אתה מתכוון כמו שעושים אותם מתכננים שזה הדבר היחיד שהם עושים, ומשם מקימים חברה עם מערכת תיכנון ופיתוח, כלים ליצור רמקולים, גישה לרכיבים ויכולת כלכלית? אז כן, אנחנו כולנו כנראה מתכוונים לאותו דבר.
נכון. לא חייבים למתג ולפנפן. אבל מה עם היכולת. לא צריך בשביל זה את מה שכתבתי למעלה? ואם צריך, האם אתה מכיר יצרן שלא מתמחר את המוצר שלו ב-1:6 במקרה הטוב?
עלות המוצר הוא תוצר של מחקר ופיתוח, עובדים והוצאות קבועות, מפיץ בדרך ולבסוף אתה, הצרכן. בכמה היית מוכר רמקול שעולה 1500 דולר ליצר (אחרי מחקר ופיתוח שגם הוא עולה כסף)?
אין לי טענות אליהם, בעניין הזה שיכפילו בכמה שהם צריכים כדי להרוויח. השוק יאזן את עצמו ומי שיגזים יישאר מחוץ למשחק.
היד הנעלמה תעשה את שלה.
בסה"כ מדובר במוצרי מותרות, אם זה היה לחם שחור הייתי מתייחס אחרת..
מה שכן, חשוב שישלמו לעובדים שלהם כמו שצריך ולא יימשכו לעצמם משכורת\רווחים פי 100 מהם, שלא לדבר על יותר מזה. מאנשים כאלו אני שונא לקנות ואם אפשר משתדל שלא, רק לצערי רוב החברות הענקיות מתנהלות ככה בחזירות קפיטליסטית נוראית.
Amazon מקדונלד ועוד חזירים קפיטליסטים שמנצלים את העובדים שלהם, רק עכשיו ג'ף בזוס החזיר הדוחה שהתעשר בשנה שעברה ב 67 מיליארד דולר !! הוריד לעובדים שלו ביטוח בריאות מהמשכורת כדי שיוכל לגרוף עוד כמה דולרים בשנה.
סליחה על השפה אבל להקיא עליו, הלוואי שיחרימו את החברה הזו. רק הוא יודע שעם השליטה שלו בשוק זה כמעט בלתי אפשרי.
ל diy יש תפקיד חשוב בכל תחום, יש בו יסוד מאזן לקפיטליזם וצריך לעודד אותו בכל הכוח. בהרבה מקרים הוא גם אקולוגי, משתמשים ברכיבי יד שניה אפילו בני עשרות שנים ובונים איתם מחדש.
וכן אגב, אני מדבר על diy שעשוי כמו שצריך ע"י אנשים שמתעמקים בזה ועובדים קשה בכדי להגיע לתוצאות מעולות והבונוס הוא שזה ב 20% מעלות מוצר מסחרי. וגם אם זה 25% לא נכעס.
אם חלק מהם אחר כך מקימים חברה, לבריאות.
בשוודיה קראתי שמסבסדים תיקוני מכשירי חשמל כדי שאנשים יביאו לתיקון ולא יזרקו אותם. זה הכיוון הראוי במצב הכדור שלנו.
לא סתם גרטה הגיעה משם.
כאן אין כסף לזה, הכל הולך לטילים ופצצות.