מגברי CLASS D - לא מה שחשבתם + דעה של פול

OzKol

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
18
אני לא מבין את האנלוגיה.
אם אודיופיל טוען שרק האוזן היא הקובעת, אז למה אותו אודיופיל לא מוכן לקבל את הטענה שמודול class D בתוצרת "DIY" לא יכול להכות מגברים ממותגים יוקרתיים וטובים אחרים מבלי שבדק זאת בכלל?

לדעתי אותו אחד שטוען טענה כזו מראש העושה סינון בראש הוא לא אודיופיל, הוא מותגיופיל.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני לא מבין את האנלוגיה.
אם אודיופיל טוען שרק האוזן היא הקובעת, אז למה אותו אודיופיל לא מוכן לקבל את הטענה שמודול class D בתוצרת "DIY" לא יכול להכות מגברים ממותגים יוקרתיים וטובים אחרים מבלי שבדק זאת בכלל?

לדעתי אותו אחד שטוען טענה כזו מראש העושה סינון בראש הוא לא אודיופיל, הוא מותגיופיל.
זו לא הנקודה.
Eb1000 טוען שהקיט שלו שעלה לו 6000 שח טוב יותר ממגברים שעולים פי 10 ויותר. בטענה הזו הוא מסתמך על הידע שלו ועל דפי נתונים מבלי ששמע את המגברים היקרים.

אריה

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
אני לא מבין את האנלוגיה.

אם המפעל שם דגש על מדידות ופחות על הקשבה אז לאותו אודיופיל יש כל הסיבות בעולם להניח זאת.

OzKol

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
18
אם המפעל שם דגש על מדידות ופחות על הקשבה אז לאותו אודיופיל יש כל הסיבות בעולם להניח זאת.

ומי אמר שהמפעל שם דגש רק על מדידות? זה אתה אומר.

אתה יודע כמה "אודיופילים" פגשתי בחיי שתמיד מסננים את הציוד שלהם לפי הרגשת בטן בלבד ורק אחר-כך הולכים לשמוע?

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
:בעד: הגישה שלך מקובלת עלי וברור לך שאתה "זן נדיר" ........שאר החברים טוענים שהם אכן שומעים ההבדלים

החוויה של שנינו ממוסיקה ו"מצליל על" זהה לחלוטין.....ההבדל היחיד הוא שלך לא אכפת מה הסיבה, ולי לא רק שאכפת אלא אני גם מבין היטב מאין זה מגיע לפרטי פרטים.

זה כמו ההבדל בין נהג מרוצים מעולה שהוא מאמן כושר/עורך דין במקצועו לנהג מרוצים מעולה לא פחות, שהוא גם מהנדס מכונות+תוכנה, ויכול לעזור ולייעץ לצוות שמכוון את הרכב לפני המרוצים.

שניהם נהנים מחוויית הנהיגה עצמה בדיוק באותה מידה........או בשפה אחרת "טכנוקרטים לא נהנים פחות" ;)

לא נכון. אתה לא נותן לחויית האזנה להתגבר על הידע הטכני שלך. לא השתכנעת שיש הבדל בכבלי רמקולים עד שהסברת לך את זה מבחינה טכנית. זאת אומרת שהחוויה האודיופילית שלך מוגבלת על ידי הידע הטכני שלך.
אני, בתור מישהו ממדעים מדויקים, סירבתי להאמין להבדלים שטותיים ולא הגיוניים כאלה. אבל ברגע ששמעתי כזה הבדל, אמרתי "אוקיי, יש כאן משהו שאני לא מבין אבל פאק זה נשמע מעולה".

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אני לא מבין את האנלוגיה.

את הטענה הזאת כפי שרשמת אותה אף אחד לא טוען. מה שאנחנו טוענים זה שהכל יכול להיות ומה שקובע זה חווית הסאונד.
מה שלא מקובל, עלי לפחות, זה הנסיון המיסיונרי-אובססיבי לשכנע אותי בכל מחיר שאני אידיוט שזורק כסף לפח.
אני לא מבין מה הצורך הדחוף של כמה אנשים להתעסק כל הזמן עם הנושא הכספי בכזה להט קדוש כאילו מדובר בכספי ציבור.

OzKol

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
18
זו לא הנקודה.
Eb1000 טוען שהקיט שלו שעלה לו 6000 שח טוב יותר ממגברים שעולים פי 10 ויותר. בטענה הזו הוא מסתמך על הידע שלו ועל דפי נתונים מבלי ששמע את המגברים היקרים.

אריה

עזוב את המדידות בצד.
הטענה שלך היא שמוצר יקר תמיד יהיה טוב יותר מהזול היא טענה לא נכונה.
המחיר זה פונקציה של מיתוג, לוגיסטיקה, עובדים ומשתנים נוספים, אבל בטח לא ערובה לאיכות צליל.

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
ומי אמר שהמפעל שם דגש רק על מדידות? זה אתה אומר.

אתה יודע כמה "אודיופילים" פגשתי בחיי שתמיד מסננים את הציוד שלהם לפי הרגשת בטן בלבד ורק אחר-כך הולכים לשמוע?

לעומת הטכנופילים שבאים בראש פתוח לכל דבר....

OzKol

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
18
את הטענה הזאת כפי שרשמת אותה אף אחד לא טוען. מה שאנחנו טוענים זה שהכל יכול להיות ומה שקובע זה חווית הסאונד.
מה שלא מקובל, עלי לפחות, זה הנסיון המיסיונרי-אובססיבי לשכנע אותי בכל מחיר שאני אידיוט שזורק כסף לפח.
אני לא מבין מה הצורך הדחוף של כמה אנשים להתעסק כל הזמן עם הנושא הכספי בכזה להט קדוש כאילו מדובר בכספי ציבור.

אף אחד לא אומר לך מה לרכוש ומה לא לרכוש. אבל הסינון שלכם הוא על סמך הכסף והיוקרה של המיתוג... אם מוצר עולה $10k ואחר עולה 30k$. הטענה שלכם היא שהמוצר ב 30k$ יהיה טוב יותר עוד מבלי שבדקתם.

אז לומר שאודיופיל רוכש מוצר רק לפי האוזן זה ממש לא נכון. צליל זה לא השיקול העיקרי אצל הרבה אודיופילים.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אף אחד לא אומר לך מה לרכוש ומה לא לרכוש. אבל הסינון שלכם הוא על סמך הכסף והיוקרה של המיתוג... אם מוצר עולה $10k ואחר עולה 30k$. הטענה שלכם היא שהמוצר ב 30k$ יהיה טוב יותר עוד מבלי שבדקתם.

אז לומר שאודיופיל רוכש מוצר רק לפי האוזן זה ממש לא נכון. צליל זה לא השיקול העיקרי אצל הרבה אודיופילים.
בשתי מילים, לא נכון.
ובשלוש מילים, ממש לא נכון.

OzKol

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
18
בשתי מילים, לא נכון.
ובשלוש מילים, ממש לא נכון.

אם כך, אז אתה מסכים למבחן עיוור פרופר, או שהעיניים והשכל חייבים לעבוד יחד עם האוזניים?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113

אתה יכול להביא דוגמה אחת של טענה כמו זו שאתה מייחס לאודיופילים?
דוגמה בבקשה, לא סתם הסברים ודעות.

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
עזוב את המדידות בצד.
הטענה שלך היא שמוצר יקר תמיד יהיה טוב יותר מהזול היא טענה לא נכונה.
המחיר זה פונקציה של מיתוג, לוגיסטיקה, עובדים ומשתנים נוספים, אבל בטח לא ערובה לאיכות צליל.
ואיפה קראת שאני טוען טענה שכזו?

אריה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אם כך, אז אתה מסכים למבחן עיוור פרופר, או שהעיניים והשכל חייבים לעבוד יחד עם האוזניים?
אני לא יודע מה הסיפור אצלך, אבל אצלי השכל תמיד חייב לעבוד.
מבחן עיוור למה? למה שאני אוהב? מה יתן לך הנתון של מה שאני אוהב?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
גם לגבי מבחן עיוור יש הסתייגויות.

אריה

OzKol

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
18
אתה יכול להביא דוגמה אחת של טענה כמו זו שאתה מייחס לאודיופילים?
דוגמה בבקשה, לא סתם הסברים ודעות.

אריה

אוו אריה, יש לי המון... תאמין לי שאני אולי מהבודדים פה שיש להם נסיון גם בתור לקוח, גם בתור סוחר וגם בתור מתכנן ויצרן אודיו ולכן ראיתי את כל קשת האודיופילים מכל הכיוונים ואני אודיופיל בעצמי.

אבל אני יכול לצטט לך דוגמא אחת של מפיץ אמריקאי שהתכתבתי איתו ולא בתור לקוח, אלא בתור יצרן ולכן השיחה הייתה נטולת אינטרס וסודות שיש מול לקוח.

It is easier to sell a bad sounding speaker that looks great and exciting that it is to sell another box speaker that sounds incredible. Engineers do not understand this, they spend all their time on the inside of the box then none of their time designing something that will visually excite people.

I tell you this to try and help you gain some insight from someone who has sold all of the best and most expensive speakers. Make it look good, FIRST – then make it sound good

זה מוכיח את כל מה שהיצרנים הטובים והנחשבים כבר יודעים ממזמן, קודם משקיעים במראה עיניים ורק אחר-כך באיכות הצליל וזאת על מנת למכור יותר.

אז עכשיו תגיד לי אתה, אודיופילים רוכשים קודם כל עם העיניים או קודם כל עם האוזניים?

OzKol

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
18
אני לא יודע מה הסיפור אצלך, אבל אצלי השכל תמיד חייב לעבוד.
מבחן עיוור למה? למה שאני אוהב? מה יתן לך הנתון של מה שאני אוהב?

אל תתנשא.
ולמה מבחן עיוור? כי שומעים עם האוזניים ולא עם העיניים.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אוו אריה, יש לי המון... תאמין לי שאני אולי מהבודדים פה שיש להם נסיון גם בתור לקוח, גם בתור סוחר וגם בתור מתכנן ויצרן אודיו ולכן ראיתי את כל קשת האודיופילים מכל הכיוונים ואני אודיופיל בעצמי.

אבל אני יכול לצטט לך דוגמא אחת של מפיץ אמריקאי שהתכתבתי איתו ולא בתור לקוח, אלא בתור יצרן ולכן השיחה הייתה נטולת אינטרס וסודות שיש מול לקוח.

It is easier to sell a bad sounding speaker that looks great and exciting that it is to sell another box speaker that sounds incredible. Engineers do not understand this, they spend all their time on the inside of the box then none of their time designing something that will visually excite people.

I tell you this to try and help you gain some insight from someone who has sold all of the best and most expensive speakers. Make it look good, FIRST – then make it sound good

זה מוכיח את כל מה שהיצרנים הטובים והנחשבים כבר יודעים ממזמן, קודם משקיעים במראה עיניים ורק אחר-כך באיכות הצליל וזאת על מנת למכור יותר.

אז עכשיו תגיד לי אתה, אודיופילים רוכשים קודם כל עם העיניים או קודם כל עם האוזניים?
אנחנו מדברים על הפורום, אפילו כתבת שאני טוען שמוצר יקר יותר בהכרח טוב יותר ממוצר זול יותר, וכמובן שאין לך דוגמה לטענה הלא נכונה הזו. הדוגמה שהבאת לא רלבנטית.
אבל מאחר והבאת אותה, כתבתי פה לנמר, לא זוכר איפה, אפשר לחפש, על פול מ ps audio שמספר שהם תכננו רמקול ובנו אותו והרמקול חזר לייצור בהוראת ההנהלה בניגוד לעמדתו מפני שהוא לא היה יפה מספיק.
הטענה הייתה שרמקול אחרי הכורסאות הוא הרכיב הכי משמעותי בסלון.
אני לא רואה שו פסול בכך שיצרנים בונים מוצרים שהם גם יפים לעין.

אריה

OzKol

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
18
אנחנו מדברים על הפורום, אפילו כתבת שאני טוען שמוצר יקר יותר בהכרח טוב יותר ממוצר זול יותר, וכמובן שאין לך דוגמה לטענה הלא נכונה הזו. הדוגמה שהבאת לא רלבנטית.
אבל מאחר והבאת אותה, כתבתי פה לנמר, לא זוכר איפה, אפשר לחפש, על פול מ ps audio שמספר שהם תכננו רמקול ובנו אותו והרמקול חזר לייצור בהוראת ההנהלה בניגוד לעמדתו מפני שהוא לא היה יפה מספיק.
הטענה הייתה שרמקול אחרי הכורסאות הוא הרכיב הכי משמעותי בסלון.
אני לא רואה שו פסול בכך שיצרנים בונים מוצרים שהם גם יפים לעין.

אריה

אתה מתעלם מהנאמר.

"Make it look good, FIRST – then make it sound good"

ככה זה עובד חביבי. רוב האנשים רוכשים עם העיניים ותחושות הבטן. וגם פה באתר.

ופול הוא איש שיווק מדהים, עם המון ידע ונסיון... אבל מה הקשר למה שפול אמר ולדוגמא שלי? ציוד צריך להראות טוב כי כיף שיש לך מוצר יפה בלי קשר לאודיו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור