כבלי חשמל IsoTek evo3 ascension במבחן!

Sstephan

מושעה
מעורבות
2
נקודות
3
מהניסיון עד כה, כמה מתוך האנשים שפתחו הודעה ראשונה בסגנון כזה שרדו פה ?

אולי הקשיבו לבחור מלמטה

קח כבל רגיל בקצה יש קונקטור - נסה להכניס בצד של הפאזה חוט ברזל עם ידיים חשופות כשאתה יחף ותגיד לי איך אתה מרגיש (ורד)
יש מצב שזה ישנה לך את הגישה , יכול להיות מעניין o_O

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
זאת לא הודעה ראשונה שלי , לא כתבתי מזמן ושכחתי את שם המשתמש / סיסמא . בכל מקרה לא שהיו לי מיליון הודעות וכתבתי פה מאמרים...

בלי כוונה לפגוע בך או במישהו אחר ששומע הבדלים בין כבלי קומקום ובלי לפרט פה את הרקע הטכני שלי , פשוט צרם לי לקרוא את הכתבה .

מה היה שם המשתמש הקודם שלך? אני אאפס לך את הסיסמא.

אתה לא פוגע בי. נראה לי שאני פגעתי בך בכך שגרמתי לך לצרימה כשקראת את הכתבה. אבל השאלה הגדולה היא מה הקשר בין רקע טכני של אדם ליכולת שלו להבחין בשינויים בצליל?

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
אבל השאלה הגדולה היא מה הקשר בין רקע טכני של אדם ליכולת שלו להבחין בשינויים בצליל?
יש קשר,
מבלי להכנס לוויכח אם יש שינוי בצליל או לא, אדם שיש לו רקע טכני צריך להבין למה יש שינוי בצליל על מנת שיבחין בשינוי הצליל , לא יעזור, ככה המח של איש טכני עובד...
אני מאמין לאנשים שאומרים שיש שינוי בצליל , אבל אני גם מאמין שאם יש שינוי בצליל חייב להיות הסבר טכני...
יכול להיות שההסבר הטכני לא ידוע, אבל איש טכני יחפש את התשובה הטכנית...
טוב יעשה איש שיווק שמשווק כבל מסויים, או מאמר על כבל מסויים שיציין גם את התכנות הטכניות ולמה כבל זה טוב מכבל אחר למשל (מבחינה טכנית).
אני מאמין שליצרני כבלים איכותיים יש הסברים טכניים ...
אני יודע שיש כאלו שיאמרו "מה אכפת לי ההסבר הטכני, שומעים יותר טוב נקודה"
אז להביא ולמצוא הסברים טכניים יותר פשוט מויכוחי סרק שיש כאן...

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
יש קשר,
מבלי להכנס לוויכח אם יש שינוי בצליל או לא, אדם שיש לו רקע טכני צריך להבין למה יש שינוי בצליל על מנת שיבחין בשינוי הצליל , לא יעזור, ככה המח של איש טכני עובד...
אני מאמין לאנשים שאומרים שיש שינוי בצליל , אבל אני גם מאמין שאם יש שינוי בצליל חייב להיות הסבר טכני...

אין קשר מפני שזו ממש לא השאלה. השאלה היא לא למה אם כי האם יש בכלל. ובמבחנים עיוורים הוכח שיש. וזה שהאנשים הטכנים שמסתובבים כאן במחלקת ה״אין הבדלים״ לא מספיק מוצלחים בשביל לספק הסבר, לא אומר שמי ששומע צריך לקחת עליו את המשימה. אני טוב בלהקשיב, גם על עיוור. אני גם מבחין בהבדלים. הגיע הזמן שהמצקצקים יתחילו להיות טוב במה שהם עד היום הוכיחו ככושלים - תנו הסבר, אין לכם? שבו בשקט או תלכו לחקור.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
יש קשר,
טוב יעשה איש שיווק שמשווק כבל מסויים, או מאמר על כבל מסויים שיציין גם את התכנות הטכניות ולמה כבל זה טוב מכבל אחר למשל (מבחינה טכנית).
אני מאמין שליצרני כבלים איכותיים יש הסברים טכניים ...
אני יודע שיש כאלו שיאמרו "מה אכפת לי ההסבר הטכני, שומעים יותר טוב נקודה"
אז להביא ולמצוא הסברים טכניים יותר פשוט מויכוחי סרק שיש כאן...
אפשר להסביר טכנית
בכל זאת יש השראות חיצונית שיכולה להשפיע וכבל שמסוכך טוב ימנע הפרעות
במיוחד שבאזור בין הקיר למערכת עוברים המון כבלים מסוגים שונים
בטוח שאם תחבר סקופ תראה הבדל ברעש על המתח
השאלה אם ההבדל ניתן לשמיעה או לא? כנראה אינדיבידואלי
ואם יש שינוי האם מוכנים לשלם עליו? שוב כל אחד לפי עומק הכיס ועומק האהבה לתחביב

אני למשל לא שומע הבדלים בין כבלי מתח - לא משנה כמה ניסו להדגים לי אבל בכל זאת במקום לשים סתם כבל של מכונת קפה קניתי כבלים ללא מותג אבל עם סיכוך בעובי של הכבלים האודיופילים
עלה לי 15 דולר לכבל - זה מה שאני מוכן להשקיע בגזרת כבלי המתח

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
אפשר להסביר טכנית

אני למשל לא שומע הבדלים בין כבלי מתח - לא משנה כמה ניסו להדגים לי אבל בכל זאת במקום לשים סתם כבל של מכונת קפה קניתי כבלים ללא מותג אבל עם סיכוך בעובי של הכבלים האודיופילים
ברור שיש הסבר טכני כפי שכתבת...
מסכים גם:
"השאלה אם ההבדל ניתן לשמיעה או לא? כנראה אינדיבידואלי
ואם יש שינוי האם מוכנים לשלם עליו? שוב כל אחד לפי עומק הכיס ועומק האהבה לתחביב"
בקשר למחיר , 15 דולר זה מעט לדעתי לכבל איכותי וטוב , אבל אם אתה מרוצה אז סבבה, כבל ב 3000 דולר זה יקר מידי לדעתי :)
אבל כפי שכתבת שכל אחד יעשה את החשבון שלו....:)

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
ברור שיש הסבר טכני כפי שכתבת...
מסכים גם:
"השאלה אם ההבדל ניתן לשמיעה או לא? כנראה אינדיבידואלי
ואם יש שינוי האם מוכנים לשלם עליו? שוב כל אחד לפי עומק הכיס ועומק האהבה לתחביב"
בקשר למחיר , 15 דולר זה מעט לדעתי לכבל איכותי וטוב , אבל אם אתה מרוצה אז סבבה, כבל ב 3000 דולר זה יקר מידי לדעתי :)
אבל כפי שכתבת שכל אחד יעשה את החשבון שלו....:)
בגלל שהאוזן שלי לא מבחינה בין כבל של 15 דולר לכבל של 3000 אין סיבה להוציא סכום כזה

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
125
נקודות
43
בגלל שהאוזן שלי לא מבחינה בין כבל של 15 דולר לכבל של 3000 אין סיבה להוציא סכום כזה
השאלה האמיתית היא מה יש בכבל שעולה 3000 דולר שמצדיק את ההשקעה לעומת כבל בעשירית המחיר או פחות.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
השאלה האמיתית היא מה יש בכבל שעולה 3000 דולר שמצדיק את ההשקעה לעומת כבל בעשירית המחיר או פחות.
כסף וזהב, תרתי משמע :)

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
125
נקודות
43
כסף וזהב, תרתי משמע :)
א. ההבדלים בהולכת חשמל בין נחושת לכסף זניחים למדי. בנוסף ב. האם מישהו בודק לפני רכישה שהם מתומחרים לפי אונקיות? יש הרבה כבלים בשוק שעשויים נחןשת ועדיין יקרים מעבר למשקל החומר.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
א. ההבדלים בהולכת חשמל בין נחושת לכסף זניחים למדי. בנוסף ב. האם מישהו בודק לפני רכישה שהם מתומחרים לפי אונקיות? יש הרבה כבלים בשוק שעשויים נחןשת ועדיין יקרים מעבר למשקל החומר.
בכבלים איכותיים החוטים עשויים מכסף והמגעים עשויים זהב (ציפוי זהב, וגם כאן יש כמה רמות של עובי הציפוי) ,כסף לא יכול לשמש כציפוי מכיוון שהוא מתחמצן.
מגעים מכל סוג יוצרים התנגדות,לכן יש ציפוי זהב.
בקשר למוליכים, התנגדות של מוליך = רעש (ללא קשר לסיכוך).
אני לא חושב שהמחיר לפי אונקיה, מחיר הכסף והזהב עלו בכ 50 אחוז בשנה האחרונה :)

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
אפשר להסביר טכנית

יש לינק לכבלים שרכשת? מעניין לקרוא את הנתונים היבשים.

תודה :)

Sstephan

מושעה
מעורבות
2
נקודות
3
אבל השאלה הגדולה היא מה הקשר בין רקע טכני של אדם ליכולת שלו להבחין בשינויים בצליל?
אדם עם רקע טכני בתחום (ואחד שבקיא בתחום האודיו והsnake oil שקשור לתחום ) יודע בוודאות שאין שום סיכוי שהכבל הזה ישפיע על הסאונד.

למה זה נשמע לך מופרך שהטעם של הקפה לא ישתפר עם הכבל ?
ניסית ?
או שאתה אפילו לא תטרך לנסות ולבדוק טעמים , כי בתוך תוכך אתה יודע שאין שום סיכוי שהטעם של הקפה יהיה שונה .
ככה אני , יודע שאין שום סיכוי שהכבל ישפיע על הסאונד , כמו שאתה יודע שהו לא ישפיע על הקפה .
הבעיה היא כדי שהכבל באמת ישפיע , המגבר שלך צריך להיות בנוי בצורה כל כך גרועה והמהנדסים של אותו מגבר יהיו צריכים להשקיע מאמצים גדולים להפוך את כבל הקומקום לאנטנה כדי שזה יצליח .

אגב אני כן מאמין שאתה שומע הבדלים . הבעיה היא שההבדלים לא נובעים מהכבל אלה מהיותך בן אדם .
כל פעם שתשמע את אותה הקלטה באותה מערכת היא תשמע שונה , כי ככה אנחנו , יצורים אנאלוגיים + המוח שלנו שומע מה שהו רוצה לשמוע , כמו שהו רואה את מה שהו רוצה לראות .
אם תחפס הבדלים הם יהיו שם בכל השמעה , בלי קשר אם משהו שונה במערכת .

הכבלים האלה הם לא יותר מתכשיט .
כשאתה קונה מערכת בחצי מליון שח , האם נראה לך הגיוני להשתמש עבורה בכבל קומקום רגיל ?
זה לא נראה במקום על מערכת כזאת .
זה כמו לקנות פרארי ולשים לה מדבקות מאלי אקספרס , זה לא במקום .
וזאת הסיבה האמיתית לקיום הכבלים האלה .

אגב מי שחושב שחברות הכבלים האלה מפרסמות נתונים טכניים רלבנטיים כלשהם טועה בגדול .
הן רק משתמשות במושגים טכניים והנדסיים בתיאור המוצר , ובאותו משפט מפריכים את כל חוקי הפיסיקה והחשמל .

וסתם עצה קטנה בשבילך , אולי באמת יש לך אוזני על רגישות לכבלים (סביר מאוד שלא , רוב האודיופיילים מעל גיל 40 ,ובגיל הזה , איך להגיד את זה בעדינות ... לא שומעים כבר כלום ) חשבת על לחבר את המגבר למצברים ?
הרי המגבר עובד על DC וספק הכח שלו ממיר AC ל DC . אם אתה כל כך בטוח שיש לך הפרעות / רעשים כלשהם מספק הכח במגבר שלך , למה לא להעיף אותו לגמרי .
חבר אותו למצברים ולא יהיה שום רעש מהרשת , מתח DC טהור .
אפשר לחבר גם את הפרה-אמפ ואת הנגן גם , ללא רעשים וground loops .
וגם יעלה יותר זול מכבל עם נצנצים .

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
"תכשיט"
אחד החזקים ביותר אין ספק, הבאת אותה בול.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אכן ברבי/EB1000 חזר.

נערך לאחרונה ב:

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113
Wow. פשוט Wow. נמר, דרך צלחה כאן. אני אפילו לא מנסה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אדם עם רקע טכני בתחום (ואחד שבקיא בתחום האודיו והsnake oil שקשור לתחום ) יודע בוודאות שאין שום סיכוי שהכבל הזה ישפיע על הסאונד.

למה זה נשמע לך מופרך שהטעם של הקפה לא ישתפר עם הכבל ?
ניסית ?
או שאתה אפילו לא תטרך לנסות ולבדוק טעמים , כי בתוך תוכך אתה יודע שאין שום סיכוי שהטעם של הקפה יהיה שונה .
ככה אני , יודע שאין שום סיכוי שהכבל ישפיע על הסאונד , כמו שאתה יודע שהו לא ישפיע על הקפה .
הבעיה היא כדי שהכבל באמת ישפיע , המגבר שלך צריך להיות בנוי בצורה כל כך גרועה והמהנדסים של אותו מגבר יהיו צריכים להשקיע מאמצים גדולים להפוך את כבל הקומקום לאנטנה כדי שזה יצליח .

אגב אני כן מאמין שאתה שומע הבדלים . הבעיה היא שההבדלים לא נובעים מהכבל אלה מהיותך בן אדם .
כל פעם שתשמע את אותה הקלטה באותה מערכת היא תשמע שונה , כי ככה אנחנו , יצורים אנאלוגיים + המוח שלנו שומע מה שהו רוצה לשמוע , כמו שהו רואה את מה שהו רוצה לראות .
אם תחפס הבדלים הם יהיו שם בכל השמעה , בלי קשר אם משהו שונה במערכת .

הכבלים האלה הם לא יותר מתכשיט .
כשאתה קונה מערכת בחצי מליון שח , האם נראה לך הגיוני להשתמש עבורה בכבל קומקום רגיל ?
זה לא נראה במקום על מערכת כזאת .
זה כמו לקנות פרארי ולשים לה מדבקות מאלי אקספרס , זה לא במקום .
וזאת הסיבה האמיתית לקיום הכבלים האלה .

אגב מי שחושב שחברות הכבלים האלה מפרסמות נתונים טכניים רלבנטיים כלשהם טועה בגדול .
הן רק משתמשות במושגים טכניים והנדסיים בתיאור המוצר , ובאותו משפט מפריכים את כל חוקי הפיסיקה והחשמל .

וסתם עצה קטנה בשבילך , אולי באמת יש לך אוזני על רגישות לכבלים (סביר מאוד שלא , רוב האודיופיילים מעל גיל 40 ,ובגיל הזה , איך להגיד את זה בעדינות ... לא שומעים כבר כלום ) חשבת על לחבר את המגבר למצברים ?
הרי המגבר עובד על DC וספק הכח שלו ממיר AC ל DC . אם אתה כל כך בטוח שיש לך הפרעות / רעשים כלשהם מספק הכח במגבר שלך , למה לא להעיף אותו לגמרי .
חבר אותו למצברים ולא יהיה שום רעש מהרשת , מתח DC טהור .
אפשר לחבר גם את הפרה-אמפ ואת הנגן גם , ללא רעשים וground loops .
וגם יעלה יותר זול מכבל עם נצנצים .
הבנתי שמגיל 40 מפסיקים לשמוע, מעניין מאיזה גיל הפסקת לחשוב.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
Wow. פשוט Wow. נמר, דרך צלחה כאן. אני אפילו לא מנסה.

מדובר בטרול מוכר (EB1000 / BARBIE)
לא חושב ששווה אפילו לגלות חצי טרחה להגיב/להתייחס לטרול הנל.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור