pruym
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,888
- נקודות
- 113
וזה כאן ורק עכשיו!חיים פעם אחת
וזה כאן ורק עכשיו!חיים פעם אחת
מה שמזכיר לי שמאז הביקורת של נגרה לא היתה פה ביקורת של היי אנד אמיתי.חבל שלא אמרת לאותו יצרן שהוא מקשקש בקומקום.
ומדוע? משום שיש לי טיפה נסיון עם מוצרים יקרים וזולים יותר. אין מה לעשות, מוצרים יקרים ומושקעים כמו קונסטליישן, נגרה, בולדר, גריפון, דיאגוסטינו, סולושיין נשמעים טוב יותר מאשר מגברים כמו מיוזיקל פידליטי, רוטל, אודיו אליכימי, אקספוז׳ר, ארקם וכ״ו. איך יודעים? שומעים בבית ולא בתערוכות. תערוכה זה מקדם התחום הכי משמעותי שיש, נותן לאנשים את החשק והאנרגיה להמשיך ולהתקדם בתחביב.
אני יכול להגיד לך יותר מזה.
תראה את המערכות בארץ. תראה איזו רמה של מוצרים יש בבתי האודיופילים היום. הביצועים שהמערכות האלה מפיקים הם גבוהים לאין שיעור לעומת המערכות ה״פשוטות״ שהיו לנו לפני עשור.
בקיצור. שלא תחליט פתאום להפסיק לשווק מוצרי עילית, בגלל שיצרן אחד במינכן לא הצליח ליצר מוצר שישלמו לו עליו את המספרים האלא.
זה בדיוק מה שאני חושב גם על רמקולים מסוג מסויים. מהירים אך לא טבעיים.אני מוצא את המגברים בקצה העליון שמתהדרים ב"מהירות אדירה" (ואכן יש להם את זה) כמהירים יותר מהמציאות. זה לא טבעי וגורם לחוסר נינוחות בהאזנה. על ההישג הזה אתה משלם המון.
מה שמזכיר לי שמאז הביקורת של נגרה לא היתה פה ביקורת של היי אנד אמיתי.
אם כבר שלפת, אז בו נפתח את הנושא.
בבית מול זה של אבא שלי בהרצליה מתגורר האדם העשיר בישראל...רומן משהו
תתפלא אבל אין לו מערכת אקזוטית באף אחד מהחדרים, אהה, גם בבית ממול סך רכיבי האודיו לא חוצה את 15,000 דולר וגם זה בלחץ.
צא מהסרט שבגלל שמישהו מיליארדר הוא לא עושה חשבונות, תראה את שי אגסי אדם שיושב עדיין על מאות מיליונים נוסע ברנו פלואנס וגר בבית שאינו מנקר עינים, כך גם הבעלים של רד, יהודה וזהר זיסאפל נוסעים ברכבים צנועים למרות שהחברות שבבעלותם מגלגלות מיליארדים.
לא כולם קורצו מאותו החומר
לאחרונה היה לי חשק לקבל מוצרים זולים. יש לי את התקופות האלה.
נמר חווה את "מהפכת הקוטג" באיחור קל
אז מי שחי ככה, בסגפנות יחסית למה שהוא מסוגל, זה נורא בעיני. גם הבעלים של איקאה היה לא עני ונסע בתחבורה ציבורית, ואף התעקש לקבל את ההנחה שלו כאזרח ותיק. ונכון, לא כולם קורצו מאותו חומר. יש כאלה שיודעים להינות ממה שיש להם ויש כאלה שישארו סגפנים לנצח.
גם אני מכיר כמה אנשים עם יותר מ-12 שקל בכיס. חלקם יודעים לחיות וחלקם מפחדים שיפתחו עליהם עיניים. אני יותר מתחבר לאלא שיודעים לחיות.
בכלל. כל הקטע הזה של מולטי מליונרים שחיים כמו שכירים ממוצעים זה דבר דוחה בעיני. אני אפילו רואה את זה כסוג של בעיה נפשית (שלא ידעו, לא יפתחו עיניים וכ״ו).
רק ענין אחד קטן, גב שקוף לשעונים הוא סיפור חדש יחסית, מה שמקטין מאוד מאוד את ההיצע הרלבנטי לצרכי השקעה. קטונתי מלייעץ לגדולים ממני, אבל את הכסף הגדול עושים על וינטאז' ושם לא תמצא להערכתי גב שקוף מקורי. ובכל מקרה ולפחות לטעמי עת עסקתי בזה באופן אינטנסיבי יותר, הכיף הגדול הוא לפתוח את גב השעון שאז הגישה היא גם בלתי אמצעית גם פרטית מאוד וגם הרבה יותר מענינת ומענגת, אבל זה אני כאמור. לענין רולקס למרות היותו שעון שאינו נתפס כאקזוטיקה ומיוצר בכמויות גדולות יחסית, עדיין הוא איכותי מאוד, מצטיין הן ברמת המנגנון, עוד יותר באיכות הקופסה והוא בהחלט שעון יקר. ויש אגב לא מעט דגמים שלו, כאמור בעיקר בתחום הוינטאז' שמתבררים בדיעבד כהשקעה פנטסטית.מכל הפירמות והיצרנים דווקא את זו שאני לא מתחבר למוצריה רשמת...
אכן אוהב שעונים יקרים אבל חייב קייס באק שקוף בשביל לראות את המנגנון (דבר שאין ברולקס).
מה הקטע עם שעונים, אומנות, מכניקה, נשמה, יופי, ניצחיות (שעון מכאני ימשיך לעבוד ולדייק הרבה אחרי שאני כבר לא יהיה כאן), השקעה (מי שיודע לרכוש את השעונים הנכונים יראה את ערכם נוסק), תכשיט, מעבר לטבעת נישואין זה התכשיט היחיד שאני עונד.
בין להוציא סכום פסיכי על מגבר, רמקול יקר ובין להשקיע בשעון, נראה שאעדיף השקעה.
רומן הסגפן הוציא 1.2 מליארד ליס"ט על צעצוע בשם 'מועדון כדורגל צ'לסי'..
רק ענין אחד קטן, גב שקוף לשעונים הוא סיפור חדש יחסית, מה שמקטין מאוד מאוד את ההיצע הרלבנטי לצרכי השקעה. קטונתי מלייעץ לגדולים ממני, אבל את הכסף הגדול עושים על וינטאז' ושם לא תמצא להערכתי גב שקוף מקורי. ובכל מקרה ולפחות לטעמי עת עסקתי בזה באופן אינטנסיבי יותר, הכיף הגדול הוא לפתוח את גב השעון שאז הגישה היא גם בלתי אמצעית גם פרטית מאוד וגם הרבה יותר מענינת ומענגת, אבל זה אני כאמור. לענין רולקס למרות היותו שעון שאינו נתפס כאקזוטיקה ומיוצר בכמויות גדולות יחסית, עדיין הוא איכותי מאוד, מצטיין הן ברמת המנגנון, עוד יותר באיכות הקופסה והוא בהחלט שעון יקר. ויש אגב לא מעט דגמים שלו, כאמור בעיקר בתחום הוינטאז' שמתבררים בדיעבד כהשקעה פנטסטית.