לא רק את הסמארטפון צריך לשדרג כל שנה גם את הסטרימר והפרה

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אני צוחק...
זה היה מובן.. וגם די נכון האמת, רק עזרה לחדד את השאלה ההלצה שלך...האם אנחנו באמת מתקדמים באיכות הסאונד מלפני 60 שנה בהגברה..? והאם התקדמות = הנאה ?

dgame

חבר מתחיל
מעורבות
1
נקודות
3
אפשר להבהיר את העמדה שלך גם במילים אחרות. הדיונים פה קיבלו כיוון יותר חיובי ותגובות כאלה רק מחזירות אחורה.
הרשתי לעצמי כי זה לא היה אישי נגד אף אחד
וגם כי אף אחד פה לא כזה
אבל הבנתי אותך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
זה היה מובן.. וגם די נכון האמת, רק עזרה לחדד את השאלה ההלצה שלך...האם אנחנו באמת מתקדמים באיכות הסאונד מלפני 60 שנה בהגברה..? והאם התקדמות = הנאה ?

מכיר את הבדיחה על היהודי שמכר לגוי ראשים של דג מלוח לאכילה במחיר מופקע לאחר שענה לגוי לשאלתו איך היהודים כאלה חכמים ולאחר זמן קצר הגוי אומר לו איך שילמתי כל כך הרבה בשביל ראשים של דג מלוח והיהודי ענה לו אתה רואה שאתה כבר יותר חכם...

במשל זה יש תשובה גם למה שכתבת וגם לנושא הציודופיליה.
אי אפשר להכחיש שנעשתה התקדמות בתחום ההגברה ובתחום המקור אבל האם נעשתה התקדמות בהנאה של האזנה למוזיקה בין מערכת מלפני שלושה ארבעה עשורים לכזו של היום? המממ. מה שאני טוען שיש כאן תעשיה, לא יחידה במינה, שפועלת בתחום הרגשי של אנשים שמחפשים את הריגוש הבא עם תגי מחיר בשמיים אך ללא הצדקה מבחינת התוצאה.

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
מכיר את הבדיחה על היהודי שמכר לגוי ראשים של דג מלוח לאכילה במחיר מופקע לאחר שענה לגוי לשאלתו איך היהודים כאלה חכמים ולאחר זמן קצר הגוי אומר לו איך שילמתי כל כך הרבה בשביל ראשים של דג מלוח והיהודי ענה לו אתה רואה שאתה כבר יותר חכם...

במשל זה יש תשובה גם למה שכתבת וגם לנושא הציודופיליה.
אי אפשר להכחיש שנעשתה התקדמות בתחום ההגברה ובתחום המקור אבל האם נעשתה התקדמות בהנאה של האזנה למוזיקה בין מערכת מלפני שלושה ארבעה עשורים לכזו של היום? המממ. מה שאני טוען שיש כאן תעשיה, לא יחידה במינה, שפועלת בתחום הרגשי של אנשים שמחפשים את הריגוש הבא עם תגי מחיר בשמיים אך ללא הצדקה מבחינת התוצאה.
קשה לי להתייחס למחיר כי זה לא המדד שאני בודק. בעניין המקור , עובדה שפטיפון נוכח מתמיד, ויש כאלו ( כמוני) שעדיין טרם השתכנעו מעליונות הסטרימינג וההי רייז. גם את הרדיו אני מגלה ואוהב. מגברי מנורות בעידכונים מסויימים טובים לפני 60 שנה וגם היום. הגברות טרנזיסטוריות ישנות לא עברו לטעמי את מבחן הזמן ברובם.
חומרים של רמקולים עברו שינויים ושיפורים, תיבות וקרוסאוברים, ועדיין, יש מספיק רמקולים פשוטים וישנים שיכולים לנפק הנאה צרופה . לטעמי.
ככה שלטעמי, אתה צודק שמדד ההנאה לא בהכרח צמוד למדד ההשקעה והקידמה .
מה שבטוח שבעולם של השוואות אחד מול אחד באותו חדר, נשמע את הקידמה- רובנו לא מגיעים להשוואות האלה ובסוף מודדים מי שהכי מהנה אותנו בתנאים שלנו ובמגבלות שלנו. ולמי שידו משגת ואין לו מגבלות אז הקידמה גם בכמה סנטימטרים שווה את ההשקעה.

לא נכנס לעניין החיוווט והחשמל, רק חושב שהרבה משתכנעים עם הזמן בחשיבות ההתאמה. וכאן גם יש התפתחויות חשובות מעצם ההתייחסות לתחום הזה. מודה שלא ניסיתי מספיק, האמת.

• Like
Reactions: gds

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
פעם לעגתי לחסידי המנורות ואמרתי להם אתם משלים את עצמכם שזה נשמע טוב זה פשוט מלא עיוותים וחוסר לינאריות שזה נשמע לכם טבעי, לוקח הרבה זמן לחטוף את ההארה שאם ציוד נשמע נכון ומרגש לאוהבי מוזיקה עם אוזן מנוסה למרות שהמדידות בינוניות מה שחשוב זה הראשון.
הפאראדוקס האולטימטיבי בעיניי זה אנשים שמשקיעים הון בפטיפון על נגזרותיו ובסוף מנגנים תקליט שהמאסטר שלו הוא דיגיטלי ואז הבנתי שהם לא עד כדי כך טיפשים הם פשוט עושים מה שביכולתם לשפר את הזוועה של הדיגיטציה של הצליל שלמרות שממזמן הונחת אדם על הירח ויש טלסקופים בחלל האנושות לא הצליחה ליצור פורמט שמאחסן צלילים טוב יותר מ open reel ישן.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
פעם לעגתי לחסידי המנורות ואמרתי להם אתם משלים את עצמכם שזה נשמע טוב זה פשוט מלא עיוותים וחוסר לינאריות שזה נשמע לכם טבעי, לוקח הרבה זמן לחטוף את ההארה שאם ציוד נשמע נכון ומרגש לאוהבי מוזיקה עם אוזן מנוסה למרות שהמדידות בינוניות מה שחשוב זה הראשון.
מסכים לגמרי.
מה שביכולתם לשפר את הזוועה של הדיגיטציה של הצליל שלמרות שממזמן הונחת אדם על הירח ויש טלסקופים בחלל האנושות לא הצליחה ליצור פורמט שמאחסן צלילים טוב יותר מ open reel ישן.
מסכים, לא לגמרי. אני חי מצויין עם הקומפקט דיסק שלי. אצטרך הרבה מאמץ כדי לעקוף אותו באנלוג. אין לי את המאמץ הזה. מה שאני מבין, וזו אנלוגיה, יש כאלו מביננו ש" חולים" על בלונדיניות...אז עבורם רק הבלונד קובע וגם מיס פיגי באה בחשבון...אני יותר לכיון הברונטיות...אגב ;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור