עם המחיר אני לא כל כך מסכים איתך מפני שהכבל שברשותך ממש לא מהזולים שבחבורה.
לגבי עמידות אני יכול לדאוג לך לכבל הרבה יותר עמיד משלך ב-20 שקל למטר.
ויזואליות ? תגיד לי באיזה צבע, עובי ומרקם אתה רוצה אותו ותקבל.
מה אני רוצה להגיד?
כמובן שאני מודע לכך שאתה מאלה שכן משקיעים במסביב ולא שוללים את ההבדלים {את רובם נגיד} וזאת הסיבה שאינני מבין מדוע אתה כל כך מתאמץ לתמוך במבחנים עיוורים כאשר אתה בעצמך לא בחנת על עיוור את כל הרכישות שלך?
אני נניח מאוד מתקשה להמליץ על רמקול מיני מוניטור מפני שרמקולים מהסוג הזה ממש לא עושים לי את זה, העובדה היא שאני מחזיק ברמקול ריצפתי גדול.
אני למשל תמיד ממליץ להשקיע בכבילה טובה וכך גם אני עשיתי.
תאר לך שאני הייתי מתווכח שרמקול ריצפתי זה על הפנים, כבלים זה שטיות במיץ ואין הבדלים בעוד אני מחזיק ברמקול ריצפתי ובכבלים יקרים.
באותו משקל אתה בעד לעשות לכל דבר מבחן עיוור למרות שיש ברשותך מוצרים מסויימים שאני יכול בשניה להפיל אותך בהם במבחן עיוור.
אני למדתי לעולם לא להפציר במישהו לעשות דבר שאני לעולם לא עושה.
רגע רגע, מי אמר לך שלא בדקתי את הציוד שלי במבחן עיוור? בהחלט שכן. הכבל של הרמקול שלי נבחן במבחן עיוור והוא היה טוב יותר ממה שהיה לי מקודם. ואז רכשתי את הכבלים שלי.
רק אחרי זה למדתי שבגלל קורוזיה על הכבל הישן הוא נשמע לי פחות טוב מהקודם. אבל כבר רכשתי אז זה לא שינה כל כך.
אני תומך במבחנים עיוורים כי זו הדרך היחידה שיש לנטרל כל אפקט אודיופילי אחר ובאמת להאזין למוזיקה, דבר שקשה לך לעשות כי אתה שומע מוזיקה עם העניים. בגלל זה קשה לך לחיות עם רמקול מוניטורי. ואין שום דבר רע בזה כמובן, כל אחד אוהב מה שהוא אוהב.
יש אנשים שאוהבים רמקול גדול מול העניים יש אנשים שמחפשים סאונד יש אנשים שרוצים להרגיש אודיופילים ויש ויש ויש . . . את כל זה אני מקבל. אבל להגיד שיש הבדל בין MP3 ב192 ל 320 בלי שבדקת גורם לאנשים לקבל את זה כמובן מאליו, כנ"ל גם לכל ציוד אודיו.
שמע סיפור:
בזמנו מכרתי את הCDP המשופר שלי מתוצרת רוטל אבל מה שמצחיק זה שחוץ מהקופסא אין כלום של רוטל בפנים הכל שודרג ושונה. הCDP נשמע מעולה ומפרק כל נגן גם מעל 10K ש"ח. התקשר אלי בחור שרצה לשמוע את הCDP, הגיע אלי חיברנו את הCDP שלו ואחרי האזנה קצרה חיברתי את המכשיר שלי, הבחור פשוט נפל. לא האמין איך המכשיר שלו (10000 ש"ח החברה שמורה במערכת אחרת יצלוב אותי איזה יבואן) נשמע קטן ומסכן ליד המכשיר שלי. נראה לך שהוא קנה? לא! אתה יודע למה? אז הנה התשובה שלו:
"קשה לי לראות רוטל במערכת שלי"
התשובה, מטומטמת ככל שתיהיה, מקובלת עלי. כי זה עולם האודיופילה. מורכב מהרבה בולשיט ועבודה בעניים.
רק חבל שאנשים אינטלגנטים לא רואים את זה.