מגבר,pure class a...

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
YB 7 ,תודה,
אבל מה שרשום הוא רק על מעברים בין A ל AB בזמן עבודה, ועל הגנות חום
שום מילה על מצבי standby שונים
ייתכן שבציוד מנורות יש מנגנון כזה, בטרנזיסטורי לא נראה לי

דן דאגוסטינו אמר לי את זה, ואני הבחנתי בזה בעצמי שאכן הטמפרטורה של המגבר יורדת לאחר הפסקת נגינה ממושכת. איך שאני מנגן מוסיקה מחדש, אני שומע קליק של ממסר זעיר והמוסיקה נשמעת.
זה לא מצבי STAND BY שונים.. זה מעין מצב ניוטרל. שהמגבר נשאר קצת חם אך לא חם מאד.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
דן דאגוסטינו אמר לי את זה, ואני הבחנתי בעצמי שאכן הטמפרטורה של המגבר יורדת לאחר הפסקת נגינה ממושכת. איך שאני מנגן מוסיקה מחדש, אני שומע קליק של ממסר זעיר והמוסיקה נשמעת.
גם במגבר פאוור AVM SA 8.2
שהיה לי ,היה מנגנון כזה..

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
גם על AVM SA8,2 אני לא רואה כזה דבר
רעש קליק זה שנאי של סטנד ביי משדך את השנאי הראשי
אני לא רוצה להרוס שרשור.אז אני עוזב את זה. אם למישהו יש הוכחה כתובה אני אשמח

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
גם על AVM SA8,2 אני לא רואה כזה דבר
רעש קליק זה שנאי של סטנד ביי משדך את השנאי הראשי
אני לא רוצה להרוס שרשור.אז אני עוזב את זה. אם למישהו יש הוכחה כתובה אני אשמח
מה אתה לא רואה?

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
בשפה פשוטה - אני לא רואה מנגנון שמפחית צריכת חשמל אבל משאיר את הטרנזיסטורים של המבוא או ההספק בפעולה
להבנתי סטנד ביי תמיד מנתק אותם טוטאלית

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
נכון.
אך אתה עדיין מפספס.
מדובר כאן על מגברים CLASS A טרנזיסטוריים שמתחממים לסביבות 60 צלסיוס
סטנד ביי קיים בהם, אך זה הכיבוי המלא של המכשיר.
המנגנון שמדובר עליו הוא "פרקטיקה ירוקה" שמובנית למגברים הללו, כל יצרן והשיטה שלו...

כשאין סיגנאל בכניסה לפרק הזמן שקבע הייצרן, המכשיר נשאר פעיל לחלוטין אך מוריד הילוך באופן אבטומטי. זה לא בשליטת המשתמש, אלא מיקרו-קונטרולר ששולט על האוטומציה של המגבר.

אגב, במקרה של ה-KRELL הזה, מדובר במנגנון BIAS בעל ארבע מדרגות, שמנטר את סיגנל הכניסה של המגבר ויודע להתאים את מעטפת ה-BIAS האופטימלית בהתאמה לאמפליטודת הסיגנל בכניסת המכשיר.
האם את זה הצלחת לראות בכתובים??

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
בשפה פשוטה - אני לא רואה מנגנון שמפחית צריכת חשמל אבל משאיר את הטרנזיסטורים של המבוא או ההספק בפעולה
כשאתה מדליק מגבר של avm או קונסטליישן...לוקח להם זמן לעלות...כאשר הם בסטנד ביי ישר עובדים והחום שלהם טיפה יותר מאשר הם כבויים לגמריי....אז מה בדיוק קורה בפנים?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
ראה לדודמא מגבר כח של THETA שאין לו שלט רחוק ויש לו מצב standby :
When in standby, the signal is muted and the output bias of each channel is reduced to approximately 10 percent.

תמונות מצורפות

• Theta Digital Dreadnaught I owner's manual.pdf
    1.4 MB · צפיות: 482

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
נכון.
אך אתה עדיין מפספס.
מדובר כאן על מגברים CLASS A טרנזיסטוריים שמתחממים לסביבות 60 צלסיוס
סטנד ביי קיים בהם, אך זה הכיבוי המלא של המכשיר.
המנגנון שמדובר עליו הוא "פרקטיקה ירוקה" שמובנית למגברים הללו, כל יצרן והשיטה שלו...

כשאין סיגנאל בכניסה לפרק הזמן שקבע הייצרן, המכשיר נשאר פעיל לחלוטין אך מוריד הילוך באופן אבטומטי. זה לא בשליטת המשתמש, אלא מיקרו-קונטרולר ששולט על האוטומציה של המגבר.

אגב, במקרה של ה-KRELL הזה, מדובר במנגנון BIAS בעל ארבע מדרגות, שמנטר את סיגנל הכניסה של המגבר ויודע להתאים את מעטפת ה-BIAS האופטימלית בהתאמה לאמפליטודת הסיגנל בכניסת המכשיר.
האם את זה הצלחת לראות בכתובים??
זה מה שאמרתי - סטנד ביי זה הכיבוי המלא
כן רשום שהמגבר מנטר את האות הנכנס ומשתמש במינימום קלאס A שהוא יכול כדי להגביר את האות הספציפי

כשאתה מדליק מגבר של avm או קונסטליישן...לוקח להם זמן לעלות...כאשר הם בסטנד ביי ישר עובדים והחום שלהם טיפה יותר מאשר הם כבויים לגמריי....אז מה בדיוק קורה בפנים?
זה מתוך חוברת קונסטליישן
11. Mute switch This switch puts the amplifier into mute mode. In this mode, the amplifier is fully powered up, but the sound is muted. Use this mode if you wish to mute the sound, of course, but also when you are checking the connections into and out of the amplifier. In the event of an accidental disconnection, using the mute mode will prevent unwanted bursts of sound from coming through the speakers.
דלוק תמיד

ראה לדודמא מגבר כח של THETA שאין לו שלט רחוק ויש לו מצב standby :
When in standby, the signal is muted and the output bias of each channel is reduced to approximately 10 percent.
כאן יש סטנד ביי עם BIAS, אין מה לדבר
למדנו

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
במגברי פליניוס, כפי שציינתי כאשר אין סיגנל לפרק זמן של כחצי שעה (אף פעם לא מדדתי בדיוק), המגבר עובר אוטומאטי מ class A ל class a/b. יש חיווי של נורה ב class A שכאמור נכבית.

כאשר המגבר דולק (לא במוד של class A) הוא מוכן תמיד לפעולה ללא כל השהייה. כמובן שמתחמם הרבה פחות מ class A/

בנוסף יש לחצן mute (לא sb) שמנטרל את מעגל היציאות לרמקולים.

וכמובן לחצן כיבוי המגבר. שאני לא עושה בו שימוש. אצלי המגבר תמיד דולק ובמקרים שאני נעדר/חופש למס' ימים לעיתים עובר ל MUTE ע"מ להגן על הרמקולים במקרה של הפסקות חשמל וכו'.

לשמחתי הפרה מאפשר לי לבחור בין mute ל SB. מעדיף בדרך כלל להיות על mute ולעיתים רחוקות על SB שאני נעדר מהבית. מצב MUTE עדיין משאיר את הפרה/מגבר דולק אך מנטרך את היציאות.

אבל שוב מבחינת המגבר לא רואה סיבה לכבות (למעט היעדרות ממושכת מאד), וכאמצעי הגנה מעביר למצב MUTE/SB את הפרה. או MUTE את המגבר.

למעשה אצלי המגבר דולק חודשים ללא כיבוי. ואלמלא הפסקות חשמל שלא תלויות בי, הוא גם לא היה נכבה.

בקיצור במגברי טרנזיזסטור, לא רואה סיבה לכבות. אלא אם כן מדובר ב CLASS A . אצלי כאמור המעבר ל CLASS A הוא יזום על ידי בלבד (לחצן ייעודי). ובנוסף גם אם שכחתי אותו דולק על classA הוא עובר ל AB כאשר אין סיגנל.

המלצה חמה לכל בעלי המגברים המתחממים. בעלות של כ 50$ באמזון יש מאוורים ייעודיים להנחה מעל המגבר. בניגוד למאוור רגיל הם לא דוחפים את האוויר אלא סופחים/שואבים ובכך מקלים על הטמפ' ומפזרים ביעילות את החום. ניתן גם להגדיר עצמה, ומאיזה טמפ' המאוור ייכנס לפעולה.

אצלי עובד נהדר, והוא נכנס לפעולה רק בעת מעבר ל class A. במצב פעולה טמפ' המגבר יורדת (קרוב מאוד לטמפ' "הרגילה" של המגבר במוד A/B.
המכשיר נקרא
AC Infinity AIRCOM S7

קישור לאמזון:

https://www.amazon.com/-/he/silencioso-ventilador-refrigeración-receptores-Componentes/dp/B01LVW4SLP/ref=pd_sbs_147_5/142-8778973-6310857?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01LVW4SLP&pd_rd_r=d1ff9591-d29c-40cf-86fd-299848d80037&pd_rd_w=ssUra&pd_rd_wg=3tQgg&pf_rd_p=d9804894-61b7-40b3-ba58-197116cffd9d&pf_rd_r=ZJYQ9X04B22ZMHJE6QMS&psc=1&refRID=ZJYQ9X04B22ZMHJE6QMS

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
כן רשום שהמגבר מנטר את האות הנכנס ומשתמש במינימום קלאס A שהוא יכול כדי להגביר את האות הספציפי

זה מתוך חוברת קונסטליישן
11. Mute switch This switch puts the amplifier into mute mode. In this mode, the amplifier is fully powered up, but the sound is muted. Use this mode if you wish to mute the sound, of course, but also when you are checking the connections into and out of the amplifier. In the event of an accidental disconnection, using the mute mode will prevent unwanted bursts of sound from coming through the speakers.
דלוק תמיד

כאן יש סטנד ביי עם BIAS, אין מה לדבר
למדנו
:בעד:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113

זה מתוך חוברת קונסטליישן
דלוק תמיד
לא הבנתי.

בעקרון, standby זה לא כיבוי מלא. בשביל כיבוי מלא יש כפתור on/off. לפעמים אין כזה, רק standby, שאז כיבוי מלא מתבצע רק ע"י הוצאה מהחשמל.

בלי קשר, ברוב המקרים קיים גם כפתור mute, שמוריד את הווליום זמנית לגמרי או במידה ניכרת, אבל המגבר ממשיך לעבוד כרגיל, ולחיצה חוזרת על mute מחזירה את הווליום למצבו הקודם.

יש מגברים שכשמדליקים אותם, הם מתחילים במצב mute, ובהמשך עוברים למצב רגיל, או שייש צורך לעשות זאת ידנית.

הציטוט שהבאת מחוברת קונסטליישן מתייחס לכפתור mute, לא לכפתור on/off ולא לכפתור standby.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

יפה מאד.
אך כשהמנגנון מזהה שאין אות בכניסה חמש דקות, ה-BIAS יורד למדרגה הנמוכה ביותר.
כך אמר לי פנים אל פנים המעצב של המכשיר.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
לא הבנתי.

בעקרון, standby זה לא כיבוי מלא. בשביל כיבוי מלא יש כפתור on/off. לפעמים אין כזה, רק standby, שאז כיבוי מלא מתבצע רק ע"י הוצאה מהחשמל.

בלי קשר, ברוב המקרים קיים גם כפתור mute, שמוריד את הווליום זמנית לגמרי או במידה ניכרת, אבל המגבר ממשיך לעבוד כרגיל, ולחיצה חוזרת על mute מחזירה את הווליום למצבו הקודם.

יש מגברים שכשמדליקים אותם, הם מתחילים במצב mute, ובהמשך עוברים למצב רגיל, או שייש צורך לעשות זאת ידנית.

הציטוט שהבאת מחוברת קונסטליישן מתייחס לכפתור mute, לא לכפתור on/off ולא לכפתור standby.
אני ביקשתי הוכחה למצב פעולה שבו המגבר מנמיך את ה BIAS מתחת למצב עבודה רגיל ונמצא בסטנד ביי
ארז וחני מצאו ב THETA

תשובה עברה תיקון

נערך לאחרונה ב:

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
יפה מאד.
אך כשהמנגנון מזהה שאין אות בכניסה חמש דקות, ה-BIAS יורד למדרגה הנמוכה ביותר.
כך אמר לי פנים אל פנים המעצב של המכשיר.
הוא גם לא שיקר זה רשום, והמצב הנמוך הוא ה IDLE של המגבר
הדוגמא של ארז וחני מראה הגברה בסטנד ביי וטרנזיסטורים משודכים באופן מינימלי
לא חשוב סיימנו

נערך לאחרונה ב:

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
במצב סטנדביי ישנו שנאי קטן המכניס את השנאי הגדול לפעולה. כל זאת בספקים ליניארים בלבד. אין זרם ביאס מינימלי לטרנזיסטורים אלא אם כן זה תוכנן לזה אך אז השנאי הראשי עדיין יהיה מחובר ויזרים גם זרם עבור הטרנזיסטורים.
בסטנדבי בדרך כלל כל מעגל ההגברה מנותק כולל ספק,דרגת מוצא, חיבור לרמקולים.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
[QUOTE="אד במגברי פליניוס, כפי שציינתי כאשר אין סיגנל לפרק זמן של כחצי שעה (אף פעם לא מדדתי בדיוק), המגבר עובר אוטומאטי מ class A ל class a/b. יש חיווי של נורה ב class A שכאמור נכבית.

כאשר המגבר דולק (לא במוד של class A) הוא מוכן תמיד לפעולה ללא כל השהייה. כמובן שמתחמם הרבה פחות מ class A/

בנוסף יש לחצן mute (לא sb) שמנטרל את מעגל היציאות לרמקולים.

וכמובן לחצן כיבוי המגבר. שאני לא עושה בו שימוש. אצלי המגבר תמיד דולק ובמקרים שאני נעדר/חופש למס' ימים לעיתים עובר ל MUTE ע"מ להגן על הרמקולים במקרה של הפסקות חשמל וכו'.

לשמחתי הפרה מאפשר לי לבחור בין mute ל SB. מעדיף בדרך כלל להיות על mute ולעיתים רחוקות על SB שאני נעדר מהבית. מצב MUTE עדיין משאיר את הפרה/מגבר דולק אך מנטרך את היציאות.

אבל שוב מבחינת המגבר לא רואה סיבה לכבות (למעט היעדרות ממושכת מאד), וכאמצעי הגנה מעביר למצב MUTE/SB את הפרה. או MUTE את המגבר.

למעשה אצלי המגבר דולק חודשים ללא כיבוי. ואלמלא הפסקות חשמל שלא תלויות בי, הוא גם לא היה נכבה.

בקיצור במגברי טרנזיזסטור, לא רואה סיבה לכבות. אלא אם כן מדובר ב CLASS A . אצלי כאמור המעבר ל CLASS A הוא יזום על ידי בלבד (לחצן ייעודי). ובנוסף גם אם שכחתי אותו דולק על classA הוא עובר ל AB כאשר אין סיגנל.

המלצה חמה לכל בעלי המגברים המתחממים. בעלות של כ 50$ באמזון יש מאוורים ייעודיים להנחה מעל המגבר. בניגוד למאוור רגיל הם לא דוחפים את האוויר אלא סופחים/שואבים ובכך מקלים על הטמפ' ומפזרים ביעילות את החום. ניתן גם להגדיר עצמה, ומאיזה טמפ' המאוור ייכנס לפעולה.

אצלי עובד נהדר, והוא נכנס לפעולה רק בעת מעבר ל class A. במצב פעולה טמפ' המגבר יורדת (קרוב מאוד לטמפ' "הרגילה" של המגבר במוד A/B.
המכשיר נקרא
AC Infinity AIRCOM S7

קישור לאמזון:

https://www.amazon.com/-/he/silencioso-ventilador-refrigeración-receptores-Componentes/dp/B01LVW4SLP/ref=pd_sbs_147_5/142-8778973-6310857?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01LVW4SLP&pd_rd_r=d1ff9591-d29c-40cf-86fd-299848d80037&pd_rd_w=ssUra&pd_rd_wg=3tQgg&pf_rd_p=d9804894-61b7-40b3-ba58-197116cffd9d&pf_rd_r=ZJYQ9X04B22ZMHJE6QMS&psc=1&refRID=ZJYQ9X04B22ZMHJE6QMS[/QUOTE]

לא כל כך הבנתי, מצד אחד אתה שומר שהמגבר יהיה חם תמיד ו "מוכן לעבודה", ויש פה גם אנשים שמדליקים ציוד 4/8/יום שלם, לפני שהם הולכים לשמוע בו, מצד שני אתה שם לו מאוורר שיקרר אותו ...
ויש את היצרן שאומר להשאיר תמיד דלוק, היצרן לא אומר לשים עליו מאוורר.
אז ד"ר וולט צדק, למה לכבות מזגן כשאפשר להדליק חימום

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אני עברתי עכשיו לקלאס D 'נופל מהצלילות והמהירות

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
משה,
הכוונה במאוורר לסייע בפיזור החום. שנים הסתדרתיח בלי, ואני בטוח שהמגבר היה מחזיק מעמד

עדיין אנחנו נמצאים בארץ חמה. ואם אני יכול להקל בפיזור החום ולהוריד את טמפ' המגבר שהוא נמצא ב class A אז מה רע?

כמו כן, הוא מונח בסטנד ייעוד עם כ 10 ס"מ מרווח מעל המדף מעליו. עדיין לסייע לפיזור החום לא מזיק.

אם הוא היה מונח על סטנד לבד (כמו שנהוג בד"כ במונובלוק), אז פיזור החום היה טוב יותר, וייתכן הייתי נמנע בהוספת מאוורר.

אבל לעצם העניין, אצלי המגבר לא נכבה. לא רואה צורך בכך. ההשפעה של הדלקה וכיבוי למיטב ידיעתי גבווה יותר (לרעה) מאשר השארת המגבר דולק

יום טוב

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אני עברתי עכשיו לקלאס D 'נופל מהצלילות והמהירות

והמינוסים הם ?.....
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור