אין לך הסבר משום שאין דבר כזה כבל ניטראלי.
כבל הוא רכיב בשרשרת, כמו מקור, קדם הגברה, ממיר וכו' ולא אתה ולא אף אחד אחר יכולים לנחש מה שמע טכנאי הסאונד ואיך הוא התכוון שזה יישמע לנו.
מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה לחבר כבלים שונים לאותו סטאפ ולומר האם התוצאה המתקבלת בסה"כ נשמעת לנו יותר ריאליסטית , יותר נכונה , יותר מהנה , יותר מושכת להאזנה או חלילה יותר מעייפת, יותר משעממת ולא מגרה להאזנה נוספת.
בין זה לבין "ניטראליות" אין שום קשר.
הדוגמא שלך ממש לא רלוונטית משום שיש מכשירי מדידה שמודדים אורכי גל של כל צבע.
לכן ניתן למדוד את אורכי הגל לפני העדשה העכורה ולאחריה וכך ניתן לדעת שהעדשה עכורה.
אתה מכיר מכשיר שמודד אוביקטיבית איך נשמעת חצוצרה דרך כבל איכותי ודרך כבל פשוט?
יש מאפיינים מדידים בשני המקרים ?
הבעייה בנושא המדידות היא שבסופו של דבר אנחנו שומעים בתודעה, בחלק הפסיכי של המוח.
עד לחלק הפסיכי, אפשר להניח שיש קשר בין מדידות והשוואות אבל דרך הפעולה של החלק הפסיכי בו נוצר מה שאנחנו שומעים, עדיין עלום.
גם כיצד פועלת האוזן בהקשר לפענוח מוסיקה לא ברור עד הסוף וגם מה שנחשב עובדות התבדה לא פעם. למשל אנשים מבחינים בשוני בצליל אם במוסיקה יש תדרים מעל 20 ק״ה מה שנחשב פעם ללא ניתן לשמיעה.
למשל, עצמות בגולגולת שמשתתפות ביצירת הצליל.
כל מי שמנסה להתייחס לשמיעה באופן שאינו מאוד סובייקטיבי, טועה בגדול.
אריה
אין לך הסבר משום שאין דבר כזה כבל ניטראלי.
כבל הוא רכיב בשרשרת, כמו מקור, קדם הגברה, ממיר וכו' ולא אתה ולא אף אחד אחר יכולים לנחש מה שמע טכנאי הסאונד ואיך הוא התכוון שזה יישמע לנו.
מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה לחבר כבלים שונים לאותו סטאפ ולומר האם התוצאה המתקבלת בסה"כ נשמעת לנו יותר ריאליסטית , יותר נכונה , יותר מהנה , יותר מושכת להאזנה או חלילה יותר מעייפת, יותר משעממת ולא מגרה להאזנה נוספת.
בין זה לבין "ניטראליות" אין שום קשר.
הדוגמא שלך ממש לא רלוונטית משום שיש מכשירי מדידה שמודדים אורכי גל של כל צבע.
לכן ניתן למדוד את אורכי הגל לפני העדשה העכורה ולאחריה וכך ניתן לדעת שהעדשה עכורה.
אתה מכיר מכשיר שמודד אוביקטיבית איך נשמעת חצוצרה דרך כבל איכותי ודרך כבל פשוט?
יש מאפיינים מדידים בשני המקרים ?
בכוונה לא כתבתי מקורות פשוט הבאתי
כתבה של audioquest על הנושא
ואתה תשאר עם האמונות שלך באפילה,
ואל תכתוב לי אין חייה כזאת,
אני בגילך כבר הייתי אתה צריך לאכול
אוניית תפוחי אדמה עד שתגיע לגילי,
אתה חושם הכי גדול.
1. בן כמה אתה חושב שאני ומדוע גיל רלוונטי לעניין ? אם הגעת לגבורות אז יותר מסביר שהשמיעה שלך פחות טובה...
2. לא מתאים לאדם בגילך להשתמש בכינוי גנאי. לא מכבד אותך...
3. ממרום גילך וניסיונך אתה מוזמן לציין דגם אחד של כבל "ניטראלי" לטובת הצעירים זבי החוטם...
4. אם קשה לך לשמור על שפה מכובדת אז פשוט אל תענה...
זה העיניין אתה חוטא בחטא היוהרה
ובא בטענות ומקטר,תגיד אתה לא חושב
שאין חיה כזאת שווה לאתה מדבר שטויות,
אתה פוסל למי שאתה אומר את זה,
אתה מכיר אותי שתענה לי ככה,
לסיכום יש לך קיבעון מחשבתי והבנה
שלך מוגבלת ואני לא משקר.
זאת הפעם השניה שאתה מגיב לגופו של אדם במקום לעניין עצמו.
תפנה את השאלות שלך לעצמך לפני שאתה מפנה אותן אלי...אתה מכיר אותי ? באיזו זכות בדיוק כינית אותי קודם בשם גנאי ? מי אתה שתאבחן את אישיותי?
אל תטרח לענות.
בזאת סיימתי להגיב לך.
אין לי טענות אליהם, בעניין הזה שיכפילו בכמה שהם צריכים כדי להרוויח. השוק יאזן את עצמו ומי שיגזים יישאר מחוץ למשחק.
היד הנעלמה תעשה את שלה.
מה שכן, חשוב שישלמו לעובדים שלהם כמו שצריך ולא יימשכו לעצמם משכורת\רווחים פי 100 מהם, שלא לדבר על יותר מזה. מאנשים כאלו אני שונא לקנות ואם אפשר משתדל שלא, רק לצערי רוב החברות הענקיות מתנהלות ככה בחזירות קפיטליסטית נוראית.
מקדונלד ועוד חזירים קפיטליסטים שמנצלים את העובדים שלהם, רק עכשיו ג'ף בזוס החזיר הדוחה שהתעשר בשנה שעברה ב 67 מיליארד דולר !! הוריד לעובדים שלו ביטוח בריאות מהמשכורת כדי שיוכל לגרוף עוד כמה דולרים בשנה.
סליחה על השפה אבל להקיא עליו, הלוואי שיחרימו את החברה הזו. רק הוא יודע שעם השליטה שלו בשוק זה כמעט בלתי אפשרי.
וכן אגב, אני מדבר על diy שעשוי כמו שצריך ע"י אנשים שמתעמקים בזה ועובדים קשה בכדי להגיע לתוצאות מעולות והבונוס הוא שזה ב 20% מעלות מוצר מסחרי. וגם אם זה 25% לא נכעס.
בשוודיה קראתי שמסבסדים תיקוני מכשירי חשמל כדי שאנשים יביאו לתיקון ולא יזרקו אותם. זה הכיוון הראוי במצב הכדור שלנו.
לא סתם גרטה הגיעה משם.
כאן אין כסף לזה, הכל הולך לטילים ופצצות.
הי
1. לא השתמשתי בכבלים.
2. בספקטרום אתה תראה שתי פיקים בתדר 200 ו 800.
3. המטרה שלי הייתה לסמלץ את השפעת הכבלים. לא טריוויאלי להשוות בין שני כבלים. עוד מבחן עיוור ? מדידה עם ספקטרום מבלי יכולת להסביר למה שומעים הבדלים.
נסכים שכבל משנה את צורת הגל. בדרך כלל מדברים על כך שהכבל מנחית את הגל בתלות התדר.
בנוסף , הכבל משפיע גם על הפאזה. הפאזה תלויה בתדר של הגל, באורך של הכבל ו FR של פאזה.
4. אני מנסה לחקות את השפעת הכבל על הגל בעזרת מודל מתמטי פשוט, של חיבור שני סינוסים בתדר שונה כאשר משחקים בפאזה של אחד הסינוסים..
5. הפאזה משפיעה בשני מישורים: האחד חיבור בין תדרים שונים כמו שתיארתי למעלה. השני זה התאבכות בונה והורסת בחדר שמיעה.
מקווה שהסברתי את הרעיון
במקרה הטוב הם יודעים מה הם עושים.
אין מניעה שDIY מתוכנן טוב יאתגר אותם...לכל הפחות...
Aman
אתה צודק, רק שלדעתי לא פה הבעיה.
חברת רמקולים (לצורך הדיון), עד שמוציאה מוצר מוגמר ....
הרבה שעות של פיתוח, ניסוי, פירוק, שיפור וכו וכו.
בספק אם אדם פרטי, יכול לעמוד בזה כלכלית.
במפעל כמה וכמה אנשים יושבים שעות, ימים ושבועות.
אני מניח כי אדם פרטי, גם עובד למחייתו.
מתי בדיוק ישקיע את אותן שעות ?!
Aman
אתה צודק, רק שלדעתי לא פה הבעיה.
חברת רמקולים (לצורך הדיון), עד שמוציאה מוצר מוגמר ....
הרבה שעות של פיתוח, ניסוי, פירוק, שיפור וכו וכו.
בספק אם אדם פרטי, יכול לעמוד בזה כלכלית.
במפעל כמה וכמה אנשים יושבים שעות, ימים ושבועות.
אני מניח כי אדם פרטי, גם עובד למחייתו.
מתי בדיוק ישקיע את אותן שעות ?!
אהלן לני ולכל חברי הפורום,
זה תמיד מצער לראות חבורת אנשים שכל כך אוהבים את אותו התחום מגיעים ללהט ורמת שיח שבה כולם מפסידים...
אני חושב שיוזמה כמו של לני מבורכת וצריכה להיות מוערכת יותר.
ולענייננו...
כמו בכל מערכת לינארית, שינוי פאזה מגיע הרבה לפני שינוי האמפליטודה.
כבל פאסיבי הוא אכן מערכת לינארית ולכן בעל אותו אופי פאזה.
מכיוון שפונקציית התמסורת של המערכת תלויה באופן ישיר באמפדנס המגבר, הכבל והעומס הרי שמכאן תלות נוספת בפאזה שלרוב הרבה יותר משמעותית מתרומת הכבל עצמו.
כאשר נרצה לבדוק את ההשפעה יש לקחת בחשבון את כל המערכת ולא רק חלק קטן ממנה.
פונקציית התמסורת משתנה בעיקר בתחום התדר הגבוהה והנמוך ולכן זהו התחום בו נמדוד ונשמע את ההשפעה הכי חזקה בפאזה.
לענייו התדרים,
שינוי הפאזה בין 200HZ ל800HZ הוא ניסוי נחמד שממחיש את משמעות הפאזה בסאונד.
מכיוון שבמקרה הנדון יש רק שני תדרים הרי שאין משמעות מי מקבל את תזוזת הפאזה.
יחד עם זאת, שינוי פאזה בא לידי ביטוי כהשהיה של האות ולכן בתדר 200HZ נקבל השהייה גדולה פי 4 עבור אותו שינוי פאזה ובכך נקבל תוצאה יותר מוחשית.
לני, מה היתה תוספת הפאזה בניסוי שלך?
מה היתה תוספת הפאזה הקטנה ביותר שהצלחת לשמוע?
האם היא קורלטיבית לשינוי פאזה במערכת אמיתית בה אתה משווה פונקציית תמסורת/פאזה בין שני כבלים?
לעניין DIY,
1. אמנם לחברה יש יותר משאבים בהשוואה לאדם בודד אך יחד עם זאת מגיעות יותר התחייבויות וסיכונים ולכן חייבת לבצע פשרות למיניהן.
2. יש מעט מאד חברות שלהן חדר אקוסטי מותאם למדידות מדויקות.
3. כיום ישנם הרבה כלים שבאמצעותם ניתן לתכנן ולבנות רמקולים סבירים במחיר נמוך.
בהנחה ואתה מבין מה אתה עושה, ניתן להגיע לתוצאות מעולות ובתקציב נמוך משמעותית.
יש לכך הרבה מאד הוכחות!!!
אני מבין שיש הרבה ספקנים, אך אני מזכיר, כמו ש ANDREW כתב, מתכנני רמקולים אינם בני אלים ולא בעלי יכולות שמיעה של SUPERMAN.