מגבר משולב Michi X5 במבחן

Yuval a

עוסק בתחום
מעורבות
87
נקודות
28
הופה הופה, טוב הסתבכת עכשיו. מתי אתה מעלה לנו סרטון שלך בקטע של גרייסי??
כבר במיל.... יש ברשת כמה דברים-
זו הפקה של קווארים לפינק פלויד-
הסאונד לא אידיאלי וגם לא מסונכרן...
אלבום שהקלטתי (אולפני גל קול)-

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,246
נקודות
113
כבר במיל.... יש ברשת כמה דברים-
זו הפקה של קווארים לפינק פלויד-
הסאונד לא אידיאלי וגם לא מסונכרן...
אלבום שהקלטתי (אולפני גל קול)-
מגניב לאללה! תודה על השיתוף.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,246
נקודות
113
מה ואיך דבר כזה קורה למיצי ?.... זה מותג מכובד כמו ש TAD של פיוניר ז"ל ....

איפה michi ואיפה TAD. לא ברי השוואה בכלל. אני מכיר את TAD לא רע, הם בליגה אחרת לגמרי מ-michi.

שאלה מסקרנת אותי האם לקחת דיסק להשוואה אולי הדווקא במיצי נשמע לא טוב עם המקור ואולי חיבור סידי הישן והטוב היה מעניק חוויה שונה .. סתם סקרנות ..
התשובה היא לא. לא רואה בזה כל צורך וזה גם לא נכון לעשות זאת. הרי מדובר כאן במבחן סקירה והמשתנה היחיד כאן הוא המגבר. כל שאר המערכת נותרה ללא שינוי, לרבות המקור והמדיה. איזה ערך מוסף היה נותן לי שימוש במקור אחר?

זה ברור לי כמאזין מה אני רוצה לשמוע ..בדיוק מאותו דיסק שלי ...כנראה לא שמעת בדיסק ..קבצים וכיוצא בזה ...גיא זה בדיוק מה שצריך להיות ...מוזר מוזר שכל זה לא ככל אבל הרגשת חסר .... זה לא זה ...
אותו הדין כמו שאלתך לבדיקה עם מקור אחר. במקרה של היצירה הזו המקור הוא הזרמה מ-TIDAL עם שליטה מ-ROON והכל דרך mac mini דרך ה-DAC שלי. כך אני מאזין ליצירה הזו בשותף ושם אני מקבל את מה שהיה לי חסר עם ה-X5. להאזין לה בדיסק פשוט היה נותן לי את ההבדלים בין הזרמה לבין דיסק. זו לא מטרת הסקירה.

גיא תודה רבה על הסקירה .. מעל לכל הכנות ..וזה חשוב מאד

תשמע, הכנות היא הבסיס לכל סקירת מוצר. נכון, לכתוב מילים לא מחמיאות למוצר זה לא פשוט אבל זו חובה מקצועית ואתית. כל כתב ודרכו לעשות זאת. כשהתחלתי לכתוב לפני כמה שנים, הנושא הזה עלה לדיון פנימי כמה פעמים מול נמר. תמיד, אבל תמיד!!! התשובה הייתה זהה ואני מצטט:
"תכתבו את מה שאתם שומעים. לטוב ולרע. ברגע שמוצר יצא מידו של היבואן והגיע לכתב, היבואן לוקח בחשבון שזה בידי הכתב. נקודה".
אגב, מהסיבה הזו בדיוק, ישנם יבואנים שלא מוכנים לספק מוצרים לסקירות.
תראה, אנחנו הישראלים לעיתים קרובות חושבים חצי מטר קדימה במקום 100 ק"מ קדימה. ישנה ציפייה שאם מוצר נסקר הוא "לא להיט" אז הכתב צריך לקטול ולקרוע את המוצר לחתיכות. ישראלים נו, "לקרוע לו ת'צורה" זה מצרך קיומי. "ממש חובה".
אז זהו שלא, וזה מכמה סיבות:
1. אין מה לעשות, היום קשה להיתקל במוצרים גרועים. אבל כאלו שבאמת ניתן לומר עליהם שהם חתיכת פח אשפה ורכישתם שוות ערך לזריקת כסף באסלה. לא אומר שאין כאלו, יש, אבל מעט מאוד. מה גם שמוצרים כאלו באופן טבעי לרוב לא מוצאים את דרכם לכתבות וסקירות. לא כאן ולא בכלל.
2. יש אין ספור דרכים לכתוב דברים לא טובים ואפילו שליליים על מוצר בלי "לקרוע לו ת'צורה". וזה נעשה כאן לא מעט גם על מוצרים יקרים להחריד. בסקירה שלי על המגבר המשולב של pilium די קטלתי את השלט שלו. מוצר בעלות הקרובה ל-150,000 ש"ח, ו- וואלה השלט לא טוב וזה נכתב. יש עוד כמה סקירות שכוללות ביקורת לא מחמיאה על דברים מסוימים במוצר. רק צריך לקרוא. הכל שם.
3. מה שאנשים לא חושבים עליו הוא הפקטור לטווח הרחוק. לקבל מוניטין של "קורע צורות מדופלם" זו משימה קלה. מאוווווד קלה. אממה, בטווח הרחוק זה יגרום ל-3 דברים:
א. מוצר שקרעו לו את הצורה יעלם מהארץ. מאוד מהר וזה ספק נחמד ספק לא.
ב. יבואנים יפסיקו לשתף פעולה עם כתבים ולא יספקו לנו מוצרים לסקירות. הרי מדובר כאן בפרנסה של אנשים (יבואנים).
ג. הכי חשוב מכל ה-3, הוא כמובן מה הרווחנו ומה הפסדנו עם שיטת ה-"קריעתי למוצר את הצורה".
הרווחנו: נעשה צדק עם העם והמוצר המדובר כמעט ויעלם מהארץ ובכך הצלנו רבבות אנשים מאבדון (אתה מזהה את הציניות, כן?).
הפסדנו: את שיתוף הפעולה עם היבואנים.
הפסדנו: את החשיפה למוצרים.
הפסדנו: את קידום התחום בארץ.

בקיצור, אפשר לשקף מצוין כל מוצר בכל רמת מחיר על הטוב ועל הפחות טוב ואפילו שים לב, על הלא טוב. רק צריך לקרוא.

איציק אמר שברמה זו חבל שלא חשבו על H.T ...נקודה מעניינת אולי חשבו אחרת.
יכול להיות שיש. לא בדקתי את זה. אכן שווה בדיקה...

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
מילים חזקות גיא ישר כח ....

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,246
נקודות
113
מילים חזקות גיא ישר כח ....
תודה רבה. מקווה שעניתי לכל הנושאים שאותם הצגת. היה דיון מעניין.
אתה רואה, אף אחד לא מחק לך ולא מילה או פסיק. דיון מכבד וסובלני זה כל מה שצריך.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
לאיתי ו.

קבל ציטוט מ soundstage למגבר הנ"ל :

"Rotel has produced an extremely accomplished, high-end integrated amplifier-DAC that continues their tradition of providing exceptional value
"
כנראה שאני לא לבד. קצת צניעות לא תזיק.

שמעת את מגבר? צורם לך שזה רוטל? רק קונסטליישן או ויטוס בא לך בטוב?

סדרת המיצ'י היא הייאנד לכל דבר ועניין. כנראה שהשם רוטל ו30,000 ש"ח מצטייר כזול מדי לכמה חברים.

אהלן
קראת את הסקירה של גיא ?

מבחינת ביצועים בקטעים מורכבים (נניח כמו היצירה שהתפתח דיון בה) המגבר אינו עמד בקריטריונים/סטנדרטים שכותב הסקירה, קבע "לעצמו".

אין קשר לשם המותג ועלותו

יכול לומר לך ששמעתי ציוד שעולה פי 7 או 8 ולא הפיל אותי או אפילו עשה לי משהו.
ושמעתי ציוד זול מהרוטל שהפתיע אותי.

מגבר "הייאנד", "אולטרה הייאנד",
זה לא טייטל.

זה נטו ביצועים !

מאמין לגיא
יש לו אוזן מיומנת
ואם כתב שהרוטל הנל התקשה לבצע את מלאכתו
אז תקבל זאת במקרה הספציפי הזה.
אלא אם כן בדקת בעצמך הרוטל הנל, והגעת למסקנות אחרות.

תשתף.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
SONYES חבר יקר
טוב לראותך...

אצל גיא
מאמין שיש מערכת שקופה ואיכותית.

התוצאה שחווה
לא קשורה לכלל המערכת
אלא נטו המגבר המשולב שסקר.

תקרא לצורך העניין את הסקירה על pilium.
וכיצד התמודד הגורילה עם היצירה.

רק המגבר המשולב הוא המשתנה.

מה איתך, אך מרגיש
?

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
תודה רבה. מקווה שעניתי לכל הנושאים שאותם הצגת. היה דיון מעניין.
אתה רואה, אף אחד לא מחק לך ולא מילה או פסיק. דיון מכבד וסובלני זה כל מה שצריך.
תודה רבה אכן ענית על הכל אולי קצת נסחפתי כמו שקורה לי לא מעט ...בו נניח כי היה לי את ההרצלים לקנות אגב עמדתי לפני קניה של מגבר מחברה מוכרת אבל חזרתי בי....
לי כחובב מוסיקה קלאסית בעיקר אבל לא רק ... זה משמעותי ביותר כי
כמו אמרתי כל אחד והפנטסיה שלו .. אצלי מאד כילד ראיתי לראשונה את התמונת של הפילהרמונית עם זובין בסימפוניה מס 5 שכל התזמורת פרוסה אגב עוד שקונטרבסים היו בצד ימין או ... תקליטי קולומביה עם הפילהרמונית ניו יורק עם ברנשטיין בסימפוניה הרביעית של ציקובסקי ב1959....השישית הפטתית והרביעית של ברהמס .. עם התזמרות הפילהרמונית ניו יורק ...ערוכה זו היתה פנטסיה ככה רציתי לשמוע הכל ... אז כילד וזה היה ממש מזמן היום .. ממרום גילי המופלג שעוד משתמש בטרנספורט דאק דיסקים מגבר ורמקולים .. במחיר שקניתי דיסקים
גם סטרימר של ניים אודיו היקר ביותר שלהם או חברה אחרת היתה נכנסת לחשבון .....

ופתאום אוי וי זמיר מישהו { לא אתה } לקח לי את הפנטסיה שלי ..וכמו ילד קטן שלקחו לי את הפנטסיה לשמוע את התזמורת אני קורא לזה יוצאת לכל הכוונים ..ואת כל החיים שאבו ממנה ..זה שובר עיסקה לטעמי.

טוב אי אפשר לקבל הכל בעולם .. עוד שאלה שלא מפסיקה להטריד אותי ... אם במוסיקה שאין לי באמת מושג כי לא נחשפתי אליה מצלצל טוב ומן הסתם פחות כלים ככה .. בבואת הצליל גדולה יותר מכיר את זה מוסיקה לכלים בודדים כמו גורדי סבל הכל נשמע חבלז
ופתאום רוצים להכניס את ההיכל רויים בלוס אנגלס לביתי ....
דווקא שהיא נדרש המגבר להוציא הכל בכל העוצמה ואין שאומרים את כל הדאעויין ....שם מתחבא ואומר תעביר תעביר אני לא יכול יותר
זה תמוהה בעני

ולדעתי שפו שפו ענק שאמרת המלך הוא עירום רק בנקודה זו בלבד כי...אני מבין לסוג המוסיקה שהחברים הצעירים שומעים זה מתאים ובגדול גדול

קבלת ברגע זה נקודות רבות ... אם כי הרמתי גבה בהתחלה איך ומה ואולי אין לבחור {אתה } לא את האמצעים כי הם דה לוקס . אלא אוזן מיומנת . בלי קשר אם מכרים או לא אוזן ... זה מה מבדיל בין נפח למכוון פסנתרים

ישר כח ..אבל בוא אחזור למציאות והיא שאני מאזין למה שיש לי ופנטסיות לחוד ומציאות לחוד

ולסיום תודה

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
SONYES חבר יקר
טוב לראותך...

אצל גיא
מאמין שיש מערכת שקופה ואיכותית.

התוצאה שחווה
לא קשורה לכלל המערכת
אלא נטו המגבר המשולב שסקר.

תקרא לצורך העניין את הסקירה על pilium.
וכיצד התמודד הגורילה עם היצירה.

רק המגבר המשולב הוא המשתנה.

מה איתך, אך מרגיש
?
שלום גם לך חבר יקר שלי
כן בהחלט אחפש את הביקורת ..לא קראתי כמעט לא נכנסתי לאתר .
אני עובר תקופה קשה עד מאד מאד ..
.גם הורגלתי מהילדות לא לבקש עזרה מאף אחד ועד היום אני כזה לא אוהב להטריד אף אחד
הבנות שלי בשני קצוות בעולם ככה אני לבד אבל . לא ממש מפריע לי כמו מפריע לי המצב הבראותי שלי שהולך ונעשה מיום ליום גרוע

אני הלכה למעשה כמעט לגמרי מושבת אז ממש לפני שנתיים נפגשנו או הלכתי ככה צולע אבל היום הצליעה משמעותית .תוך כדי כאב

האמת יש לי לבחור כמה שגרוע עכשו לגרוע מאד שעשוי לתפתח כתוצאה מניתוח ..אפילו כסא גלגלים או פגיעה במערכת העצבים ברגליים ובאגן והאיזור פגוע ממחלה קשה כמו גבינה שווצרית מתחיל הניתוח למעשה קל לאחרים לי ....שזה קל לאדם רגיל במבנה האגן ..לי מסובך לא יושב אחד מול השני DHH דו כווני וניתוח כזה ...אבל והוא לא פשוט .. נדחה כמה פעמים כל פעם
צ.ץ משהו אחר ... מצב הרוח שלי מאד מאד חרדתי .. כמעט לקיום ... וכתוצאה מכך מתפתח אם ארצה או לא דיכאון ברמות שונות כתוצאה ..עייפות חרדה ...
לא יכול כמעט לצאת לקניות ועד אני יוצא קרעת ים סוף.. וכבר מתהלך עם הליכון .. מתחיל את היום איזה מתחיל מתעורר בלילה הרבה פעמים .. מכאבים מהלחץ ומתח הולך לשרותים לא יושן כמו שצריך . עם כל זה ירדתי הרבה מאד במשקל ....
אני מסתובב במיטה כואב הולך לשירותים כואב . יושב כואב נוהג כואב ..כדורים הם מלהזכיר כי פגעו לי קשה בתפקודי כליות וכבד אז אין כדורים כדי לא לפגוע בכליות או בכבד הוראת פרופסור מומחה ואני .. ממש אובד עצות ... הוצאתי כסף על רופאים ומומחים ...

זה שאמר לי כן כן יהיה בסדר ממש הפחיד אותי!!! עוד יותר מזה שאמר אתה בסיכון שצריך לדעת .. השלכות כאמור לבחור בין גרוע עכשו לגרוע מאד אחרי או במהלך ניתוח האגן עם שיקום ארוך ארוך . לא כמו שאומרים קם ומתהלך בארץ אצלי אולי חודשים במיטה .... זקנות בנות 80 עוברים את זה בקלות לי יש סיבוכים אחרים במיבנה מילדות באגן ... חייתי ככה שנים והרמתי אפילו את לקסמן M-05 והיום בקושי שקית קניות מה הניתוח שיכולים לקצר אותי ב3/5 סמ נו מילא לא אתמודד לשחק מכבי תא אבל הבעיה ... זו הסיבוכים .. להולכה במערכת עצבים סביב האברים שלפוחית מין סוגרים נו יאללה לבית אבות ..אני רק בן 61 ..ונו זה ממש פתח לדיכדוך וחרדה ... וככה אני עובד עוד יום המוסיקה היא קצת .האויר ושכנים שבאו לי מעל לראש מציקים לי ברעש ...כל המסביב קשה לי קשה לי מאד .

כבר קשה לי להכנס ולצאת מהרכב לעלות במדרגות אגב לרדת נראה כאילו אין לי כלום ..אבל לך תעלה עם שקית ביד קניות אני מת ...

הצרה שהמצב בירך שמאל כבר מתחיל קפוט וממשיך הצרה הזו להדביק את הקצב בירך ימין עוד מעט כבר לא אוכל לנהוג ... אני בחרדה קיומית ועוד הקורונה הזו רק
נהנה... לאחרים עונש לי מתנה לא צריך לצאת מהבית ...

אתה יודע המוסיקה זה החיים שלי ושל כולנו אבל מה לעשות לאט לאט
לכן לא נכנס ולא כותב ולא משתתף ... ואוי כמעט רציתי לעשות מאמרים על מוסיקה לסרטים הקלטות מיוחדות ביצועם פתאום עננה שחורה ענקית מרחפת כל הזמן מעל לראש ובום כמו שרציתי ככה נפל הכל כמו אש של נסורת ...עצומה בהתחלה ונכבת מיד
כאמור גיא קרא למלך ערום צריך אומץ של הרקולס לשם כך ושפו ענק ענק ...

מקווה לטוב

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
חבר יקר
כואב לי מאוד לשמוע על כאבך.
אני מאחל לך שלא תרגיש כאב, חרדה ויגון.
אתה איש טוב וסופר חיובי, כולם יודעים זאת.

דש ממני והמשפחה.

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
חבר יקר
כואב לי מאוד לשמוע על כאבך.
אני מאחל לך שלא תרגיש כאב, חרדה ויגון.
אתה איש טוב וסופר חיובי, כולם יודעים זאת.

דש ממני והמשפחה.
תודה תודה רבה לך (ורד)(ורד)(ורד)ITAY123 נקווה לטוב

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
Yuval a. תגלול אחורה אתה תראה אותו.
גיא.

כתבתי מתופפים.
יהיה נעים להכיר עוד מתופפים באתר.
את יובל אני מכיר היטב.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,246
נקודות
113
חלילה.
ההפך הכל באהבה.
זה היה בציניות חבר. הכל סבבה (-:

costello

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מאז ומתמיד רוטל מייצרים מגברים מעולים! גם הליין הישן שלהם היה אז בזמנו מוצר נחשק, ההבדל הוא שהיום זה בהישג יד, בשנות ה80 רוטל אף אחד לא יכל להרשות לעצמו, ומיצי בכלל היה מגבר כזה 1 עם הפאנלים האדומים בבית רוטל בת"א והוא עלה הון, סקריה יפה ומעניינת.
אני מחזיק במגבר הישן והנדיר של מיצ׳י, פרה-פאוור (עם הפאנלים האדומים) ..
(אגב, מאוחסן הרמטית כבר הרבה שנים במצב כחדש)..

costello

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מחזיק את מגבר המיצ׳י הישן והנדיר עם הפאנל ים האדומים (פרה פאוור), למען האמת הוא סגור הרמטית ומאוחסן הרבה שנים במצב חדש..

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
מחזיק את מגבר המיצ׳י הישן והנדיר עם הפאנל ים האדומים (פרה פאוור), למען האמת הוא סגור הרמטית ומאוחסן הרבה שנים במצב חדש..

מומלץ מאוד לאוורר אותם מידי פעם. הכוונה לחיבור למתח החשמל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור