חבל שאתה לא משתמש באוזניים, בדיוק כמו שבחרת את הפוקאל ולא משהו אחר.סבבה. נניח וזה נכון, אבל זה מעלה את השאלה שעד כה מעולם לא קבלתי עליה תשובה. אם יש איזו X פקטור שגורם למכשיר להשמע מעולה, אך זה לא מתבטא בשום מדידה של אות השמע, כיצד בדיוק יצרני המכשיר מצליחים לפתח את המוצר? לכל מוצר הנדסי, וכמובן מגבר או DAC הם מוצרים הנדסיים, יש מדדי BENCHMARK נבחרים מה שמכנים FIGURES OF MERIT, ולמדדים אלו יש CONTROL LIMITS לשם בקרה בסוף הקו. אז אם כל מדד מקובל לא מייצג איכות שמע (יחס אות לרעש, אחוז עיוותים, טווח דינאמי, רוחב פס), איך בדיוק היצרן\מפתח יכול לדעת אם המכשיר עומד בתקנים? איך הוא בכלל מתחיל לפתח מכשיר כזה? האם חברות אלו מעסיקות אנשים שהתפקיד שלהם זה להאזין למוצר ולתת חוות דעת? מה קורה אם אותו בודק מתחלף? אדם אחר יכייל את המכשיר לפי הטעם האישי שלו.
אני באמת מנסה להבין איך זה בדיוק עובד? גם לא מבין מדוע אודיפילים הדוקים מאד רגישים לנושא הזה? זה לא שאני מנסה להטיל ספק בקיומו של אלוהים. זה כולה אודיו ושאלות לגיטימיות.
סבבה. נניח וזה נכון, אבל זה מעלה את השאלה שעד כה מעולם לא קבלתי עליה תשובה. אם יש איזו X פקטור שגורם למכשיר להשמע מעולה, אך זה לא מתבטא בשום מדידה של אות השמע, כיצד בדיוק יצרני המכשיר מצליחים לפתח את המוצר? לכל מוצר הנדסי, וכמובן מגבר או DAC הם מוצרים הנדסיים, יש מדדי BENCHMARK נבחרים מה שמכנים FIGURES OF MERIT, ולמדדים אלו יש CONTROL LIMITS לשם בקרה בסוף הקו. אז אם כל מדד מקובל לא מייצג איכות שמע (יחס אות לרעש, אחוז עיוותים, טווח דינאמי, רוחב פס), איך בדיוק היצרן\מפתח יכול לדעת אם המכשיר עומד בתקנים? איך הוא בכלל מתחיל לפתח מכשיר כזה? האם חברות אלו מעסיקות אנשים שהתפקיד שלהם זה להאזין למוצר ולתת חוות דעת? מה קורה אם אותו בודק מתחלף? אדם אחר יכייל את המכשיר לפי הטעם האישי שלו.
אני באמת מנסה להבין איך זה בדיוק עובד? גם לא מבין מדוע אודיפילים הדוקים מאד רגישים לנושא הזה? זה לא שאני מנסה להטיל ספק בקיומו של אלוהים. זה כולה אודיו ושאלות לגיטימיות.
שואלים שפים איך יוצא להם כל כך טעים והם עונים "אנו עושים זאת עם ה-מ-ו-ן אהבה" .....שטויות במיץ, יש לו מתכון מדוייק ומנצח. הנמשל ברור.בפורום הכחול קיבלת ממני פעם תשובה בנושא - מתוודה בעלים של חברת יוקרה שיש הבדל בין מדידות לאוזן, האוזן יודעת מיד אם משהו לא מוצא חן בעניה והמדידה יכולה להיראות תקינה, כלומר בסוף היום האוזן היא אינסטרומנט רגיש יותר מכל כלי מדידה למה נשמע טוב או לא טוב. תבין, אתה אדם ולא כלי של גרפים ועם כל הכבוד למדע לא הכל הוא יודע או מבין גם ב 2020. מכונית פורמולה 1 עוברת מיליון כוונונים וטלמטריה אין סופית, בסוף מי שקובע את הכיול הסופי זה הישבן של הנהג האוחז בהגה.
הנמשל הוא, שאת המתכון פיתחו לאחר הרבה שנים של ניסוי ותהיה רק על פי טעמם של האוכלים.שואלים שפים איך יוצא להם כל כך טעים והם עונים "אנו עושים זאת עם ה-מ-ו-ן אהבה" .....שטויות במיץ, יש לו מתכון מדוייק ומנצח. הנמשל ברור.
ולטעם של האודיופילים כידוע יש "אלף גוונים".....והסוכריה של אודיופיל א' היא הלימון של אודיופיל ב'......נו אז...לפחות זה מתאים לטעם של חלק מהאודיופילים.הנמשל הוא, שאת המתכון פיתחו לאחר הרבה שנים של ניסוי ותהיה רק על פי טעמם של האוכלים.
על טעם ועל ריח....ולטעם של האודיופילים כידוע יש "אלף גוונים".....והסוכריה של אודיופיל א' היא הלימון של אודיופיל ב'......נו אז...לפחות זה מתאים לטעם של חלק מהאודיופילים.
שואלים שפים איך יוצא להם כל כך טעים והם עונים "אנו עושים זאת עם ה-מ-ו-ן אהבה" .....שטויות במיץ, יש לו מתכון מדוייק ומנצח. הנמשל ברור.
אחד הפרמטרים המוצעים למי שבוחן מערכת הוא להאזין לה ולהרגיש אם היא מושכת אותו להמשיך בהאזנה עוד ועוד, וזה כמובן טוב, או שהמערכת גורמת למאזין להרגיש עייפות וחוסר רצון להמשיך בהאזנה.סבבה. נניח וזה נכון, אבל זה מעלה את השאלה שעד כה מעולם לא קבלתי עליה תשובה. אם יש איזו X פקטור שגורם למכשיר להשמע מעולה, אך זה לא מתבטא בשום מדידה של אות השמע, כיצד בדיוק יצרני המכשיר מצליחים לפתח את המוצר? לכל מוצר הנדסי, וכמובן מגבר או DAC הם מוצרים הנדסיים, יש מדדי BENCHMARK נבחרים מה שמכנים FIGURES OF MERIT, ולמדדים אלו יש CONTROL LIMITS לשם בקרה בסוף הקו. אז אם כל מדד מקובל לא מייצג איכות שמע (יחס אות לרעש, אחוז עיוותים, טווח דינאמי, רוחב פס), איך בדיוק היצרן\מפתח יכול לדעת אם המכשיר עומד בתקנים? איך הוא בכלל מתחיל לפתח מכשיר כזה? האם חברות אלו מעסיקות אנשים שהתפקיד שלהם זה להאזין למוצר ולתת חוות דעת? מה קורה אם אותו בודק מתחלף? אדם אחר יכייל את המכשיר לפי הטעם האישי שלו.
אענה גם אני, לפני 25 שנה, כשהבאתי את כל המערכת שלי מחו"ל, הרמקולים כמובן שמעתי אותם , חובה לדעתי !!!,אבל אם כבר אז אשאל את פותח השירשור שאלה.
האם היית מוכן לרכוש מוצר על עיוור לפי מדידות בלבד?
אהלן.אענה גם אני, לפני 25 שנה, כשהבאתי את כל המערכת שלי מחו"ל, הרמקולים כמובן שמעתי אותם , חובה לדעתי !!!,
הפאוורים נרכשו על סמך ביקורות ב Stereophile שכללו מדידות כמובן, והשאר "על הבאב אללה" (DAT , לייזר דיסק, PRE ) כמובן ציוד שעל הנייר נראה ונמדד איכותי.
אז אתה סותר את עצמך.כן !!!......הרמקול שלי לא נמדד מזהיר בכלל (Apogee Mini Grand) ........אבל אלקטרוניקה בספק , אין שום סיבה שאלקטרוניקה תמדד רע.