AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,930
- נקודות
- 113
אין "מחיר שוק אמיתי" יחיד. יש "מחיר שוק אמיתי" למוצר חדש ואולי "מחיר שוק אמיתי" למוצר משומש, אבל התנודתיות במשומשים גדולה. יש חברות ששומרות יותר על ערך, ויש כאלה שממהרים למכור ומורידים מחיר כדי לסגור עניין בהקדם, ויש גם תלות במצב התפעולי והקוסמטי של המוצר.את "מחיר השוק האמיתי" של מכשירים ניתן להסיק די בקלות ביד 2
ציוד בן שנתים שלוש שנמכר ב 60 אחוז מערכו כחדש (במקרה הטוב), מתומחר בחזירות מבחינתי, כי למוצרי אודיו בדרך כלל יש בלאי מאוד נמוך.
יש חברות ששומרות יותר מאחרות על ערכן ביד 2, שכל אחד יעשה את המחקר שלו.
בקשר ל"חזירות" ביד 2, גם המוכר, שרוצה לקבל החזר מקסימלי על השקעתו, וגם הקונה, שרוצה לשלם מינימום, יכולים להיות מתוארים כ"חזירים" על ידי הצד האחר
לא חייבים, לכל היותר אולי אתה חייב.חייב קשר מסויים בין עלות הרכיבים שמהם בנוי המוצר לבין העלויות הסופיות. ולא איכפת לי מה התוצאה הסונית שהוא מפיק.
רוב האחרים לא רק שאינם יודעים מה יש בפנים, הם גם לא מתעניינים.
אולי לא חסרים טיפשים ופתאים, אבל זה בטח לא כולם. בכל מקרה, מחירי ציוד הי-אנד מנופחים מאז ומעולם, ומתנפחים יותר ויותר עם השנים, אז אפשר לומר שכל מי שקונה ציוד יקר מאוד הוא פתי וטיפש, כי המחירים ממש מתרחקים יותר ויותר ממחירי החלקים ככל שהמחיר גבוה יותר.זה לא קורה כי אנשים משלמים בראש ובראשונה עבור תודעה וממש לא עבור תוצאה, התוצאה זה ערך מוסף של תג המחיר המוצמד למוצר. עוד פעם זה נגרר ללהיכנס לכיס של אנשים וזה לא אתי,
ב"תוצאה" מבחינת הקונה התכוונתי למידת ההנאה שלו מהמוצר. לא משנה לי אם היא בגלל יתרונות סוניים, ו/או הנראה מהמראה החיצוני, ו/או המחשבה שהמכשיר יותר "ריאליסטי" וקרוב לאמת האבסולוטית, ו/או גאוות בעלות, ו/או אמונה ביצרן ו/או ב-hype, ו/או כל סיבה אחרת, בין אם היא נראית לאחרים מוצדקת ובין אם לא.
באת שאין לי שום כוונה, רצון או עניין לשכנע אותך במשהו. מבחינתי זה בסדר גמור אם תבוא לחנות הי-אנד עם מברג, סמארטפון ומחשבון, תפתח את הרמקול, תברר באינטרנט לגבי כל דרייבר וכל נגד וקבל וחוט מה מחירו הסיטונאי, ותחשב לעצמך את מקדם הכדאיות.בקיצור אני לא שם יותר וחבל להתווכח, לא אשלם 50 אלף או 40 או 30 על מוצר שעולה בבום 200$.