כבל חשמל של GTR

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אבל זה נמר שפתאום בלי שום קשר מודיע לי שיש סלידה וגועל ממני וממה שאני מיצג ,וזה כהסברו המלומד משפופרות ומגבר יקר שיש כבר לחצי מדינה ,הסבר עמוק ,לא?
הפורום הזה באמת נועד לאודיו ולדברים נחמדים ,אז מה הוא מכניס את הרפש הזה על פני ?למה באמצע שרשור שאני כתבתי ,אני צריך לקבל את זה בפנים ,בוא תסביר לי בלי להיות פוליטיקאי ,אם זו התנהלות שאמורה להיות כאן באמצע שרשור על כבל ,שלמה זבדה שמדבר לפעמים עם עופר אמר לי שהדבר אינו נכון ,אבל זה לא חשוב ,העובדות של הסלידה והגועל הוטחו בפני ללא הזהרה ובלי סיבה או הקשר לשרשור ,והנה מנהל הפורום שכותב לנו מידי פעם לא להכנס לפן האישי ולגופו של אדם ,מעורר כאן נקודה ששיכת לאדם שלישי בכלל ,ומפיץ אותה באותיות של קידוש לבנה ,עם פרשנות משיחות אישיות ,ואני שואל -מה אתה מתרגם את עופר ,או מספר לי על הגועל שאני מעורר ? שמור זאת לעצמך בבקשה ,שהרי לא נחליף כאן חוויות אחד על השני.

1. נדמה לי שחוץ ממך, אף אחד כאן לא הבין את הדברים של נמר כמו שאתה הבנת. אני בטח מאוד הופתעתי לקרוא את מה שכתבת ולא הבנתי מאיפה זה בא בלך כלל. הפרשנות של שלמה הייתה הרבה יותר הגיונית לי וכך גם אני הבנתי את הדברים.

2.מה זאת אומרת "בלי להיות פוליטיקאי"?

3. אתה שוב גורר אותי, ואולי גם אחרים, לדבר לגופו של אדם. למה זה טוב?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אלדר
מה הסיפור שלך? אני רוצה להרחיק מרעילים מהשירשור שלך ואתה עושה סצנות כאילו אני ניכנס בך? מבחינת עופר כל מה שתכתוב תהיה לו תגובה הולמת. בעבר התקשרת אלי להתלונן עליו ספציפית. שאלת אותי מי זה האיש הזה. אז עכשיו שאני מגיב לו ולא נותן לשירשור שלך להגיע למקומות מגעילים אתה ניכנס בי?

בקיצור אלדר.
תחשוב מה שתחשוב, זה חשוב לי בערך כמו האגרטל בבית של השכנה שלי.

נערך לאחרונה ב:

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
אבל זה נמר שפתאום בלי שום קשר מודיע לי שיש סלידה וגועל ממני וממה שאני מיצג ,וזה כהסברו המלומד משפופרות ומגבר יקר שיש כבר לחצי מדינה ,הסבר עמוק ,לא?
הפורום הזה באמת נועד לאודיו ולדברים נחמדים ,אז מה הוא מכניס את הרפש הזה על פני ?למה באמצע שרשור שאני כתבתי ,אני צריך לקבל את זה בפנים ,בוא תסביר לי בלי להיות פוליטיקאי ,אם זו התנהלות שאמורה להיות כאן באמצע שרשור על כבל ,שלמה זבדה שמדבר לפעמים עם עופר אמר לי שהדבר אינו נכון ,אבל זה לא חשוב ,העובדות של הסלידה והגועל הוטחו בפני ללא הזהרה ובלי סיבה או הקשר לשרשור ,והנה מנהל הפורום שכותב לנו מידי פעם לא להכנס לפן האישי ולגופו של אדם ,מעורר כאן נקודה ששיכת לאדם שלישי בכלל ,ומפיץ אותה באותיות של קידוש לבנה ,עם פרשנות משיחות אישיות ,ואני שואל -מה אתה מתרגם את עופר ,או מספר לי על הגועל שאני מעורר ? שמור זאת לעצמך בבקשה ,שהרי לא נחליף כאן חוויות אחד על השני.

אני לא בקיא בכל ההסטוריה, אבל נראה לי שלא הבנת את כוונתו של נמר (בהתבסס על השרשור הנוכחי בלבד)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שניצל,
הלוואי והיו לי רק 10 אחוז מהיכולות שיש לך ...
אין לי מושג איזה ערכים שליליים אתה מייצג.
אתה פרפקציוניסט שלוקח את התחביב למקומות שלא רבים מסוגלים לעשות וזה סבבה לגמרי.. לא לכל אחד יש גם את הידע, יכולת ואמצעים לעשות את מה שאתה עושה בכיף. אין לך שום סיבה ל"הסביר"
ובוודאי שלא להתנצל.
לגבי העצבנות - זה עניין אחר וממש לא קשור לשרשור. פה יש מקום לאורח רוח...
לדעתי נתת פרשנות שגויה לדברים שנמר כתב.
ארז

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
ובקשר לאודיו אם כבר מדברים על יצוג של משהו ,מצוינות אינה דבר שלילי בתחום ,נכון יש עוד הרבה (בערך) ,אבל לא המונים ,
נכון שאינני מתעניין ברמקולים למרפסת ,ובנגן של הדיוטי פרי ,אבל יש גם כאלו כאן שסוחבים את הציבור כלפי מעלה ולא מקלפים סוכריה בטירונות מתחת לשמיכה ,כלומר מחלקים את הנסיון בקלות לאחרים ,ואת זה אין לרבים מאוד כאן .

:כל-הכבוד:

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
206
נקודות
43
אחרי שנים שאתה נכנס במשתתפים בפורום ללא מעצורים אתה מתפלא?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אחרי שנים שאתה נכנס במשתתפים בפורום ללא מעצורים אתה מתפלא?

שניצל מוביל קו של שאיפה למצוינות בתחום וקשה לו לקבל בינוניות.
משם הכל נובע.
מסכים איתך שאפשר ואפילו צריך להביע דיעה במתינות, באורך רוח מתוך הבנה שלא לכל אחד יש גם את הידע, יכולת טכנית, אמצעים ואומץ לעשות את מה ששניצל עושה ואני מתכוון ל DIY ששניצל עושה.
מסכים איתך שלכל אחד יש גם סדר עדיפויות שונה והקצאת משאבים שונה ומכאן גם הפשרות שאנחנו נאלצים לעשות . לשניצל קשה להשלים עם זה והוא מנסה לדחוף למצוינות תוך כדי שיתוף ופתיחות.

אם בכל פעם ששניצל ישתף ויחלוק מניסיונו יהיו כאלה שינצלו את ההזדמנות "להחזיר" לו ( לא ביקורת עניינית אלא לגופו של אדם ) אז מה לדעתך יקרה ?
הכי פשוט לשניצל להיות בקשר רק עם מעגל החברים הקרובים אליו וזהו.
אז מה חברי הפורום ירוויחו מזה ?

מסכים איתך שיש מקום להרגיע את התגובות לטובת כולם, כולל הסגנון התוקפני לעיתים של שניצל.
אני לא מסכים לעליהום על מנת לסגור חשבון ישן.
ארז

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רובם המוחלט כאן שואפים למצוינות. זו אינה תכונה שרק אלדר קיבל אותה.

לגבי העליהום - אין כזה. להיפך...

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
משם הכל נובע.
מסכים איתך שאפשר ואפילו צריך להביע דיעה במתינות, באורך רוח מתוך הבנה שלא לכל אחד יש גם את הידע, יכולת טכנית, אמצעים ואומץ לעשות את מה ששניצל עושה ואני מתכוון ל DIY ששניצל עושה.
מסכים איתך שלכל אחד יש גם סדר עדיפויות שונה והקצאת משאבים שונה ומכאן גם הפשרות שאנחנו נאלצים לעשות . לשניצל קשה להשלים עם זה והוא מנסה לדחוף למצוינות תוך כדי שיתוף ופתיחות.

אם בכל פעם ששניצל ישתף ויחלוק מניסיונו יהיו כאלה שינצלו את ההזדמנות "להחזיר" לו ( לא ביקורת עניינית אלא לגופו של אדם ) אז מה לדעתך יקרה ?
הכי פשוט לשניצל להיות בקשר רק עם מעגל החברים הקרובים אליו וזהו.
אז מה חברי הפורום ירוויחו מזה ?

מסכים איתך שיש מקום להרגיע את התגובות לטובת כולם, כולל הסגנון התוקפני לעיתים של שניצל.
אני לא מסכים לעליהום על מנת לסגור חשבון ישן.
ארז
ארז! תודה רבה ,אתה באמת חמוד .

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
206
נקודות
43
משם הכל נובע.
ארז
מה קשורה מצויינות לדיון? לכל אחד התקציב שלו ומנסה להגיע ל"מצויינות" אופטימלית.
יש בעלי תקציב לשזירה אינדיאנית, ויש שקונים אצל שמסי ברמת-גן לפי מטר.

נוצר מצב בלתי נסבל בו אנשים חוששים לפרסם מה רכשו בעקבות זילזול מופגן ועדר מגוננים.

מסתבר שגם בציפוי פירורי הלחם הקשיח ביותר יש נקודה רכה שבמידה ולוחצים עליה קלות, משפריץ השמן החוצה.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
תרשו לי לחזור לרגע לנושא השירשור , וזאת מאחד שמה לעשות לא ממש מבין בכבלים : האם מדובר פה במוצר DIY יחודי, או שזה העתק של מוצר קיים ? האם מה שחשוב ומה שמשנה זה החומר ממנו עשוי הכבל, או צורת השזירה שלו וכל העיבוד מסביב ? והשאלה הכי רלוונטית : אם אני ארצה, למשל, לעשות בעצמי כבלי DIY כאלה או אחרים - מאיפה מתחילים ? איך יודעים מה נכון ? איך משווים למוצרים מוכרים ומחברות שעוסקות בתחום ? האם השיטה היא רק לקנות כבל מוכן ללא טרמינציות וזהו (ואז החיסכון לא גדול והתוצאה אני מניח קרובה לכבל המקורי) או ה"פטנט" הוא דווקא למצוא כבלים מיוחדים כמו כבלים של ייצור צבאי או תעשייתי ומהם להכין את המוצר ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
הכבל של איתן אינו העתק של שום כבל קיים לחשמל ,אין עוד חשמל כזה , בקשר למה שקובע בכבל חשמל ,אני מניח שהכל קובע ,גם החומר ,גם הקונקטורים ,וגם המסביב כמו שאתה אומר ,
הדבר הראשון לדעתי הוא ,באם אתה יודע להתעסק עם חשמל ,מכיוון שזה מסכן חיים ,נניח הכנת את הכבל מגיד שניפצע בקלות ונגעת שם ,הרי פשוט תתחשמל ,אחר כך יש אפשרות להרכיב הפסות לא נכון ,ואחרון חביב ,אם תרכיב חשמל חי לאדמה ,גמרת המכשיר,אז זה מסוכן הדבר הזה ,וצריך לדאת איך לבדוק אותו לפני שמחברים ,ולדעת איזה חומר לבחור ,ואיזה בידוד לשים עליו ,לכן אם אתה לא מבין כלום ,עדיף שתעזר בחבר מבין או חשמלי ,תרצה עזרה ,בשמחה.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
בוקר טוב אלדר.
יותר מאוחר אני אצל GTR , "זה בסדר עם הפאזה" , איתן לחוץ.
אין חיבור ראשוני של כבל מבלי לבדוק עם אין זליגה, או חיבורים
הופכיים בין הקטבים, לפני חיבור הציוד לחשמל.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
תגיד לי ברקצ.
אתה אוהד של יוניטד או סתם מעריץ של ג'ורג' בסט?:cool:

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
או ה"פטנט" הוא דווקא למצוא כבלים מיוחדים כמו כבלים של ייצור צבאי או תעשייתי ומהם להכין את המוצר ?
דווקא בדקתי השבוע באיזה בית מסחר למתכות שעוסקת גם בכבלים של הצבא האמריקאי ,נאסא ,וחיל האויר שלנו ,בעל המקום שהוא חבר שלי התלווה אלי עם ציוד מדידה של הרכב החומרים שעובד באמצעות קרני רנטגן ונותן לך אנליזה על המקום של הרכב הכבל ,כל הכבלים ששם היו על הפנים לשמוש לאודיו ,עם ציפוי ניקל ,בדיל ,אחוז גבוה של ברזל ומתכות מזהמות כגון עופרת וכו ,בקיצור ,לא כל דבר שמתאים ל F16 ,יכול לשמש לאודיו ,ויש שם כ50 טון של כבלים שכאלו ,חזרתי הביתה עם בית פיוז של צוללת מתנה לשלמה זבדה וזהו ,בקיצור ,לא היה כלום מעניין .

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
דווקא בדקתי השבוע באיזה בית מסחר למתכות שעוסקת גם בכבלים של הצבא האמריקאי ,נאסא ,וחיל האויר שלנו ,בעל המקום שהוא חבר שלי התלווה אלי עם ציוד מדידה של הרכב החומרים שעובד באמצעות קרני רנטגן ונותן לך אנליזה על המקום של הרכב הכבל ,כל הכבלים ששם היו על הפנים לשמוש לאודיו ,עם ציפוי ניקל ,בדיל ,אחוז גבוה של ברזל ומתכות מזהמות כגון עופרת וכו ,בקיצור ,לא כל דבר שמתאים ל F16 ,יכול לשמש לאודיו ,ויש שם כ50 טון של כבלים שכאלו ,חזרתי הביתה עם בית פיוז של צוללת מתנה לשלמה זבדה וזהו ,בקיצור ,לא היה כלום מעניין .

נו ב'מת אלדר, עזוב אתה עושה צחוק פשוט.
את הבית פיוז לקחת אבל את המפתחות לצוללת שכחת בקופה.
לך תבנה מדינה...

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
שלמה "אוזניים שלי" , מזמן לא דיברנו.

gtr

חבר משקיען
מעורבות
474
נקודות
83
הוא בצלילה עכשיו...

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
אין מצב.
שלמה תמיד עם הראש מחוץ למים. :כוכב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור