מבחנים עיוורים.

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני חושב שאין טעם למבחן עיוור,
כי במקום להתרכז ולשמוע אם הכבל\מגבר\CD נשמע ומוצא חן בעיני, אני צריך לבדוק מה ההבדל בינהם ופה בעצם איבדתי את החויה עצמה,
אם כבר מבחן לדעתי:
*אני מאמין שבין רמקולים אפשר להבחין די מהר בהבדלים,
* לעומת זאת אני מניח שכבלים בערך באותו טווח מחיר ההבחנה ביניהם תהיה רק לאחר שהתרגלת מס ימים לכבל,

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אני חושב שאין טעם למבחן עיוור,
כי במקום להתרכז ולשמוע אם הכבל\מגבר\CD נשמע ומוצא חן בעיני, אני צריך לבדוק מה ההבדל בינהם ופה בעצם איבדתי את החויה עצמה,

אז אני מניח שאתה קונה מקטלוג כי הרי אין טעם לבחון ציוד לפני רכישה, לא?

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
יש שני עולמות של מבחנים עוורים, כך נראה לי :

1. האזנה לציוד שלך בבית שלך - לגביו אתה מאוד מורגל, "בקיא " ורגיש, אם יוחלף כבל ישנו סיכוי טוב שתרגיש הבדל :

2. האזנה לסט אפ זר במקום זר - חנות/תצוגה - ואז גם אם תשים לב שהוחלף כבל, דעתך תהייה ענייה יחסית - אפילו לגבי השיפור או הגריעה שיצר השינוי. חלק מהדברים הללו נמדדים לאורך זמן.

יש כמובן עוד הרבה אפיזודות שנכנסות תחת 'מבחן עוור' [ כל הגעה לחנות היא סוג של ..] ויש בעיני חשיבות להאזנה לא משוחדת .

ברכישה אידיאלית - קיר מגברים, קיר רמקולים, מפצל - והאזנה ובחירה בלי לדעת מה : וגם זה נכון רק בתנאי החנות ולתקופת האזנה קצרה : גם אם בחרת לפי זה, אולי בבית זה ישמע אחרת, אולי תתעייף אחרי תקופת מה...בקיצור, כן ולא.

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אז אני מניח שאתה קונה מקטלוג כי הרי אין טעם לבחון ציוד לפני רכישה, לא?

לא לזה התכונתי, ואתן דוגמה:
בזמן הקרוב אני מתכוון לרכוש CD, יש מאות שאפשר לבדוק ולבחון, לכן אנסה להתמקד ב 3-4 CD בתווך המחיר שארצה,
אני לא מתכוון לחבר אחד מול השני כשהעינים עצומות ולמצוא הבדלים ביניהם,
יכול להיות שאחד יתן צליל חם יותר השני בהיר יותר וכו, אך זה לא יתן לי כלום אם בסך הכללי על שאר המערכת הצליל שיתקבל לא ימצא כן בעיני (אולי סינרגיה לא טובה)
מה שכן חשוב לדעתי זה,
לא לנסות למצוא את ההבדלים, אלה לשמוע את הרכיב אם שאר המערכת ובסופו של דבר לקבל את הצליל הרצוי

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
לא לזה התכונתי, ואתן דוגמה:
בזמן הקרוב אני מתכוון לרכוש CD, יש מאות שאפשר לבדוק ולבחון, לכן אנסה להתמקד ב 3-4 CD בתווך המחיר שארצה,
אני לא מתכוון לחבר אחד מול השני כשהעינים עצומות ולמצוא הבדלים ביניהם,
יכול להיות שאחד יתן צליל חם יותר השני בהיר יותר וכו, אך זה לא יתן לי כלום אם בסך הכללי על שאר המערכת הצליל שיתקבל לא ימצא כן בעיני (אולי סינרגיה לא טובה)
מה שכן חשוב לדעתי זה,
לא לנסות למצוא את ההבדלים, אלה לשמוע את הרכיב אם שאר המערכת ובסופו של דבר לקבל את הצליל הרצוי

ומה אם תדע שכאשר אתה מחבר את כולם ולא יודע מי מהם מנגן הם נשמעים לך אותו דבר גם אז בכל זאת תקנה?

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ומה אם תדע שכאשר אתה מחבר את כולם ולא יודע מי מהם מנגן הם נשמעים לך אותו דבר גם אז בכל זאת תקנה?
אני לא מתכוון לעשות זאת, כל נגן ארצה לשמוע מס ימים ואז אחרי שאתרגל לצליל אני מאמין שאבחין בשוני מול נגן אחר,
אם בכל זאת לא אשמע או שאחשוב שהשוני לא ברמה שציפיתי לא ארכוש,
זה לא חייב להיות שאין שוני בינהם, יכול להיות שגם המערכת שלי לא ברמה שמאפשרת לי להבחין ........:)

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אני לא מתכוון לעשות זאת, כל נגן ארצה לשמוע מס ימים ואז אחרי שאתרגל לצליל אני מאמין שאבחין בשוני מול נגן אחר,
אם בכל זאת לא אשמע או שאחשוב שהשוני לא ברמה שציפיתי לא ארכוש,
זה לא חייב להיות שאין שוני בינהם, יכול להיות שגם המערכת שלי לא ברמה שמאפשרת לי להבחין ........:)

מעניין,
אתה משכנע את עצמך בהבדל בכלל לפני ששמעת את הנגנים ו\או לפני שבחרת אותם :)

אל תקשיב לסטיגמות, הכסף שלך לא גדל על העצים (אני מניח). תשלם על מה ששווה לשלם עליו.

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מעניין,
אתה משכנע את עצמך בהבדל בכלל לפני ששמעת את הנגנים ו\או לפני שבחרת אותם :)

אל תקשיב לסטיגמות, הכסף שלך לא גדל על העצים (אני מניח). תשלם על מה ששווה לשלם עליו.

אני לא מנסה לשכנע את עצמי בכלום,
כמו שאמרתי אני לא מחפש את השוני בין CD\כבל אחד מול השני אלא מה מבינהם נשמע לי טוב\נעים יותר,

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אני לא מנסה לשכנע את עצמי בכלום,
כמו שאמרתי אני לא מחפש את השוני בין CD\כבל אחד מול השני אלא מה מבינהם נשמע לי טוב\נעים יותר,

בסדר, תגדיר את זה ככה, אתה מחפש מה נשמע לך נעים יותר. ואם הייתי אומר לך שברגע שלא תדע מה מנגן לא תדע מה נשמע נעים יותר. גם היית קונה?

ron_a

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בוודאי שלא

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
בוודאי שלא

אז תסביר לי שוב למה אתה נגד מבחנים עיוורים?

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אולי?

האם אתה בטוח שאתה מבחין בהבדלים בין הכבל האישי שלך לבין כבל שעולה עשירית ממנו?

לא בטוח . אבל יש שיקולים אחרים בנוסף. כמו מחיר, עמידות, ויזאוליות. וכו...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
עם המחיר אני לא כל כך מסכים איתך מפני שהכבל שברשותך ממש לא מהזולים שבחבורה.

לגבי עמידות אני יכול לדאוג לך לכבל הרבה יותר עמיד משלך ב-20 שקל למטר.

ויזואליות ? תגיד לי באיזה צבע, עובי ומרקם אתה רוצה אותו ותקבל.

מה אני רוצה להגיד?
כמובן שאני מודע לכך שאתה מאלה שכן משקיעים במסביב ולא שוללים את ההבדלים {את רובם נגיד} וזאת הסיבה שאינני מבין מדוע אתה כל כך מתאמץ לתמוך במבחנים עיוורים כאשר אתה בעצמך לא בחנת על עיוור את כל הרכישות שלך?

אני נניח מאוד מתקשה להמליץ על רמקול מיני מוניטור מפני שרמקולים מהסוג הזה ממש לא עושים לי את זה, העובדה היא שאני מחזיק ברמקול ריצפתי גדול.

אני למשל תמיד ממליץ להשקיע בכבילה טובה וכך גם אני עשיתי.
תאר לך שאני הייתי מתווכח שרמקול ריצפתי זה על הפנים, כבלים זה שטיות במיץ ואין הבדלים בעוד אני מחזיק ברמקול ריצפתי ובכבלים יקרים.

באותו משקל אתה בעד לעשות לכל דבר מבחן עיוור למרות שיש ברשותך מוצרים מסויימים שאני יכול בשניה להפיל אותך בהם במבחן עיוור.

אני למדתי לעולם לא להפציר במישהו לעשות דבר שאני לעולם לא עושה.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
עם המחיר אני לא כל כך מסכים איתך מפני שהכבל שברשותך ממש לא מהזולים שבחבורה.

לגבי עמידות אני יכול לדאוג לך לכבל הרבה יותר עמיד משלך ב-20 שקל למטר.

ויזואליות ? תגיד לי באיזה צבע, עובי ומרקם אתה רוצה אותו ותקבל.

מה אני רוצה להגיד?
כמובן שאני מודע לכך שאתה מאלה שכן משקיעים במסביב ולא שוללים את ההבדלים {את רובם נגיד} וזאת הסיבה שאינני מבין מדוע אתה כל כך מתאמץ לתמוך במבחנים עיוורים כאשר אתה בעצמך לא בחנת על עיוור את כל הרכישות שלך?

אני נניח מאוד מתקשה להמליץ על רמקול מיני מוניטור מפני שרמקולים מהסוג הזה ממש לא עושים לי את זה, העובדה היא שאני מחזיק ברמקול ריצפתי גדול.

אני למשל תמיד ממליץ להשקיע בכבילה טובה וכך גם אני עשיתי.
תאר לך שאני הייתי מתווכח שרמקול ריצפתי זה על הפנים, כבלים זה שטיות במיץ ואין הבדלים בעוד אני מחזיק ברמקול ריצפתי ובכבלים יקרים.

באותו משקל אתה בעד לעשות לכל דבר מבחן עיוור למרות שיש ברשותך מוצרים מסויימים שאני יכול בשניה להפיל אותך בהם במבחן עיוור.

אני למדתי לעולם לא להפציר במישהו לעשות דבר שאני לעולם לא עושה.

רגע רגע, מי אמר לך שלא בדקתי את הציוד שלי במבחן עיוור? בהחלט שכן. הכבל של הרמקול שלי נבחן במבחן עיוור והוא היה טוב יותר ממה שהיה לי מקודם. ואז רכשתי את הכבלים שלי.
רק אחרי זה למדתי שבגלל קורוזיה על הכבל הישן הוא נשמע לי פחות טוב מהקודם. אבל כבר רכשתי אז זה לא שינה כל כך.

אני תומך במבחנים עיוורים כי זו הדרך היחידה שיש לנטרל כל אפקט אודיופילי אחר ובאמת להאזין למוזיקה, דבר שקשה לך לעשות כי אתה שומע מוזיקה עם העניים. בגלל זה קשה לך לחיות עם רמקול מוניטורי. ואין שום דבר רע בזה כמובן, כל אחד אוהב מה שהוא אוהב.

יש אנשים שאוהבים רמקול גדול מול העניים יש אנשים שמחפשים סאונד יש אנשים שרוצים להרגיש אודיופילים ויש ויש ויש . . . את כל זה אני מקבל. אבל להגיד שיש הבדל בין MP3 ב192 ל 320 בלי שבדקת גורם לאנשים לקבל את זה כמובן מאליו, כנ"ל גם לכל ציוד אודיו.

שמע סיפור:
בזמנו מכרתי את הCDP המשופר שלי מתוצרת רוטל אבל מה שמצחיק זה שחוץ מהקופסא אין כלום של רוטל בפנים הכל שודרג ושונה. הCDP נשמע מעולה ומפרק כל נגן גם מעל 10K ש"ח. התקשר אלי בחור שרצה לשמוע את הCDP, הגיע אלי חיברנו את הCDP שלו ואחרי האזנה קצרה חיברתי את המכשיר שלי, הבחור פשוט נפל. לא האמין איך המכשיר שלו (10000 ש"ח החברה שמורה במערכת אחרת יצלוב אותי איזה יבואן) נשמע קטן ומסכן ליד המכשיר שלי. נראה לך שהוא קנה? לא! אתה יודע למה? אז הנה התשובה שלו:
"קשה לי לראות רוטל במערכת שלי"
התשובה, מטומטמת ככל שתיהיה, מקובלת עלי. כי זה עולם האודיופילה. מורכב מהרבה בולשיט ועבודה בעניים.
רק חבל שאנשים אינטלגנטים לא רואים את זה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
רגע רגע, מי אמר לך שלא בדקתי את הציוד שלי במבחן עיוור? בהחלט שכן. הכבל של הרמקול שלי נבחן במבחן עיוור והוא היה טוב יותר ממה שהיה לי מקודם. ואז רכשתי את הכבלים שלי.
רק אחרי זה למדתי שבגלל קורוזיה על הכבל הישן הוא נשמע לי פחות טוב מהקודם. אבל כבר רכשתי אז זה לא שינה כל כך.

אני תומך במבחנים עיוורים כי זו הדרך היחידה שיש לנטרל כל אפקט אודיופילי אחר ובאמת להאזין למוזיקה, דבר שקשה לך לעשות כי אתה שומע מוזיקה עם העניים. בגלל זה קשה לך לחיות עם רמקול מוניטורי. ואין שום דבר רע בזה כמובן, כל אחד אוהב מה שהוא אוהב.

יש אנשים שאוהבים רמקול גדול מול העניים יש אנשים שמחפשים סאונד יש אנשים שרוצים להרגיש אודיופילים ויש ויש ויש . . . את כל זה אני מקבל. אבל להגיד שיש הבדל בין MP3 ב192 ל 320 בלי שבדקת גורם לאנשים לקבל את זה כמובן מאליו, כנ"ל גם לכל ציוד אודיו.

שמע סיפור:
בזמנו מכרתי את הCDP המשופר שלי מתוצרת רוטל אבל מה שמצחיק זה שחוץ מהקופסא אין כלום של רוטל בפנים הכל שודרג ושונה. הCDP נשמע מעולה ומפרק כל נגן גם מעל 10K ש"ח. התקשר אלי בחור שרצה לשמוע את הCDP, הגיע אלי חיברנו את הCDP שלו ואחרי האזנה קצרה חיברתי את המכשיר שלי, הבחור פשוט נפל. לא האמין איך המכשיר שלו (10000 ש"ח החברה שמורה במערכת אחרת יצלוב אותי איזה יבואן) נשמע קטן ומסכן ליד המכשיר שלי. נראה לך שהוא קנה? לא! אתה יודע למה? אז הנה התשובה שלו:
"קשה לי לראות רוטל במערכת שלי"
התשובה, מטומטמת ככל שתיהיה, מקובלת עלי. כי זה עולם האודיופילה. מורכב מהרבה בולשיט ועבודה בעניים.
רק חבל שאנשים אינטלגנטים לא רואים את זה.

לגבי הקורוזיה אני מסכים איתך, אני מוכן בנוסף להבטיח לך שהיית מבחין גם אם הכבל הישן היה תקין לחלוטין.

להגיד עלי שאני שומע עם העיניים זו טעות מפני שאני חושב שהקדם מגבר שלי הוא אחד המוצרים המכוערים שעשו אי פעם, הכבלים שלי בצבע סגול ואפור שזה גם לא הצבע האהוב עלי, הרמקול שלי מיוצר בסין שנחשב בעיני הדיוטות ל- "לא אודיופילי". אי לכך אני חושב שזה רחוק מלשמוע עם העיניים.

לגבי מיני מוניטור אני ממש לא צריך מבחן עיוור, מיני מוניטור אינו מסוגל להיתמודד עם חלק ניכבד מהמוסיקה שאני שומע לכן מבחן עיוור הוא דבר מיותר מבחינתי, מיני מוניטור אינו מסוגל ליצר בס ראוי מבחינתי.

מעולם לא טענתי שאני מבחין בין 192 ל- 320 אלה להיפך, ניסיתי פעם לבחון את עצמי {ידעתי מה כל אחד מהם} וממש לא הצלחתי למצוא יתרון ב-320 לעומת ה-192 לכן אני מאוד מסכים עם הטענה שלך. אני בטוח שישנם הבדלים אך יכול להיות שהמערכת הקודמת שלי לא הצליחה לחשוף זאת. מעניין יהיה לנסות זאת שוב.

לגבי הסיפור {המעניין יש לציין} אתה צודק בהחלט. אך חשוב לציין כי אין לשפוט קבוצה שלמה על פי אדם אחד.

אני למשל רוכש את מה שנישמע לי טוב יותר ואת מה שנראה לי טוב יותר ביחד. לא אכפת לי מה כתוב עליו, מי החברה, כמה היא "יוקרתית" וכ"ו. אם מכשיר אינו ניראה טוב בעיני הוא מוכרח להיות ממש ממש לטעמי מבחינת הצליל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור