מבחנים עיוורים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
יניב.

כפי שאני מכיר את ה"בוחנים" {ואני מכיר את חלכם} בילתי אפשרי להצליח במבחנים מוסוג זה.
מבחן כזה אינו בוחן את ההבדלים אלה בוחן את הנבחן ותו לא.

אינני מאמין, האמנתי, אאמין במבחן עיוור.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
יניב.

כפי שאני מכיר את ה"בוחנים" {ואני מכיר את חלכם} בילתי אפשרי להצליח במבחנים מוסוג זה.
מבחן כזה אינו בוחן את ההבדלים אלה בוחן את הנבחן ותו לא.

אינני מאמין, האמנתי, אאמין במבחן עיוור.

מעניין,
עשיתי לא מעט מבחנים עיוורים למגברים ורמקולים והצלחתי כמעט בכולם. אז מה אתה אומר שאי אפשר להצליח כי אין הבדל או שאי אפשר להצליח כי צריך לראות את המוזיקה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
מעניין,
עשיתי לא מעט מבחנים עיוורים למגברים ורמקולים והצלחתי כמעט בכולם. אז מה אתה אומר שאי אפשר להצליח כי אין הבדל או שאי אפשר להצליח כי צריך לראות את המוזיקה?

יש הבדל עצום בין מבחן עיוור טרום רכישה לבין מבחן עיוור בשביל להוכיח את הניבחן.

אני אישית לא זקוק לשום מבחן עיוור על מנת לרכוש ציוד, אני שלם עם עצמי וכנה עם עצמי.
כאשר אינך יודע מה מחובר אוטומטית אינך יודע למה להיתייחס.

עם מבחנים מסויימים שאינם דורשים ריכוז מקסימלי אין לי בעיה. כאשר מדובר על מבחן כגון מבחן כבלים שזה שבוחן אותי אינו מכיר בהבדלים אין לי למה להיבחן, מבחינתי אותו אדם אינו כשר לבחון אותי מפני שהוא אינו בשל לתחום.

רוב אלה שדורשים מבחן אינם מחפשים באמת הוכחה אלה מחפשים לשים ללעג את האדם הניבחן, לא משנה אם יצליח או לא תמיד ימצאו את התירוץ שהמבחן לא היה כשר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
נשאלה שאלה שגלשה למבחנים עיוורים.
כאן יהיה אפשר להמשיך בדיון הזה {אם בא לכם} והשירשור ההוא ישאר ממוקד.

מה אתם חושבים?
האם אפשרי לעשות מבחנים עיוורים?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לפני השאלה שלך השאלה עד כמה האשכול הזה יהיה חם ולעיניין :)

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
בוודאי שכן.
מי שטוען שלא הוא בעל אינטרס.

ורק שתדע שמבחן עיוור לא חייב להיות עם עיניים סגורות. אפשר בהחלט לפתוח אותם, רק חשוב לא לדעת איזה חלק מנגן.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
כאשר מדובר על מבחן כגון מבחן כבלים שזה שבוחן אותי אינו מכיר בהבדלים אין לי למה להיבחן, מבחינתי אותו אדם אינו כשר לבחון אותי מפני שהוא אינו בשל לתחום.

למה זה שבוחן אותך צריך להכיר בהבדלים?
נראה לי סוג של התחמקות, אם אתה מכיר את ההבדלים מה הבעיה שלך להצביע עליהם במבחן עיוור גם אם הבוחן לא מכיר? כל מה שעליך להגיד זה "זה כבל א'" או "זה כבל ב'"

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
אני למשל חושב שלא כל בכל דבר ניתן להבחין במבחן עיוור.
למשל כבלים.

האם זה עושה אותי בעל אינטרס? ואם כן איזה?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
קודם צריך להסכים מה הוא מבחן עיוור ואיך מבצעים אותו.

il62

עוסק בתחום
מעורבות
32
נקודות
28
הכי טוב והכי אמין הוא המבחן העיוור!
הוא גם ממקד את החושים להאזנה בלבד..
אני נוהג בחנות לערוך לאנשים מבחן חצי עיוור
משמיע את סגנון המוזיקה שהם אוהבים לאחר משאל והגדרת תקציב שלהם וממתג להם זוגות רמקולים מבלי שידעו מי המותג ומה המחיר
הם מסמנים לי אלו נשמעים להם יותר טוב וככה אנחנו מעמתים בין הרמקולים עד שמגיעים לאלו שנשמעו להם הכי טוב
לפעמים אלו לא היקרים יותר או ה"נחשבים"יותר אבל זה הדבר הכי אמיתי לדעתי .

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
il62 אסביר לך מדוע זה לא מדוייק בכלל

הרבה פעמים יכול להיווצר מצב שבו הרמקולים ששמעת ואהבת בהאזנה הראשונה (מול רמקולים אחרים) נמאסו עליך אחרי זמן קצר. ודווקא אלו שהגיעו ל"מקום השני" בהעדפות שלך, היו אלו שעם הזמן אתה אוהב אותם יותר.

זה שרמקול עושה עליך רושם ראשוני טוב לא בהכרח אומר שאיתו תרצה לחיות תקופה ארוכה בהמשך.
זה גם תלוי בתנאי ההאזנה אצלך לעומת אלה שבבית. אולי דווקא הרמקול השני בהעדפות יבוא לידי ביטוי טוב יותר בבית?

מסקנה: רמקול צריך לשמוע תקופה ארוכה או הרבה פעמים לפני רכישה. אם אפשר, לקחת הבייתה לכמה ימים. ההאזנה אל מול רמקולים אחרים יכולה להבליט רמקול מסויים, אבל לא בהכרח ללמד אותנו שהוא זה שיתאים לנו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
יניב.

הסיבה היא שבכדי שתוכל להבחין בהבדלים הכל כך קטנים הללו אתה חייב לחיות איתו, בכל פעם תגלה משהו חדש שיגרמו לך להבין את היתרונות של הכבל הזה מול האחר.

ברמקולים ההבדלים יהיו משמעותיים הרבה יותר לכן אתה לא זקוק לנסיון, זמן וריכוז מטורף.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
לא לא לא יניב ממש לא.

אדם שאמור לבחון אותי אמור לדעת על מה הוא בוחן אותי, כאשר אדם אינו יודע מזה אודיו, מזה איכות ומהי פשרה אין לו יכולת לבחון.

בדיוק כמו שאדם שאינו יודע לנהוג לא יכול לבחון תלמיד בנהיגה.

כאשר ההבדלים הם בבמה, תמונה, אמביאנס וכ"ו קשה מאוד להבחין בכך. לכן ה"בוחן" לרוב הוא אחד כזה שאינו מודע להבדלים ויתרה מכך אינו מכיר באיכות, אינו יודע מהי מערכת טובה, אינו אודיופיל בעליל ולרוב אינו מחפש תשובות. לכן עם כאלה אינני מבצע מבחנים.

נכון אני מתחמק ובגדול, אינני מתחבר לסוג הזה של המאזינים. מעבר לכך שהם אינם יודעים להאזין כלל, אם היו יודעים היו מבחינים.

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מבחנים עוורים בעולם האאודיו הם באופן עקרוני לא מדעיים. הם ראויים להתיחסות במישורים סובייקטיבים. אם משהו מרגיש יותר נוח ל"מצא" הבדלים בצורה עיוורת אז זה בדיוק מה שהוא צריך לעשות. אבל אין שום אפשרות להשליך ממבחנים עיוורים למציאות אובייקטיבית. בין השאר בגלל שאין אפשרות לכייל את "מכשיר המדידה" שהוא המאזין...

.

dts2

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מבחנים עוורים

הרבה מאוד אנשים מפחדים ממבחנים עוורים אולי פחד מהלא נודע ומחוסר הוודאות שעד עכשיו היתי אידיוט ואני לא מבין כלום סידרו אותי הכי קל לא לשאול שאלות ולהאמין באופן
גורף ולשמוע בקולו של גורו זה או אחר במחן עיוור יש סיכוי גדול לצאת טמבל ,ומי רוצה לצאת טמבל?

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
לטעמי ההבדלים בין כבלים יכולים להיות קטנים, גדולים ,בינונים וכו' תלוי איזה כבל נבחן כנגד איזה כבל וכמובן בסטאפ שמשחק תפקיד חשוב בהחלט , כבלים בעלי אופי דומה כנראה יהיו קשים יותר לזיהוי מאשר כבלים שונים בתחליט.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
מבחן עיוור הוא מבחן מצוין

מבחן עיוור מחייב את המאזין להתייחס למה שהוא שומע – ולזה בלבד. בביתי הקט זה מה שעשיתי בהרבה דברים, ודווקא כבלים היו הטובים ביותר למבחן כזה: הושבתי את באי הבית הרלוונטיים ואמרתי להן כי כעת מנגן כבל א' או הכבל הלבן. וזהו. בכבלי רמקול ההחלפה מהירה במיוחד. יש מכשירים שהביצוע קשה יותר כמו רמקולים אבל גם אז אפשר לסדר את זה.
דווקא במכשירים בהם מדובר על ניואנסים, יש להם יתרון ממש. כאשר ההבדלים דרמטיים הם קופצים מיד. כאשר יש ייחוס ברור של חומר מוכר, ומחפשים כל הזמן אותם דברים ועושים את זה שיטתית זה עובד. אם לא שומעים הבדלים, אז חבל על הטורח.
נמר: לא ברור לי למה אתה טוען כי בוחנים אותך.

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
רק שניה קטנה של לשון-

שונים בתחליט.

ועכשיו אתה תחליט האם תהה לה תכלית :cool:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
האם מבחן חייב להיות כהשוואה למשהו אחר?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור