מגבר מגבר סופרנייט או סימאודיו

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
לפי הפורום של ניים הסופרנייט2 וה-23 שילוב מאד מוצלח ונפוץ .במיוחד שגם המקור של ניים

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
עופר,
ניים הולך רק עם ניים, מניים קונים את כל
המערכת,
אם תמשיך לא לשמוע מה שאומרים לך
תגיע לשוקת שבורה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עופר,
המערכת,
תגיע לשוקת שבורה.

לא מסכים איתך.
ניים הם מוצרים מעולים שמתאימים גם למוצרים מעולים אחרים.

ofer42

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
עופר,
המערכת,
תגיע לשוקת שבורה.
ואם בעתיד יהיה לי דאק אחר לא נאים?
על זה חשבת?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
לא מסכים איתך.
ניים הם מוצרים מעולים שמתאימים גם למוצרים מעולים אחרים.

קדם מגבר של ניים הולך עם מגברים שונים?
לי זה נראה כמו לחפש רוח בשדה:(

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אף אחד לא דיבר על קדם

תשמע יש אנשים ששואלים כל חיים שאלות ובסוף גם עונים
בחוצפה, ויש אנשים שמבינים ,סומכים על אלה שרוצים לעזור ועושים!

ofer42

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
תשמע יש אנשים ששואלים כל חיים שאלות ובסוף גם עונים
בחוצפה, ויש אנשים שמבינים ,סומכים על אלה שרוצים לעזור ועושים!
איפה החוצפה פה בדיוק?
אני מדבר על אינטגרייטיד ולא קדם מגבר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
קדם מגבר של ניים הולך עם מגברים שונים?
לי זה נראה כמו לחפש רוח בשדה:(

למה לא?

האם הוא עובד אחרת מכל הקדמים בעולם?
מה הופך את ניים לכזה שמתאים רק(!) לניים?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
למה לא?

שאלת אותי שלש שאלות,
התשובה היא כך פרה של ניים
ותכניס למערכת שלך ותספר לנו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אוקי.

אתה מבין שהתגובה הזו היא אחרי ששמעתי נגן של ניים, פונו של ניים ומגבר הספק של ניים?
את הקדמים החדשים לא שמעתי אבל את הדור הקודם כן. נשמע מעולה על המערכת שלי.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
אצלי סופרניט2 עובד מצוין עם מכשירים אחרים, לא של ניים. ועפר מוזמן לשמוע. כשקניתי מגבר של ניים שמעתי את המשפט הזה "ניים הולך רק עם ניים" וככל שהתענייני בו אני מתרשם שזה מין מיתוס או "אגדה אורבנית" שאינה נכונה, אבל אבל יש מאפיינים של ניים שעזרו לה להתבסס, כמו כבלי רמקול של ניים שהחברה חייבה בעבר להשתמש רק בהם אחרת האחריות לא תהיה בתוקף (משהו שקשור למאפייני המוליכות או הקיבוליות של הכבל, היום התקנה הזאת פחות גורפת, יש עוד כבלים מתאימים וזה תלוי הדגם הספציפי) או חיבורי דין שהם עשו במכשירים שלהם ולא מתאימים למכשירים אחרים (אבל אפשר לחבר גם לא באמצעותם). והרבה אופציות לשידרוג המכשירים כגון עם ספקי כח חיצוניים שלהם.
בהתייחס לאמירה של נמר שסופרניייט2 מדגיש את המיד באס, לדעתי זה נכון כאמירה כללית על ניים שבעבר, במכוון הדגישה תדרים מסוימים ופחות אחרים כדי להגביר את ההנאה מההאזנה. אני חושב שהיום זה שונה, ושהמגבר המסוים הזה כן נותן מידה רבה של שקיפות. מעבר להאזנה למערכת שלי קראתי על כך)

נערך לאחרונה ב:

ofer42

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
אצלי סופרניט2 עובד מצוין עם מכשירים אחרים, לא של ניים. ועפר מוזמן לשמוע. כשקניתי מגבר של ניים שמעתי את המשפט הזה "ניים הולך רק עם ניים" וככל שהתענייני בו אני מתרשם שזה מין מיתוס או "אגדה אורבנית" שאינה נכונה, אבל אבל יש מאפיינים של ניים שעזרו לה להתבסס, כמו כבלי רמקול של ניים שהחברה חייבה בעבר להשתמש רק בהם אחרת האחריות לא תהיה בתוקף (משהו שקשור למאפייני המוליכות או הקיבוליות של הכבל, היום התקנה הזאת פחות גורפת, יש עוד כבלים מתאימים וזה תלוי הדגם הספציפי) או חיבורי דין שהם עשו במכשירים שלהם ולא מתאימים למכשירים אחרים (אבל אפשר לחבר גם לא באמצעותם). והרבה אופציות לשידרוג המכשירים כגון עם ספקי כח חיצוניים שלהם.
בהתייחס לאמירה של נמר שסופרניייט2 מדגיש את המיד באס, לדעתי זה נכון כאמירה כללית על ניים שבעבר, במכוון הדגישה תדרים מסוימים ופחות אחרים כדי להגביר את ההנאה מההאזנה. אני חושב שהיום זה שונה, ושהמגבר המסוים הזה כן נותן מידה רבה של שקיפות. מעבר להאזנה למערכת שלי קראתי על כך)
עם איזה רמקולים אתה שומע?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
I

אתה בעצמך מדגיש שיש חיבורי דין
וכבלים ייחודיים לניים שצריך להשתמש בהם
מנדאטורית,לא הייתי ממרה את פי החברה.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
יוסי,

לכל חברה יש את הפילוסופיה שלה.

כמו לרוב חברות ההגברה יש חיבורי RCA ו XLR, ל naim יש את ה RCA ו DIN.

לגבי איכות החיבור, עם הגברה של naim השתמשתי בכל מיני אינטרקונקטים RCA והתוצאה הייתה מצויינת. החלטתי לנסות ולהשתמש בכבל עם חיבור DIN והופתעתי לטובה, הכבל זול משמעותית והתוצאה מצויינת (עלות תועלת), לא רק אם בכבל DIN הסאונד דינמי יותר ושקט יותר (יתרון חשוב, לכבל DIN חוט הארקה אחד לעומת ב RCA שני חוטי הארקה).

אותה אנלוגיה בהגברות אחרות, אם המגבר הוא fully balanced יהיה עדיף לחבר בכבל XLR מאשר כבל RCA.

לגבי כבל רמקולים,
להגברה של naim אין zobel network ב output stage, מה שמאלץ להשתמש בכבל בעל קיבוליות נמוכה, השראות יחסית גבוהה ואורך מינימלי מסויים במקרה הזה 3.5 מטר לצד מינימום.
במידה ומשתמשים בכבל בעל קיבוליות גבוהה עם מגברי naim, המגבר נכנס לתנודה oscillation בתדרים הגבוהים, כלומר המגבר יוצא מהיציבות שלו ועלול לפגוע בו.

היום המצב השתנה קצת וניתן להשתמש בכבלי רמקולים שהם די קרובים לנתוני כבל naim, כמו chord ו tellurium.
בסוף העדפתי גם כבל רמקולים naim naca5.
הכבל יותר מוזיקלי, מלא יותר אך פחות מפורט לצערי.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
יש לך גם את המשולב של קאראן שהוא חיה אחרת לגמרי ומגבר נפלא. הבעיה שאין אותו להשמעה כרגע. אז למה אני מזכיר אותו בכל זאת? כי כל מי שאני מכיר ששמע אותו, התרשם ממנו לטובה.

האקוסטיק ארטס היה אצלי. אני התרשמתי גם ממנו. לדעתי מגבר מעניין ושווה בדיקה. הקאראן יותר ריגש אותי.
ויש עוד אפשרויות. יש לך גם פליניוס. יש לך לקסמנים משולבים. רק אתה תדע איזה מגבר מתאים לך ביותר.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
למה לא?

אני מצטט אנשים שאני מעריך את דעתם: ניים מבצעים מניפולציה מסוימת על טווח התדרים כדי להפוך את הצליל לחם ומהיר.

סוף ציטוט, לא על אחריותי.....

אריה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני מודיע מנסיוני ונסיון של אחרים טובים ממני.

״יש מוצרים חמים ומהירים לפחות כמו המוצרים של ניים ואף יותר״.

שנית. המצוטטים מדווחים כאן על דבר לא הגיוני. לא ניתן לבצע מניפולציה על טווח התדרים שתהפוך מוצר למהיר יותר ממה שהוא. כלומר, לא משנה כמה תשחק עם טווח התדרים, דהיינו - טונאליות. לא תהפוך מוצר למהיר יותר.

לדעתי עצם העובדה שניים השתמשו במשך שנים עם מחברים מסויימים שאינם נפוצים במוצרים אחרים הפכו אותם לכאלה שכביכול מתאימים רק אחד לשני. כיום הם מייצרים את מוצריהם עם rca.

מה שאני טוען, כאחד שמבין קצת ביזניס/שיווק/מכירות, הוא שניים הצליחו לייצר קהל לקוחות שרוכש רק ניים. כשהבינו שיש עוד מוצרים בשוק, ברמה גבוהה יותר או דומה, והמוצרים של ניים נדחקו הצידה בגלל החיבור הלא נפוץ שמאפיין אותם, שינו כיוון, החלו לייצר את מוצריהם עם חיבור rca סטנדרטי על מנת שירכשו ניים ולא רק (!) ניים למערכות שלהם.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור