[QUOTE="אד במגברי פליניוס, כפי שציינתי כאשר אין סיגנל לפרק זמן של כחצי שעה (אף פעם לא מדדתי בדיוק), המגבר עובר אוטומאטי מ class A ל class a/b. יש חיווי של נורה ב class A שכאמור נכבית.
כאשר המגבר דולק (לא במוד של class A) הוא מוכן תמיד לפעולה ללא כל השהייה. כמובן שמתחמם הרבה פחות מ class A/
בנוסף יש לחצן mute (לא sb) שמנטרל את מעגל היציאות לרמקולים.
וכמובן לחצן כיבוי המגבר. שאני לא עושה בו שימוש. אצלי המגבר תמיד דולק ובמקרים שאני נעדר/חופש למס' ימים לעיתים עובר ל MUTE ע"מ להגן על הרמקולים במקרה של הפסקות חשמל וכו'.
לשמחתי הפרה מאפשר לי לבחור בין mute ל SB. מעדיף בדרך כלל להיות על mute ולעיתים רחוקות על SB שאני נעדר מהבית. מצב MUTE עדיין משאיר את הפרה/מגבר דולק אך מנטרך את היציאות.
אבל שוב מבחינת המגבר לא רואה סיבה לכבות (למעט היעדרות ממושכת מאד), וכאמצעי הגנה מעביר למצב MUTE/SB את הפרה. או MUTE את המגבר.
למעשה אצלי המגבר דולק חודשים ללא כיבוי. ואלמלא הפסקות חשמל שלא תלויות בי, הוא גם לא היה נכבה.
בקיצור במגברי טרנזיזסטור, לא רואה סיבה לכבות. אלא אם כן מדובר ב CLASS A . אצלי כאמור המעבר ל CLASS A הוא יזום על ידי בלבד (לחצן ייעודי). ובנוסף גם אם שכחתי אותו דולק על classA הוא עובר ל AB כאשר אין סיגנל.
המלצה חמה לכל בעלי המגברים המתחממים. בעלות של כ 50$ באמזון יש מאוורים ייעודיים להנחה מעל המגבר. בניגוד למאוור רגיל הם לא דוחפים את האוויר אלא סופחים/שואבים ובכך מקלים על הטמפ' ומפזרים ביעילות את החום. ניתן גם להגדיר עצמה, ומאיזה טמפ' המאוור ייכנס לפעולה.
אצלי עובד נהדר, והוא נכנס לפעולה רק בעת מעבר ל class A. במצב פעולה טמפ' המגבר יורדת (קרוב מאוד לטמפ' "הרגילה" של המגבר במוד A/B.
המכשיר נקרא
AC Infinity AIRCOM S7
קישור לאמזון:
https://www.amazon.com/-/he/silencioso-ventilador-refrigeración-receptores-Componentes/dp/B01LVW4SLP/ref=pd_sbs_147_5/142-8778973-6310857?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B01LVW4SLP&pd_rd_r=d1ff9591-d29c-40cf-86fd-299848d80037&pd_rd_w=ssUra&pd_rd_wg=3tQgg&pf_rd_p=d9804894-61b7-40b3-ba58-197116cffd9d&pf_rd_r=ZJYQ9X04B22ZMHJE6QMS&psc=1&refRID=ZJYQ9X04B22ZMHJE6QMS[/QUOTE]
לא כל כך הבנתי, מצד אחד אתה שומר שהמגבר יהיה חם תמיד ו "מוכן לעבודה", ויש פה גם אנשים שמדליקים ציוד 4/8/יום שלם, לפני שהם הולכים לשמוע בו, מצד שני אתה שם לו מאוורר שיקרר אותו ...
ויש את היצרן שאומר להשאיר תמיד דלוק, היצרן לא אומר לשים עליו מאוורר.
אז ד"ר וולט צדק, למה לכבות מזגן כשאפשר להדליק חימום