כבלי חשמל: השדרוג הקטן שעושה את ההבדל הגדול בסאונד

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,130
נקודות
113
AK1, אני מבין את החשיבות של מבחן Double Blind בהשוואות מהסוג הזה, אבל במקרה שלי, אפילו מבחן Single Blind הספיק להבחין בהבדלים בצורה ברורה.

"אני מסכים ש-Double Blind יכול להיות מדויק יותר מבחינה מדעית, אבל ברוב המקרים שבהם מבצעים מבחנים בחיי היום-יום, Single Blind בהחלט מספק. היות והתוצאות היו עקביות, לא הרגשתי צורך בהשקעה הנוספת, המסקנות היו חד-משמעיות מבחינתי.

בסופו של דבר, מבחנים הם כלי לבחון את החוויה שלנו. אם אתה מאמין שהתהליך שלי לא היה מושלם, אתה יותר ממוזמן לערוך מבחן משלך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
AK1, אני מבין את החשיבות של מבחן Double Blind בהשוואות מהסוג הזה, אבל במקרה שלי, אפילו מבחן Single Blind הספיק להבחין בהבדלים בצורה ברורה.
הפוך, חבר, הפוך: מבחן single blind "מגלה" יותר הבדלים מ-double ובצורה עקבית יותר, ובכלל לא blind "מגלה" עוד יותר ובצורה עקבית לחלוטין, רק שבשני המקרים, מה ש"מתגלה" לא בהכרח קיים.

"אני מסכים ש-Double Blind יכול להיות מדויק יותר מבחינה מדעית, אבל ברוב המקרים שבהם מבצעים מבחנים בחיי היום-יום, Single Blind בהחלט מספק.
זה לא סתם רק מדעי/תיאורטי, זה ההבדל בין מהימן ללא.

זה שבמדע משתמשים בזה כי זה יותר אמין מהאלטרנטיבות לא אומר שכל מה שמשתמש בזה הוא "מדע"/"מדעי", ו/או שרק מדע אמור להשתמש בזה. אפשר גם בחיי יום יום, אם רוצים אמינות.

היות והתוצאות היו עקביות, לא הרגשתי צורך בהשקעה הנוספת, המסקנות היו חד-משמעיות מבחינתי.
ברור שלא הרגשת, אבל אין כאן שום עניין של הרגשה. או שבודקים כמו שצריך, או שלא.

בסופו של דבר, מבחנים הם כלי לבחון את החוויה שלנו. אם אתה מאמין שהתהליך שלי לא היה מושלם, אתה יותר ממוזמן לערוך מבחן משלך.
אני מאמין שהתהליך שלך רחוק מ"מושלם", אבל מבחן משלי רלוונטי רק עבורי, עם אפס רלוונטיות עבורך, כך שזה לא הנושא.

אם אתה רוצה לדעת האם קיימים הבדלים שאתה אכן שומע ולא מדמיין, double blind זו הדרך לבדוק. אם אתה מעדיף -- מסיבות מובנות -- שלא לדעת אלא להאמין שיש, אין לי בעיה עם זה. עניין שלך נטו.

בעיקרון, אכן יש בעייתיות כשאתה "מוכר" לאחרים שאתה מדבר על הבדלים אמיתיים וגדולים, בלי שאפילו בדקת את עצמך כראוי, אבל, כאמור, לא מפריע לי שאנשים יקנו דברים לא אמיתיים שמגבירים את הנאתם. אם זה המשחק שלך, תמשיך כרגיל.

נערך לאחרונה ב:

zariel19@walla

אוהב את התחום
מעורבות
50
נקודות
18
לגבי כבילה חשמלית למערכת,
אצלי למשל בתחילת דרכי
החלפתי "כמובן "את כבלי הקומקום הסתנדרטי
בכבלים איכותיים של חברות מוכרות בתחום,
כל כבל מחברה אחרת,
לאחר ביקור באחת התערוכות בכפר המכביה
נחשפתי למותג מסויים , מיבואן מסויים,
שהציע לי קח כבל תנסה ,לא מתאים תחזיר,
וכך מאותו מפגש מסקרן,ומועיל,
החלטתי לחשמל את הרכיבים שלי
עם כבילה של אותו יצרן,
מה זה נתן,ובכן זה נתן הרבה,
הסאונד לא נשמע יותר טוב,
אבל נשמע אחרת ,קצת דינמי,קצת הדוק,קצת פירוט,
לכל החבילה צירפתי מפצל/פילטר מאותה חברה,
פתאום הכל התאזן,שקט מוחלט מרשת החשמל,
ולא אין לי קו חשמל יעודי מהלוח,
אין ספק שיש לקחת בחשבון שכבילה
באשר היא,חשמל,קונקטורים,כבילה לרמקולים,
יש השפעה,לפחות אצלי.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,130
נקודות
113
הפוך, חבר, הפוך: מבחן single blind "מגלה" יותר הבדלים מ-double ובצורה עקבית יותר, ובכלל לא blind "מגלה" עוד יותר ובצורה עקבית לחלוטין, רק שבשני המקרים, מה ש"מתגלה" לא בהכרח קיים.

זה לא סתם רק מדעי/תיאורטי, זה ההבדל בין מהימן ללא.

זה שבמדע משתמשים בזה כי זה יותר אמין מהאלטרנטיבות לא אומר שכל מה שמשתמש בזה הוא "מדע"/"מדעי", ו/או שרק מדע אמור להשתמש בזה. אפשר גם בחיי יום יום, אם רוצים אמינות.

ברור שלא הרגשת, אבל אין כאן שום עניין של הרגשה. או שבודקים כמו שצריך, או שלא.

אני מאמין שהתהליך שלך רחוק מ"מושלם", אבל מבחן משלי רלוונטי רק עבורי, עם אפס רלוונטיות עבורך, כך שזה לא הנושא.

אם אתה רוצה לדעת האם קיימים הבדלים שאתה אכן שומע ולא מדמיין, double blind זו הדרך לבדוק. אם אתה מעדיף -- מסיבות מובנות -- שלא לדעת אלא להאמין שיש, אין לי בעיה עם זה. עניין שלך נטו.

בעיקרון, אכן יש בעייתיות כשאתה "מוכר" לאחרים שאתה מדבר על הבדלים אמיתיים וגדולים, בלי שאפילו בדקת את עצמך כראוי, אבל, כאמור, לא מפריע לי שאנשים יקנו דברים לא אמיתיים שמגבירים את הנאתם. אם זה המשחק שלך, תמשיך כרגיל.
רשמת וחזרת על דעתך מספר פעמים, תודה אפשר להתקדם.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,130
נקודות
113
לגבי כבילה חשמלית למערכת,
אצלי למשל בתחילת דרכי
החלפתי "כמובן "את כבלי הקומקום הסתנדרטי
בכבלים איכותיים של חברות מוכרות בתחום,
כל כבל מחברה אחרת,
לאחר ביקור באחת התערוכות בכפר המכביה
נחשפתי למותג מסויים , מיבואן מסויים,
שהציע לי קח כבל תנסה ,לא מתאים תחזיר,
וכך מאותו מפגש מסקרן,ומועיל,
החלטתי לחשמל את הרכיבים שלי
עם כבילה של אותו יצרן,
מה זה נתן,ובכן זה נתן הרבה,
הסאונד לא נשמע יותר טוב,
אבל נשמע אחרת ,קצת דינמי,קצת הדוק,קצת פירוט,
לכל החבילה צירפתי מפצל/פילטר מאותה חברה,
פתאום הכל התאזן,שקט מוחלט מרשת החשמל,
ולא אין לי קו חשמל יעודי מהלוח,
אין ספק שיש לקחת בחשבון שכבילה
באשר היא,חשמל,קונקטורים,כבילה לרמקולים,
יש השפעה,לפחות אצלי.
תודה על השיתוף, הדברים שרשמת מאוד דומים למה שהרגשתי אצלי.
אגב, אצלי מספר שנים קיים אותו Loom כבלים של יצרן יחיד ומאותה הסדרה, המפצל דווקא מגיע מייצרן אחר משום שלייצרן הכבלים בהם אני משתמש אין מפצל עם מספר החיבורים הנדרש.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
רשמת וחזרת על דעתך מספר פעמים, תודה אפשר להתקדם.
זו לא הייתה חזרה על דברים קודמים, כפי שאתה כמובן מנסה להציג את זה.
אלה היו הבהרות לדברים שלא הבנת או הבנת הפוך.

כמו ש-single blind נראה לך מספיק,
ש-double נראה לך עניין מדעי,
שהמסקנות שלך היו חד־משמעיות אבל בבדיקה הלא נכונה,
שמבחן שאני יכול לעשות לא רלוונטי לגביך
ושעד שאתה לא עושה בדיקה כמו שצריך, אתה מפזר סיפורים, דעות נחרצות, ופילוסופיות על דברים שלא בדקת כראוי בעצמך.

בהחלט אפשר להתקדם, כי ברור שאתה ממילא לא מתכוון לעשות עם זה כלום.
רק רציתי שיהיה ברור לפחות לאחרים עם מה אתה מתקדם כאן :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור