מגבר כח נקוב, כח נדרש, כח מספיק

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
הנתון הכי חשוב במגבר ואת זה לא מספרים הוא מהירות הפיק.ככל שמהירות הפיק גבוהה יותר הסאונד חי,נושם,אורירי,טבעי וכל התיאורים למינהם...לכן מגבר קלאס a שנימצא כל הזמן ב"פול כח" מבצע זאת טוב יותר.גם אם נמדד בסוף הסקאלה עם 5% עיוותים לעומת מגבר עם 0.0000001 עיוותים.זו גם הסיבה לחום הגבוה...וכמובן ישנה גם הסיבה הפיזיקאלית על ההבדל בין מנורה שמטפלת בזרם לבין טרנסיסטור...
אבל לא נכנס לבלאגן הזה.
ככל הידוע לי, אין חיה כזו "מהירות הפיק".

יש שני נתונים טכניים שמתייחסים למהירות, שרק במיעוט המקרים מספקים אותם:
  • Slew Rate -- בוולטים למיקרושנייה, כמה שיותר גבוה יותר טוב. 130 בפאראסאונד, 40 בקרל
  • Rise Time --כמה שיותר נמוך יותר טוב. לא פורסם עבור הפאראסאונד +JC1 החדש ולא עבור הקרל. ב-JC1 הישן היה 3.5 (לא זוכר איפה מצאתי את זה, לא מופיע ב-User Manual), ב-ASR Emitter II זה 0.8

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
רמקול עם עקבה לא יציבה שיורד מתחת ל4 אום יוהב את זה.
גם זה לא תמיד. יש לי רמקולים קשים שיורדים ל- 3.8 אוהם, בדקתי איתם לא מעט מגברים שהם עתירי וואטים ומספקי זרם גדול. מגברים מוערכים ונחשבים, חלקם נשמעו פושרים וחלקם - גרועים. לפני שנתיים עופר שחורי שכנע אותי (כמעט בכוח :D) לנסות את מגבר ההספק של לברדין. ממש לא רציתי לבזבז את הזמן, כי מה יש לעשות עם הרמקולים שלי למגבר שמספק רק 55 וואט? הסתבר שזה היה זיווג מהשמיים... לכן - לא לפסול לפי שום פרמטר, רק לשמוע.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
יחד עם זאת אינדיקציה ונתונים טכניים נותנים איזה כיוון, אתה לא רץ ומתחיל לבדוק כול דבר ודבר בלי לשים לב האם בכללי זה מתאים לציוד שלך - אם אתה זקוק למגבר שמזיז רמקול קשה - לא תלך לבדוק מה שהוא חלש זה חסר משמעות, נכון?
אז בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי
אתה צריך לדעת מה ההספק הנדרש כדי שתוכל להאזין בעוצמה (SPL) שאתה רוצה עם הרמקולים שלך (או אחרים ששמת עליהם עיין) + טווח ביטחון
הוספתי לזה הבהרה בעריכה "זה כולל גם את היכולת של המגבר לטפל באימפדנס נמוך, אם יש מצב כזה ברמקולים המדוברים".

אבל כל שאר הנתונים שאתה מתעניין בהם, והקלאס, והדמפינג פאקטור וכו' וכו', לא באמת אומרים על הסאונד שום דבר.

זה לא נותן אינדיקציה אמיתית, למעט תיאורטית לגבי האיכות הטכנולוגית של התכנון והביצוע, אבל האיכות הטכנולוגית יכולה להיות מעולה עם סאונד בעייתי. ע"ע הקרל של @אד ליב

אז אני לא אומר שלא להתעניין, אני רק מציע שלא להתחשב בזה מעבר ל"שובר שיוויון" בין אלטרנטיבות שנשמעות לך שקולות.

נערך לאחרונה ב:

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
גם זה לא תמיד. יש לי רמקולים קשים שיורדים ל- 3.8 אוהם, בדקתי איתם לא מעט מגברים שהם עתירי וואטים ומספקי זרם גדול. מגברים מוערכים ונחשבים, חלקם נשמעו פושרים וחלקם - גרועים. לפני שנתיים עופר שחורי שכנע אותי (כמעט בכוח :D) לנסות את מגבר ההספק של לברדין. ממש לא רציתי לבזבז את הזמן, כי מה יש לעשות עם הרמקולים שלי למגבר שמספק רק 55 וואט? הסתבר שזה היה זיווג מהשמיים... לכן - לא לפסול לפי שום פרמטר, רק לשמוע.
3.8 אוהם בכלל לא נחשב נמוך או קשה במיוחד לרמקולים מודרנים..
יש רמקולים שיורדים ל 2 אוהם וגם לאוהם אחד ואפילו ריבונים שיורדים לחצי אוהם.
אם הנצילות של הרמקול סבירה והחלל לא גדול במיוחד, אז בכלל לא פתיע שהלוורדין מניע אותם, הוא בנוי מצויין.

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
אם הנצילות של הרמקול סבירה והחלל לא גדול במיוחד, אז בכלל לא פתיע שהלוורדין מניע אותם, הוא בנוי מצויין.
רמקולים גדולים, נצילות 86dB. מגבר הספק Luxman M700 לא הסתדר איתם (סתם לדוגמה)...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
באיזה עוצמות שמיעה (SPL)?

באיזה מרחק מהרמקולים?

מה גודל החדר?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
בכמה מקומות ראיתי שהרגישות של ה-803S היא 90, לא 86, למשל כאן.
האימפדנס הנומינלי שלהם הוא 8 אוהם והמינימלי 3.

ה-Luxman M700u (בתקווה שזה המודל או מספיק קרוב אליו) הוא מגבר של 120W ב-8 ו-210W ב-4 (כמעט כפול), יש לו גם נתון של הספק רגעי 840W באוהם אחד בסטריאו, כלומר הוא אמור לטפל ב-3 אוהם בלי בעייה.

@vitalyi
  1. למה הכוונה ב"לא הסתדר איתם"?
  2. באיזה סדר גודל של עוצמות שמיעה (SPL) מדובר?
  3. באיזה מרחק מהרמקולים?
  4. מה גודל החדר?
  5. האם מדובר ב-Luxman M700u או מודל שונה ממנו מהותית?

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
הרבה יצרני הגברה רושמים לשדך לרמקול בעלי 4-16 אום. אז מגבר רציני לא אמור למות מרמקול של 3 אום
אבל יש אפשרות שמתחת ל 4 אום יהיו למגבר יותר עיוותים
אני מעדיף לשמור על התאמה

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
בכמה מקומות ראיתי שהרגישות של ה-803S היא 90, לא 86, למשל כאן.
האימפדנס הנומינלי שלהם הוא 8 אוהם והמינימלי 3.

ה-Luxman M700u (בתקווה שזה המודל או מספיק קרוב אליו) הוא מגבר של 120W ב-8 ו-210W ב-4 (כמעט כפול), יש לו גם נתון של הספק רגעי 840W באוהם אחד בסטריאו, כלומר הוא אמור לטפל ב-3 אוהם בלי בעייה.

@vitalyi
  1. למה הכוונה ב"לא הסתדר איתם"?
  2. באיזה סדר גודל של עוצמות שמיעה (SPL) מדובר?
  3. באיזה מרחק מהרמקולים?
  4. מה גודל החדר?
  5. האם מדובר ב-Luxman M700u או מודל שונה ממנו מהותית?
אלו אכן הנתונים הרשמיים של החברה, אם כי זו חברה לא כ"כ אמינה עלי, איכשהו בהרבה מקרים שנתקלתי בהם רמקולים שלהם תמיד דורשים הרבה יותר מאחרים בעלי נתונים דומים. אולי זה פשוט האופי הסוני הקצת סתום שלהם שצריך לבעוט בו כדי להוציא ממנו יותר.
אם הנתונים נכונים לא נשמע הגיוני שהלקסמן הזה לא הסתדר איתם.
אולי הצליל לא היה ערב לאוזניים, אבל זה סיפור אחר.
אולי כבל רמקולים לא התאים להמלצות יצרן, פחות מ 0.1 אוהם או לך תדע

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
אלו אכן הנתונים הרשמיים של החברה, אם כי זו חברה לא כ"כ אמינה עלי, איכשהו בהרבה מקרים שנתקלתי בהם רמקולים שלהם תמיד דורשים הרבה יותר מאחרים בעלי נתונים דומים. אולי זה פשוט האופי הסוני הקצת סתום שלהם שצריך לבעוט בו כדי להוציא ממנו יותר.
לדעתי זו אחת החברות הרציניות, המדעיות והאמינות ביותר שיש בתעשייה.
הרמקולים שלה "דורשים" יותר כי הם חושפניים לפגמים שלפניהם בשרשרת.

אני בטוח שכל צד שלישי שימדוד את הרמקולים יגיע לתוצאות דומות.

אם הנתונים נכונים לא נשמע הגיוני שהלקסמן הזה לא הסתדר איתם.
אולי הצליל לא היה ערב לאוזניים, אבל זה סיפור אחר.
אולי כבל רמקולים לא התאים להמלצות יצרן, פחות מ 0.1 אוהם או לך תדע
עד שהחבר @vitalyi לא יספק את הפרטים החסרים, לא נוכל לנחש מה הבעיה ומה בכלל התופעה.

אני מעריך שלא מדובר במשהו ברמת כבלים.

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
המגבר אכן Luxman M700u. לא הסתדר - הצליל היה סתום, עמום ונטול באס. זה לא אומר שהמגבר הוא רע, פשוט B&W803S מאד רגישים להגברה (שצריכה להתאים להם). המצחיק הוא ש- Luxman L507u נשמע עם הרמקולים הרבה יותר טוב מ- M700u, ו-L590 axII בכלל היה קטסטרופה. אגב, זו אחת הסיבות לאגדה השטותית שמטיילת בין הפורומים (לא רק בארץ) שהרמקולים האלה סתומים (בחלק מהגרסאות) או צורמים (בגרסאות אחרות :)). הסיבה הנוספת - ח*א של ג'מפרים ורגליות שנמכרים עם הרמקולים, הם פשוט הורסים את הסאונד הנפלא שלהם. הם מאד פתוחים, אווריריים ומאוזנים - בתנאי שמחליפים להם ג'מפרים ורגליות, ומשדכים להגברה ולכבילה מתאימות. לא קל להוציא מהם את המיטב, אני מודה.
ל
הרמקולים שלה "דורשים" יותר כי הם חושפניים לפגמים שלפניהם בשרשרת.
נכון מאד, הם כמו זכוכית מגדלת במערכת.
לגבי שאר השאלות:
1. שומע בעוצמה נמוכה, לרוב פחות מ-80dB בנקודת האזנה,
2. החדר קטן,
3. נצילות 86dB לפי החוברת שהייתה מצורפת לרמקולים, עד כמה שאני זוכר (אולי 88? אבל בטוח לא 90).
4. כבלים Siltech Anniversary 770L שמתאימים לרמקולים האלה בול, איתם נבדקו כל המגברים.
עד שהחבר @vitalyi לא יספק את הפרטים החסרים, לא נוכל לנחש מה הבעיה ומה בכלל התופעה.
לא צריך לנחש או לפענח כלום, המערכת שלי נשמעת נפלא :).

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
המגבר אכן Luxman M700u. לא הסתדר - הצליל היה סתום, עמום ונטול באס. זה לא אומר שהמגבר הוא רע, פשוט B&W803S מאד רגישים להגברה (שצריכה להתאים להם). המצחיק הוא ש- Luxman L507u נשמע עם הרמקולים הרבה יותר טוב מ- M700u, ו-L590 axII בכלל היה קטסטרופה. אגב, זו אחת הסיבות לאגדה השטותית שמטיילת בין הפורומים (לא רק בארץ) שהרמקולים האלה סתומים (בחלק מהגרסאות) או צורמים (בגרסאות אחרות :)). הסיבה הנוספת - ח*א של ג'מפרים ורגליות שנמכרים עם הרמקולים, הם פשוט הורסים את הסאונד הנפלא שלהם. הם מאד פתוחים, אווריריים ומאוזנים - בתנאי שמחליפים להם ג'מפרים ורגליות, ומשדכים להגברה ולכבילה מתאימות. לא קל להוציא מהם את המיטב, אני מודה.

נכון מאד, הם כמו זכוכית מגדלת במערכת.
לגבי שאר השאלות:
1. שומע בעוצמה נמוכה, לרוב פחות מ-80dB בנקודת האזנה,
2. החדר קטן,
3. נצילות 86dB לפי החוברת שהייתה מצורפת לרמקולים, עד כמה שאני זוכר (אולי 88? אבל בטוח לא 90).
4. כבלים Siltech Anniversary 770L שמתאימים לרמקולים האלה בול, איתם נבדקו כל המגברים.

לא צריך לנחש או לפענח כלום, המערכת שלי נשמעת נפלא :).
לפני שכתבת את כל זה, אי אפשר היה בכלל לנחש את הכיוונים של מה שכתבת.

זה לא שהיתה בעיה של הספק או אי-התאמה חשמלית כלשהי בנתונים. ה-M700u לא היה נפסל מראש בגלל הנתונים הטכניים, לא משנה אם רגישות הרמקולים היא 86 לפי הזיכרון או 90 לפי הכתוב. זה מצב שאי אפשר היה בשום צורה לנבא אותו לפי הנתונים הטכניים. בפועל הבעייה גם לא הייתה מחסור בכוח -- אני בטוח שאפשר היה לעשות רעש הרבה מעבר לצרכים שלך.

זה רק מדגים שוב כמה חשוב להאזין לפני הקניה, ועד כמה אין בהכרח מתאם בין הנתונים לבין מה ששומעים.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לפני שכתבת את כל זה, אי אפשר היה בכלל לנחש את הכיוונים של מה שכתבת.

זה לא שהיתה בעיה של הספק או אי-התאמה חשמלית כלשהי בנתונים. ה-M700u לא היה נפסל מראש בגלל הנתונים הטכניים, לא משנה אם רגישות הרמקולים היא 86 לפי הזיכרון או 90 לפי הכתוב. זה מצב שאי אפשר היה בשום צורה לנבא אותו לפי הנתונים הטכניים. בפועל הבעייה גם לא הייתה מחסור בכוח -- אני בטוח שאפשר היה לעשות רעש הרבה מעבר לצרכים שלך.

זה רק מדגים שוב כמה חשוב להאזין לפני הקניה, ועד כמה אין בהכרח מתאם בין הנתונים לבין מה ששומעים.
בדיוק
הנתונים שווים לת*ת
יותר נכון שיש כל כך הרבה פרמטרים במשוואה ושחלקם נעלמים
עד שלא שומעים את הציוד כולו בחלל המיועד אי אפשר לחזות הרבה

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
ויטלי היקר , העיקר שהצלחת !תגיד ויטלי , יש מצב אתה עוזר לי למקם הקריסטלים של אקוסטיק רוויב ?

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
ויטלי היקר , העיקר שהצלחת !תגיד ויטלי , יש מצב אתה עוזר לי למקם הקריסטלים של אקוסטיק רוויב ?
היי אלדר, בשמחה! המשך - בה"פ

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור