורנו האפל להתמכרות לתחום האודיו ומוסיקה ההולכים יד ביד .אתם יודעים
שבה אנו רואים את עצמנו-במראה הפרטית שלנו. כל יום .
שבעצם ידועה לכולם .{אבל אף אחד לא אומר דברים אלו לאחרים כי זר לא יבין זאת}
לחברים משפחה וסביבתינו הקרובה
כבר לא שריטה זה עמק .....
זו התמכרות .אני מודע לזה - אבל יודע מתי לעצור ולא לקרוס

מזדהה איתו -וסיבלו .ובכל החברים כאן בנושא זה לחלוטין .

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
אך נמר..... החזרת אותי שלושים שנה אחורנית, עוד בתקופה שעבדתי עם אבי ז"ל בתחום הרכב.
חברת ישפאר הייתה אחת ממקבלות השרות. היינו כול כל קרובים אליהם פיזית, שלא היה מנוס מלהידבק בחיידק המטורף הזה.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
אך נמר..... החזרת אותי שלושים שנה אחורנית, עוד בתקופה שעבדתי עם אבי ז"ל בתחום הרכב.
חברת ישפאר הייתה אחת ממקבלות השרות. היינו כול כל קרובים אליהם פיזית, שלא היה מנוס מלהידבק בחיידק המטורף הזה.

אך אך .....איזה אולם קסום היה להם. זוכר אותם בפעם הראשונה הגעתי מהצפון הרחוק למצוא חלק לטרנזיסטור שלי SONY אבא קנה במלחמת יום כיפור החזיק אצלי גם בשירות הצבאי שלי . את האנגלית שלי למדתי דרך BBC מוסיקה מארצות מזרח אירופה במיוחד רומניה .
מחפש העתק של הטרנזיסטור כזה עדין כלום
את השעה הקסומה של איבי נתן בשעה 18.00 שעת דימדומים מוסיקה משנות 50/60

חזרה אל ישפאר-SONY אז היה עם תמונה ענקית בכניסה של אסטראונט מחזיק ציוד של SONY בתוך החלילית - זה היה בקומת השירות למטה
משהו זוכר את זה ???
האולם עצמו היה מורכב מחללים מוקפים זכוכית.
בתוך אולם ענק ככה ראית הכל מכל מקום אבל היה מחולק עי זכוכית .....
שם לראשונה ראיתי את הפטיפונים ומגברים של SONY בשנות השבעים זוכר עד היום
כל סידרת ES הטלויזיות הראשונות 16:9 ועוד ועוד
תקופה שלא תחזור יותר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור