מה אנחנו מדברים על כבלים - כשהתפיסה הסובייקטיבית שלנו במילא כל כך שונה? ידידי היקר גיא לנדאו הכתיר את הפוקאל עם האזוטריק כתוצאה הטובה בתערוכה. לי זה נשמע מערכת פח ממחסני חשמל. אפשר בכלל להתווכח?
הבעיה היא כשמתייחסים למדע כאל דת, והתופעה מחמירה כאשר אלה שמתייחסים למדע כאל דת, אינם מדענים בעצמם.
אתיייחס למשפט אחד במאמר שאומר הכל....
שהבידוד אינו חשוב ואינו תורם דבר....
אז הבידוד כן חשוב, יש קיבול ,
מיכאל,אריה, הבעיה הכי גדולה זה כאשר הדת התייחסה כך למדע! לך וקרא מה עשו לגליליאו ולכמה ברנשים עם פחות מזל, שהוצאו להורג בשל אמירותיהם שנגדו את האמירה של הכנסייה (דת). אפילו בימינו, החרדים לפעמים תופסים עמדה כאילו ה' הסמיך אותם להיות נציגו, ואומרים ועושים דברים די מקוממים. לעומת זאת, המדע לא נהג כך בדת.
חשוב להפריד בין דת ומדע. לצערי, למרות הקדמה, עדין יש נושאים לא פטורים ומובנים, שבהם קל יותר לאחוז בדת, מפני שלמדע עדיין אין להם מענה. אך הרשימה מתקצרת כל הזמן.
לגבי נושאים שיש למדע מענה, אך לדת יש על כך טאבו (למשל לגיל העולם ע"פ הבריאה), עדין הדת מתעקשת ונלחמת.
וזו רק דוגמה אחת.
ההבדל העיקרי בין דת (אמונה) ומדע, זה שבאמונה לא מחפשים תשובות. מקבלים אותן מהרב AS IS. במדע, צריך להוכיח,
לעשות ניסויי, לחזור עליו ועל התוצאות ועוד. דווקא לאחרונה הצליחו להוכיח מדענים, כמה מהתיאוריות שאלברט אינשטיין כתב.
מאחר ו-99.99% מהאנשים בעולם לא מבינים בזה, לדת אין הסגות. איזה מזל!
לפי התמונה מה שיצרת גרוע ביותר, אסביר:הקיבול משמעותי בכבל Interconnect, במיוחד ל-Phono.
לרמקולים לא.
במיוחד שהכבלים שאני בניתי והביאו לכתיבת המאמר, מרוחק מאוד זה מזה. מדובר ב-2 נפרדים.
סליחה...
המאמר מציע הסבר.
גם 2 כבלים מסוככים שלא הולכים יחדיו גורמים לחוסר איזון ,
יש שדות מגנטים בחדר (50 הרץ בדרך כלל) , כאשר הכבלים מאוזנים והולכים צמוד רעש הסביבה (50 הרץ) מבטלים זה את זה , מכיוון שההתנגדות הכבלים מאוד נמוכה לרוב אין צורך בסיכוך , אבל בהחלט יש חשיבות לאיזון (BALANCE ) בין הכבלים, ברור ש twisted-pair (זוג כבלים מלופים אחד לשני , בדומה לחוטי הטלפון בקיר) טוב ביותר נגד שדות מגנטיים , הבעייה שזה מגדיל את אורך החוט ואז ההתנגדות עולה וגם הקיבול.
לכן כבל רמקול טוב זה לא רק חוק אוהם של כיתה א, כבל טוב מוצא את האיזון בין התנגדות נמוכה, ביטול השראות, וקיבול נמוך (ועוד כמה גורמים שוליים כמו skin effect ) , וכן, גם אוזן האדם
אתה צודק במה שכתבת בהתייחס לדת
זה מה שכתבתי..."מכיוון שההתנגדות הכבלים מאוד נמוכה לרוב אין צורך בסיכוך"אין צורך לסכך כבל רמקול.
רובם לא. היחיד שנתקלתי עושה זאת, היה MIT, ולא מהסיבה שסיכוך מצוי בכבל (להגן מרעש אלקטרו מגנטי חיצוני) אלה לייצר מוליך טוב לתופעת ה-skin effect (שאינה קיימת!)
הסיבה שאין צורך בסיכוך, אינה התנגדות הכבל, אלה התנגדות המוצא של המגבר, ועוצמת האות.
כאשר ההתנגדות כ"כ נמוכה, לקיבול אין כמעט משמעות. מושג הקיבול (RC) כאשר R שואף ל-0, גם המכפלה שואפת לאפס.
אלה לייצר מוליך טוב לתופעת ה-skin effect (שאינה קיימת!)
איך זה פתאום?...
האם אתה בא לבטל חוק פיזיקלי??
תופעות של צפיפות זרם בתלות בתדר, ו-SKIN EFFECT הם כללי יסוד ב- POWER TRANSFER.
מיכאל, אתה לא רציני..
https://www.researchgate.net/figure...and-internal-proximity-effect-current-density
אני סקרן באיזו כבילה אתה משתמש?
הרשו לי לסכם:
אם לבדוק את נושא הכבלים אני צריך:
1. לקרוא ולהבין את כל הנתונים המובאים בשרשור הזה.
2. לשבת ולבדוק בהאזנה.
אני בוחר באפשרות מספר 2.