כבלי חשמל: השדרוג הקטן שעושה את ההבדל הגדול בסאונד

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,136
נקודות
113
AK1, אני מבין את החשיבות של מבחן Double Blind בהשוואות מהסוג הזה, אבל במקרה שלי, אפילו מבחן Single Blind הספיק להבחין בהבדלים בצורה ברורה.

"אני מסכים ש-Double Blind יכול להיות מדויק יותר מבחינה מדעית, אבל ברוב המקרים שבהם מבצעים מבחנים בחיי היום-יום, Single Blind בהחלט מספק. היות והתוצאות היו עקביות, לא הרגשתי צורך בהשקעה הנוספת, המסקנות היו חד-משמעיות מבחינתי.

בסופו של דבר, מבחנים הם כלי לבחון את החוויה שלנו. אם אתה מאמין שהתהליך שלי לא היה מושלם, אתה יותר ממוזמן לערוך מבחן משלך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
AK1, אני מבין את החשיבות של מבחן Double Blind בהשוואות מהסוג הזה, אבל במקרה שלי, אפילו מבחן Single Blind הספיק להבחין בהבדלים בצורה ברורה.
הפוך, חבר, הפוך: מבחן single blind "מגלה" יותר הבדלים מ-double ובצורה עקבית יותר, ובכלל לא blind "מגלה" עוד יותר ובצורה עקבית לחלוטין, רק שבשני המקרים, מה ש"מתגלה" לא בהכרח קיים.

"אני מסכים ש-Double Blind יכול להיות מדויק יותר מבחינה מדעית, אבל ברוב המקרים שבהם מבצעים מבחנים בחיי היום-יום, Single Blind בהחלט מספק.
זה לא סתם רק מדעי/תיאורטי, זה ההבדל בין מהימן ללא.

זה שבמדע משתמשים בזה כי זה יותר אמין מהאלטרנטיבות לא אומר שכל מה שמשתמש בזה הוא "מדע"/"מדעי", ו/או שרק מדע אמור להשתמש בזה. אפשר גם בחיי יום יום, אם רוצים אמינות.

היות והתוצאות היו עקביות, לא הרגשתי צורך בהשקעה הנוספת, המסקנות היו חד-משמעיות מבחינתי.
ברור שלא הרגשת, אבל אין כאן שום עניין של הרגשה. או שבודקים כמו שצריך, או שלא.

בסופו של דבר, מבחנים הם כלי לבחון את החוויה שלנו. אם אתה מאמין שהתהליך שלי לא היה מושלם, אתה יותר ממוזמן לערוך מבחן משלך.
אני מאמין שהתהליך שלך רחוק מ"מושלם", אבל מבחן משלי רלוונטי רק עבורי, עם אפס רלוונטיות עבורך, כך שזה לא הנושא.

אם אתה רוצה לדעת האם קיימים הבדלים שאתה אכן שומע ולא מדמיין, double blind זו הדרך לבדוק. אם אתה מעדיף -- מסיבות מובנות -- שלא לדעת אלא להאמין שיש, אין לי בעיה עם זה. עניין שלך נטו.

בעיקרון, אכן יש בעייתיות כשאתה "מוכר" לאחרים שאתה מדבר על הבדלים אמיתיים וגדולים, בלי שאפילו בדקת את עצמך כראוי, אבל, כאמור, לא מפריע לי שאנשים יקנו דברים לא אמיתיים שמגבירים את הנאתם. אם זה המשחק שלך, תמשיך כרגיל.

נערך לאחרונה ב:

zariel19@walla

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
18
לגבי כבילה חשמלית למערכת,
אצלי למשל בתחילת דרכי
החלפתי "כמובן "את כבלי הקומקום הסתנדרטי
בכבלים איכותיים של חברות מוכרות בתחום,
כל כבל מחברה אחרת,
לאחר ביקור באחת התערוכות בכפר המכביה
נחשפתי למותג מסויים , מיבואן מסויים,
שהציע לי קח כבל תנסה ,לא מתאים תחזיר,
וכך מאותו מפגש מסקרן,ומועיל,
החלטתי לחשמל את הרכיבים שלי
עם כבילה של אותו יצרן,
מה זה נתן,ובכן זה נתן הרבה,
הסאונד לא נשמע יותר טוב,
אבל נשמע אחרת ,קצת דינמי,קצת הדוק,קצת פירוט,
לכל החבילה צירפתי מפצל/פילטר מאותה חברה,
פתאום הכל התאזן,שקט מוחלט מרשת החשמל,
ולא אין לי קו חשמל יעודי מהלוח,
אין ספק שיש לקחת בחשבון שכבילה
באשר היא,חשמל,קונקטורים,כבילה לרמקולים,
יש השפעה,לפחות אצלי.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,136
נקודות
113
הפוך, חבר, הפוך: מבחן single blind "מגלה" יותר הבדלים מ-double ובצורה עקבית יותר, ובכלל לא blind "מגלה" עוד יותר ובצורה עקבית לחלוטין, רק שבשני המקרים, מה ש"מתגלה" לא בהכרח קיים.

זה לא סתם רק מדעי/תיאורטי, זה ההבדל בין מהימן ללא.

זה שבמדע משתמשים בזה כי זה יותר אמין מהאלטרנטיבות לא אומר שכל מה שמשתמש בזה הוא "מדע"/"מדעי", ו/או שרק מדע אמור להשתמש בזה. אפשר גם בחיי יום יום, אם רוצים אמינות.

ברור שלא הרגשת, אבל אין כאן שום עניין של הרגשה. או שבודקים כמו שצריך, או שלא.

אני מאמין שהתהליך שלך רחוק מ"מושלם", אבל מבחן משלי רלוונטי רק עבורי, עם אפס רלוונטיות עבורך, כך שזה לא הנושא.

אם אתה רוצה לדעת האם קיימים הבדלים שאתה אכן שומע ולא מדמיין, double blind זו הדרך לבדוק. אם אתה מעדיף -- מסיבות מובנות -- שלא לדעת אלא להאמין שיש, אין לי בעיה עם זה. עניין שלך נטו.

בעיקרון, אכן יש בעייתיות כשאתה "מוכר" לאחרים שאתה מדבר על הבדלים אמיתיים וגדולים, בלי שאפילו בדקת את עצמך כראוי, אבל, כאמור, לא מפריע לי שאנשים יקנו דברים לא אמיתיים שמגבירים את הנאתם. אם זה המשחק שלך, תמשיך כרגיל.
רשמת וחזרת על דעתך מספר פעמים, תודה אפשר להתקדם.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,136
נקודות
113
לגבי כבילה חשמלית למערכת,
אצלי למשל בתחילת דרכי
החלפתי "כמובן "את כבלי הקומקום הסתנדרטי
בכבלים איכותיים של חברות מוכרות בתחום,
כל כבל מחברה אחרת,
לאחר ביקור באחת התערוכות בכפר המכביה
נחשפתי למותג מסויים , מיבואן מסויים,
שהציע לי קח כבל תנסה ,לא מתאים תחזיר,
וכך מאותו מפגש מסקרן,ומועיל,
החלטתי לחשמל את הרכיבים שלי
עם כבילה של אותו יצרן,
מה זה נתן,ובכן זה נתן הרבה,
הסאונד לא נשמע יותר טוב,
אבל נשמע אחרת ,קצת דינמי,קצת הדוק,קצת פירוט,
לכל החבילה צירפתי מפצל/פילטר מאותה חברה,
פתאום הכל התאזן,שקט מוחלט מרשת החשמל,
ולא אין לי קו חשמל יעודי מהלוח,
אין ספק שיש לקחת בחשבון שכבילה
באשר היא,חשמל,קונקטורים,כבילה לרמקולים,
יש השפעה,לפחות אצלי.
תודה על השיתוף, הדברים שרשמת מאוד דומים למה שהרגשתי אצלי.
אגב, אצלי מספר שנים קיים אותו Loom כבלים של יצרן יחיד ומאותה הסדרה, המפצל דווקא מגיע מייצרן אחר משום שלייצרן הכבלים בהם אני משתמש אין מפצל עם מספר החיבורים הנדרש.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
רשמת וחזרת על דעתך מספר פעמים, תודה אפשר להתקדם.
זו לא הייתה חזרה על דברים קודמים, כפי שאתה כמובן מנסה להציג את זה.
אלה היו הבהרות לדברים שלא הבנת או הבנת הפוך.

כמו ש-single blind נראה לך מספיק,
ש-double נראה לך עניין מדעי,
שהמסקנות שלך היו חד־משמעיות אבל בבדיקה הלא נכונה,
שמבחן שאני יכול לעשות לא רלוונטי לגביך
ושעד שאתה לא עושה בדיקה כמו שצריך, אתה מפזר סיפורים, דעות נחרצות, ופילוסופיות על דברים שלא בדקת כראוי בעצמך.

בהחלט אפשר להתקדם, כי ברור שאתה ממילא לא מתכוון לעשות עם זה כלום.
רק רציתי שיהיה ברור לפחות לאחרים עם מה אתה "מתקדם" כאן, גם אם אתה מסרב לראות :)

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,136
נקודות
113
זו לא הייתה חזרה על דברים קודמים, כפי שאתה כמובן מנסה להציג את זה.
אלה היו הבהרות לדברים שלא הבנת או הבנת הפוך.

כמו ש-single blind נראה לך מספיק,
ש-double נראה לך עניין מדעי,
שהמסקנות שלך היו חד־משמעיות אבל בבדיקה הלא נכונה,
שמבחן שאני יכול לעשות לא רלוונטי לגביך
ושעד שאתה לא עושה בדיקה כמו שצריך, אתה מפזר סיפורים, דעות נחרצות, ופילוסופיות על דברים שלא בדקת כראוי בעצמך.

בהחלט אפשר להתקדם, כי ברור שאתה ממילא לא מתכוון לעשות עם זה כלום.
רק רציתי שיהיה ברור לפחות לאחרים עם מה אתה "מתקדם" כאן, גם אם אתה מסרב לראות :)

אולי זה הזמן להזכיר שפורום האודיופיליה הוגדר כ"פורום סגור לדיון תרבותי המבוסס על ניסיון אישי בין אודיופילים פעילים".
הטון התקיף בתגובותיך וההתמקדות בשיפוטיות אישית מסיטים את הדיון מהמטרה המרכזית – שיתוף חוויות אישיות ונקודות מבט רלוונטיות לנושא הנדון.

אני מזמין אותך להתעלם מהשרשור או, לחלופין לשוב ולהתמקד בתוכן ובנתונים מבוססי ניסיון אישי, כדי שנוכל לקיים דיון מכבד ופורה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אולי זה הזמן להזכיר שפורום האודיופיליה הוגדר כ"פורום סגור לדיון תרבותי המבוסס על ניסיון אישי בין אודיופילים פעילים".
הטון התקיף בתגובותיך וההתמקדות בשיפוטיות אישית מסיטים את הדיון מהמטרה המרכזית – שיתוף חוויות אישיות ונקודות מבט רלוונטיות לנושא הנדון.

אני מזמין אותך להתעלם מהשרשור או, לחלופין לשוב ולהתמקד בתוכן ובנתונים מבוססי ניסיון אישי, כדי שנוכל לקיים דיון מכבד ופורה.
אני מבין שעבורך להתייחס לנקודות שאתה מעדיף להתעלם מהן נראה לך לא תרבותי, או לא מבוסס על ניסיון אישי, או כל הדרכים שבהן אתה מנסה להציג את זה. אולי זה הזמן להזכיר שדיברנו דווקא בדיוק על ניסיונך האישי, שהוא נקודה רלוונטית כרקע לטענות הפסקניות והפילוסופיות שאתה מעלה. אתה זה שניסה להסיט את הדיון לכיוונים תיאורטיים ולמדידות ושאר דברים לא רלוונטיים ולערפל אותו.

גם לא שפטתי את התנהלותך, רק הצבעתי עליה. לא אמרתי שמשהו לא בסדר. להיפך, אמרתי במפורש ומספר פעמים שאין לי משהו עקרוני דרך הכיוון של רכישת דברים שלא בטוח שעושים הבדל במציאות, אבל כן בטוח שמגדילים את ההנאה, לפחות במצב נתון.

אבל אניח לך עם העניין הזה.

barnat

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
אין לי ספק שהכבלי חשמל יכולים לשדרג את איכות השמע, למי שכרגע לא יכול לשחרר סכומים גדולים לענין (כמוני...), כדאי לנסות כבלים מאלי-אקספרס, יש הפתעות מהמתומחרים מעל 200$ גם מפצלים של Viborg ....

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,136
נקודות
113
אין לי ספק שהכבלי חשמל יכולים לשדרג את איכות השמע, למי שכרגע לא יכול לשחרר סכומים גדולים לענין (כמוני...), כדאי לנסות כבלים מאלי-אקספרס, יש הפתעות מהמתומחרים מעל 200$ גם מפצלים של Viborg ....

אני לא חושב שתמצא מחקר שמראה קורלציה בין מחיר ואיכות צליל.

barnat

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
הי גיא, לא התכוונתי רק לאין קורולציה, פשוט רוב החברות הנחשבות, מחירי הכניסה שלהן מתחילים ב500$-600$ ורציתי להראות שיש אלטרנטיבה...ואפשר לומר אפילו אודיופילית בהרבה פחות

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
730
נקודות
113
הי גיא, לא התכוונתי רק לאין קורולציה, פשוט רוב החברות הנחשבות, מחירי הכניסה שלהן מתחילים ב500$-600$ ורציתי להראות שיש אלטרנטיבה...ואפשר לומר אפילו אודיופילית בהרבה פחות
טרם מצאתי חברה "זולה" שמספקת תוצאות טובות ממש. יש רכיבים זולים שעושים עבודה טובה מאוד בנקודות מסוימות, יש חברות יקרות שלא מספקות תמורה, יש מוצרים שערכם ביד2 יורד והם מציאות.

דווקא בתחום הזה של כבלים הייתי מעדיף ללכת על חברות יותר מוכרות או כאלושהמוצר שלהם הוא תוצר של מחקר ופיתוח אמיתיים שנלקחים ממוצר דגל הצהרתי של החברה.

לי יש מפצל וכבל חשמל לקיר של חברת audience av . כבלי הכניסה שלהם והמפצלים מתומחרים בצורה סבירה וגם ניתן בשוק יד2 למצוא אותם במחיר נגיש.
כמובן שכל אחד ירכוש מהחברה המועדפת עליו , אבל עדיף למצוא כבל ברמת כניסה ואו ביד2 מחברה שיש לה התמחות בתחום מאשר מוצרים עלומים.

בכלל כל הז'אנר הזה של giant killer, בפרט בממירים לא מצאתי לו ביסוס. אלא אם יוצאים מנקודת הנחה שהכל נשמע אותו דבר ומימלא ההבדלים זניחים.

נערך לאחרונה ב:

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,187
נקודות
113
השאלה מהו GIANT - האם משהו שמחירו יקר ?
עוד לא מצאתי קשר בין המחיר לאיכות בתחום שלנו מעל מחיר מסוים.
זאת אומרת, סביר להניח שרמקול ב 20,000 יהיה טוב מזה של 5,000 - גם בלי בדיקה מוקפדת.
זה של 40,000 גם יהיה טוב מ 20,000 אם אתה בוחר מושכל.

כנל לגבי 80,000.
מעל זה - לא ממש מצאתי שום קשר בין מחיר לתוצאה.

גם מגברים- כאלה שעולים 40,000 העדפתי על כאלה שעולים 200,000 .
כבלים ממה שניסיתי - וזה כמה מאות לפחות .עניין של התאמה(גם אישית) ולא מחיר.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
730
נקודות
113
השאלה מהו GIANT - האם משהו שמחירו יקר ?
עוד לא מצאתי קשר בין המחיר לאיכות בתחום שלנו מעל מחיר מסוים.
זאת אומרת, סביר להניח שרמקול ב 20,000 יהיה טוב מזה של 5,000 - גם בלי בדיקה מוקפדת.
זה של 40,000 גם יהיה טוב מ 20,000 אם אתה בוחר מושכל.

כנל לגבי 80,000.
מעל זה - לא ממש מצאתי שום קשר בין מחיר לתוצאה.

גם מגברים- כאלה שעולים 40,000 העדפתי על כאלה שעולים 200,000 .
כבלים ממה שניסיתי - וזה כמה מאות לפחות .עניין של התאמה(גם אישית) ולא מחיר.
מה שתיארת אלו מוצרים יקרים כולם. הם לא קוטל ענקים. הם נצחון טכנולוגי תכנוני של מוצר יקר על יקר ממנו.

Giant killer למשל זה ממיר שעולה 400 דולר וכביכול מתחרה בממירים שערכם פי 10+. כי יש לו את כל המדבקות טכנולוגיה הנכונות... 764 קילו הרץ, ו dsd, ו אפ סנפלינג. . שאתה נופל מהמצוק..ה.

לא כל מוצר שמתומחר יקר שווה את מחירו. ויש המון הפתעות במוצרים שמתומחרים ביד2 בצורה נגישה על גבול המצחיקה( אני חושב שהממיר שלי לדוגמא הוא כזה) .

נהייתה אופנה כזאת , קונטרה לעליית המחירים השערורייתית בתחום, שכל מטאטא יורה...

עכשיו מה זה giant? זאת שאלה טובה. יש,את הפן של העלות ויש,את הפן של הידע. אתן דוגמא :
אני בזמן האחרון יש לי רומן עם מגבר radford sta25 mk3. מגבר בן 60+ שנשמע כאילו יצא מהרחם אתמול, ויכול לתת תחרות למוצרים שעולים פי כמה וכמה ממנו. מודרניים למהדרין מחברות נחשבות. אלא מה, החברה בעבר והמהנדס שלה היו פיגורות. התכנונים שלהם והידע שלהם היה giant. עוד דוגמא, הממיר שלי pdm3 של חברת דלטק המנוחה. כשיצא לפני עשור,וקצת עלה באזור 4000 דולר. החברה התרסקה, ואיתם מחירי המוצרים. דלטק נשענה על ידע ומסורת שנשאב מהגלגול האגדי הראשון וייצרה מוצר בעל משמעות מעבר לסך הטכנולוגיות שלו. מבחינתי הם גם giant במובן הידע. הזכרתי את audience av , יש,להם מפצלים וכבלים בעלות דולרית דו סיפרתיים באלפים , ויש דרגות כניסה ששואבות ומנגישות את טכנולוגיית הקצה שלהם למוצרים יותר זולים. הם עדיפים מאשר מישהו שהרכיב כמה גידי חשמל. לדעתי. לא רוצה להרחיב אבל מניח שהובנתי.

כבלי חשמל לטעמי, כבלים בכלל, הם עניין של טעם רק אם אתה מתייחס אליהם כאיקולייזר או פילטר , ואו, יש,לך פטיש לתחום תדרים מסויים. עבורי יש,שני מצבים מאוזן וטוב והפוך. אני מאוזן. אגב.

נערך לאחרונה ב:

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,187
נקודות
113
מה שתיארת אלו מוצרים יקרים כולם. הם לא קוטל ענקים. הם נצחון טכנוחוגי תכנוני של מוצר יקר על יקר ממנו.

Giant killer למשל זה ממיר שעולה 400 דולר וכביכול מתחרה בממירים שערכם פי 10+. כי יש לו את כל המדבקות טכנולוגיה הנכונות... 764 קילו הרץ, ו dsd, ו אפ סנפלינג. . שאתה נופל מהמצוק..ה.

לא כל מוצר שמתומחר יקר שווה את מחירו. ויש המון הפתעות במוצרים שמתומחרים ביד2 בצורה נגישה על גבול המצחיקה( אני חושב שהממיר שלי לדוגמא הוא כזה) .

נהייתה אופנה כזאת , קונטרה לעליית המחירים השערורייתית בתחום, שכל מטאטא יורה...

עכשיו מה זה giant? זאת שאלה טובה. יש,את הפן של העלות ויש,את הפן של הידע. אתן דוגמא :
אני בזמן האחרון יש לי רומן עם מגבר radford sta25 mk3. מגבר בן 60+ שנשמע כאילו יצא מהרחם אתמול, ויכול לתת תחרות למוצרים שעולים פי כמה וכמה ממנו. מודרניים למהדרין מחברות נחשבות. אלא מה, החברה בעבר והמהנדס שלה היו פיגורות. התכנונים שלהם והידע שלהם היה giant. עוד דוגמא, הממיר שלי pdm3 של חברת דלטק המנוחה. כשיצא לפני עשור,וקצת עלה באזור 4000 דולר. החברה התרסקה, ואיתם מחירי המוצרים. דלטק נשענה על ידע ומסורת שנשאב מהגלגול האגדי הראשון וייצרה מוצר בעל משמעות מעבר לסך הטכנולוגיות שלו. מבחינתי הם גם giant במובן הידע. הזכרתי את audience av , יש,להם מפצלים וכבלים בעלות דולרית דו סיפרתיים באלפים , ויש דרגות כניסה ששואבות ומנגישות את טכנולוגיית הקצה שלהם למוצרים יותר זולים. הם עדיפים מאשר מישהו שהרכיב כמה גידי חשמל. לדעתי. לא רוצה להרחיב אבל מניח שהובנתי.

כבלי חשמל לטעמי, כבלים בכלל, הם עניין של טעם רק אם אתה מתייחס אליהם כאיקולייזר או פילטר , ואו, יש,לך פטיש לתחום תדרים מסויים. עבורי יש,שני מצבים מאוזן וטוב והפוך. אני מאוזן. אגב.

יפה!.
שאלת השאלות - מאוזן עבורך או מאוזן אוביקטיבית ?
אם תכניס 7 אודיופילים לחדר תשמע 12 דעות על מה האיזון הנכון . בכוונה 12 - כי היום ובלילה הדעה משתנה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
730
נקודות
113
מאוזן עבורי ועבור 80 אחוז מהשומעים.
וכמובן שנשארת ההנאה מהמוסיקה שבנויה מבחינת המערכת מכל הניואנסים והצלילים והחיבורים בינהם.

אני מניח שיש עניין של טעמים גם כאן, והאוזן האנושית יכולה להכיל מנעד של איזונים. וכמו שניתן להבחין בצליל סינטטי, ניתן גם להבחין באיזון מאולץ ואו כפוי.
גם יש משמעות לקטע המנוגן למה שמאזין רגיש יכל לפרש שהמפיק המוסיקלי והמבצע רצו להעביר. את המשפט הזה קצת יותר קשה להסביר ויותר קל לחוות.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,187
נקודות
113
מאוזן עבורי ועבור 80 אחוז מהשומעים.
וכמובן שנשארת ההנאה מהמוסיקה שבנויה מבחינת המערכת מכל הניואנסים והצלילים והחיבורים בינהם.

אני מניח שיש עניין של טעמים גם כאן, והאוזן האנושית יכולה להכיל מנעד של איזונים. וכמו שניתן להבחין בצליל סינטטי, ניתן גם להבחין באיזון מאולץ ואו כפוי.
גם יש משמעות לקטע המנוגן למה שמאזין רגיש יכל לפרש שהמפיק המוסיקלי והמבצע רצו להעביר. את המשפט הזה קצת יותר קשה להסביר ויותר קל לחוות.
הלוואי וזה היה כזה פשוט :)

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,136
נקודות
113
בהחלט קיימת אלטרנטיבה לחברות היוקרה. עם כל הכבוד לכבלים שמחירם מגיע לעשרות אלפי דולרים, כמו Siltech, Crystal, ZenSati או Nordost, אין זה בטוח שלא ניתן למצוא כבלים המתאימים יותר למערכת ספציפית – ובחלקיק מהמחיר של אותם כבלים. בסופו של דבר, מדובר ביצירת סינרגיה; כבל אינו פועל בפני עצמו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,136
נקודות
113
טרם מצאתי חברה "זולה" שמספקת תוצאות טובות ממש. יש רכיבים זולים שעושים עבודה טובה מאוד בנקודות מסוימות, יש חברות יקרות שלא מספקות תמורה, יש מוצרים שערכם ביד2 יורד והם מציאות.

דווקא בתחום הזה של כבלים הייתי מעדיף ללכת על חברות יותר מוכרות או כאלושהמוצר שלהם הוא תוצר של מחקר ופיתוח אמיתיים שנלקחים ממוצר דגל הצהרתי של החברה.

לי יש מפצל וכבל חשמל לקיר של חברת audience av . כבלי הכניסה שלהם והמפצלים מתומחרים בצורה סבירה וגם ניתן בשוק יד2 למצוא אותם במחיר נגיש.
כמובן שכל אחד ירכוש מהחברה המועדפת עליו , אבל עדיף למצוא כבל ברמת כניסה ואו ביד2 מחברה שיש לה התמחות בתחום מאשר מוצרים עלומים.

בכלל כל הז'אנר הזה של giant killer, בפרט בממירים לא מצאתי לו ביסוס. אלא אם יוצאים מנקודת הנחה שהכל נשמע אותו דבר ומימלא ההבדלים זניחים.
מבלי להיכנס לנושא הממירים (שכן זו אינה מטרת השרשור), לפני שהחלטתי להשקיע סכום משמעותי, רכשתי כבלים מחברה פחות מוכרת – Chord.
כשהבנתי שלא כל כבל חשמל נשמע אותו הדבר (כבלי ה-Chord נשמעו שונים מהכבלים שסופקו עם המכשירים), הדרך לבחינת כבלים מחברות שונות הייתה קצרה מאוד.

אגב, למרות שאני משתמש בכבלים כמעט מהיקרים ביותר של יצרן מסוים, המחיר שלהם רחוק שנות אור ממחיריהם של כבלים מחברות אחרות. בסופו של דבר, מדובר בשיקול של עלות מול תועלת, ואני מאמין שיש רכיבים חשובים יותר במערכת – כמו רמקולים, אקוסטיקה ואלקטרוניקה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור