אני לא בטוח שאין מצב כזה של "יותר מדי ואטים". מנקודה מסויימת והלאה, אין משמעות לתוספת הכוח, בטח לא לתוספת כוח רציף (RMS) בניגוד ליכולת לטפל בקפיצות גדולות אך קצרות-טווח בסיגנל, מה שקשור יותר למהירות (slew rate, rise time) ולרזרבות הזרם. יכולת לטפל בהספק RMS גבוה לא מבטיחה שהטיפול בקפיצות כאלה יהייה טוב יותר.
לעומת זאת, יש מצב שבמגברים חזקים, חלק מההשקעה בהם הוא ליכולות ההספק, לפעמים על חשבון האיכות בוואטים הראשונים.
בעצם, מה שמשפיע ביותר על האיכות הכוללת הוא איכות הוואטים הראשונים, שבהם מרוכזת רוב המוזיקה, ולכן אפשרי שבמחיר נתון, מגבר חלש יותר יישמע טוב יותר, לפחות בוואטים הראשונים האמורים.
רמקולים נצילים מאפשרים לעבוד בחלק גדול יותר מהזמן בתחום הוואטים הראשונים, כך שכאן מתבטא בייתר תוקף יתרון באיכות על פני יכולת לעוצמה.
אני רואה את החסרונות הבאים לשילוב מגבר חזק במיוחד עם רמקולים נצילים במיוחד:
- יתכן שהמגבר לא מצטיין די הצורך בוואטים הראשונים
- עלולה להיות בעיית gain -- אי אפשר לשמוע ממש חלש ו/או שכל תוספת קטנה בכפתור הווליום גורמת לתוספת גדולה מדי בעוצמה, ואין אפשרות לכון במדוייק לכל עוצמה שרוצים
- יש סיכון גבוה יותר -- לציוד ולאזניים -- במקרי תקלה ו/או הגזמה בווליום (כן, אני יודע שקל יותר לשרוף רמקולים -- במיוחד טוויטרים -- עם מגבר חלש מדי מאשר עם חזק מדי)
עמיר