המבחן הכי אופייני להיות האדם אודיופיל, הוא הימצאותו של מיתאם הפוך בין ההתקדמות ההנדסית לאופריה ההיסטרית התחושתית.
כך לדוגמא (השמות, המותגים והתאורים בדויים והינם רק להמחשה):
מקרה א': ראובן, נוהג לשמוע מוסיקה בכל שעותיו בבית באמצעות אייפוד קשיש שקיבל לבר מצווה, מחובר לרמקולים אלמוניים של המחשב הבייתי שקנה בKSP בדיל מטורף לפני 7 שנים.
ת'אמת? סבבה. שומע כמעט כל היום ככה. אוהב מוזיקה.
ראובן איכשהו מגיע לפורום (אוי כמה שהוא יצטער על זה בעתיד הלא רחוק) ולאחר תהליך למידה קצר בן חודשיים, כמה שאלות מהוססות לחברים המקצוענים בפורום ותחילתה המרגשת של התאהבות בתחום, הוא רוכש מערכת צנועה מיד שניה, הכוללת סידי+מגבר חמודים של NAD ורמקולים מדפיים סבבה של KEF. ראובן פירק 3,000 ש"ח על הנושא, חיבר עם חוט אדום-לבן את הקומפוננטים (מהום סנטר! כמקובל בז'אנר), שם את הרמקולים על השידת טלויזיה, הדליק סיגריה, שם דיסק (בראדרס אין ארמס למרות שלא מת על הדייר סטרייטס, אבל בפורום אמרו דיסק בדיקה חובה) ואמר לעצמו בנון שאלנט אגב בדיקת הודעות בסלולרי "וואלה - באמת נשמע על הכיף כיפק", סגר המערכת, המשיך לעמל יומו ושכח מהסיפור.
מקרה ב: שמעון, אודיופיל מוערך. אושיה בתחום. כבר ראה ושמע הכל. החליף 8000 ציודים. פירק כבר מאות אלפי שקלים. עזב את הדירה ברמת גן כי הסלון לא התאים למשולש שיש באתר של קאראדס, הרים מערכת אולטרה היי אנד סופית סופנית, ועדיין יודע שמשהו עדיין חסר לו.
קרא בפורומים בחו"ל על מרים כבלים כלשהו שפשוט עושה קסמים.
שמעון אומר לעצמו, אני חייב. שמעון עונה לעצמו אז יאללה, חיים רק פעם אחת. שמעון מדבר עם היבואן כמה וכמה פעמים. הוא מתקמבן עם היבואן, מחכה שלושה חודשים, מקבל את המרים כבלים, נפרד מ15,000 יורו (במזומן לא כולל מעמ, אבל בעצם התקמבננו).
שם את הכבל רמקול על המרים כבלים........ ו - מתעלף מהתרגשות. הנשימה נעתקת. זיעה קרה, העור חידודין חידודין. השערות סומרות.
נס! אופריה! אורגזמה! טירוף! שינה את המערכת מקצה לקצה!
אין כאלה דברים!
השדרוג הכי חשוב שעשה בעשור האחרון! קפיצת מדרגה קאוונטית ממש!
ממליץ בפורום!
משתפך בפורום!
גומר בפורום!
מבסוט אש מעצמו ולוקח שלושה ימי חופש מהעבודה לשמוע מחדש את כל המוזיקה שלו כי עד עכשיו שמע פח פחים.
(ועושה טרייד אין עם יבואן אחר לתקע מוזהב מפלטינה של הכבל רשת - שמשפר את איכות הסטרימינג שלא ראיתם כאלה דברים - בדיוק חצי שנה לאחר הרכישה...)
כפרון, זה מבריק....וגם זוהר באור יקרות......אני, עם ההסטוריה המפוקפקת שלי, הייתי נכנס ל"על תנאי" מפוסט שכזה