נסה לספר את זה לחברה שמייצרת את המחצר הזה, וגם לאותו סוקר שמשבח אותו:
זה סויטש שמתחבר בין הראוטר לסטרימר ולטענת החברה מחולל פלאים ומשפר את הסאונד משמעותית. אני גם לא מצליח להבין את ההגיון ההנדסי בזה. אות אודיו דיגיטלי עובר בכבל רשת כמידע לכל דבר, ואם אין שגיאות בהעברת קבצים, אז אין שום סיבה שתהיה בעיה בהעברת אודיו. אבל אלו עובדות הנדסיות שאין להן כל חשיבות בתחום הזה. מי שרוכש את המוצרים מאמין שהם משפרים את הסאונד וממש מרגיש את השינוי. אני בהחלט מאמין שיש שינוי מורגש, רק שלא כל אחד יכול להרגיש בו. כנראה מי שמודע לפן הטכני לעולם לא יבחין בהבדלים. בסרטון שצרפתי אותו בחור מדגים הבדלים בין קטע מוסיקה מסטרימר המחובר ישירות לראוטר ואותו קטע לאחר שעבר דרך הסויטש האודיפילי. הוא אומר שיש הבדל עצום, ובאופן מדהים יש שם מאות תגובות של משתמשים שמסכימים איתו. כאשר אני הגבתי וניסיתי להסביר ששינוי כזה לא ייתכן, ובטח שלא יהיה אפשר להבחין בו לאחר שהוקלט ושודר דרך יוטיוב, שכן אילו היה שיפור, אז למה שאולפן ההקלטות יעביר את המאסטרים שלו דרך סויטש כזה וישפר את איכות ההקלטה? אבל זה לא עזר. הבחור מיד מחק את התגובה שלי. מה שגרם לי להבין שהוא בסה"כ מנסה להתפרנס למחייתו עי קידום מכירות של מוצרים שהוא מפרסם. אבל אני מודה שאני לא מצליח להבין מה גורם לעוקבים שלו שם להסכים עם מה שהוא אומר. זו בהחלט תעלומה, ונראה שכאן זה לא הפורום הנכון לנסות להתיל ספק בכל המוצרים הללו. אגב לא רק כאן. ג'ין דלסאלה הוא מהנדס חשמל עם המון נסיון עבר בתחום ה RF לרבות תכנון כבלים. הוא כיום מנהל את אתר AUDIOHOLICS ונלחם בכל כוחו נגד חברות אודיו שמוכרות תחליפים למוצרים בסיסיים כמו כבלי רשת, כבלי USB, מחזיקי כבלים, כבלי חשמל, ועוד, בטענה שהמוצר שלהם שונה כי הוא נחשב לאודיפילי. הוא לא מזמן הצהיר שבשנה האחרונה בכל תערוכות הסטריאו שבהם הוא נהג לתת הרצאות, הודיעו לו על הפסקת עבודה עימו ולא מוכנים להזמין אותו יותר בגלל ההתנגדות שלו לכבלים אקזוטיים.. בסופו של דבר, הכל מסתכם בדבר אחד וזה כסף. התעשייה הזאת מגלגלת הרבה כספים כי למוצרים הללו יש ביקוש. אני הרמתי ידיים מלנסות להבין איך זה מצליח להם ומדוע אחרים שומעים הבדלים בין שני כבלי USB ואני לא.. הנה מאמר של דלסאלה בנושא:
https://www.audioholics.com/audio-v...n-audio-cable-vendor-is-selling-you-snake-oil
אני גם לא מבין למה אנשים אוספים בולים או רוכשים יצירות אומנות במליוני דולרים שנראות כמו ציור של ילד בן 5. אבל זה לא מקומי להגיד לאף אחד מה לעשות. שכל אחד יעשה מה שטוב לו. אחרי הכל זה תחביב.