אם 2 האופציות הן תוכן גרוע באיכות מעולה או תוכן מעולה באיכות גרועה אז הבחירה ביניהן מגדירה בבירור את ההבדל בין חובב מוסיקה לבין אודיופיל.שאלה מצויינת כי מה אתה עושה כשיש אלבומי מופת עם הקלטה גרועה? אתה מקשיב או לא ?
זאת באמת תאור מוכר, גרוטסקי של אודיופיל.
אבל זהו תאור של אדם חולה
כמו כל אובססיה היא דורשת טיפול
P.S. אתה אינו רופא, אולי אקמול
אז יש צדיק בסדום ו-50 שאינם מודים שהם...
למה אנשים פוחדים להודות שהם אודיופילים?
אודיופיל זה לא מילת גנאי.
המילה הפכה לגנאי מהרגע שאודיופילים הפכו למועדון סגור של סנובים מתנשאים.
אגב, גם מי שיש לו אוסף גדול של תקליטים / דיסקים הוא לא בהכרח אוהב מוסיקה.
מי שלמשל מחזיק ציורים יקרים הוא לא בהכרח אוהב ציור.
אריה
שאלה מצויינת כי מה אתה עושה כשיש אלבומי מופת עם הקלטה גרועה? אתה מקשיב או לא ? אתה שם לב למילים למסר ולרגש או שאתה בודק פירוט איזון טבעיות בכל אלבום?
כמה פעמים אמרתי לחבר תסיים עם הציוד ותשב לשמוע מוזיקה סוף סוף כי אין סוף לשדרוגים.
יש לי דיסקים שאני מאוד אוהב את המוזיקה בהם אך הם גורמים לאוזני לדמם, לוותר עליהם פשוט כאב לי ולכן חיפשתי אותם בהוצאות אחרות או בוויניל, אז איך לכנות אותי?
אז יש צדיק בסדום ו-50 שאינם מודים שהם...
למה אנשים פוחדים להודות שהם אודיופילים?
אודיופיל זה לא מילת גנאי.
יש לי דיסקים שאני מאוד אוהב את המוזיקה בהם אך הם גורמים לאוזני לדמם, לוותר עליהם פשוט כאב לי ולכן חיפשתי אותם בהוצאות אחרות או בוויניל, אז איך לכנות אותי?
וואי...
כן אבל זה פורום על סטראו. על אודיו. מה לעשות... זה כמו שבפורום למכונות קפה ידברו בעיקר על ציוד להכנת קפה ולא על איזה סוג קפה הכי טעים. אל תשכח שכמות האנשים שאוהבים להתעסק, לדבר ולשחק עם סטראו היא קטנה לאין ערוך מאלה שאוהבים מוסיקה. אז... קהילות קטנות נוהגות להיות ... דביקות יותר. מהדקים שורות כדי להרגיש עדין חלק מקולקטיב.אפשר לראות באתר כאן למשל כמה אינפורמציה אנחנו מחליפים ביחס לציוד וכמה תשומת לב נותנים לענייני החלפת הציוד ועידוד לעשות כן וכמה מעט אינפורמציה מוחלפת ביחס למוסיקה.
שאלה מצויינת כי מה אתה עושה כשיש אלבומי מופת עם הקלטה גרועה? אתה מקשיב או לא ? אתה שם לב למילים למסר ולרגש או שאתה בודק פירוט איזון טבעיות בכל אלבום?
כמה פעמים אמרתי לחבר תסיים עם הציוד ותשב לשמוע מוזיקה סוף סוף כי אין סוף לשדרוגים.
אדם מדהים, כל האמת על עולם האודיופיליה בנעימות ובנימוס.סטיב גוטנברג מסכם את זה הכי יפה