מדידות ואודיו!

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
לפי מה שאמר יואב גבע, בראיון שנתן בישראל, אם יש את כל הנתונים (מעל 300 נתונים טכניים) אז כן ניתן לדעת איך ישמע רמקול ובעצם גם כל דבר אחר, הבעיה היא כפי שאמר היא שרוב האנשים לא מכירים את כל מה שאומרים הנתונים וגם החברות לא רוצות ללמד את הציבור כי כנראה מסתתר מאוחרי זה עניין הביזנס (כסף), ואם תחשבו על כך זה נכון כי בסופו של דבר לצליל ניתן לתת ביטוי מספרי כי הכול זה פיזיקה ואין דבר כזה ששומעים משהו ולא ניתן להסביר זאת באופן פיזיקלי בעל ביטוי מטמטי (ואני אישית לא מהנדס אך למדתי פיזיקה וצטימטיקה 5 יח"ל).
אנחנו יודעים , יותר נכון, לא יודעים מספיק על מנגנון תרגום השמיעה במח ( לעומת מנגנון הראייה למשל) ולכן מדידות הם רק עוד פרט מיני רבים שצריך לייחס לו חשיבות מוגבלת. אגב, לאחרונה שמעתי כי פורום מכובד השווה בין ממירים מודרניים עם נתונים מרשימים וכניסות יואסבי מתקדמות והם לא נשמעו יותר טוב ממכשיר מודרני בן 8 שנים עם כניסת יואסבי פשוטה . ההתרשמות הייתה כמעט פה אחד.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני חושב שהמדידות הן אבני הדרך המשמשות לבניית המוצרים.
מהנדסים עובדים על פי כללים די ברורים של תורות שמבוססות בסופו של דבר על חוקי הפיזיקה.
איך הציוד צריך להישמע - זה החזון. אם נוצרת התנגשות בין החזון לבין אבני הדרך מכופפים את אבני הדרך.
נראה לי תהליך לא פשוט כשצוות האזנה רוצה לתקן משהו שטעון שיפור, הוא מוסר את המידע למהנדסים ואלה חייבים לתרגם את המידע לעולם הפיזיקה והמדידות שלהם כדי להשיג את השיפור. המהנדסים האלה, כך נראה לי, הם בעלי ידע ניסיון ויכולות גבוהים מאוד בכל מה שקשור לפן הטכנולוגי של עולם האודיו.
עם כל הכבוד, שכותבים פה מהנדסים שמעולם לא התמודדו עם תוצאות בעולם הזה, כל מה שהם מחזיקים בו זה תעודת מהנדס, נראה לי בהשוואה כאילו שאני אטען שאני מחזיק רישיון נהיגה כמעט 50 שנים, אני נוהג הרבה ויש לי ניסיון, אז אני שקול לנהגים של פורמולה 1, גם הם רק נהגים בסופו של דבר.

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
עם כל הכבוד, שכותבים פה מהנדסים שמעולם לא התמודדו עם תוצאות בעולם הזה, כל מה שהם מחזיקים בו זה תעודת מהנדס, נראה לי בהשוואה כאילו שאני אטען שאני מחזיק רישיון נהיגה כמעט 50 שנים, אני נוהג הרבה ויש לי ניסיון, אז אני שקול לנהגים של פורמולה 1, גם הם רק נהגים בסופו של דבר.

אריה
מון שרי, מהנדס אחד פה, לפחות, יודע ועוד איך למדוד מגברים (כאילו כזה אני ?) .....לעומת זאת אכן המהנדס הזה לא יודע לתכנן אותם.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מון שרי, מהנדס אחד פה, לפחות, יודע ועוד איך למדוד מגברים (כאילו כזה אני ?) .....לעומת זאת אכן המהנדס הזה לא יודע לתכנן אותם.
אתה בסדר גמור. אין לי ספק שאתה מכיר מצויין את עולם המדידות.
הויכוח שלי אתך לא מתייחס לידע שלך אלא לכך שאתה מייחס למדידות משמעויות שאין להן.

אריה

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אתה בסדר גמור. אין לי ספק שאתה מכיר מצויין את עולם המדידות.
הויכוח שלי אתך לא מתייחס לידע שלך אלא לכך שאתה מייחס למדידות משמעויות שאין להן.

אריה
פעם...אולי פעם.... אצליח להוכיח לך שאתה "לא מי יודע כמה" (*) צודק (ורד)
----------------------------------------------
(*) נדמה לי שהזכויות למשפט זה הוא מהסרט הישראלי "כבלים".....לא רוצה להפר זכויות יוצרים

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אגב, לאחרונה שמעתי כי פורום מכובד השווה בין ממירים מודרניים עם נתונים מרשימים וכניסות יואסבי מתקדמות והם לא נשמעו יותר טוב ממכשיר מודרני בן 8 שנים עם כניסת יואסבי פשוטה . ההתרשמות הייתה כמעט פה אחד.
אודה לקישור.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
מה אתם אומרים?
האם מוצר שנמדד יותר טוב ישמע יותר טוב?

גם היצרן יודע כשהיצירה שלו לא נמדדת הכי טוב, ולמרות זאת מעדיף איך היא נשמעת ונוגעת, אין מכשיר מדידה שינבא איך רכיב אודיו ישמע בפרמטרים החשובים בהאזנת מוזיקה.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מה פספסתי?

אתמול העירה את השירשור מודעה מסחרית למדידות מבנים שהוסרה.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113

שאלתי את עצמי פעם למה אני מוצא קבלים בעלי אותו הערך ובאותה הפונקציה של יצרנים שונים במכשירים זהים של יצרנים שונים, ב PS, בצימוד של סיגנל, ב DC בלוקינג, והחלטתי להיכנס למפרטים של היצרנים ומבחינה זו זה היה ממש קופי פייסט ושאלתי את עצמי האם הבחירה היא כלכלית גרידא.
בניתי קיט מגבר אוזניות ובדקתי למשל אלנה סראפיין מול רוביקון בלק גייט מול נישיקון מיוס. כולם עם נתונים זהים אך נתנו צליל שונה (היה ברייק אין וכו'), אז מאמיני המדידות יגידו שאני הוזה והייתי מבקש מהם לומר זאת גם למתכנני המכשירים שהם מכנים אותם כסילים הרי אין הבדל במדידות.

נערך לאחרונה ב:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
שאלתי את עצמי פעם למה אני מוצא קבלים בעלי אותו הערך ובאותה הפונקציה של יצרנים שונים במכשירים זהים של יצרנים שונים, ב PS, בצימוד של סיגנל, ב DC בלוקינג, והחלטתי להיכנס למפרטים של היצרנים ומבחינה זו זה היה ממש קופי פייסט ושאלתי את עצמי האם הבחירה היא כלכלית גרידא.
בניתי קיט מגבר אוזניות ובדקתי למשל אלנה סראפיין מול רוביקון בלק גייט מול נישיקון מיוס. כולם עם נתונים זהים אך נתנו צליל שונה (היה ברייק אין וכו'), אז מאמיני המדידות יגידו שאני הוזה והייתי מבקש מהם לומר זאת גם למתכנני המכשירים שהם מכנים אותם כסילים הרי אין הבדל במדידות.

מאמינים...
אתה יכול לצרף קשורים לdatasheet של הקבלים?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור