מגבר "גיבור" עם רמקולים נצילים

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
למה אתה חושב שמשהו לא ברור לי? לקחת חלק ממה שכתבתי ופירשת אותו מחוץ להקשר. אם משהו לא קשור לכלום, למה לציין אותו?
יש לי מטריה צהובה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני החלפתי ממגבר קלאס ab למגבר קלאס a , הכל יותר טוב בקלאס a מאשר בקלאס ab , הוא יותר דינמי , הבס יותר טוב , החלקות יותר טובה , הצליל יותר ״ אנושי״ , יחסית אליו הAsr הקודם נשמע לא טוב , אולי תגובתך נובעת מכך שהשוות ״ סגדן״ למגברים טובים בקלאס ab , שכידוע לך לא מדובר בבונבון התעשיה , אני. לא נראה לי מתגעגע לצלילי הסיליקון של מגברים טרנזיסטורים ab , נכון , קלאס a , חמים, כבדים ,יקרים , אבל להתעלף מהם.
ואולי המצב הוא בגלל שהלקסמן היא חברה המייצרת מגברים יותר טובים מ asr בלי קשר לטופולוגיה?
אקיופייז למשל, שהיא חברה שנראה לי לא פחות טובה מלקסמן, מייצרת בשתי הטופולוגיות ודווקא class ab הם המגברים היותר טובים ויותר יקרים אצלם.
סאונד טוב כנראה לא קשור לטופולוגיה , אלא יותר לתכנון, יישום והשקעה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
חברים, המושג "טופולוגיה" הוא דבר שונה לגמרי, ולא יכול להיות מילה נירדפת למושג CLASS A או CLASS AB.
אתם מערבבים בין נקודת העבודה של דרגת המוצא (BIAS), לבין סוג דרגות ההגברה, והשיטות השונות של המעגלים הללו שבאים לידי ביטוי בשירטוט (סכמה).
הנקודה הזו היא אולי לא הנושא כאן, אבל הרגשתי צורך להעיר.

gayle

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
ואולי המצב הוא בגלל שהלקסמן היא חברה המייצרת מגברים יותר טובים מ asr בלי קשר לטופולוגיה?
אקיופייז למשל, שהיא חברה שנראה לי לא פחות טובה מלקסמן, מייצרת בשתי הטופולוגיות ודווקא class ab הם המגברים היותר טובים ויותר יקרים אצלם.
סאונד טוב כנראה לא קשור לטופולוגיה , אלא יותר לתכנון, יישום והשקעה.
וואלה, באמת?
חשבתי שהמונובלוקים A200 הם היקרים ביותר שלהם, והם כאמור class A.
http://www.accuphase.com/model/a-200.html

אולי צריך לספר להם את זה...

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
חברים, המושג "טופולוגיה" הוא דבר שונה לגמרי, ולא יכול להיות מילה נירדפת למושג CLASS A או CLASS AB.
אתם מערבבים בין נקודת העבודה של דרגת המוצא (BIAS), לבין סוג דרגות ההגברה, והשיטות השונות של המעגלים הללו שבאים לידי ביטוי בשירטוט (סכמה).
חשבתי שאפשר לממש class a פשוט עם טרנזיסטור אחד. לממש ab פשוט חייבים שניים, לא?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אלדר. הלקסמן שונה מה-asr במהות. בלי קשר לטכניקה,.
זה לא קשור לזה שההוא היה ab וזה a. זה קשור לוויסינג השונה שלהם, העובדה שהנוכחי חזק ממנו והוא גם מופרד (מונובלוק), המחיר גם קצת שונה.

אני זוכר עם הנלסון פס שהוא היה עובר מ-a ל-ab לא היה שינוי באיכות הצליל. הביצועים נותרו כפי שהם מהתחלה ועד הסוף. המגבר הנוכחי עובד יותר זמן ב-a מהנלסון פס והוא שונה ממנו לחלוטין. שמעתי מגברים שעובדים ב-a שנשמעו עמומים, מרוחים ושמעתי כאלה בהירים וחדים כמו סכין שנזרקת עליך מהשמש. שמעתי ab חמים ורכים יותר מהלקסמנים (סגדן).

אי אפשר להגיד שטכניקה אחת יותר טובה מהשניה אבסולוטית.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
דרך אגב, תראו מה נלסון פאס כותב על המגברים שלו

באתר של פאס שאלה חמישית מלמעלה על המגברים:

https://passlabs.com/technology/questions/

למי שלא רוצה ללחוץ על הלינק:

?Why Class A
Because it sounds better - pure and simple​

זו כמובן לא הכללה לכל החברות. אבל פאס מצהיר את זה על המגברים שלו, אפילו שאצלו ה ab עובדים בוואטים הראשונים בקלאס a

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
וואלה, באמת?

אוי לא נעים.

ה-m6200 הוא המגבר החדש של החברה. הוא עובד בשיטת ab והוא גם היקר ביותר שלהם. 1.8 מליון יאן מול 1.34 מליון יאן.
זה לא ממש משנה באיזו שיטה הוא עובד אבל העוקצנות הזו. בשביל מה. הרי גם אותי עקצת בפוסט על הסטרלינג וטענת לבורות. לא רציתי להרחיב בתגובה שלי אלייך שם כי אתה יודע, לא נעים. אבל וואלה, למה ככה???

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
לדעתך אנחנו מערבבים אז גם YAMAHA מערבבת בקובץ הבא:
http://download.yamaha.com/api/asse...ite-master.prod.exp.yamaha.com&asset_id=53052

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
דרך אגב, תראו מה נלסון פאס כותב על המגברים שלו

באתר של פאס שאלה חמישית מלמעלה על המגברים:

https://passlabs.com/technology/questions/

למי שלא רוצה ללחוץ על הלינק:

?Why Class A
Because it sounds better - pure and simple​

זו כמובן לא הכללה לכל החברות. אבל פאס מצהיר את זה על המגברים שלו, אפילו שאצלו ה ab עובדים בוואטים הראשונים בקלאס a
יכול לכתוב מה שבא לו.
למדתי בחיים שלי לא להאמין ל:
1- חברי פרלמנט.
2- נשים.
3- אנשי דת.
4- חברות אודיו ומגזיני HI-FI.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
וואלה, באמת?

אתה לא צריך לספר להם כלום, הם יודעים מצוין מה הם עושים.
ראיתי כבר שנמר לימד אותך איך להסתכל בקטלוג של אקיופייז, וגם להבין.

gayle

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
אוי לא נעים.

ה-m6200 הוא המגבר החדש של החברה. הוא עובד בשיטת ab והוא גם היקר ביותר שלהם. 1.8 מליון יאן מול 1.34 מליון יאן.
זה לא ממש משנה באיזו שיטה הוא עובד אבל העוקצנות הזו. בשביל מה. הרי גם אותי עקצת בפוסט על הסטרלינג וטענת לבורות. לא רציתי להרחיב בתגובה שלי אלייך שם כי אתה יודע, לא נעים. אבל וואלה, למה ככה???
לא נורא מר נמר, זה קורה לטובים ביותר.
המחיר של ה A200 הוא 1250000 ין, לפני מיסים מקומיים ביפן, ליחידה. שכל יחידה היא מונובלוק ולא מגבר סטריאו. מה שאומר שזוג עולה 2500000 ין. לעומת ה M6200 החדש שעולה 900000 ין ליחידה ולכן 1800000 ין לזוג סטריאו.
אם אתה זקוק לעוד הסבר בנושא, פנה לאקופייז הם ישמחו לענות לך. כמו גם לרוזי בנוגע לבחירה שלהם בקלאס A.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
אגב, דווקא הקלאס A של Accuphase כן יותר יקר.

גם בגזרת האינטגרייטדים. ה-e600 יקר בהרבה מה-e470.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
חשבתי שאפשר לממש class a פשוט עם טרנזיסטור אחד. לממש ab פשוט חייבים שניים, לא?
כן ולא.
עם טרנזיסטור אחד במוצא אתה חייב לעבוד ב- CLASS A , עם שניים אתה יכול גם וגם...

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

המסמך הזה של ימאהה הוא מסמך שיווקי באיצטלה הנדסית, התיאורים שם הם כוללניים על מנת לתת לרוכש תחושה חיובית ביחס לטכנולוגיה של מוצריהם.
זה לא התורה מהר סיני...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
זה לא באמת משנה מה עדיף בהכללה, class A/AB/D או כל שילוב ביניהם, ומה יותר יקר, וכו'.

הדבר הייחיד שבאמת חשוב זה התוצאה בכל מקרה לגופו.

אין הרבה טעם לעסוק בהשוואה בין יישומים של classes, לא בין מכשירי אותה חברה ולא בין חברות שונות, אלא אם אתם מתכננים/בונים מכשירים בעצמכם.

יש הרבה טעם להשוות תוצאות במסגרת התקציב, וכשם שלא אוטומאטית הייקר יותר הוא הטוב יותר, כך גם לא אוטומאטית ה-class שמישהו מעריץ טוב יותר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
המחיר של ה A200 הוא 1250000 ין, לפני מיסים מקומיים ביפן, ליחידה. שכל יחידה היא מונובלוק ולא מגבר סטריאו. מה שאומר שזוג עולה 2500000 ין. לעומת ה M6200 החדש שעולה 900000 ין ליחידה ולכן 1800000 ין לזוג סטריאו.
אם אתה זקוק לעוד הסבר בנושא, פנה לאקופייז הם ישמחו לענות לך. כמו גם לרוזי בנוגע לבחירה שלהם בקלאס A.
אפתח ואומר שיכול להיות שאתה צודק במחירים של ה 6200 לעומת ה a100, אבל בעשורים האחרונים תמיד המגבר היקר היה ab.
ה a100 הוא חיה חדשה בליין שלהם והמגבר היקר ביותר שלהם מאז ומעולם היה m8000 (קלאס ab), שעדיין לא יצא לו מחליף

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

מאיפה המספרים הללו? למרות שהמגבר היקר ביותר שלהם (עד היום) הוא ה-m8000 והוא ab.
בארץ החדש יעלה גם יקר יותר מה-a200. ככה בלי קשר, בשביל הפרוטוקול.
אני שואל שאלה אחרת.
למה כל תגובה שלך נגועה ברעלנים?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נ.ב

מגבר 200 וואט, טרנזיסטורי, קלאס a טהור ששוקל 46 קילו. הנתון הזה קצת מוזר לי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור