מבחן הרמקולים הרצפתיים הגדול - הסיכום

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
שוב מתחמם פה...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
בואו לא נהפוך את השירשור הזה לויכוח אג'נדות.

כל יבואן יעשה את הטוב בעיניו לקידום מוצריו, אני אישית לא מעוניין ששירשור זה יהפוך לויכוח בין יבואנים מלבד מידע אינפורמטיבי על הציוד הנסקר שתחת היבוא שלהם בלבד!

לגבי הכתבים בחו"ל.

לא מכיר אף אחד, לא יודע להעריך את אמינותם, לא יודע מהו טעמם האישי, מה שאני כן יודע זה שהגעתי לכמה מסקנות הפוכות לחלוטין מהם בלא מעט מוצרים שהפכו להיות ניבחרי השנה אצלהם.

אני מוכרח לציין כי רוב הרמקולים שניבחנו היו בסך טובים אך היו טובים יותר, היו ממש טובים וכמובן היו מצויינים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
שוב מתחמם פה...

כל עוד לא ראית מודעת אבל בפורום שמספרת כי אני או ליאור הלכנו לעולמינו תן לנו להיתמודד ראשונים.;)
אם לא נעשה זאת תמיד נישמע לקבל את הערתך בהודעה אישית, זה פשוט נראה אחרת שזה בא ממני ואתה יודע שאני תמיד מתייחס להודעותייך הפרטיות אלי בכובד ראש.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
נמר, תודה ויישר כח על הפרוייקט.

אנשים דיי.

בואו כולנו נודה לנמר על המבחן. טוב או רע זה לא חשוב העיקר ההשקעה , ההשתתפות והרצון הטוב.

(Y) אכן, שאפו לנמר על פרוייקט ראשון מסוגו בארץ. כל הכבוד על היוזמה וההשקעה הגדולה.
(ורד) (ורד) (ורד) (ורד)

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
<נערך>

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
למר ארמה

במידה ולא תמחק הערתך האחרונה, אשמח להגיב לה בפירוט :)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
נא לשמור על שרשור ענייני

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
וואלה אמיר אני לא מבין,לא נאמר שום כלום
על התוצאה של המיבחן כפי שנמר חשב ומצא.
לפחות לא ע"י שום יבואן כולל איל.נאמרה דעה
בקשר לרמקול בתחום שונה לגמרי 20K-30K.
ויש בה הרבה מן ההיגיון.הרמקול שלך שזכה,
כניראה רמקול טוב(אני סומך על נמר).(ארצה לשמע אותו בהיזדמנות).
אבל מפה ועד להתחיל שרשור הכפשות ועוד
שלא היה שום מיבחן וגם ישנו באמצע
תחום 10K-20K שלא דובר עליו, חבל.

למנהל-אל תתן לדיון הזה להיסתבך.:מבולבל:

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
לנמר,כל הכבוד על השקעה. שלא הייתה מביישת גם כתבים

גדולים ממנו... מעבר לים. ואת זה נמר "הרוויח" בעמל רב!(ורד)

ולמה אי אפשר לקבל את הדברים/סיכום של נמר כפי שהם - אם טעמו/דעתו כפי שהוצגו.
במילא כל אחד יעשה בסופו של דבר את החישובים שלו לפני קנייה - ולא יסתמך רק על כתבה/סקירה/המלצה כזאת או אחרת.

ועזבו אותנו כבר מכל מלחמות האגו שלכם - שלנו לא מוסיפות כלום. ולכם? :rolleyes:

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
Z.S

לצערי , ושלא באשמתך , לא קראת את ש בין השורות...

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
צריך לזכור שככל שעולה מחיר הרמקול, ההבדלים בין האופי השונה של כל יצרן ותפיסתו את סדרי העדיפויות ו"מה נכון" הופך להיות דרמטי יותר ויתר.
אם ניקח את תחום המחיר של 20000- 30000 ש"ח, למשל, יכולים להכלל בו רמקולים שונים לחלוטין באופיים כמו וון שווייקרט, DEVORE, MARTIN LOGAN וכ"ו.
אי לכך, הטעם האישי הופך יותר ויותר קובע כמה שתחום המחיר עולה, ולכן גם הכתבות הופכות אישיות יותר ויותר וכמעט בלתי הגיוני. ולכן, גם שיפוט של רמקולים (למשל כמו בדוגמא שהבאתי) ונסיון לקבוע "מי טוב יותר" הופך ללא רלוונטי.
מי שאוהב צליל אלקטרוסטטי - יבחר מן הסתם במרטין לוגן - מה המסקנה שאתה יכול להסיק מכך? כלום, אלא אם אתה מכיר את הכותב באופן קרוב מאוד ויודע בדיוק את סידרי העדיפויות שלו, מכיר מצוין גם את הציוד והחדר שלו וכ"ו.
וואלה אייל לא חשבתי שאתה עד כדי כך מזלזל באנשים עם תקציב קטן . מה בדיוק אתה חושב , שלאנשים עם תקציב של עד 10K לא חשוב ההדגשים השונים שכול רמקול עושה ? ואם האופרה היה הייבריד עם ריבון והסיסטם אודיו היה רק דינאמי , זה היה משנה משהו לצרכן הפוטנציאלי של הרמקול הזה ? את מי זה בדיוק מעניין ממה מורכב הרמקול ? אם מחר בבוקר יבוא לי מישהו ויגיד לי , תשמע אתה יכול לקבל רמקול דינאמי X שעשוי מאיזוטופ Y , ולכן הוא מהיר ומפורט ועם מיד אדיר כמו קווד אלקטרוסטטי , והוא ישמע יותר טוב מהקווד ובערך באותו מחיר, אז אני אקנה אותו ולא את הקווד רק בגלל שהוא אלקטרוסטטי .

כשמדברים על רמקולים יקרים יותר , וכתב יעשה מבחן על קבוצת רמקולים בן 20-30K ,המבחן הקבוצתי
יהיה על רמקולים שבאים מאותה טופולוגיה, אנני מכיר כתב
שיבחן או בחן רמקול אלקטרוסטטי מול רמקול הורן מול רמקול קונבנציונאלי , אלא על קבוצת רמקולים בעלי
אופי טופולוגי שווה ולכן מבחן קבוצתי ומעורב כזה הנו תרחיש שלא יתקיים עיי שום כתב או מגזין בעולם.

אני מעריך את נמר, ואין לי ספק שמסקנותיו מכל מבחן שלו אכן הן פועל יוצא של דעותיו, טעמו, והעדפותיו.

יחד עם זאת, אין שום קשר בין עובדה זו, לעובדה שלכל אחד הטעם שלו, ולעובדה שככל שעולים ברמת המחיר של הציוד, הטעם האישי יספק יותר ויותרהשפעה על תוצאות המבחן.

<נערך>

מדוע שתי התגובות האחרונות נראות כנסיון לתרץ מדוע שניבם לא מתכוונים לשתף פעולה עם מבחן כזה ? ו/או שאם כן יתקיים שיהיו לנו תירוצים מוכנים מראש ? האם יש משהו להסתיר כאן ? כי לי עולה ריח של קונספירציה , אבל מאוד יתכן ואני חושד בכשרים .

אבל ..... טיפה מוזר לי לראות את שניכם משתמשים באותה צורה של דחיה מנומסת :מבולבל:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
מדהים ליראות את כל האורות
הכתומים האילו דולקים,יאלה כיבוי אורות.
מחר שבוע חדש,שיהיה לכולכם אחלה שבוע .:)

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
אין קשר

לשאלותיך:
1) בוודאי שההדגשים השונים בתחום 10K חשובים. עדיין, כמה שעולים במחיר, למתכנן יש יותר אפשרויות וההפרשים גדלים. כנ"ל באוכל, כנ"ל במכוניות, כנ"ל בהרבה תחומים.
2) אין בדברי שום רמז לחוסר רצון לשתף פעולה במבחנים לרמקולים בתחום המחיר הנ"ל, נהפוך הוא. אני בטוח שגם מר ארמה לא יתנגד.

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
XXX

נערך לאחרונה ב:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אמיר, זה מיותר.

XXXXXXXXXXX

אני חושב שהמבחן של נמר היה מצויין ובלי להסחף מדובר באבן דרך של ממש בהתפתחות התחום בארץ. סוף סוף מישהו טורח לעשות כזה פרוייקט ועל כך מגיע לו כל הכבוד. החשיבות של המבחן הזה היא קודם כל בקיומו ובמתן תמונת מצב רוחבית יפה לכל מי שמתעניין בתחום, אחר כך בהעלאת המודעות לתחום ומתן מידע לקוראים, המשך בשיתוף פעולה בין כל היבואנים....... ואולי אי שם בסוף ובאופן שולי יחסית, בתוצאות. ועל כך כבר נאמר, מגיע לנמר שאפו גדול על היוזמה, ההתמדה והחלוציות. הוא עשה מה שאף אחד אחר לפניו לא הצליח לעשות! (Y)

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
כל מבחן בכל נושא הוא טעם הבוחן אך מעבר לכך ישנם פרמטרים שאינם קשורים לטעם.

אין קשר בין טעם לבין פרטים.
אין קשר בין טעם לבין הדיקות בבס.
אין קשר בין טעם לבין איזון טונלי.
אין קשר בין טעם לבין איכות בניה.

ולאן אני חותר?
הרמקול האישי שלי אינו הטוב ביותר שאני מכיר, יש במחירו מבחר רב של רמקולים יוקרתיים, ממותגים, איכותיים לא פחות ממנו אך זה הרמקול שבהחלט אני מאוד אוהב וחי איתו בהרמוניה מושלמת. אם היה הרמקול שלי משתתף במבחן השוואתי יכול בהחלט להיות כי לא היה זוכה אך עדיין היה נישאר אצלי באופן אישי כמנצח ונישאר בסלון ביתי.

אי לכך.
טעמי האישי אכן מתבטא אך במבחן הוא לא זה שיגרום למוצר טוב יותר להידחק לפינה לטובת הטעם.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
טייק וואן.

אני מעריך את הערכתך למבחנים ומוקיר את הפירגון הבא ממך.

חן חן.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אמיר

אני לא הבנתי למה לא להשוות ולכלול במבחן אחד רמקולים מטופולוגיות שונות ??

נניח ולפלוני יש תקציב בין 20K ל- 30K עבור רמקולים השוואה בין כל סוגי הרמקולים בתקציב כזה תעזור לו..הלא כן ??

אותי כצאכן לא בהכרח מעניינת הטופולוגיה - המבנה של הרמקול אלא התוצאה הסופית איך הוא נשמע בסוגי מוסיקה שונים .

שלמה

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נ.ב.

אכן כל הכבוד לנמר על ההשקעה ...

המבחן הוא כלי עזר חשוב לאלו ששוקלים רכישת רמקול אבל..חשובים ככל שיהיו המבחן או דעתו של הכתב אני לא מאמין שמי שהוא יקנה רמקולים רק על סמך תוצאות המבחן מבלי שהוא בעצמו יאזין לרמקולים.

שלמה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
נכון שלמה.
אני אישית אינני ממליץ לרכוש רמקול ללא האזנה.

אם מדובר על מוצר שאינו קיים בארץ אין ברירה אלא להיות ניזון מנסיונם של אחרים ומכתבות שונות, רצוי לבצע הסכם עם היבואן שיאפשר מוצר חלופי או סכום יציאה מהעיסקה שיסוכם מראש, כך אני עושה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור