יאללה להסתער, הורדת המיסים המצופה התרחשה הבוקר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
ההנחה למעשה היא 18% מכיוון שהמעמ מחושב על מס הקניה כך שמעכשיו במקום לשלם 35% מיסים על מגברים ורמקולים היבואנים ישלמו רק 17% מע''מ.
18% על מחיר הרכישה כמובן ולא על הריטייל יכול להיות משמעותי דווקא לנו, שקונים בהרבה כסף מוצרים מאוד יקרים. תחשוב שעל רמקולים במאה אלף ההנחה יכולה להיות סביב ה- 10.

אתה חושב שמי שקונה רמקולים ב 100 אלש"ח ויש לו מערכת ששויה 300 400 אלש"ח, ה 10 אלש"ח הנחה זה מה שמזיז לו?

מאחר ואני בודק עכשיו רכישה של טלוויזיה עם נטפליקס, במחסני חשמל הציגו לי טלביזיות בהנחה של 2000 ש"ח ויותר מסכומים קטנים יחסית של 6000 שח.
מה שאני לומד הוא שהיבואנים (לא של האודיו כמובן, הם מאוד נחמדים) והמשווקים מרוויחים עלינו סכומי עתק, הרבה מעבר לעלויות המיסים עליהם הם מיללים השכם והערב.

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113

קצר ולעיניין.

ועל זה בדיוק נאמר - כסף הולך לכסף.

אריה

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
קצר ולעיניין.

ועל זה בדיוק נאמר - כסף הולך לכסף.

אריה

מה קשור? אני לא מאלה שלוקחים משכנתא כמו שתומר רשם, אבל כל שקל שלי מגיע מהעבודה (יעני, משכורת)

לעניין עצמו, יש סיכוי כי אני משדרג רמקולים בקרוב, אז כן, אני בסכום הזה (10,000) מאכיל משפחתי במשך חודשיים

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אריה, נדמה לך שמיליונרים לא מתמקחים על מחיר?

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
אריה, נדמה לך שמיליונרים לא מתמקחים על מחיר?

אכן, הם מתמקחים הכי הרבה. יש כאלה שאומרים שכך הם נהיו מיליונרים...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
ליאור ומיכאל,
כשהמדינה נותנת לעשירים על חשבוני זה מרגיז מאוד.

ביום רביעי הקרוב אני הולך באופן פרטי לניתוח קל שהייתי יכול לעבור אותו בחינם ברמב"ם. אבל ברמב"ם מכונה מסויימת מקולקלת כבר כמה חודשים ומה שמדאיג את המדינה זה שמי שקונה רמקולים ב 100 אלש"ח יקבל הנחה של 10 אלש"ח. זו תמונת מצב עגומה מאוד ואני עוד מקרה קל. לא רוצה לחשוב על קשישים קשיי יום שאין להם כסף לממן תרופות, אבל אם הם היו קונים רמקולים ב 100 אלש"ח הם היו מקבלים הנחה של 10 אלש"ח.

מי שלא מבין שהמדינה נותנת פה מתנה לעשירים על חשבון העניים, ולא בפעם הראשונה, מפספס בגדול.

אריה

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
עניים מקבלים מהמדינה הרבה יותר מהעשירים.
עזוב עשירים. מעמד ביניים (שאני בינהם אני מניח, כי אני בהחלט לא עשיר) - לא מקבל כלום
רק נותן כל החיים.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
אריה דווקא אתה, שמכיר את התחום שנים רבות, יודע שאין קשר בהכרח בין רכישת ציוד יקר מאוד לבין עושר כלכלי אלא לסדרי עדיפויות שונים.
ברור ש- 10,000 שח יכולים להיות סכום משמעותי גם למי שפירק מאה אלף על רמקולים או הגברה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אריה דווקא אתה, שמכיר את התחום שנים רבות, יודע שאין קשר בהכרח בין רכישת ציוד יקר מאוד לבין עושר כלכלי אלא לסדרי עדיפויות שונים.
ברור ש- 10,000 שח יכולים להיות סכום משמעותי גם למי שפירק מאה אלף על רמקולים או הגברה.
רונן, אין לי כמובן טענות בהקשר לסדרי עדיפויות של אנשים פרטיים, יש לי טענות בהקשר הזה לסדרי העדיפויות של המדינה ...

אריה

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
רונן, אין לי כמובן טענות בהקשר לסדרי עדיפויות של אנשים פרטיים, יש לי טענות בהקשר הזה לסדרי העדיפויות של המדינה ...

אריה
אין לי בעיה עם הבעיה שלך עם סדרי העדיפויות של המדינה.
הגבתי רק למה שכתבת בנוגע לחשיבות של 10,000 שח עבור מי שמושקע במערכת של מאות אלפים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

אריה

אריה, זה כולה 240 מיליון שקל, זה חצי מטוס F-35 בודד (!)
איזה תרופות, נכים, ..? זה כלום כסף. בית חולים חדש? זה עולה מיליארדי שקלים!

למה היינו צריכים עשרות F-35?
או צוללות חדשות? כלומר, לגבי צוללות ישנה תשובה - בשביל להעשיר כיסים של חברים

כחלון נותן צ'ופרים קטנים לכולם, זה ממש שטויות ולא משפיע על תקציב.. ואני מצפה להורדת מיסים גדולה נוסח טראמפ שביבי וכחלון הכריזו עליה.

Brig

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
מה המכס היום על מגבר,רמקולים,דאק?
לא הבנתי האם מס קניה זה בעצם מכס או לא.
מישהו יכול לתת מספרים מדוייקים?
תודה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור