מהיכן אתם מתחילים את בניית הסטאפ?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
כפי שהשאלה בכותרת מרמזת, נשאלת השאלה מהיכן מתחילים לבנות סט אפ, האם מהמקור, מהרמקולים (שתכלס לתפקידם הרב גוני השפעה נשמעת), אולי מההגברה ואולי בכלל מהכבלים.

במאמר מעניין טוען רוג'ר סקוף (לשעבר הבעלים של XLO) כי הדרך הנכונה להרכבת סטאפ עוברת ראשית מהכבילה, רק אחרי שמצאנו את הכבילה הניטרלית ביותר ניתן להמשיך הלאה לבחור את שאר חלקי הסטאפ ולדעת טוב יותר איך ישמעו.

להוציא את העובדה שכותב המאמר היה בעבר מתכנן ובעל חברת כבלים בעצמו, בעיני יש היגיון בדברים - אחרי הכל ברגע שיש רכיב ניטרלי שניתן להעביר מבדיקה לבדיקה החיים קלים יותר.

https://positive-feedback.com/audio-discourse/building-a-new-system/

הדבר היחיד שנישאר לי לומר, תודה ש 2018 הסתיימה, המשאלה שלי שלא להתחדש בכלום החזיקה כ 11 וחצי חודשים... :p

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
בהינתן
העובדה שכותב המאמר היה בעבר מתכנן ובעל חברת כבלים בעצמו, בעיני יש היגיון בדברים
הגיון כלכלי מאוד -- ממש מצויין למוכרי כבלים.

אם כבר, כבל הוא משהו שמחבר בין שני רכיבים וצריך להתאים לשניהם. ההצעה של הכותב הנ"ל אומרת להתחיל במשהו שלאו דווקא מתאים לאף אחד :(

לדעתי, כדאי לבחור קודם כל את הרמקול, לפי סוג הסאונד שאוהבים, וכדאי ללכת לשמוע רמקולים בטכנולוגיות שונות, לא רק דינאמיים אלא גם אלקטרוסטטיים, ריבונים, שופרים ושילובים ביניהם.

אחרי שבוחרים את הרמקול, אפשר לבחור מגבר שיתאים להם, וכדאי לבדוק טכנולוגיות שונות, לא רק טראנזיסטורים אלא גם מנורות, class D ( ? :( -- איש איש וטעמו), היברידיים וכו'. אפשר לפזול למקור כדי להתחשב בדברים כמו fully balanced לכל אורך הדרך, למי שזה חשוב לו משום מה.

הסדר ההפוך עלול להוביל לאי-התאמות. למשל אם קונים מגבר עתיר ואטים ומגלים אחר כך שבעצם אוהבים רמקולים שופריים נצילים ועדינים, הרי בעצם בזבזנו כסף על הספק מיותר, ואולי בכלל היינו מעדיפים מגבר מנורות single ended חלשלוש עם רמקולים כאלה. גם ההיפך אפשרי -- קונים מגבר נהדר אבל אחר כך מתברר שהרמקולים שהכי אוהבים אינם נצילים וחסר הספק -- במקרה הטוב חסרים עוצמה, נפח ואימפאקט, ובמקרה הרע שורפים את הטוויטרים.

את המקורות אפשר לבחור בכל שלב, והכבילה בסוף, כ-fine-tuning לבחירות הקודמות.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
בהינתן

אם כבר, כבל הוא משהו שמחבר בין שני רכיבים וצריך להתאים לשניהם. ההצעה של הכותב הנ"ל אומרת להתחיל במשהו שלאו דווקא מתאים לאף אחד :(

לדעתי, כדאי לבחור קודם כל את הרמקול, לפי סוג הסאונד שאוהבים, וכדאי ללכת לשמוע רמקולים בטכנולוגיות שונות, לא רק דינאמיים אלא גם אלקטרוסטטיים, ריבונים, שופרים ושילובים ביניהם.

אחרי שבוחרים את הרמקול, אפשר לבחור מגבר שיתאים להם, וכדאי לבדוק טכנולוגיות שונות, לא רק טראנזיסטורים אלא גם מנורות, class D ( ? :( -- איש איש וטעמו), היברידיים וכו'. אפשר לפזול למקור כדי להתחשב בדברים כמו fully balanced לכל אורך הדרך, למי שזה חשוב לו משום מה.

הסדר ההפוך עלול להוביל לאי-התאמות. למשל אם קונים מגבר עתיר ואטים ומגלים אחר כך שבעצם אוהבים רמקולים שופריים נצילים ועדינים, הרי בעצם בזבזנו כסף על הספק מיותר, ואולי בכלל היינו מעדיפים מגבר מנורות single ended חלשלוש עם רמקולים כאלה. גם ההיפך אפשרי -- קונים מגבר נהדר אבל אחר כך מתברר שהרמקולים שהכי אוהבים אינם נצילים וחסר הספק -- במקרה הטוב חסרים עוצמה, נפח ואימפאקט, ובמקרה הרע שורפים את הטוויטרים.

עמיר

כאן נמצא היתרון של כבלים תחילה, כבלים קל לשנע מחנות לחנות ולקבל תמונה איך ישמע הסטאפ, להתחיל ברמקול או בהגברה נראה יותר מורכב לאור האופציות האין סופיות.

אני לא זוכר היכן התחלתי לפני עדרים שנים, אבל לפני שנה וחצי פשוט התיישבתי על סטאפ מלא כולל הכבילה שהיצרנים מציגים את מרכולתם בתערוכות, עשיתי לעצמי חיים קלים, לכשארצה לשדרג טוב לדעת שניתן להתחיל בדרך שונה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
בחירת הרמקולים
היו לי 3 פיינליסטים מכל ה"אופציות האין סופיות", התמקדתי באחד שהכי שכנע אותי/עשה לי את זה/קלע לטעמי/הרגיש הכי נכון ועוד ועוד...לקחתי החלטה וזהו, התפתחתי איתו קדימה.
במטרה לשאוף לתוצאה הכי טובה שאני יכול לאפשר לעצמי באמצעות הרמקולים שנבחרו.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
כבלים הרבה יותר קל לשנע ממקום למקום.
זה רלוונטי רק אם המטרה היא שהתהליך יהייה נוח יותר, אבל לא רלוונטי אם רוצים שהציוד יהייה אופטימאלי.

חוצמזה, לא תמיד יש את הציוד שאתה רוצה בחנויות, ואתה נאלץ לעשות קנייה עיוורת.
במקרה כזה לא קיבלת אפילו נוחות.

לעומת זאת, כבלים הרבה יותר ישים לקבל בהשאלה מחנויות, ואתה יכול לבחון את התאמתם לציוד שכבר בחרת, מה שמקדם את בחירת הציוד האופטימאלי, לא את הנוחות.

אני יכול להעיד שאצלי הכבלים היו הרבה יותר מאפיין טיונינג.
גם אם ההשפעה ניכרת, זה לא אומר שלא מדובר ב-fine tuning.
מצאת את הכבילה המתאימה לציוד שלך.
זה ממש לא אומר שאותה כבילה מתאימה לציוד אחר.
לכן לא כדאי להתחיל מהכבילה.

עמיר

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
בחירת הרמקולים
היו לי 3 פיינליסטים מכל ה"אופציות האין סופיות", התמקדתי באחד שהכי שכנע אותי/עשה לי את זה/קלע לטעמי/הרגיש הכי נכון ועוד ועוד...לקחתי החלטה וזהו, התפתחתי איתו קדימה.
במטרה לשאוף לתוצאה הכי טובה שאני יכול לאפשר לעצמי באמצעות הרמקולים שנבחרו.

את אותו הדבר ניתן לומר על בחירה במקור או בהגברה.
תכלס, אין דרך אחת.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
למשל במצב שבו הפטיפון נשמע נפלא אבל נגן הדיסקים קצת חריף.

אם קנית מראש את הכבילה, אתה בבעייה.
אם לא, חפש כבל אחר -- בדרך כלל לא מאותה חברה -- בין הנגן לפרה, שירגיע את החריפות בלי להשפיע על הפטיפון.

הדוגמה הזו גם מפריכה את האגדה האורבנית שכל הכבילה חייבת תמיד להיות מאותו יצרן.

עמיר

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
זה רלוונטי רק אם המטרה היא שהתהליך יהייה נוח יותר, אבל לא רלוונטי אם רוצים שהציוד יהייה אופטימאלי.

חוצמזה, לא תמיד יש את הציוד שאתה רוצה בחנויות, ואתה נאלץ לעשות קנייה עיוורת.
במקרה כזה לא קיבלת אפילו נוחות.

לעומת זאת, כבלים הרבה יותר ישים לקבל בהשאלה מחנויות, ואתה יכול לבחון את התאמתם לציוד שכבר בחרת, מה שמקדם את בחירת הציוד האופטימאלי, לא את הנוחות.

גם אם ההשפעה ניכרת, זה לא אומר שלא מדובר ב-fine tuning.
מצאת את הכבילה המתאימה לציוד שלך.
זה ממש לא אומר שאותה כבילה מתאימה לציוד אחר.
לכן לא כדאי להתחיל מהכבילה.

עמיר

אני ממש מקווה שכן (מדובר בכבלים נייטרליים), הדבר האחרון שארצה שוב להתעסק עימו - כבילה.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
לדעתי: רמקולים, הגברה, מקור סאונד, כבילה.
לא ברור לי קונספט של כבילה בהתחלה - אם אין מה לחבר בכבל - למה הכבל?:)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
רק שהרמקול הוא זה שמשפיע הכי הרבה והכי מובהק על גוון הצליל המתקבל. לכן צריך לבחור אותו ראשון ולהתאים את ההגברה אליו.

תכלס, אין דרך אחת
נכון. את המקור אפשר לבחור בכל שלב.

חוצמזה, אחרי שייש כבר מערכת, הדיון הזה לא כל כך רלוונטי: אפשר למשל להחליף רמקולים, שזה כאילו לבחור אותם אחרונים. עם זאת, החלפת רמקולים עלולה לגרום צורך בהחלפת ההגברה, בלי בהכרח להשפיע על המקורות.

עמיר

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
תכלס, אין דרך אחת.

שאלת "מהיכן אתם"?
עניתי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני ממש מקווה שכן (מדובר בכבלים נייטרליים), הדבר האחרון שארצה שוב להתעסק עימו - כבילה.
איך תדע שהכבלים ניטרליים?

איך תדע שהכבלים יתאימו לרכיבים שתבחר?
הרי ייתכן שיידרש fine-tuning למקרים כמו חריפות יתר או צליל קצת סתום.

זה לא הולך לפי מה שרוצים :)

עמיר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כבר הרבה מאוד זמן אני לא בונה מערכת מ 0
רק מחליף (מקווה שמשפר :) ) רכיבים, כך שהשאלה עבורי היא לא קיימת.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
בהינתן

עמיר
מה שעמיר אמר.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
במאמר מעניין טוען רוג'ר סקוף (לשעבר הבעלים של XLO) כי הדרך הנכונה להרכבת סטאפ עוברת ראשית מהכבילה, רק אחרי שמצאנו את הכבילה הניטרלית ביותר ניתן להמשיך הלאה לבחור את שאר חלקי הסטאפ ולדעת טוב יותר איך ישמעו.

להוציא את העובדה שכותב המאמר היה בעבר מתכנן ובעל חברת כבלים בעצמו, בעיני יש היגיון בדברים - אחרי הכל ברגע שיש רכיב ניטרלי שניתן להעביר מבדיקה לבדיקה החיים קלים יותר.
הבבל"ת הזה שהוא כותב, שאני בטוח שהוא לא מאמין בו בעצמו, הוא עילה מספקת בשבילי לא לקנות כבלים של החברה הזאת לעולם. בעל בית שמנסה לרמות עם טיעון אדיוטי שכזה לא יקבל ממני כסף. אבל רגע, החברה נסגרה כבר, לא?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
לדעתי: רמקולים, הגברה, מקור סאונד, כבילה.
לא ברור לי קונספט של כבילה בהתחלה - אם אין מה לחבר בכבל - למה הכבל?:)

ע"פ טענת כותב המאמר, זו בדיוק נקודת ההתחלה, מצא כבל ניטרלי, כזה שלא משנה את הצליל ומשם תתחיל, כך תוכל לדעת שמה שאתה שומע הוא באמת הסאונד של הרמקול או ההגברה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
כבר הרבה מאוד זמן אני לא בונה מערכת מ 0
רק מחליף (מקווה שמשפר :) ) רכיבים, כך שהשאלה עבורי היא לא קיימת.

כמעט כמו כולנו, אבל לפעמים עושים restart.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
איך תדע שהכבלים ניטרליים?

איך תדע שהכבלים יתאימו לרכיבים שתבחר?
הרי ייתכן שיידרש fine-tuning למקרים כמו חריפות יתר או צליל קצת סתום.

זה לא הולך לפי מה שרוצים :)

עמיר

נכון לעכשיו הידע שלי מבוסס על בדיקותי ועל ההתרשמות מתוך הנכתב במקומות שונים באינטרנט, אם הם יספקו את הסחורה עם רמקולים אחרים, הסיכוי לכך גדול בהתבסס על הדברים שכתבתי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור