מבחן הרמקולים הרצפתיים הגדול - הסיכום

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
פעם ראשונה שאני מגיב כאן ויש לי סיבה טובה.
שאפו לנמר על פרוייקט ארוך,מושקע,ומועיל שהוא הרים כאן !
לא אגזים אם אומר שהוא בקנה מידה בינלאומי שלא היה מבייש אף קהילת אודיו.
מבחני השוואה מסוג זה שנעשה כאן הינו אחד מהדברים האטרקטיביים ביותר לאנשים שמחפשים רכישה של רמקול/מגבר/נגן CD במגבלת תקציב מסויימת, כדי לפחות לתת להם קנה מידה או כיוון, ובמובן הזה אני רוצה לחדד נקודה מסויימת שנמר הבהיר:
הבחירה ברמקול המנצח היא בחירתו האישית להלן בחירה סובייקטיבית שאני מניח כוללת מספר פרמטרים שלא רלוונטיים לכל אחד כמו: גימור, שליטה במספר סגנונות מוזיקה,וכו'...ואנו לא בהכרח חייבים לאמץ אותה ,לפעמים אנחנו מחפשים רק פרמטר ספיציפי אחד שחשוב לנו ביותר ולפי זה אנו צריכים לשפוט את הסקירה הזו.
במידה ואנו בפורום הזה מעריכים את יכולתו של נמר ואוזנו המיומנת להבחין בשליטה של רמקול בסגנון מסויים ,בבס הדוק ,ברוחב במה,בשירים שהוא מכיר על בוריים,בניואנסים,להלן התרשמות אובייקטיבית ,פה צריכים כל הדיונים המיותרים להיזרק הצידה,בעצם -ניתן לנו כלי מצויין שלשמו נערך כל הפרוייקט הגדול הזה.
תודה לך נמר וכן ירבו פרוייקטים כאלה בעתיד, לי אישית גרמת לקורת רוח רבה.
נ.ב. כל הנאמר לעיל כמובן לא סותר את עניין חווית השמיעה האישית שהוא הכרחי.

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
אומנם אני לא חובב גדול של דיוני ה"כל הכבוד ל-X על Y", כי הרבה פעמים מדובר על דיוני ליקוק תחת גרידא :). אבל אני בהחלט מסכים עם מה שנאמר פה, וההשקעה פה היא בהחלט משהו שיש להוקיר. לסקור כמות נכבדה כל כך של רמקולים, בצורה עיקבית כל כך זה לא קל. יכול להיות אפילו מתיש במידה ואין אהבה של 110% לתחום הזה.

ולכן, גם אני מצטרך לברכות החמות שמופנות אלייך נמר. כל הכבוד לך. נהנתי לקרוא. אומנם אני יודע ב-100% שהטעם המוזיקלי שלנו שונה מאוד, אך זה לא מפחית מאיכות הסקירה. קראתי אותה לא בשביל לבחור לעצמי את הרמקול הבא, אלא פשוט בשביל ההנאה. ואכן, נהנתי (Y)

תודה, ואני כבר מחכה בקוצר רוח לפרוייקט הבא שלך.

Lazy Boy

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
תשובה לליזי בוי.

הסיבה למנעד המחירים הוא להוכיח גם כי רמקולים יקרים אחרים לא הגיעו לפיינליסטים, אם תקרא את כל המבחן תבין כי הוורפידל שהוא הזול מבניהם היתחרה בגאון מול רמקולים יקרים ממנו משמעותית ואף היה טוב מחלקם.
לפי המבחן גם ה אס אי 1530 שווה התיחסות. מחיר טוב מאוד.

כי הרבה פעמים מדובר על דיוני ליקוק תחת גרידא
על הבוקר?כשארומת הקפה עוד באף? :מה??????????:

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
שכחת את ה-:)

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
שלמה

לא אמרתי שמבחן כזה לא יכול להתקיים או שאני נגדו , אמרתי שלא היה מבחן בין רמקולים מטופולוגיות שונות
וששום כתב בעולם לא עשה זאת ולדעתי לא יעשה , אך אם זה יעשה בארץ ויהיה לכך תקדים , אני בעד!

וברור , שלמרות שלא בוצע מבחן לרמקולים מטופולוגיות שונות , הרבה אנשים בודקים גם רמקולים אלקטרוסטטים
או הורנים אם זה משתלב להם בתקציב , גם לי יש רמקולי הורן של ZINGALI, לא?....

extrabeat

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
תודה+שאלה

תודה רבה לנמר על הסקירות המלמדות והמפורטות. השכלנו והחכמנו.
יחד עם זאת, בחרת/ם שני דגמי רמקולים של שלוש חברות, מתוך ה-17 שנבחנו. למול זאת,לא בחנת חברות כמו- פוקאל, b&w, קף, מוניטור אודיו, דאלי ועוד.. מה היו השיקולים? האם היבואנים לא שיתפו פעולה?
אשמח אם תשתף אותנו בתהליך קבלת ההחלטות.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אכן זה גם תלוי במידת שיתוף הפעולה של היבואן.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אמיר

סבאבה..

דרך אגב, אני בהחלט בעד המבצע שלך על הרמקול הזוכה...זה יעודד וימריץ יבואנים אחרים להשתתף במבחנים הבאים ואולי גם מוצרים שהם מייבאים יזכו לביקורת אוהדת ו/או למקומות ראשונים.

זו מעין הפריה הדדית בין כתבי האודיו, אתר האודיו והיבואנים...

שלמה

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אז מבחינתי והסיכום האישי שלי
לגבי הפרוייקט של נמר הוא.
שמאוד נהנתי ליראות בנאדם
שמרוב אהבתו לתחום ,לא היתעצל
הלך לכל היבואנים אמר להם את שאמר,
עשה מעשה ולדעתי הרים פרוייקט אדיר.
נתן לכל אוהבי התחום מעצמו ואהבתו.
כל הכבוד ועכשיו תתחיל לעבוד,ביינתים
לא עשיתה כלום.....סתם סתם סתם:):):)

bazil41

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני מצטרף לשלל הברכות,
כל הכבוד על ההשקעה
רק שאלה אחת קטנה סקרנית חטטנית וקטנונית:
מדוע לא נכללו רמקולים של B&W במבחן?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
פנינו אל מגוון יבואנים, מי שלא שלח רמקולים לבדיקה, לא נכלל במבחן.

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
האם יכול להיות...

האם יכול להיות (ואני רק תוהה בקול רם) שרמקולים של Focal לא נכללו במבחן כי נמר "הכריז עליהם מלחמה" (או לפחות הודיע כי הוא לעולם לא יתקרב אליהם) מאז יצאו Focal במבצע וחתכו את מחיריהם ביותר מחצי, בין היתר על רמקולים שנמר קנה במחיר מלא ? :מבולבל: :מבולבל:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
יאיר.

לא פנינו לפוקל וזה בלי קשר לירידת המחירים שלהם, אם היה מצב הייתי סוקר גם אותם.
הבעיה הייתה שלא כולם שיתפו פעולה, סיכמנו אני וליאור שאנו מקציבים X זמן לחברות לספק לנו את הציוד, מי שאחר את מועד אספקת הרמקול למבחן לא ניכנס לבחינה.

יש כבר הכנות למבחן ההשוואתי הבא שיהיה גדול יותר ומתוקשר יותר מכל מה שראיתם!

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
טוב לדעת (Y)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור