להחזיר את הגלגל אחורנית

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
האם חשבתם פעם לשנמך את המערכת?

מידי פעם, עולה לי המחשבה פשוט לפשט את המערכת בצורה הכי מינימלית שאפשר: מגבר עם DAC מובנה, מחשב, רמקולים קטנים וזהו! לא ספקים, פטיפון, סטנד יעודי, פונו ויותר מידי כבלים. הכי פשוט שיש!

לאחרונה, פשוט מרגיש לי שמשהו נאבד לנו בתחביב הזה אחרי המרדף להשיג ציוד טוב יותר, לשמוע עוד ניואנסים במוזיקה, עוד באס וכו'.
המערכת שלי צנועה יחסית לחברי הפורום הכבדים, אבל עדיין מרגישה לי לפעמים מורכבת מעל הצורך.

יש כאן מישהו בקהל שעשה את זה ומאושר מהצעד?
ובכלל, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
תודה SONYES על התגובה!

רק להבהיר, הכוונה שלי הייתה גם לפשט את המערכת מבחינת כמות הרכיבים, כלומר מגבר אחד, מקור אחד וזהו, לא להתפזר ולא לראות תצוגה של ציוד.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
אני מושקע לא מעט אבל הכל יחסי ואני מכיר חבר פורום שכן שרק הפטיפון שלו לבד
שווה כמו כל המערכת שלי.
בתחביב המטורף הקפדתי היכן שיכול לצמצם עלויות ולרכוש משומש ולא חדש
אבל לא תמיד זה אפשרי ורק בשבוע שעבר פינקתי עצמי בכבל דיגיטאלי שעולה 4000 שקלים.
להגיד שלא היו יסורי מצפון? היו......
מצאתי עצמי מהרהר ואומר הרי רק בפאקינג כסף הזה אני קונה שתי מערכות מיקרו, מתחבר לאיזה סטרימינג
ונהנה משעות מרובות ללא הצורך לרדוף אחרי הסאונד המושלם.
יש לי חבר טוב ששומע במגבר נאד 20 וואט בן ארבעים שנה, רמקולי מורל בני אותה השנה עם איזה
כפתור בורר דציבלים עקום במרכזו, ופטיפון שרווד שהראש שלו עתיק כמו הראש של פסל החירות.
הוא מחזיק באוסף של 300 תקליטים מאובקים נהנה מכל רגע ולא מוכן לשמוע על שום שדרוג
אני חוזר מאצלו ושואל עצמי מה בעצם אני צריך יותר
ואז אני מדליק את המערכת וחיוך מתפשט על פני, אני מתמלא באושר ושימחה ולא מתחרט לרגע.
אז נכון שלפעמים מציק קצת המצפון על הוצאה לא שפויה, אבל כמו שאומרים.....
המצפון לא מונע את ההנאה- הוא רק מנסה לקלקל את הדרך אליה

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
רק להבהיר, הכוונה שלי הייתה גם לפשט את המערכת מבחינת כמות הרכיבים, כלומר מגבר אחד, מקור אחד וזהו, לא להתפזר ולא לראות תצוגה של ציוד.

לדעתי, ניתן לקבל תוצאה מעולה ממגבר איכותי, ומקור אחד איכותי.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
זה דיון יותר מורכב משחושבים:
ראשית, כי אם שמתם לב, התחביב הזה הוא גברי ברובו. גברים אוהבים צעצועים, ואידך זיל גמור.
שנית, מספרים שכשאלביס היה מסביר לטכנאי הקול באולפן איזה סאונד הוא מחפש, הוא נהג לומר להם שהוא רוצה שהמוזיקה שלו תישמע אופטימאלית במכשיר הרדיו הכי פשוט. צא ולמד: אותו חבר שגרופר מדווח עליו כנראה קרוב יותר לאלביס מאשר הוא יודע :מלאך:.
אבל בשורה התחתונה, צריך לזכור שהתחביב הזה משלב בו שני דברים - את האהבה למוזיקה ואת החיפוש אחר הדרך האופטימלית לשמוע אותה, קרי הדרך האופטימלית לשמוע כל ניואנס בה. שינמוך? אני לא חושב שיש דרך אחורה מבחינת סאונד, י אם התרגלנו לשמוע כל צליל ופתאום חלק מהצלילים יעלמו לנו, נתבאס טילים. אבל מה שכן, זה די ברור שהעתיד הוא מכשירים משולבים מהסוג שלאחרונה נסקרו כאן, הנותנים מענה בקופסה אחת להכל (או כמעט הכל). למשל - זה:

במובן מסויים, זה רטרו כי זו חזרה למגברים המשולבים אבל התוכן של המגברים המשולבים האלה, שנותנים תמורה מצויינת לכל גרוש אבל במובן האחר זה דילוג יפה קדימה כי זה מוסיף מענה דיגיטלי - והמלחמה בין המותגים תהיה מי ייתן סאונד טוב יותר.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
קרה לי בעבר שצמצמתי משמעותית את הציוד. המהלך יצר בעיה פסיכולוגית, היה לי קשה להאזין למערכת "המצומצמת" כי הרגשתי כל הזמן את נחיתותה לעומת המערכת "הכבדה".
הצעתי לך, אביב, אם אתה אוהב את הצליל של מה שיש לך, תיזהר מצמצומים.

אריה

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28
המצב שאתה מציג הוא בילבול וכניראה חוסר שביעות רצון מהמצב הקיים או של יחס עלות תועלת נמוך לתפישתך.
אני חוויתי זאת לפני מספר שנים ועשיתי מהלך של חזרה לבסיס [ שלא בהכרך זול] והלכתי על מגבר משולב ומונטורים קלאסים של ספנדור שבדיעבד מהלך זה איפס אותי ופיקס את הטעם שלי וגרם לי להבין מה אני באמת מחפש מהמערכת שלי.
היום המערכת שלי משודרגת יותר אבל הכיוון הכללי הוא אותו כיוון ואני לא מתפתה לסתות מהקו גם עם יש איזה משהו רגעי מנצנץ שבסוף מתברר כמסנוור ולא נעים.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
צמצום הוא עניין פסיכולוגי פרט למי שצריך כסף מזומן.
אצלי הצמצום נבע לאחר שהתחוור לי שאני לא באמת משדרג את חווית ההאזנה, שמעתי מערכות ומכשירים טובים מאוד, לקחתי הביתה לנסיון והבנתי שבהשוואה לציוד הצנוע שלי ההבדל טמון בעיקר בחווית השינוי והחידוש יותר משיפור נטו בצליל, אני לא אומר שאין דברים יותר טובים (ויקרים), כמובן שכך, אך הסחרור שנקלעתי אליו באיזשהו מקום לקח ממני את חווית ההאזנה נטו.
אפילו פירקתי את השקעים וכבילת החשמל דבר בפני עצמו כ"כ מורכב שאין לו סוף של התעסקות והמשכתי את הקווים היעודיים עד למכשירים עם פלאג בראשים וזהו, וגם בחירת פלאג צד מכשיר בילבלה לי את המוח.
כיום אם אני מחפש לשדרג העניין הרבה יותר פשוט: מקור בודד מרובה אפשריוות, מגבר משולב, רמקולים, אינטרקונקט אחד וכבל רמקול אחד, אפילו חזרתי לשמוע מוזיקה שלא שמעתי זמן רב ושאינה system friendly לאחר שהתמקדתי רק בג'אז שנשמע "טוב" על הציוד.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
האם חשבתם פעם לשנמך את המערכת?

מידי פעם, עולה לי המחשבה פשוט לפשט את המערכת בצורה הכי מינימלית שאפשר: מגבר עם DAC מובנה, מחשב, רמקולים קטנים וזהו! לא ספקים, פטיפון, סטנד יעודי, פונו ויותר מידי כבלים. הכי פשוט שיש!

לאחרונה, פשוט מרגיש לי שמשהו נאבד לנו בתחביב הזה אחרי המרדף להשיג ציוד טוב יותר, לשמוע עוד ניואנסים במוזיקה, עוד באס וכו'.
המערכת שלי צנועה יחסית לחברי הפורום הכבדים, אבל עדיין מרגישה לי לפעמים מורכבת מעל הצורך.

יש כאן מישהו בקהל שעשה את זה ומאושר מהצעד?
ובכלל, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

אביב,
יש לך מחשבות כפירה,
ואתה רוצה לדעת האם זה יהיה
צעד נכון,בעיניי לא,כי אודיו זה תחביב
ועיסוק מלווה באהבה וההתרגשות,
בסיס משותיו עם חברים ותחושת
שייכות, לא יגעת לא מצאת :(

למה

חבר משקיען
מעורבות
839
נקודות
113
הכל עניין של הגדרה עצמית: אם אתה אודיופיל או חובב מוזיקה. לחובב מוזיקה חשוב רק תוכן ולאודיופיל איכות שמע. אם אתה חושב את עצמך אודיופיל זה יעבור לך במהרה.

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
אני בדרך לשינמוך , למרות שאני מוקיר שהסידרה 500 של ניים זה המרגש והמענין אותי מכול חברה אחרת למעט דגם סטיטמנט והבן עדיאל שנולד לתוך רמה כזאת ולא יכול להתפשר, ניסתי במשך חודשים מהיבואן תביא לי לשמוע סופרנייט 2 ,אך מיכוון שהוא מוכר בכמויות אז במילים עדינות אגיד ,לא ספר אותי מבין שאני לקוח שבוי ,לא אלאה אתכם בכול הדרישות שלו ,יום אחד רואה מודעה על נייט xs2 משומש ,ניקנה על עיוור , וההנאה שונה, מה גם שקסם לי המינימליזם והסאונד סבבה .

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
המצב שאתה מציג הוא בילבול וכניראה חוסר שביעות רצון מהמצב הקיים או של יחס עלות תועלת נמוך לתפישתך.

תודה חברים, מאוד נהנה מהתגובות! (ורד)

אני חושב שמוטי נגע בנק' נכונה - מרגיש לי שההשקעה לאחרונה כנראה פחות תואמת את התוצאה, ומה שקורה זה שאני מוצא את עצמי מעביר פחות זמן עם מערכת.
אני מספיק זמן בתחום והיו לי אי אלו מערכות, ודווקא עם המערכת הנוכחית שהרכבתי לאחרונה, שלכאורה מאוזנת ועם רכיבים מתאימים "על הנייר" אני פחות נהנה, לעומת מערכות זולות ופשוטות יותר שהיו לי בעבר.

אני לא יודע אם זה החדר ששונה, או רכיב מסויים שאולי לא מתחבר נכון, אבל מרגיש לי שמשהו הלך לאיבוד מעט בדרך ובניגוד לעבר, ואולי בכלל Less is More?

אני כרגע עוד לא מעוניין לשנות ולעשות צעד בנושא, ובאופן מוזר עם המחשבות על שינמוך גם מגיעות הרבה מחשבות דווקא על שידרוג קיצוני מעלה (רמקולים שסיקרנו אותי הרבה זמן, ואיתם גם שינוי בהגברה בהמשך). כנראה שבינתיים אני רק מנסה להבין איפה אני עומד ביחס לשאר...

Music8

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
הדרך היא לחפש אתגרים ראויים. למשל להצליח בעבודה.להתקדם גם בעבודה. לקדם משהו. להיות איש משפחה. זוגיות בריאה. השקעה בילדים. לשפר איכות דיור ולא להיות תקוע בצינוק עם עוד ועוד קופסאות. לצאת החוצה לעשות ספורט לטייל בחו"ל. להבין שיש חיים מלבד קופסאת אודיו להרוויח יותר כסף ולעשות בזה דברים מועילים ומהנים יותר. סתם לקנות עוד קופסאת אודיו ולחשוב שהשגת משהו...חסר תוכלת

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הדרך היא לחפש אתגרים ראויים. למשל להצליח בעבודה.להתקדם גם בעבודה. לקדם משהו. להיות איש משפחה. זוגיות בריאה. השקעה בילדים. לשפר איכות דיור ולא להיות תקוע בצינוק עם עוד ועוד קופסאות. לצאת החוצה לעשות ספורט לטייל בחו"ל. להבין שיש חיים מלבד קופסאת אודיו להרוויח יותר כסף ולעשות בזה דברים מועילים ומהנים יותר. סתם לקנות עוד קופסאת אודיו ולחשוב שהשגת משהו...חסר תוכלת

אם השאלה היתה "מהי משמעות החיים" אז וואלה, צודק.

לגבי השאלה המקורית.
התחושה כשרכשתי את הפוקאל ב-2005 היתה נרגשת יותר מאשר הרכיבים שאני רוכש היום. מוכן לחזור לתקופת ה"בתולים" עם הציוד שיש לי עכשיו. בציוד פחות טוב לא אוכל להסתפק.

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43

אז אל תאכל במסעדה אם אינך רעב, ואל תיסע בטרקטורון אם אינך חקלאי
גם אל תעשה בדיקות דם אם אינך חולה והכי חשוב עבורך- תשנן היטב את המשפט
"אם אינני נושם משמע אינני קיים."
אני מסיק מכתוביך שאתה בחור צעיר, אני מניח שתבין אחרת, עם הזמן

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113

הבנתי את תפישת העולם שלך.
אך מניין לך לדעת שחברי האתר אינם משלבים בין כל העולמות. כולל העולמות שלך, שאני מאוד מתחבר אליהם.

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
אביב, יש פתרון פשוט לתחושה הזאת, לשדרג למשהו יותר טוב.;)

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אביב, יש פתרון פשוט לתחושה הזאת, לשדרג למשהו יותר טוב.;)
זה נכון ולא נכון זיו, כי גם לזה יש פג תוקף מוגבל בזמן.
וכמו שאמרו חז״לינו: איזהו עשיר השמח בחלקו וגו׳.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
בכל הקשור לאודיו אני לא רואה את עצמי יורד ברמה אבל אני גם לא רואה את עצמי עולה ממנה (אלא אם תהיה הזדמנות מיוחדת), אני מאוד מרוצה מהסט אפ/ערך תמורת הכסף שהגעתי אליו.

Music8

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
מישום מה הצליחו להכניס לראש של הלקוחות שמה שיקר הוא יותר טוב. מצד שני רוב הציוד היקר נשמע לא טוב ,למשל בתערוכות בחו"ל.

בדברי כיוונתי לאילו שמשקיעים יום ולילה ,את שכר עבודתם ,אחר תשלום מיסים ,לקניה חוזרת של קופסאות אודיו
מתוך שיכנוע עמוק שזה יגרום להם אושר. לא מכיר אחד שזה באמת גרם לו אושר-אלא הצריך קניה נוספת ונוספת ונוספת.
לאילו שקונים אודיו יקר מכספי עבודתם , לחשוב על המאמצים לאסוף כסף לדבר הזה ולא לדברים אחרים. לא משנה מהו שכר העבודה- הוא לא מספיק גבוהה בכדי שהקניות הללו יהיו זניח בחשבון בנק שלהם. אני רואה כאן אנשים שחיים בבתים מאוד ממוצעים ואפילו מתחת הממוצע שיוציאו עד השקל האחרון שלהם על קופסא אודיו.
יש דברים נוספים בעולם הזה שגורמים אושר וסיפוק. הגיע הזמן לגלות אותם

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור