למה כל חובב תקליטים צריך מכונת ניקוי תקליטים?

מצב
הנושא נעול.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
מכונת ניקוי תקליטים היא כלי חשוב עבורנו, חובבי התקליטים. מניסיוני, זו כנראה הרכישה הראשונה שחובבי תקליטים צריכים לעשות לאחר רכישת מערכת אנלוגית (פטיפון), מהסיבות הבאות:

1. שמירה על איכות הסאונד: מכונות לניקוי תקליטים משתמשות בטכנולוגיות שונות כדי להסיר באופן יעיל לכלוך ושאריות מזהמים מהתקליטים. הסרת החומרים הללו, תורמת לאיכות שחזור הסאונד, מבלי לגרום נזק לתקליטים. תקליטים נקיים נשמעים טוב יותר ומספקים חוויית האזנה מרהיבה נטולת רעשים סטטיות ופיצפוצים, נכון להיום מכונות אולטרה סוניות נחשבות לטובות ביותר.

2. הארכת חיי הסטילוס (מחט): הסבירות שתקליט נקי יסב נזק לסטילוס קטן יותר, סטילוס בד"כ יקר להחלפה. על ידי ניקוי התקליטים באופן קבוע, ניתן להאריך את חיי הסטילוס ולשמור על ביצועים מיטביים לאורך זמן.

3. שמירה על האוסף: תקליטים שלנו הם השקעה, ומכונת ניקוי תקליטים תעזור לכם לשמור על ההשקעה הזו במצב מעולה. אלו מאיתנו שמדי פעם גם מוכרים תקליטים מתוך האוסף שלהם ישמחו לדעת שתקליטים שמורים שומרים גם על ערכם טוב יותר.

4. מניעת נזק לתקליט: אבק ולכלוך עלולים לגרום לשחיקה מואצת בין הסטילוס לתקליט, מה שמוביל לבלאי מהיר. בנוסף לכלוך יכול להטות את המחט מהערוץ, ולגרום בכך לשריטהניקוי התקליט באופן קבוע מאפשר לנו למנוע את השחיקה הזו ולהאריך את חיי התקליטים והסטילוס.

5. אסתטיקה: לבעלי OCD כמוני, תקליטים נקיים נראים טוב יותר ומרגישים טוב יותר למגע, וכך הם מגבירים את ההנאה בהאזנה. (רכב נקי מאיץ טוב יותר מרכב מלוכלך ;)).

מכונת ניקוי תקליטים היא כנראה ההשקעה החכמה לכל מי שיש לו אוסף של תקליטים, והיא תבטיח הנאה מסאונד איכותי ואוסף תקליטים במצב מעולה.

בצילום, פילטר של מכונת ניקוי אולטרה סונית Degritter לאחר ניקוי 35 תקליטים חדשים.

תמונות מצורפות

• Filter.jpeg
    Filter.jpeg
    KB 172 · צפיות: 81
נערך לאחרונה ב:

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
918
נקודות
113
קודם כל אחלה פוסט גם אני חובב תקליטים וגם בעתיד אני חושב על מכונה
שגם תעשה שאיבת אבק וגם תנקה עם חומר ניקוי אגב איזה מכונה יש לכה
ואשמח לראות תמונה תודה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הרוב נכון במידה זו או אחרת, בהסתייגויות הבאות:

1. שמירה על איכות הסאונד: מכונות לניקוי תקליטים משתמשות בטכנולוגיות שונות כדי להסיר באופן יעיל לכלוך ושאריות מזהמים מהתקליטים. הסרת החומרים הללו, תורמת לאיכות שחזור הסאונד, מבלי לגרום נזק לתקליטים. תקליטים נקיים נשמעים טוב יותר ומספקים חוויית האזנה מרהיבה נטולת רעשים ופיצפוצים,
מכונת ניקוי תורמת להקטנת/ביטול רעשים הנובעים באופן ישיר מלכלוך (ואולי מטען חשמלי סטטי), אבל אינה יכולה להשפיע כלל על רעשים הנובעים משחיקה, מנזקים שנעשו בנגינות קודמות עם מחטים פגומות או שבורות, וכמובן עצם החיכוך של המחט והוויניל.

2. הארכת חיי הסטילוס (ראש): הסבירות שתקליט נקי יסב נזק לסטילוס קטן יותר, סטילוס בד"כ יקר להחלפה. על ידי ניקוי התקליטים באופן קבוע, ניתן להאריך את חיי הסטילוס ולשמור על ביצועים מיטביים לאורך זמן.
זו כבר רמה חדשה של אי הכרת המונחים: stylus (או needle) זו המחט, לא הראש (cartridge).

לא בכל סוגי הראשים אפשר בכלל להחליף מחט בפעולה פשוטה.

לא בטוח שניקוי לכלוכים מאריך את ימי המחט. לכלוך שנדבק למחט יכול אפילו להוות שכבת הגנה, וחיכוך עם אבק קטן יותר מחיכוך עם ויניל. אבל לכלוך בוודאי אינו דרך רלוונטית להארכה מכוונת של חיי המחט :) ברור שכדאי לנקות, אבל לא מהסיבה הזו.

מה שכן, לכלוך שנדבק לתקליט יכול לתלוש את המחט או אפילו את כל ה-cantilever (המוט הדק שבקצהו המחט).

כמוכן יש להזכיר את אלה שמודאגים מלכלוך המחט ומנקים אותה באובססיביות, כולל תוך שימוש בנוזלים שעלולים להמיס את הדבק שמחזיק את המחט במקומה, וגורמים במו ידיהם באופן אקטיבי להיעקרות המחט ממקומה.

4. מניעת נזק לתקליט: אבק ולכלוך עלולים לגרום לשחיקה מואצת בין הסטילוס לתקליט, מה שמוביל לבלאי מהיר. ניקוי התקליט באופן קבוע מאפשר לנו למנוע את השחיקה הזו ולהאריך את חיי התקליטים והסטילוס.
די להיפך, אבל לכלוך כן יכול להטות את המחט מהערוץ, ולגרום בכך לשריטה.

5. הפחתת רעשים וסטטיות: לכלוך וסטטיות על תקליטים מבטיחים גרימת רעשים לא רצויים במהלך השמעה. שימוש במכונת ניקוי תקליטים תפחית את הסטטיות וסילוק לכלוך, אבק וגורמים אחרים משפר את איכות השמעה.
זו חזרה על סעיף 1 כאילו זה משהו חדש

6. (רכב נקי מאיץ טוב יותר מרכב מלוכלך ;)).
בדיוק :)

מכונת ניקוי תקליטים היא כנראה ההשקעה החכמה לכל מי שיש לו אוסף של תקליטים, והיא תבטיח הנאה מסאונד איכותי ואוסף תקליטים במצב מעולה.
לא *מבטיחה* כלום.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
קודם כל אחלה פוסט גם אני חובב תקליטים וגם בעתיד אני חושב על מכונה
שגם תעשה שאיבת אבק וגם תנקה עם חומר ניקוי אגב איזה מכונה יש לכה
ואשמח לראות תמונה תודה

היי אייל,

לי יש את המכונה של חברת degritter ,רצ"ב קישור לאתר החברה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
תודה על הערות וההארות, ערכתי לפי ראות עיני.
ראיתי שתיקנת, וכמו שהיה בוויכוח על אנלוג, השתמשת רק בהערות שמחזקות את התמריץ למכונת ניקוי, והתעלמות מהסתייגויות מהותיות, כמו למשל זה שמעונת ניקוי משפיעה רק על רעשים שנובעים מלכלוך (ואולי חשמל סטטי), למרות שרעשים אחרים קיימים. אתה מבטיח"חוויית האזנה מרהיבה נטולת רעשים סטטיות ופיצפוצים", שזה ההיפך מאמת בפרסום, אבל לא משהו מהסוג שמטריד אותך.

"על ידי ניקוי התקליטים באופן קבוע, ניתן להאריך את חיי הסטילוס ולשמור על ביצועים מיטביים לאורך זמן" נתפס כאילו השחיקה קטנה, מה שההיפך מהנכון, ולא מדבר על הקטנת הסיכון בעיקר מתלישת המחט/cantilever.

בעצם לא מדויק גם שניקוי שוטף (תרתי משמע) בהכרח שומר על התקליט יותר ומעלה את ערכו. אפשר לנקות פעם אחת בעת המכירה, וזה לא חייב להיות הניקוי המתקדם ביותר.

4. מניעת נזק לתקליט: אבק ולכלוך עלולים לגרום לשחיקה מואצת בין הסטילוס לתקליט, מה שמוביל לבלאי מהיר. בנוסף לכלוך יכול להטות את המחט מהערוץ, ולגרום בכך לשריטהניקוי התקליט באופן קבוע מאפשר לנו למנוע את השחיקה הזו ולהאריך את חיי התקליטים והסטילוס.
זה לא נכון שהליכלוך גורם לשחיקה מוגברת, הוא לא גורם לבלאי מהיר, וניקוי לא בהכרח מאריך את ימי התקליט.

זה מזכיר לי שאלה ממבחן התיאוריה לנהיגה לפני שנים, האם הכביש חלק יותר כשיש עליו חול או לא?

התשובה האוטומטית של רוב הנהגים עלולה להיות שחלק יותר בלי, אבל זה נכון בהקשר של חול כעוזר להימנעות מהחלקה על שמן. אבל כשאין שמן, הגלגלים אינם נתפסים באספלט, אלא מזיזים גרגירי חול -- הרבה יותר חלק כשיש חול.

כך גם עם אבק. ויניל הוא חומר קשיח -- לכן הוא נבחר -- ולכן שוחק את המחט למרות שהיא עשויה מיהלום, אבל אבק ביניהם בדרך כלל גם קשיח פחות מוויניל, וגם מחליק, כך שהמחט לא נוגעת בויניל, וגם היא וגם הוויניל נשחקים פחות.

חוצמזה, נדבקו לך המילים "לשריטהניקוי".

ולסיום, אתה חוזר על הבטחה חסרת כיסוי: "תבטיח הנאה מסאונד איכותי", כאילו הניקוי הופך תקליטים עלובים לאיכותיים, ושחוקים לכמו חדשים.

כנראה שהאמת לא במרכז מעייניך, אלא המסר שאתה רוצה להעביר -- בדיוק כפי שהיה בדיון על ויניל מול דיגיטל.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
ראיתי שתיקנת, וכמו שהיה בוויכוח על אנלוג, השתמשת רק בהערות שמחזקות את התמריץ למכונת ניקוי, והתעלמות מהסתייגויות מהותיות, כמו למשל זה שמעונת ניקוי משפיעה רק על רעשים שנובעים מלכלוך (ואולי חשמל סטטי), למרות שרעשים אחרים קיימים. אתה מבטיח"חוויית האזנה מרהיבה נטולת רעשים סטטיות ופיצפוצים", שזה ההיפך מאמת בפרסום, אבל לא משהו מהסוג שמטריד אותך.

"על ידי ניקוי התקליטים באופן קבוע, ניתן להאריך את חיי הסטילוס ולשמור על ביצועים מיטביים לאורך זמן" נתפס כאילו השחיקה קטנה, מה שההיפך מהנכון, ולא מדבר על הקטנת הסיכון בעיקר מתלישת המחט/cantilever.

בעצם לא מדויק גם שניקוי שוטף (תרתי משמע) בהכרח שומר על התקליט יותר ומעלה את ערכו. אפשר לנקות פעם אחת בעת המכירה, וזה לא חייב להיות הניקוי המתקדם ביותר.

זה לא נכון שהליכלוך גורם לשחיקה מוגברת, הוא לא גורם לבלאי מהיר, וניקוי לא בהכרח מאריך את ימי התקליט.

זה מזכיר לי שאלה ממבחן התיאוריה לנהיגה לפני שנים, האם הכביש חלק יותר כשיש עליו חול או לא?

התשובה האוטומטית של רוב הנהגים עלולה להיות שחלק יותר בלי, אבל זה נכון בהקשר של חול כעוזר להימנעות מהחלקה על שמן. אבל כשאין שמן, הגלגלים אינם נתפסים באספלט, אלא מזיזים גרגירי חול -- הרבה יותר חלק כשיש חול.

כך גם עם אבק. ויניל הוא חומר קשיח -- לכן הוא נבחר -- ולכן שוחק את המחט למרות שהיא עשויה מיהלום, אבל אבק ביניהם בדרך כלל גם קשיח פחות מוויניל, וגם מחליק, כך שהמחט לא נוגעת בויניל, וגם היא וגם הוויניל נשחקים פחות.

ולסיום, אתה חוזר על הבטחה חסרת כיסוי: "תבטיח הנאה מסאונד איכותי", כאילו הניקוי הופך תקליטים עלובים לאיכותיים, ושחוקים לכמו חדשים.

כנראה שהאמת לא במרכז מעייניך, אלא המסר שאתה רוצה להעביר -- בדיוק כפי שהיה בדיון על ויניל מול דיגיטל.
כל תקליט שעובר ניקוי גם אם הוא גרוע ישמע טוב יותר מתקליט שלא עבר ניקוי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
כל תקליט שעובר ניקוי גם אם הוא גרוע ישמע טוב יותר מתקליט שלא עבר ניקוי.
אני לא יודע לגבי "כל תקליט" אבל לא אתווכח על זה. זו ממילא לא הנקודה ולא העניין.

מה שהתייחסתי אליו הם אי דיוקים והבטחות ללא כיסוי, שפורטו ונומקו לעיל.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
במקרה נתקלתי בזה בפייסבוק:

ZZ.jpg

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
כך זה אצלי ואצל חבר נוסף שמשתמש במכונת ניקוי, אם החוויה שלך שונה, אולי כדאי להתחיל לבדוק אצלך.

שוב, הניסיון שלי שונה משלך.
לדבריך

שכחת הקשר של קרח, מים או סתם סוכריות גומי.... האפשרויות כיד הדמיון.

מה שרשמת אולי נכון לתקליטים חדשים, בתקליטים יד 2 לעיתים תמצא שהאבק בתוספת לחות וזמן הופך למשהוא קשיח

עמיר, מתגובתך מצטייר שאתה כאן להתנצח, לא עדיף למען בריאותך שתדלג?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
כך זה אצלי ואצל חבר נוסף שמשתמש במכונת ניקוי, אם החוויה שלך שונה, אולי כדאי להתחיל לבדוק אצלך.

שוב, הניסיון שלי שונה משלך.

לדבריך
אני לא מדבר על הניסין האישי שלי, אלא באופן כללי. גם אתה לא הגבלת את הנאמר לניסיון האישי שלך, אלא יצאת בהצהרות כלליות.

ואני לא חושב שהיה מצב שניקית תקליטים שחוקים או פגומים או שרוטים, והוצאת מהם את כל הרעשים. כל מה שאפשר לנקות במכונת ניקוי הוא רק לכלוך, לא שחיקה ולא בעיות אחרות.

כמוכן, מה שמגדיל או מקטין את השחיקה אינו פרי ניסיונך, וההסברים שלך אינם הגיוניים.

שכחת הקשר של קרח, מים או סתם סוכריות גומי.... האפשרויות כיד הדמיון.
הסברתי משהו ספציפי, ולקשקש עליו כיד דמיונך לא סותר את הנאמר.

מה שרשמת אולי נכון לתקליטים חדשים, בתקליטים יד 2 לעיתים תמצא שהאבק בתוספת לחות וזמן הופך למשהוא קשיח
תמיד קשיח פחות מוויניל, וגם לא בהכרח מחובר חזק לוויניל, לפעמים המחט "מקלפת" אותו, ובכל מקרה, אם יש שכבת ביניים קשיחה כפי שאתה מתאר שהמחט לא מקלפת אותה, זה מגן על הוויניל בפני שחיקה, ושוחק פחות את המחט :)

עמיר, מתגובתך מצטייר שאתה כאן להתנצח, לא עדיף למען בריאותך שתדלג?
אני לגמרי בטוח שהבריאות שלי לא מעניינת אותך כהוא זה, ואתה רק מנסה להוריד אותי מהגב שלך כדי שלא אצביע על הפגמים בדבריך, אז אל תנסה למכור את עצמך כצדיק גדול.

אני כאן כדי לא להניח לדברים שגויים ומטעים לעבור ללא תגובה.

יש למכונות ניקוי חשיבות גדולה והרבה יתרונות, שהיה מספיק טוב ומשכנע לתאר אותם כפי שהם, בלי אידיאליזציות ובלי לחלק הבטחות ללא כיסוי. כנ"ל עם ויניל -- יש מספיק מקומות שבהם הוא נשמע עדיף לחלק מהאנשים, ואין צורך בלעקם את המציאות הטכנולוגית כדי ל"להגן" עליו. אבל אצלך האמת כפי שהיא לא מספיק טובה, ואתה רוצה "לשפר" אותה.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
אני לא מדבר על הניסין האישי שלי, אלא באופן כללי.
ראשית מעניין היה לשמוע מנסיונך מה קורה לסאונד אצלך אחרי שאתה מנקה את התקליט ושומע אותו בשנית. דרך אגב יש לא מעט שקונים תקליט חדש ורצים לנקות אותו.

אני אישית הייתי עד לדרמות סוניות שהתקבלו אחרי ניקוי במכונה איכותית. באותו אקשר יש מכונות ברמות שונות בדומה לכל מכשיר אחר בתחום. האיכותיות יותר עולות בהתאם, ועדיין במחיר התחלתי סביר.
בד"כ השינוי שמתקבל אחרי ניקוי הוא יותר שקט, הרבה פחות רחשים והכל פחות מרצד. לבסוף לפחות מבחינתי מתקבלת יותר קוהרנטיות ושוב זה לא מחייב שגם אצל אחרים היא מתקבלת, ואף לא בצורה חלקית. כמובן ככל שהסט האנלוגי הנדון יותר איכותי והמסביב יותר מטופח, הכל בא לידי ביטוי ביתר שאת.
יש למכונות ניקוי חשיבות גדולה והרבה יתרונות, שהיה מספיק טוב ומשכנע לתאר אותם כפי שהם, בלי אידיאליזציות ובלי לחלק הבטחות ללא כיסוי.
מכאן שאין כאן שום אידיאלזציות והבטחות שווא מצידו של גיא כפי שאתה מנסה להוכיח, וללא קשר יש את אלה שלא רצים לנקות התקליט רגע לפני שמאזינים לו, גם עם ברשותם מכונה אוטומטית דו צדדית, כל שכן עם מדובר בכזו שצריך לעבור עם מברשת למרוח את החומר שבו עושים שימוש, לשאוב אותו, וחוזר חלילה עם הצד השני.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
דרך אגב יש לא מעט שקונים תקליט חדש ורצים לנקות אותו.
מאז שרכשתי מכונת ניקוי,כל תקליט חדש שאני רוכש עובר ניקוי לפני שעולה על הפטיפון.
כמות ה"טינופת" היוצאת מתקליט חדש אף פעם לא מפסיקה להפתיע אותי, הרבה שומנים ולעיתים קרובות מעט גראדים, מהצילום שהעליתי ניתן לראות את כמות הלכלוך ממספר עשרות תקליטים חדשים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני לא מדבר על הניסין האישי שלי, אלא באופן כללי. גם אתה לא הגבלת את הנאמר לניסיון האישי שלך, אלא יצאת בהצהרות כלליות.
כנראה פיספסתם את השורה הראשונה "מכונת ניקוי תקליטים היא כלי חשוב עבורנו, חובבי התקליטים. מניסיוני, זו כנראה הרכישה..."

כאמור, הדברים הם מתוך הניסיון שלי ושל אנשים אחרים שאני מכיר, גם אם הוא שונה משלך.
ואני לא חושב שהיה מצב שניקית תקליטים שחוקים או פגומים או שרוטים, והוצאת מהם את כל הרעשים. כל מה שאפשר לנקות במכונת ניקוי הוא רק לכלוך, לא שחיקה ולא בעיות אחרות.

כמוכן, מה שמגדיל או מקטין את השחיקה אינו פרי ניסיונך, וההסברים שלך אינם הגיוניים.

הסברתי משהו ספציפי, ולקשקש עליו כיד דמיונך לא סותר את הנאמר.

תמיד קשיח פחות מוויניל, וגם לא בהכרח מחובר חזק לוויניל, לפעמים המחט "מקלפת" אותו, ובכל מקרה, אם יש שכבת ביניים קשיחה כפי שאתה מתאר שהמחט לא מקלפת אותה, זה מגן על הוויניל בפני שחיקה, ושוחק פחות את המחט :)
נראה שאנחנו ממשיכים להסתובב סביב אותו נושא בלי התקדמות אמיתית.
אני לגמרי בטוח שהבריאות שלי לא מעניינת אותך כהוא זה, ואתה רק מנסה להוריד אותי מהגב שלך כדי שלא אצביע על הפגמים בדבריך, אז אל תנסה למכור את עצמך כצדיק גדול.
לא יפה עמיר, אתה מרכז היקום וכולנו כאן רק כדי לדאוג לבריאות שלך.
איזה פגמים בדיוק? נראה לי שאתה מנסה למצוא בעיות איפה שאין. אז תפסיק לנסות להציג את עצמך כגיבור הגדול שחשף את האמת, ותבין שלא כל העולם סובב סביבך.
אני כאן כדי לא להניח לדברים שגויים ומטעים לעבור ללא תגובה.

יש למכונות ניקוי חשיבות גדולה והרבה יתרונות, שהיה מספיק טוב ומשכנע לתאר אותם כפי שהם, בלי אידיאליזציות ובלי לחלק הבטחות ללא כיסוי. כנ"ל עם ויניל -- יש מספיק מקומות שבהם הוא נשמע עדיף לחלק מהאנשים, ואין צורך בלעקם את המציאות הטכנולוגית כדי ל"להגן" עליו. אבל אצלך האמת כפי שהיא לא מספיק טובה, ואתה רוצה "לשפר" אותה.
אה, המגן הגדול של האמת והשקיפות! אתה כאן כדי להציל את כולנו מטעיות איומות וכולנו מחכים למילות החוכמה שלך כדי להבחין בין הדברים.
מזלו של הוויניל שיש אביר מגן כמוך!

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ראשית מעניין היה לשמוע מנסיונך מה קורה לסאונד אצלך אחרי שאתה מנקה את התקליט ושומע אותו בשנית. דרך אגב יש לא מעט שקונים תקליט חדש ורצים לנקות אותו.
אני בין אלה שדבר ראשון מנקה כל תקליט שנכנס הביתה, כולל תקליטים חדשים. עד עכשיו רק במכונת ואקום, ולאחרונה *גם* באולטרסונית.

אני אישית הייתי עד לדרמות סוניות שהתקבלו אחרי ניקוי במכונה איכותית. באותו אקשר יש מכונות ברמות שונות בדומה לכל מכשיר אחר בתחום. האיכותיות יותר עולות בהתאם, ועדיין במחיר התחלתי סביר.
בד"כ השינוי שמתקבל אחרי ניקוי הוא יותר שקט, הרבה פחות רחשים והכל פחות מרצד. לבסוף לפחות מבחינתי מתקבלת יותר קוהרנטיות ושוב זה לא מחייב שגם אחרים מקבלים את זה. כמובן ככל שהסט האנלוגי הנדון יותר איכותי והמסביב יותר מטופח, הכל בא לידי ביטוי ביתר שאת.

מכאן שאין כאן שום אידיאלזציות והבטחות שווא מצידו של גיא כפי שאתה מנסה להוכיח, וללא קשר יש לא מעט שלא רצים לנקות התקליט רגע לפני שמאזינים לו, גם עם ברשותם מכונה אוטומטית דו צדדית כל שכן עם מדובר בכזו, שצריך לעבור עם מברשת למרוח את החומר שבו עושים שימוש, לשאוב אותו, וחוזר חלילה עם הצד השני.
כרגיל, לא קראת ו/או לא הבנת את מה שכתבתי. לא אמרתי שום דבר נגד נקיונות, ומאפייני שיפור הסאונד כתוצאה מהסרת הלכלוך בכלל לא התייחסתי, אלא להבטחות:
ומספקים חוויית האזנה מרהיבה נטולת רעשים סטטיות ופיצפוצים
היא תבטיח הנאה מסאונד איכותי
שהן ללא כיסוי, ואינן לוקחות בחשבון את העובדה הפשוטה שניקוי יכול לשפר רק בעייתיות שנובעת מלכלוך (וחשמל סטטי), כך ש:
  1. יש רעשים שאינם נובעים מלכלוך, כמו שחיקה, נגינה קודמת עם מחטים פגומות, ושריטות. המכונה לא תבטל/תחליש את אלה.
  2. איכות הסאונד אינה פונקציה של רמת הניקוי בלבד, ואם ההקלטה ו/או ההעברה לתקליט ירודות, המכונה לא תהפוך את הסאונד לאיכותי.

ובנוסף, הדברים הבאים אינם נכונים/מדויקים, מסיבות שהוסברו לעיל:
2. הארכת חיי הסטילוס (מחט): ... על ידי ניקוי התקליטים באופן קבוע, ניתן להאריך את חיי הסטילוס ולשמור על ביצועים מיטביים לאורך זמן.

3. שמירה על האוסף: תקליטים שלנו הם השקעה, ומכונת ניקוי תקליטים תעזור לכם לשמור על ההשקעה הזו במצב מעולה. אלו מאיתנו שמדי פעם גם מוכרים תקליטים מתוך האוסף שלהם ישמחו לדעת שתקליטים שמורים שומרים גם על ערכם טוב יותר.

4. מניעת נזק לתקליט: אבק ולכלוך עלולים לגרום לשחיקה מואצת בין הסטילוס לתקליט, מה שמוביל לבלאי מהיר. ... ניקוי התקליט באופן קבוע מאפשר לנו למנוע את השחיקה הזו ולהאריך את חיי התקליטים והסטילוס.

====

כנראה פיספסתם את השורה הראשונה "מכונת ניקוי תקליטים היא כלי חשוב עבורנו, חובבי התקליטים. מניסיוני, זו כנראה הרכישה..."

כאמור, הדברים הם מתוך הניסיון שלי ושל אנשים אחרים שאני מכיר, גם אם הוא שונה משלך.

נראה שאנחנו ממשיכים להסתובב סביב אותו נושא בלי התקדמות אמיתית.

לא יפה עמיר, אתה מרכז היקום וכולנו כאן רק כדי לדאוג לבריאות שלך.
איזה פגמים בדיוק? נראה לי שאתה מנסה למצוא בעיות איפה שאין. אז תפסיק לנסות להציג את עצמך כגיבור הגדול שחשף את האמת, ותבין שלא כל העולם סובב סביבך.

אה, המגן הגדול של האמת והשקיפות! אתה כאן כדי להציל את כולנו מטעיות איומות וכולנו מחכים למילות החוכמה שלך כדי להבחין בין הדברים.
מזלו של הוויניל שיש אביר מגן כמוך!
אוסף קשקושים מרוכז, שמאפיין את הכותב.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
אני בין אלה שדבר ראשון מנקה כל תקליט שנכנס הביתה, כולל תקליטים חדשים. עד עכשיו רק במכונת ואקום, ולאחרונה *גם* באולטרסונית.
נו והתובנות? או שאין שזה גם בסדר.
לא אמרתי שום דבר נגד נקיונות, ומאפייני שיפור הסאונד כתוצאה מהסרת הלכלוך בכלל לא התייחסתי, אלא להבטחות
אם יש שיפור בפרמטרים סוניים שניתנים לחישה, אשר נובעים ישירות מפעולת הניקוי, אז זה לא בגדר הבטחות שווא.
העובדה הפשוטה שניקוי יכול לשפר רק בעייתיות שנובעת מלכלוך (וחשמל סטטי),
שוב לא רק כאן לא חידשת כלום.
  1. יש רעשים שאינם נובעים מלכלוך, כמו שחיקה, נגינה קודמת עם מחטים פגומות, ושריטות. המכונה לא תבטל/תחליש את אלה.
גם כאן לא.
הבעיה שאין אפשרות לכמת את האימפקט שנובע מכך, שמשתנה ממאזין למאזין ואיכות הקומפוננטים שלו וכנ"ל היחס שלו למסביב. אין צורך לחזור אבל בכל זאת, כבר ציינתי שנתקלתי במצבים שהתקבלה דרמה של ממש בתוצאה.
  1. איכות הסאונד אינה פונקציה של רמת הניקוי בלבד, ואם ההקלטה ו/או ההעברה לתקליט ירודות, המכונה לא תהפוך את הסאונד לאיכותי.
ידוע
אוסף קשקושים מרוכז, שמאפיין את הכותב.
ללא ספק.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אם יש שיפור בפרמטרים סוניים שניתנים לחישה, אשר נובעים ישירות מפעולת הניקוי, אז זה לא בגדר הבטחות שווא.
אם הייתי כותב שההבטחה לשיפור בסאונד היא הבטחת שווא, היית מסכים עם המשפט שכתבת.

אבל לא התייחסתי לשיפור בסאונד כאל הבטחת שווא, אלא לשתי ההבטחות הספציפיות שציינתי:
ומספקים חוויית האזנה מרהיבה נטולת רעשים סטטיות ופיצפוצים
היא תבטיח הנאה מסאונד איכותי
אם אתה לא מתייחס למה שאני כותב אלא למה שאתה [לא] מבין מזה, לא מפתיע שיש בעיה.

שוב לא רק כאן לא חידשת כלום.

גם כאן לא.
הבעיה שאין אפשרות לכמת את האימפקט שנובע מכך, שמשתנה ממאזין למאזין ואיכות הקומפוננטים שלו וכנ"ל היחס שלו למסביב. אין צורך לחזור אבל בכל זאת, כבר ציינתי שנתקלתי במצבים שהתקבלה דרמה של ממש בתוצאה.

ידוע
כל מה שאתה טוען שאינו חידוש והוא ידוע, מראש לא היה אמור להיות חידוש, אלא הדברים הראשונים שצריכים היו להיות ברורים ומובהרים לכל הקוראים -- והם בעליל לא, בטח לא עבור הכותב המקורי, וגם עבורך אם טענת שאין הבטחות שווא שקשורות לכך שהמכונה רק משפרת דברים שקשורים לניקוי (ולסטטי).

אין צורך לכמת שום דבר בהקשר למה שאני כתבתי. אתה לוקח את זה למחוזות משלך שאין לי ולדברי קשר אליהם.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
הבנתי אותך, ובכל זאת עמיר, יש מצב שאתה משתף אותנו בנסיבות שבעטיין אתה רואה לנכון לנקות תקליטים, ואף בחרת להשתדרג במכונה מתקדמת יותר (תתחדש), ובמילים אחרות מה זה תורם או שלא לתוצאה אצלך.

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור