מגבר "גיבור" עם רמקולים נצילים

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אשמח לדוגמאות סותרות.
פששש.....
אתה קבעת שברוב המגברים האייכותיים הואטים הראשונים הם ב CLASS A,
ועכשיו אתה רוצה שאני אוכיח לך מי לא....?
כלומר הלוגיקה שלך היא, שאתה קובע עובדות, ואחרים צריכים להפריך אותם.
באיזה אוניברסיטה אפשר ללמוד את הקורס הזה?
ד"א, קודם תגדיר מהו מגבר אייכותי?
(אני מכיר PURE ACOUSTIC ו DENONNE)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
רוזי לך תשתה קצת מים קרים, תרגע, אולי תצא לאיזו ריצה.
אבל כנראה שכחת קצת שפה זה לא איפה שמוציאים אגרסיות או נכנסים באנשים.
הדלת פתוחה...

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הדלת פתוחה...
עדיף להוציא אגרסיות מאשר להוציא איוולות כמו שאתה מוציא פה לאורך זמן, כל הזמן.
לא זוכר ששאלתי אותך להיכן להיכנס או לאיפה לצאת.
כתב האתר.......:(:eek:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אם כתבי האתר לא נוחים לך אתה מוזמן לא להכנס יותר לאתר.
וכן, אתה ועוד איך שואל אותי להיכן להכנס ומאיפה לצאת.

מציע לך בחום לערוך את ההודעה .

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אם כתבי האתר לא נוחים לך אתה מוזמן לא להכנס יותר לאתר.
וכן, אתה ועוד איך שואל אותי להיכן להכנס ומאיפה לצאת.

מציע לך בחום לערוך את ההודעה .
מה בדיוק אתה חושב שאני צריך לערוך בהודעותי?

כבר כתבתי שאני לא כל כך מחשיב את הצעותיך וחוות דעתך בתחומי האתר, אז כנראה שגם בדברים ונושאים אחרים הגישה שלי דומה.

אם אתה רוצה שייתייחסו אליך ברצינות - תנהג ותכתוב בהתאם, וגם תעמוד ותגבה דבריך, אל תשלח אחרים לחפש עובדות, או תבחר חדשות לבקרים להעלב.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לפי חוקי האתר אין לפנות לגופו של אדם.
כמו כן אין לזלזל ולהכפיש.

אתה עובר על החוקים. אני אחד מאלו שאוכפים אותם.

בנוסף אם אינך מחשיב את דעותי למה בדיוק אתה מתייחס לדברי? פשוט תתעלם. לא פניתי אלייך, אל תפנה אליי.

אני מבין שאתה בטוח שאתה יודע טוב ממני בכל נושא, אתה מוזמן לפנות לליאור או נמר שהם הבוסים פה ולבקש מהם להתחיל לסקור מוצרים כמוני, כמו כרמי, כמו תומר, כמו גולן, ללא תמורה, בזמנך החופשי וזאת כי זה תחביב .

בנתיים , מה לעשות אני אחד מהאנשים שכותבים. אתה לא מרוצה, אין בעיה, פנה עם חברייך לליאור או נמר, הם יסבירו לי שאין לי קהל ואני אפנה את מקומי. מבטיח.

שיהיה לך בהצלחה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לפי חוקי האתר אין לפנות לגופו של אדם.
כמו כן אין לזלזל ולהכפיש.

אתה עובר על החוקים. אני אחד מאלו שאוכפים אותם.

בנוסף אם אינך מחשיב את דעותי למה בדיוק אתה מתייחס לדברי? פשוט תתעלם. לא פניתי אלייך, אל תפנה אליי.

אני מבין שאתה בטוח שאתה יודע טוב ממני בכל נושא, אתה מוזמן לפנות לליאור או נמר שהם הבוסים פה ולבקש מהם להתחיל לסקור מוצרים כמוני, כמו כרמי, כמו תומר, כמו גולן, ללא תמורה, בזמנך החופשי וזאת כי זה תחביב .

בנתיים , מה לעשות אני אחד מהאנשים שכותבים. אתה לא מרוצה, אין בעיה, פנה עם חברייך לליאור או נמר, הם יסבירו לי שאין לי קהל ואני אפנה את מקומי. מבטיח.

שיהיה לך בהצלחה.
אני מתייחס לדבריך, כיון שאתה כותב אותם (כעובדות), ולדעתי מטעה חברי אתר שאולי אין להם מספיק ניסיון בתחום, ועלולים לקבל אותם כאמת מוחלטת (הרי דבריך הם תחת הכותרת של "כתב האתר").
התחביב שלי הוא לשמוע מוסיקה במערכת טובה, והתחביבים שלך הם כנראה לסקור מוצרים ללא תמורה - כל אחד ותחביבו הוא (כנראה אף אחד לא אילץ אותך לעסוק בתחביב של סקירת מוצרים).
ממש לא משנה לי אם תכתוב או לא, בתור חבר או בתור כתב.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אם אתה מתלונן על כך בכל מקום כנראה זה מפריע לך.
אינני קובע עובדות עדיין. אם הייתי קובע אותה הייתי אומר "עובדה קיימת".

מכיוון שכתבתי "רוב" על נושא המגברים הודעתי בכך שרוב מגברי ההי אנד (על זה אנחנו מדברים לא?) שהם של 500W ומעלה מנגנים בהתחלה בCLASS A . אתה מוזמן לבדוק כמה הם לא וכמה הם כן. אני יודע שבתערוכות וכתבות שקראתי וראיתי לא זכור לי ככ מגברים ברמה הזו שלא מתחילים ב CLASS A. אתה מוזמן להוכיח אותי על טעותי ואף ביקשתי כך ממך.

אינני מטעה את חברי האתר, ואם טעיתי אני תמיד , אבל תמיד כותב "סליחה, טעיתי " ועורך. אתה מוזמן לחפש ולמצוא.

אני מאוד שמח בשבילך שיש לך מערכת טובה. גם לי יש. יש לי גם מערכת טובה מאוד, וגם ברכב אחת ואוסף מוזיקה גדול ואיכותי. אז לפחות יש לנו משהו אחד משותף כנראה.

כמו שאמרתי, אף אחד לא אילץ אותי אך נבחרתי, ואם יש לך בעיה , יש פה הנהלה גבוהה יותר (ליאור ונמר) ואתה מוזמן לפנות אליהם תמיד, ואף לצרף חתימות, ואמרתי , אם זה ממש לא מתאים, אני לא אכתוב יותר. זה בסדר, אני לא אוהב להיות היכן שאני לא רצוי. כזה אני.

אז כיוון שזהו אתר פרטי, ובעלי האתר החליטו שבא להם שאני אכתוב, אז אני כותב. היה ויחליטו שלא. לא אכתוב.

שיהיה לך בהצלחה שוב.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
למה אתה שולח אותי לבדוק?
הרי אתה כתבת שרוב המגברים האיכותיים מתחילים ב CLASS A, אז תביא דוגמאות.

ובנוסף אתה שולח אותי לחפש היכן בקשת סליחה על טעות?:(

לא טענתי שיש לי מערכת טובה.
כתבתי שזה התחביב שלי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
למה? ככה. אתה לא חייב לענות לי.
אתה גם יכול להתעלם ממני לגמריי , זה בסדר.
לא התעלמתי. עניתי. אבל הרגשתי אי-נוחות כלשהי. מסתבר שלא הייתי הייחיד.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ראשית.

רוזי. למרות שאני חושב שאתה צודק בעניין הטכני. אורי הוא כתב באתר הזה. הוא משקיע המון זמן ואנרגיה בשביל לקדם את התחום, לכתוב ביקורות ולסקר תערוכות עבור כולנו. אני חושב שלגדף אותו כ״כתב האתר״ עם פרצופים זה לא לעניין, במיוחד כאשר אתה גולש ותיק ומוערך בפורום.

עכשיו לתגובתי העניינית.
אורי. ברוב המקרים, עם רמקולים נצילים מאוד, מגברים עם המון וואטים ישמעו פחות טוב ממגברים מעוטי וואטים ושקטים מאוד. לא משנה אם זה טרנזיסטור או מנורות.
מנסיוני שמעתי כמה וכמה מגברים שמתחילים מקלאס a בוואטים הראשונים שלהם ונשמעו פחות טוב מכאלה שהם לא b אם כי דיגיטלים.

לגבי מגברים שהם לא עובדים בקלאס a כלל ונשמעים פנטסטי ואף טובים יותר מחבריהם שכן עובדים בהתחלה בקלאס a. הגל h-80 למשל נשמע טוב יותר מ-שינדק 9950 שמהווים מחיר דומה ואף השינדאק חזק יותר משמעותית. ההגל שולט טוב יותר ברמקולים (במקרה נמצאים שניהם אצלי בבית כרגע. אחד לביקורת והשני של חבר טוב שרצה להתרשם מהמגבר על הרמקול שלי. קלאס a היא לא ערובה לאיכות בוואטים הראשונים. הרוטלים למשל נשמעים בינוני בעוצמות נמוכות למרות שהם עובדים בוואטים הראשונים בקלאס a אך הדינמיות והרזולוציה משתפרים פלאים בעוצמות גבוהות יותר. לכן ניתן לתת דוגמאות לכאן ולכאן. אחת הדוגמאות המדהימות הם בציוד של mbl שהוא לא עובד בקלאס a כמעט בכלל. אולי בכמה וואטים הבודדים הראשונים (חד ספרתי) ועדיין נשמע מדהים! גם המגברים של טידל לא עובדים בקלאס a כלל.
הכל תלוי תיכנון ואת שתי הטופולוגיות אפשר לעשות טוב ורע.

לגבי ההערה שלך שמגבר מנורות זה לא מגבר.
שמע אודיו ריסרצ׳ רפרנס 250, cat, ear, wavac, lamm ותבדוק אם זה מספיק מגבר או לא. אין לי ספק שלא תתאכזב מאחד מהם בבית שלך על הרמקולים שלך.

אני חושב שאתה מפספס את הנקודה. מה שטכנית הנדסית יותר טוב זה לא אומר שזה גם ישמע כך. הטכנולוגיות קיימות אך צריך לדעת למקסם את הביצוע. לא כולם יודעים, יש חילוקי דיעות לגבי מי מהן הכי טובה ויש מהנדסים מוכשרים שכל אחד מהם בונה את הכי טוב בטופולוגיה שהוא מומחה בה.

בעניין הזה קשה לי להסכים איתך. אך ההערה של רוזי בהחלט לא מקובלת ולא לעניין.

רוזי. בבקשה תערוך. כולנו רוצים שיהיה כאן יותר נעים. גם עבורך וגם עבור המתדיינים כולם.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נמר
התגובות שלי הגיעו לאחר ההודעה הזאת,
מי שרוצה כבוד, שידאג גם לתת לאחרים.
הדלת פתוחה...

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
:בעד:
תיקון קטן,
קלאס a היא לא ערובה לאיכות הסאונד.

אבל קלאס a הוא גם לא ערובה לסאונד גרוע... אבל כן יש מה שמאפיין את כל מגברי הקלאס a ששמעתי (לא שמעתי את כולם).
עדיין לא שמעתי קלאס a שצורח בגבוהים. בדרך כלל הם מגברים מהצד החמים עד הניטרלי של הסקאלה (לא מדבר על ההם שבוואטים ראשונים הם ביאסד לקלאס a.. מדבר על pure class a).

נערך לאחרונה ב:

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
אבל קלאס a הוא גם לא ערובה לסאונד גרוע... אבל כן יש מה שמאפיין את כל מגברי הקלאס a ששמעתי (לא שמעתי את כולם).
עדיין לא שמעתי קלאס a שצורח בגבוהים.
טוב אז אתה לקחת מאפיין אחד עבור מגברי קלאסס a ולא דיברת על השאר. והתכונה של צריחות לא תלויה בטפולוגיה.
בהנחה שמדובר בשני מגברים איכותיים ובאותה גזרת מחיר אחד בקלאס a והשני בקלאס ab או אחר, בהתחלה תשמע את הקלאס a אתה מתחיל לתאר את הסואנד שלי שהוא חם, מפורט ופתוח מבלי שיצרח, דינמי ובס טוב וכו'. כאשר מחליפים לקלאס ab באותה רמת מחיר, אז תרגיש שהבס בקלאס a שהוא מרוח, מבחינת דינמיות אין מה להשוות תרגיש שמגבר קלאס a שחשבת שהוא דינמי יוצעא איטי למדי לעומת המגבר האחר.

** כמובן אין בתחום הזה קונצנזוס או כלל קבוע, וכל מקרה לגופו אבל נבדקו כמה וכמה מקרים והתוצאה הייתה כמו שכתבתי לעיל.

*** אתקן את המשפט הבא:
" קלאסס a היא לא ערובה לאיכות הסאונד ".

שום טופולוגיה אינה ערובה לאיכות הסאונד.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
טוב אז אתה לקחת מאפיין אחד עבור מגברי קלאסס a ולא דיברת על השאר. והתכונה של צריחות לא תלויה בטפולוגיה.
בהנחה שמדובר בשני מגברים איכותיים ובאותה גזרת מחיר אחד בקלאס a והשני בקלאס ab או אחר, בהתחלה תשמע את הקלאס a אתה מתחיל לתאר את הסואנד שלי שהוא חם, מפורט ופתוח מבלי שיצרח, דינמי ובס טוב וכו'. כאשר מחליפים לקלאס ab באותה רמת מחיר, אז תרגיש שהבס בקלאס a שהוא מרוח, מבחינת דינמיות אין מה להשוות תרגיש שמגבר קלאס a שחשבת שהוא דינמי יוצעא איטי למדי לעומת המגבר האחר.

** כמובן אין בתחום הזה קונצנזוס או כלל קבוע, וכל מקרה לגופו אבל נבדקו כמה וכמה מקרים והתוצאה הייתה כמו שכתבתי לעיל.

*** אתקן את המשפט הבא:

נאה דרשת "נצח" :בעד:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113

*** אתקן את המשפט הבא:

אני החלפתי ממגבר קלאס ab למגבר קלאס a , הכל יותר טוב בקלאס a מאשר בקלאס ab , הוא יותר דינמי , הבס יותר טוב , החלקות יותר טובה , הצליל יותר ״ אנושי״ , יחסית אליו הAsr הקודם נשמע לא טוב , אולי תגובתך נובעת מכך שהשוות ״ סגדן״ למגברים טובים בקלאס ab , שכידוע לך לא מדובר בבונבון התעשיה , אני. לא נראה לי מתגעגע לצלילי הסיליקון של מגברים טרנזיסטורים ab , נכון , קלאס a , חמים, כבדים ,יקרים , אבל להתעלף מהם.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני החלפתי ממגבר קלאס ab למגבר קלאס a , הכל יותר טוב בקלאס a מאשר בקלאס ab
יכול להיות שכך זה במגבר הספציפי ואולי אפילו בעוד כמה וכמה, אבל אני מעריך שזה לא נכון להכליל זאת לכל המגברים שעובדים ב-classes השונים באשר הם.

==================================================================

בכל מקרה, ה-classes השונים אינם נושא השירשור.

וכאמור, גם בנושא השירשור, זה לא נכון להכליל לכל שילובי מגבר "גיבור" עם רמקולים נצילים באשר הם, וכנראה שגם הנימוקים הספציפיים שהועלו אינם בהכרח נכונים, אפילו למקרה הספציפי, שלא לדבר על ההכללות.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אני חושב כמו שניצל. אבל בלי קשר, הסיבה שכתבתי את מה שכתבתי היא שכשאומרים שטופולוגית קלאס a לא מבטיחה סאונד טוב זה יוצר אצל אנשים את הרושם שלא כדאי לנסות, או שבדרך כלל ab באותו תקציב עדיף... מה שלא תמיד נכון או לא תמיד לא נכון. זה כמו שאגיד שפטיפון הוא לא ערובה לסאונד טוב. זה נכון, אבל לא קשור לזה שניתן להגיע לסאונד נפלא מפטיפון, ולא קשור לזה שניתן להגיע לסאונד נפלא מ CD... ולא קשור לזה שניתן להגיע לסאונד גרוע מפטיפון או CD... זה פשוט לא קשור לכלום :)

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הסיבה שכתבתי את מה שכתבתי היא שכשאומרים שטופולוגית קלאס a לא מבטיחה סאונד טוב זה יוצר אצל אנשים את הרושם שלא כדאי לנסות, או שבדרך כלל ab באותו תקציב עדיף
משעשע לראות איך אתה ממציא לעצמך רושם ואחר כך גם מתווכח אתו :)

האם גם לאמירה כמו שמגבר טרנזיסטורי אינו ערובה לאיכות, או ש-CD אינו ערובה לאיכות תמציא התרשמות של אנשים אחרים ותתווכח איתה?

העניין כאן הוא דווקא בכיוון ההפוך -- אני מעריך שידוע לרוב האנשים של-class A יש יתרונות בסאונד -- עובדה -- דגמי ה-class A של הרבה חברות יקרים יותר משאינם כאלה, וחברות רבות מייצרות שכשירים שפועלים ב-class A לפחות בוואטים הראשונים, שהם הבסיס לאיכות סאונד.

אז הכוונה היא שלמרות ש-class A "רומז" על איכות, אין כאן הבטחה לאיכות, כמו שגם אי שימוש ב-class A אינו רומז על היעדר איכות.

ע"ע "יש את הטכנולוגייה וייש את מה שעושים איתה".

מה לא ברור בזה, שדורש הבהרות יתר?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור